Haflinger of Lusitano x PRE

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Fortitude

Berichten: 2528
Geregistreerd: 03-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-20 11:50

Ik ben denk ik de advocaat van de duivel, uit je verhaal te lezen denk ik namelijk niet dat je dit wilt horen. Maar het is goed bedoeld :)

Ik mis in je verhaal een beetje waarom je perse een veulen wilt. Je zegt dat je met het kopen van een volwassen paard strubbelingen ervaart en slechte ervaringen hebt. Maar een veulen gaat je geen enkele garantie geven, je hebt geen idee of een veulen aan jouw wensenlijstje gaat voldoen.

Daarnaast wordt echt het overgrote deel van alle paarden niet braaf geboren, dat kost tijd en moeite. En dan klap je er soms hard af, zelfs met een braaf jong dier. Dat is bij mij gebeurd, dat is bij mensen om mij heen gebeurd, dat is het risico met een jong, onervaren dier (ook als ze al wel zijn ingereden). Dat lijkt me in jouw situatie alles behalve wenselijk.

Ik denk dat het verstandig is om gewoon eens een rondje volwassen paarden te gaan bekijken. Je kunt altijd nog besluiten een veulen te nemen. Maar ik denk oprecht dat jouw situatie niet optimaal is voor een veulen of erg jong en onervaren dier. Je eigen veiligheid is echt heel belangrijk, moet je dat risico nog willen nemen? Ik snap dat rijden sowieso een risico is, maar daar zitten natuurlijk wel tal van gradaties tussen.

Daarnaast is niet alles wat ouder is dan een jaar of 5 en te koop staat rotzooi, je moet alleen goed zoeken. Misschien is er wel een Bokker die een hartstikke leuk paard heeft staan.

In ieder geval veel succes met je beslissing! Hopelijk weet je uiteindelijk het ultieme paard te vinden! :D

[o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers

cron