25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht!

Moderators: balance, Lous, RianneH, Neonlight, Nadia

 
 
Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-12 18:39

Op 25 september is het 19 jaar geleden dat ik mijn Imago (voor de eerste keer :D ) kocht. Imago is nu 22 jaar oud. “Imago en ik zijn langer bij elkaar dan dat de meeste relaties/huwelijken duren” zeg ik soms gekscherend….Tsja, zie 17,5 jaar maar eens heel kort samen te vatten en bovendien is het zonder ‘historie’ niet zo leuk, toch? Ik probeer het op te leuken met foto’s!

25 september 1993. Imago was 3 jaar oud, net zadelmak en na 2 weken proefrijden, besloot ik hem te kopen. Spúúg-lelijk, tuigbloed, geen papier, ramshoofd voorzien van schimmel, heel schraal...maar lópen dattie kon. Wauwie! En hij kon zo lekker knuffelen <3 .

Afbeelding

Dus: huppa, scheerapparaat eroverheen et voila, een aantal weken later:
Afbeelding

Paar jaar later: L2-niveau, Imago begint al wat spieren te krijgen:
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/album-imago068.jpg

Imago bleek talent te hebben voor de dressuursport. Ik, springruiter in hart en nieren, begon de lol en logica er wel redelijk van in te zien en werd ook enthousiast. Bovendien bleek Imago best wel een sprong te kunnen maken, maar om nou te zeggen “voorzichtig op de sprong”…nee…Hoe ik ooit die parcoursen rond ben gekomen vraag ik me nu nóg af…Het springen is nooit een succes geweest en heeft me aardig wat verwondingen opgeleverd....
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/album-imago147.jpg

Imago vond trailers maar claustrofobische hokjes op wielen. We hebben zelfs nog met een reportage in Het Bit gestaan omdat we dan maar een vrachtwagen voor Imago’s vervoer hebben aangeschaft. En daar zijn hele wat blije en veilige kilometers mee gemaakt.
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Vrachtwagen_1_zpsaa898437.png

1 van de 1e wedstrijden in het Z!
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/album-imago096.jpg

En we bereikten het Z-dressuur binnen no-time. Jaja: Kur op muziek! Dat ging ons heel goed af. Aardig wat mooie prijzen mee behaald. En nóg, als Imago “zijn” muziek hoort…gaan de oortjes erop! In de NBVR+KNF tijd werden we nog 3e in Ermelo in de Z2. En 2e van Noord-Holland.

Ik heb aardig wat jaren getraind bij onder andere Els Schotman:
http://www.youtube.com/watch?v=PlzosY7mvPk

http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/album-imago132.jpg

Imago is vreselijk ziek geweest (rond zijn 10e). Echt heel heftig. Hij stuiterde van 41 graden naar 36 binnen 2 uur en weer omhoog. Hij heeft 2 weken lang met heftige koorts gestaan. Met spoed naar kliniek. Ze hebben daar nooit kunnen vinden wat er aan de hand was. Ik kreeg hem niet zo leuk retour trouwens…
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/album-imago103.jpg

Imago is altijd een super sociaal paard geweest. Zo was hij ook dikke vriendjes met de 2,5 jarige ruin die ik heb gehad, lekker spelen!
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Paso/Paso083.jpg

Helaas overkwam hem ook een ongelukje (rond zijn 11e): na losgooien zonder peeskappen bleek 2 weken later dat hij een gebroken griffelbeentje had. Waarschijnlijk zichzelf aangetikt tijdens een gekke ‘move’. Dus: naar de kliniek, op de operatietafel en gewoon 6 weken later weer je training kunnen hervatten!
Afbeelding

Ik heb ook nog een shetmerrie gehad. Ik kocht haar (als jaarlingetje) eigenlijk als maatje voor Imago. Hoewel hij best lief voor haar was, kon hij ook behoorlijk met haar gooien en smijten. Hier was hij best wel even lief voor haar:
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Randy003.jpg

Shetlander heb ik een aantal jaren later verkocht.

Na de Z2 door naar het ZZ-licht. Ook dat ging niet verkeerd en al snel waren de eerste winstpunten binnen.

ZZ-licht
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Imago/20051124025.jpg

Toch…Imago is nooit een makkelijk paard geweest om te rijden. Een echt karakterpaard. Kijkerig en moeilijk te overtuigen. Ik dacht altijd dat het aan MIJ lag. Dat ik niet handig genoeg was. Imago was 12 jaar en ZZlicht dressuur. Ik wilde weer “opnieuw” beginnen met een nieuw paard en Imago ging naar zijn nieuwe baasje.

Na een mislukte klik met een nieuw paard, was die snel weer verkocht. Dus ik weer op zoek naar een nieuw paard en die vond ik. Echt een superdier. Ik was heel gelukkig met haar. Toch…ik moest nog veel aan Imago denken en hij bleek inmiddels doorverkocht te zijn. Tot ik hem een keer op Startlijsten.nl zag staan. Gek hoor, als je daar na 1,5 jaar je paard weer ziet. Lang verhaal kort maken (lees mijn profiel maar als je dat leuk vindt, daarin staat complete verhaal): Ik heb Imago na 1,5 jaar weer teruggekocht! Sinds 2004 is hij weer bij mij terug en hij gaat tot zijn dood niet meer weg!

Imago samen met mijn merrie:
Afbeelding

(De merrie heb ik later verkocht.)

Ik heb met Imago voor de lol nog wat Z2 wedstrijden gestart. Iedere keer dikke winstpunten dus dat ging prima en voor mij leuk als trainingsdoel. Op zijn 18e liep hij nog doodleuk 228 punten bij elkaar, nadat hij eerst bovenop het terras stond want hij wilde de ring niet in. In de film zie je een klein stukje van het eerste verzet; hij draaide zich daarna om, begon terwijl hij met zijn voorbenen bovenaan de zandheuvel stond, te steigeren en landde zo op het terras voor de kantine. Hij wilde ook een bakkie koffie. Ik ben afgestapt, paard via hetzelfde heuveltje weer eraf, de ring in, dáár erop (jury was inmiddels behoorlijk wakker door de actie) en dan...nou ja, puntjes scoren! :D

Imago in een Z2 proef; hier was hij 18 jaar oud….
http://www.youtube.com/watch?v=_Mmybp4Hv9o

Ook reden we mee in het nieuw opgestarte carrouselteam waarbij Imago het (de meeste keren :D ;) ) prima deed als imposant koppaard.

Afbeelding

Imago 17 jaar, training:
Afbeelding

De manege ging over naar andere eigenaren en ik vertrok in 2011 naar een stal dichtbij de duinen om tot zijn pensioen nog recreatief te kunnen rijden. De eerste 3 ritten waren fantastisch, zelfs lekker op het strand geweest! Maar daarna begon de ellende: Imago draaide om, we belandden in een greppel, hij sprong midden op de weg, kortom: levensgevaarlijk buiten. Sindsdien niet meer het erf af geweest.

Af en toe rijd ik op stal een clinic mee, om te zien of ik nog goed bezig ben.
http://www.youtube.com/watch?v=uEcv4s_lq1o%20(1e%20deel)
http://www.youtube.com/watch?v=lBPrDED13O8%20(2e%20deel)

Februari dit jaar kreeg Imago wel onverklaarbare wonden aan zijn achterbeen. Zelfs een topic over geplaatst hier op bokt maar ook weer niet te achterhalen wat hij nou gehad heeft. Het was flink ontstoken. Hij is toen conditioneel wel hard achteruit gegaan. En dat is moeilijk: een paard van 22 mooi vol zien te houden. Deze winter ga ik hem dus heel scherp in de gaten houden!

Sinds kort heb ik de hulp van John Erb en gaan we samen proberen om Imago alsnog wat om te scholen. Hem gehoorzamer te krijgen in alle situaties. Imago keert in zichzelf en is vervolgens niet meer te bereiken. Ik wil graag leren hoe ik op die momenten met hem moet omgaan om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ik kan hem namelijk alleen afwisseling in het werk geven: beetje rijden, beetje longeren en that’s about it. Ik hoop van harte dat Imago leert dat buitenritten leuk zijn voor de afwisseling, voor zijn bovenkamer en ook voor mij haha! En dan hoop ik dat hij op die manier nog fijn een paar jaar mee kan. Maaruhh…zo boevig als dat hij nog is…ziet het er zo vooralsnog wel naar uit! En afsluitend wat recente plaatjes:

Ook 1 van die onverklaarbare dingen: graancirkels heb ik ze maar genoemd. Ook hiervan is nooit ontdekt wat het was. Deze kreeg hij gedurende 3 jaar, in de winter, na het scheren. Niet direct na het scheren, maar enkele weken later. Sinds hij op de nieuwe stal staat: nergens meer last van…
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Imago/IMG_1168.jpg

Imago beschermt zijn merries in de kudde op het land (zomer 2010)
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Imago/Imagokrokodillo.jpg

En ja hoor, weer iets om mee te gooien of om te trekken:
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Imago/SDC11322.jpg

2011:
1 van de buitenritten die wél goed gingen:
Afbeelding

Altijd na het werken uit de waterkraan of spuit, net wat hij te pakken krijgt, drinken:
Afbeelding

17 februari 2012:
Afbeelding

Winter 2011/2012
Afbeelding

Training door John: Imago snapt de bedoeling nog niet helemaal…
http://img.photobucket.com/albums/v356/Imago01/Momentopname222-8-201221-42kopie.png

Afbeelding

5 september 2012:
Afbeelding

Afbeelding

En hopelijk kunnen we nog een paar gezonde jaren van elkaar genieten!

Ik heb best wat moeite in dit hele stuk gestopt, ook als soort 'ode' naar mijn patser. Mijn soms zo vreselijk moeilijke, neurotische, humoristische en oh zo n lieve kanjer, laat je dan ook een berichtje achter?

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014


Charissa_N

Berichten: 1321
Geregistreerd: 20-06-08
Woonplaats: Nijkerkerveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:44

Leuk hoor samen zo gegroeid :)

Houden van jou, met heel mijn hart <3

Rebecca
Sinterklaas
Sinterklaas

Berichten: 56958
Geregistreerd: 27-05-06
Woonplaats: Joure

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:45

_/-\o_

Ssstt ben ozosnel /3 <:) :){

HorsesNatas
Berichten: 229
Geregistreerd: 19-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:45

Hartstikke leuk om alles zo achter elkaar te zien!
Heeel mooi paard, nog veel plezier samen! :D

Remember yesterday, dream of tomorrow but live today!

V_eraa

Berichten: 1102
Geregistreerd: 26-02-08
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:46

Woow mooi overzichtje!
Hopelijk kan je nog lang van hem genieten! En hopelijk ook nog op buitenritjes!

Quebelle

Berichten: 6692
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Brugge/Brussel/Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:47

Wat een geweldig paard!
Ik herken de mijne er helemaal in, is echt Imago (ook qua uiterlijk) maar dan de vosversie :)

Just reflecting on the fact that when the Universe punches you in the teeth, it never just lets you fall down.
It kicks you in the ribs a couple of times and dumps mud on your head.

Islien

Berichten: 1137
Geregistreerd: 23-02-12
Woonplaats: ULFT

Re: 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:48

Wauw.. _/-\o_ :')

mrie

Berichten: 6027
Geregistreerd: 08-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:48

Tis inderdaad een kanjer (en wat zul je hem af en toe vervloekt hebben). Ik gun jou en je imago nog heel veel jaren samen. De foto met de merries vind ik overigens het leukst, wat een muil heeft die knol :D :D

Oukjeee

Berichten: 14
Geregistreerd: 07-08-09
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:49

Wat een leuk verhaal! Helemaal gelezen!! Heb zelf ook een tuiger en dit is echt een goed voorbeeld voor ons :) erg leuk hoop dat jullie nog lang van elkaar genieten.

Boas

GittekeZ1
Berichten: 773
Geregistreerd: 02-11-10
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:56

Wat een leuk overzicht en wens je nog veel geluk en gezondheid met hem

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-12 18:57

Wauw, wat snel al een hoop leuke berichten, bedankt allemaal!

@mrie: ja, inderdaad! }> En ik wist ook niet dat een paardenmond zó ver open kon!

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014

Ymor

Berichten: 5269
Geregistreerd: 18-12-11
Woonplaats: Midden Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:58

Hij heeft al je paarden zo'n beetje "overleeft", leuk verslag en een super mooi paard. Wat jammer dat je niet met hem naar buiten kan!
Ohh en je ene filmpje van het verzet doet het niet..

sometimes the smallest

things take up the most room

in your heart

Fangio

Berichten: 1647
Geregistreerd: 28-11-04
Woonplaats: Home is where the heart is

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 18:59

Jullie hebben inderdaad heel wat meegemaakt samen =O
Leuk overzicht zo!

Silly1972

Berichten: 11584
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:01

Wat een geweldig mooi overzicht!

Maar ooh wat was hij lelijk toen je hem kocht, maar wat is hij super nu!
Ook een heel fijn paard om te rijden ;-)

[PP] [VOLG] Bonte Cashmiro van jaarling tot ............
Ceasar ter linden x Harmony 6 maart 2017 geboren

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-12 19:06

Ymor schreef:
Hij heeft al je paarden zo'n beetje "overleeft", leuk verslag en een super mooi paard. Wat jammer dat je niet met hem naar buiten kan!
Ohh en je ene filmpje van het verzet doet het niet..


Thanks! Ik had alles op privé maar dat werkt dus waarschijnlijk niet.
Vooralsnog de films uit dit topic maar even op Openbaar gezet. Dus zou nu moeten lukken...
Veel van het verzet is er helaas niet te zien hoor...

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014

Jennyxx

Berichten: 2948
Geregistreerd: 11-10-06
Woonplaats: Bij de duinen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:07

Wat leuk dat je dit paard weer hebt kunnen terug kopen. Zo te lezen zijn jullie voor elkaar gemaakt :D Leuk dat je nog zo met hem bezig bent!

trustHim
Berichten: 5718
Geregistreerd: 28-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:08

Leuk hoor, nog vele jaren gewenst

Cinnnndy

Berichten: 203
Geregistreerd: 09-09-10
Woonplaats: Voorschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:09

Wat een super leuk verslag! Heb het met plezier gelezen.
Grappig ook om jou in de jaren te zien veranderen ;-)

"Wie te vroeg juicht, heeft toch alvast plezier gehad!"

Faruba

Berichten: 1807
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Reeuwijk.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:10

Prachtig verslag van een leuk paard,mijn complimenten hoor!

Gemmeke

Berichten: 1106
Geregistreerd: 31-12-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:13

Wat een mooi verslag!

En wat hebben jullie veel bereikt! Hopelijk mag je nog lang van elkaar genieten!

Onze mooiste ervaringen zijn onze stilste momenten.
Y;(

Balou_k

Berichten: 13073
Geregistreerd: 02-01-08
Woonplaats: Westdorpe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:14

Geweldig paard, eerlijk is eerlijk de eerste foto dacht ik toch even wat een lelijk ding :o
Maar die is mooi opgedroogd hoor!

23-12-2018, Soms lacht het leven even.


Dakota 20-03-2014 + Grace 06-06-2018 + Bubbles 28-06-2013 +

b485
Berichten: 1088
Geregistreerd: 24-08-07
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:16

Hij heeft een serieuze transformatie doorgemaakt. Nog vele fijne jaren gewenst met je maatje

Babs voor de vrienden

hahahatsjoe

Berichten: 673
Geregistreerd: 01-05-12
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:17

Wat een heerlijk verhaal en wat super dat je hem terug gekocht hebt zeg. Voor mij is de reden om mijn huidige paard niet te verkopen dat ze daarna weer doorverkocht zou worden en dat zou ik haar niet willen aan doen en ja waar komen ze terecht ? Nee ze blijft bij mij, net als jouw paardje bij jou, respect.

Nieuwe paardenspullen in mijn advertenties op de Bokt Markt...
Zie ook http://verkopers.marktplaats.nl/583321 waar ik van alles verkoop (en veel is nieuw of zo goed als nieuw)...
paardenspul, (retro) hebbedingen, poppenhuisgoed, merkkleding, schoenen, tassen, etc.

Joscaa

Berichten: 14492
Geregistreerd: 16-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:20

Balou_k schreef:
Geweldig paard, eerlijk is eerlijk de eerste foto dacht ik toch even wat een lelijk ding :o
Maar die is mooi opgedroogd hoor!

Hier precies hetzelfde. _O-
Heel gaaf overzicht!

Heaven has my hero - Valentino.

Volg de knapste minipony Bright op Instagram!

PrimaDonna_

Berichten: 3568
Geregistreerd: 10-03-07
Woonplaats: Berkel & Rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-12 19:25

Prachtig verhaal!
Heb zitten genieten :D
Ik wens je nog heel veel geluk met jou Imago! :)

Enjoy Door naar het L2
Donna ❤ † 12-04-2017

[ITP] Lucky Bastard v. Cassanova du Bois alweer bijna 2 jaar!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers