[VOLG] Incello ITP volgpost

Moderators: RianneH, Ymor, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

[VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-17 20:16

Hoi Hoi!

Na het succes van het eerste ITP topic over Incello ([ITP] Incello eerste keer ITP!)
heb ik besloten om een soort volgtopic te maken! Hier post ik dan regelmatig foto's *-:)

Op deze manier moet ik geen 100 delen maken elke keer ik nieuwe foto's heb.
Ik ben zelf ook hobbyfotografe dus er zullen best wel vaak nieuwe foto's komen *D

Alle vragen die je hebt mag je dan ook gerust stellen! Ik ga hier ook even kort een stukje vertellen rond ons, een soort samenvatting van onze jaren samen. Ik heb hem ondertussen alweer sinds 2012 :o
Ik kocht Incello toen hij net 4 geworden was. Ik kwam recht van de manege en hij was slechts drie keer onder het zadel geweest. De meeste onder jullie zien het al aankomen. Het was een regelrechte RAMP }:)
Binnen de eerste week had ik mijn eerste val al gemaakt. Gelukkig niets ernstigs maar de schrik zat er flink in. Incello is hier heel gevoelig voor en werd zelf ook heel gespannen. Na een tijdje begon hij natuurlijk met mijn voeten te spelen en ik had de moed niet om hem te corrigeren. Het ging dus steeds slechter en slechter, ik zat bijna elke keer te huilen op mijn paard omdat ik niet meer durfde. We hebben toen op het punt gestaan om hem te verkopen, maar we kregen het niet over ons hart. We hielden hem dus bij en we beten door!Foto van toen ik hem de eerste keer ging bekijken.
Afbeelding


Een paar maand later!
Afbeelding


Zo zag hij eruit na ongeveer een half jaartje, nog best wel iel, rare bespiering, verkeerd afgesteld halster :+
De winter kwam er ook aan en uiteraard werd hij toen nog veel frisser. Het vertrouwen werd er niet beter op met verschillende vallen tot gevolg. Ik werd zo angstig dat ik enkel nog in onze kleine binnenpiste wou rijden. In de buitenpiste was alles te spannend en had hij teveel plek om gek te doen. Zo werd mijn groot paard dus altijd in een kleine piste gepropt en werd hij zo scheef als maar zijn kon. Ik ontdekte dat hij makkelijker onder controle te houden was met een slofteugel, en zonder beter te weten ging die dus elke rit eraan. Ik was ook nog best jong en mocht van thuis uit geen lessen nemen. Volgens mijn vader kon ik goed genoeg rijden en moest ik maar stoppen met me aan te stellen. Als ik er zo op terug kijk snap ik eigenlijk niet dat ik niet vaker de grond gezien heb, en nu besef ik pas wat voor een gouden paard ik dus eigenlijk heb!

Op een bepaald moment was het me toch écht genoeg geweest. Ik ben dan toch mezelf een beetje harder binnen aanpakken en ik besloot om na het rijden even de straat op te trekken. Mooi hoor, met het meest basic kartonnen hoofdstel ter wereld en tape rond mijn bandages omdat dat toen 'in' was.


Afbeelding

De winter kwam op zijn einde en we waren al een heel stuk verbeterd! Zo hard zelfs dat ik in de binnenpiste erop ben gaan zitten zonder tuig. Ik moet even mijn stal situatie schetsen hier, om jullie te laten snappen wat dit eigenlijk wilt zeggen. Ik sta op stal bij een boer, de paarden zijn dus bijzaak en dat merk je ook. 's Avonds staan hier dus heel vaak héél erg lawaaierige machines te draaien, rijden er tractoren rond, wordt er met fanalen gegooid, ... Met een jong paard is dit dus sowieso een heel spannende omgeving. Ik ben dus nog steeds zo verschrikkelijk trots dat ik dit gedurfd heb.

Afbeelding

Zo kwam de zomer eraan en gingen we vooruit! Ik durfde de buitenpiste aan (wel vaak met slotteugel) en wist eigenlijk nog steeds niet veel meer van rijden dan de 'manegebasis'. Ik probeerde wel dingen te leren door naar anderen te kijken, dingen te lezen,... Maar hé, ik ben ook maar een mens en ik deed maar wat. Ook de akker naast onze stalling bleef niet onaangeroerd.

Afbeelding

Neusriem véééél te los :')
Afbeelding

De zomer ging voorbij en we groeiden wel weer dichter naar elkaar toe. Eens de winter eraan kwam werd het weer slechter, zijn meest gekke winter tot nu toe. Ik werd weer angstiger en trok weer vaker naar de binnenpiste. Ik wilde ook wat afwisseling en probeerde af en toe een balkje of klein sprongetje, na het nodige geruzie met mijn vader. Ik viel er niet meer af en was strenger, maar Incello bleef profiteren van mijn gebrek aan ervaring met jonge paarden. Hij deed steeds gekker. 180 graden draaien, bokken en er vandoor vliegen. Dat was wat er standaard begon te gebeuren bij elke rit. Eerst dacht ik dat hij gewoon schrok van dingen, maar later werd steeds duidelijker dat IK vooral bang was, niet hij.


Afbeelding

'springen' en er niks van bakken :j
Afbeelding

Toen kwam de zomer er weer aan en kwam mijn redding! Die zomer besloot mijn vader dat ik toch maar lessen moest gaan nemen want zo kon het niet meer. Een nieuwe stalgenoot kreeg les van een Spaanse man die sinds kort naar België verhuisd was, hij kreeg een klassieke opleiding dressuur in zijn thuisland. Wat kon die man rijden! Hij reed eerst een half uurtje om aan te voelen hoe Incello was en ik zag mijn paard helemaal veranderen. Ik kreeg zelfs zin om er zelf op te stappen en dat was lang geleden. Zo gezegd zo gedaan, ik, zonder mijn vertrouwde slof, in de buitenpiste! *\o/*

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


En ja hoor, ik zat ook weer te wenen, alleen was het deze keer van geluk! Meer dan een jaar hebben we samen getraind. Toen werd duidelijk dat Incello een heel 'moeilijk' paard is in een speciale zin. Hij is namelijk heel braaf maar super speciaal om mee te werken. Hij lijkt wel een beetje autistisch en neemt de dingen heel raar op. Mijn trainer vond hem net daarom zo gaaf, omdat het toch wel iets heel anders was dan de spaanse paarden waar hij normaal mee werkt. Ik keek altijd heel erg uit naar de lessen en het ging fantastisch! Nu enkele plaatjes van de tijd dat mijn trainer er mee kwam rijden.


Afbeelding


Afbeelding

Altijd braaf kan natuurlijk ook niet :=
Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

Er zijn uiteraard nog veel meer foto's maar ik kan ze niet allemaal plaatsen. Dit was eigenlijk een fantastisch jaar waar ik en Incello heel wat hebben geleerd! Maar toen begon hij ineens niet fijn te lopen. Niets écht duidelijk, maar het was er wel. Heel lang heb ik discussies gehad met mijn vader die niets mis zag. Uiteindelijk mocht er een dierenarts gespecialiseerd in paarden naar komen kijken. Ook zij had er geen idee van. Niets leek te helpen en met stalrust werd het enkel erger. Dit was een moeilijke periode voor mij, zo zonder idee van wat er nu eigenlijk was. Na verschillende maanden kwam uiteindelijk de diagnose spat. Ik heb Incello toen een jaar lang gewoon op rust gezet. Zo veel mogelijk de weide of paddock in en aan de hand stappen. We hadden het er beide heel moeilijk mee dat het werk stil lag. Dit in combinatie met veel ongeloof en onbegrip van mijn vader, die het alweer maar eens niet snapte en vond dat ik gewoon schrik had om opnieuw te beginnen. Ik kreeg ook een zware rugblessure en kon enkele maanden amper van mijn bed naar het toilet stappen en terug. Ik ging toen dus ook maar weinig mee met mijn vader naar stal en ik was zo verschrikkelijk verdrietig over dit alles... Sindsdien gaat het op en af, soms gaat het met periodes beter en dan rij of longeer ik wel eens, we genieten hier dan ook echt van! Vaak gaat het ook minder en dan laat ik hem gewoon zoveel mogelijk bewegen in de paddock/weide. Ik hoop deze zomer wat vaker weer te rijden, ik merk namelijk dat het bij warmer weer steeds beter lijkt te gaan. Wat niet onlogisch is eigenlijk. Hieronder nog een paar random foto's die ook in het eerste topic te zien waren!Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Sorry voor de lange beginpost maar vijf jaar vat je natuurlijk niet zomaar samen!
Ik ga regelmatig updates plaatsen, ik hoop natuurlijk op een lekker actief topic met veel gezellige volgers! :+:
Laatst bijgewerkt door Neonlight op 08-03-17 20:56, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tag toegevoegd


DiscoDipp

Berichten: 1695
Geregistreerd: 29-09-14

Re: Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-17 22:49

Allereerst, wat een leuk laard heb je! En ik vind ook dat je het allemaal super netjes heb neergezet. Ik herken mezelf een beetje in jouw verhaal of eerder een aantal stukjes. Vertrouwen en hulp zijn heel belangrijk, maar het meest belangrijke is nog rust. Doe lekker alles op JOUW tempo, je hoeft je nerges voor te verantwoorden en je hoeft je ook nergens voor te schamen zolang jij er maar van geniet :D

Je bent een sterk persoon en een doorzetter, en ik vind het knap om te lezen dat je door bent gegaan. Erg jammer van de spat.. maar hey, je geniet nog wel van hem :)

Ik wens je het allerbeste toe en veel succes en vooral zorgeloze plezier :D

xyzutu2

Berichten: 9104
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Re: Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-17 22:55

Wat een verhaal, en knap dat je toch doorgezet hebt. Rijdt de Spaanse instructeur ook nog steeds op hem?

Als je paard trouwens zo duidelijk reageert op het verschil tussen zomer en winter, dan kan het ook zijn dat hij 's winters last heeft van kou op de spieren. Je zou eens kunnen kijken naar dekens/dekjes/rugwarmers van Back on Track, mr Feel Warm, Fedimax of Rambo Ionic, die helpen hoorde extra warmte namelijk enorm om de rugspieren te ontspannen en dat kan 's winters een hoop protest schelen.

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-17 09:14

DiscoDipp schreef:
Allereerst, wat een leuk laard heb je! En ik vind ook dat je het allemaal super netjes heb neergezet. Ik herken mezelf een beetje in jouw verhaal of eerder een aantal stukjes. Vertrouwen en hulp zijn heel belangrijk, maar het meest belangrijke is nog rust. Doe lekker alles op JOUW tempo, je hoeft je nerges voor te verantwoorden en je hoeft je ook nergens voor te schamen zolang jij er maar van geniet :D

Je bent een sterk persoon en een doorzetter, en ik vind het knap om te lezen dat je door bent gegaan. Erg jammer van de spat.. maar hey, je geniet nog wel van hem :)

Ik wens je het allerbeste toe en veel succes en vooral zorgeloze plezier :D


Dankjewel! Super leuk om zoiets te lezen :o
We doen nu inderdaad alles op ons eigen tempo en ik trek me niets meer aan van stalgenootjes die dan aan de kant staan te giechelen ofzo.

Wat ik nu ook vaak doe als ik weinig tijd heb is gewoon even zonder zadel wat rondjes stappen in de piste, en dat vinden we allebei wel heel leuk! We genieten nu veel meer van alles wat we doen samen omdat er ook geen druk meer achter zit :)

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-17 09:17

xyzutu2 schreef:
Wat een verhaal, en knap dat je toch doorgezet hebt. Rijdt de Spaanse instructeur ook nog steeds op hem?

Als je paard trouwens zo duidelijk reageert op het verschil tussen zomer en winter, dan kan het ook zijn dat hij 's winters last heeft van kou op de spieren. Je zou eens kunnen kijken naar dekens/dekjes/rugwarmers van Back on Track, mr Feel Warm, Fedimax of Rambo Ionic, die helpen hoorde extra warmte namelijk enorm om de rugspieren te ontspannen en dat kan 's winters een hoop protest schelen.


Hoi! Nee, Carlos is spijtig genoeg terug naar Spanje verhuist, die kon de winters hier ook niet gewoon worden :brr:

Toen was het denk ik vooral omdat hij nog jonger was, nu reageert hij minder op het verschil zomer/winter qua werken. Enkel dat been waar de spat op zit is steeds stijver en pijnlijker in de winter, hij komt dan ook wat minder lang buiten (zou dit liever anders zien maar het is niet altijd mogelijk op onze stalling) dus dat is wel logisch zo. We zouden graag volgende winter glucohorse beginnen bijgeven om hem zo toch wat extra te ondersteunen!

lideli

Berichten: 1719
Geregistreerd: 21-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 09:59

Ik vind dat je echt een heel erg leuk en knap paard hebt!
Maar wat moeten jullie hebben afgezien...
De plaatjes met je Spaanse instructeur zijn echt top. Zowel jij als jouw paard zijn daar echt van opgebloeid zo te zien.
Wel enorm vervelend dat jullie nu in een dip zitten :(

Hopelijk voelen jullie je allebei snel beter! :j

[ITP] Pony liefde
Diablo, River & Archie <3

Marilu
Berichten: 791
Geregistreerd: 22-09-15
Woonplaats: ergens in België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 10:01

Wel een heel mooi paard, zeg ! Proficiat dat je het nooit hebt opgegeven.
Als je de foto's met de Spaanse ruiter bekijkt, zie je toch wel een prachtig paard lopen, hoor !
Ik vind je op de foto's ook altijd mooi zitten, wel wat gespannen, maar toch ...
Op de foto's zie ik nergens een slofteugel, alleen een martingale. Bedoel je die ?
Succes nog verder met Incello !

Kinke
Berichten: 17667
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 10:15

Het lijkt wel een totaal ander paard op de foto's toen je bij de Spaanse instructeur leste. Stoer dat je ook vertelt dat je in het begin best wel geblunderd hebt. Gewoon op zoek gaan naar weer zo'n goede instructeur en dan weer verder proberen :)

manubres

Berichten: 1739
Geregistreerd: 17-11-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 10:18

Mooi paard heb je! En wat goed dat je hebt doorgezet!...respect...Wel grappig dat hij bij je Spaanse instructeur groter lijkt dan bij jou, terwijl het volgens mij geen kleine man is....

Nieuwe aanwinst!..zwarte parel Jill (Fairytale x Elite v. Voice), Olita met pensioen.Chicago HJ (V.Citango) 2011-2018 RIP Veel te vroeg moest ik je laten gaan. Ik hou vandaag meer van je dan gisteren, maar minder dan ik morgen zal doen!

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:22

Marilu schreef:
Wel een heel mooi paard, zeg ! Proficiat dat je het nooit hebt opgegeven.
Als je de foto's met de Spaanse ruiter bekijkt, zie je toch wel een prachtig paard lopen, hoor !
Ik vind je op de foto's ook altijd mooi zitten, wel wat gespannen, maar toch ...
Op de foto's zie ik nergens een slofteugel, alleen een martingale. Bedoel je die ?
Succes nog verder met Incello !


Nee hoor, de slofteugel heeft er gewoon niet meer aan gehangen sinds die lessen! Van het rijden met de slof heb ik niet echt veel foto's, vandaar dat die er niet tussen zitten :)

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:24

manubres schreef:
Mooi paard heb je! En wat goed dat je hebt doorgezet!...respect...Wel grappig dat hij bij je Spaanse instructeur groter lijkt dan bij jou, terwijl het volgens mij geen kleine man is....


Ja dat snap ik dus ook nooit! :')

Volgens mij is het ook omdat ik de foto's met mijn instructeur gemaakt heb, ik maak die van iets lager. Mijn vader maakt de foto's van mij, maar hij is geen wonder met een camera en hij is 1 meter 90, dus best wel groot. Hij maakt de foto's dus niet van onderin, dat is denk ik wat die illusie veroorzaakt :j

Angela

Berichten: 25685
Geregistreerd: 21-03-05
Woonplaats: Beuningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 10:25

Wouw, wat een vooruitgang al! Knap paard!!!

En zo te zien ook fijne instructeur :j

De Tapasworkshop.nl Voor een tapasworkshop bij jou thuis, door heel Nederland
Hightea workshop.nl Voor personeels- of vrijgezellenfeest
http://www.akasha-rijkunst.nl/akashas-college - Opleidingen voor volwassenen! o.a. Zitcoach, stalmedewerker

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:37

Angela schreef:
Wouw, wat een vooruitgang al! Knap paard!!!

En zo te zien ook fijne instructeur :j


ja echt een super fijne man! Heel zacht en correct :)
moest hij nog steeds in België wonen dan zou ik hem echt aan iedereen aanraden!

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:38

Kleine update! Incello staat weer lekker in de weide vandaag +:)+
Deze foto is niet vandaag genomen maar een paar maanden geleden, vond hem toch leuk om even te laten zien <3

Afbeelding

bigone

Berichten: 27173
Geregistreerd: 03-08-09

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 14:15

Leuk zo'n eerlijk verslag van al jij beginnersgedoe. En alle zaken waar manegeruiters die een paard kopen/krijgen waar ze eigenlijk niet aan moeten beginnen. Paard heeft het achteraf getroffen bij jou, door zijn spat was hij bij een fanatieke wedstrijdruiter allang uit de picture geweest. Nog veel plezier met hem.

salome_xxx

Berichten: 41
Geregistreerd: 15-03-16
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 15:31

ik volg!!!

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 18:24

bigone schreef:
Leuk zo'n eerlijk verslag van al jij beginnersgedoe. En alle zaken waar manegeruiters die een paard kopen/krijgen waar ze eigenlijk niet aan moeten beginnen. Paard heeft het achteraf getroffen bij jou, door zijn spat was hij bij een fanatieke wedstrijdruiter allang uit de picture geweest. Nog veel plezier met hem.


Ja ik vind het heel belangrijk om gewoon toe te geven dat zo'n paard eigenlijk veel te veel was voor mij toen ik hem kocht. Ik wou dat er in die tijd meer mensen zo'n dingen tegen mij hadden verteld.

Zou hem ook nooit willen weg doen voor spat, ik mis het rijden wel maar dan rij ik gewoon eens met ander paard af en toe :)

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-17 16:52

Gisteren heb ik eventjes een kwartiertje heerlijk gereden!

Echt zo opstappen en weg, terwijl ik heb al sinds januari niet meer gereden heb. Wat een TOPpaard heb ik toch!

<3

Pepperrr

Berichten: 7484
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-17 17:00

Ik volg mee!
Pfoe, wat een verhaal zeg! Knap dat je toch doorgezet hebt!
Balen zeg, die spat! Ging het juist zo lekker en dan krijg je dat..
xx

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-17 17:07

Pepperrr schreef:
Ik volg mee!
Pfoe, wat een verhaal zeg! Knap dat je toch doorgezet hebt!
Balen zeg, die spat! Ging het juist zo lekker en dan krijg je dat..
xx


welkom! Ja dat was inderdaad echt balen maar ik probeer ermee te leren leven.
Ik heb het persoonlijk ook best wel druk met mijn opleiding enzo dus dat scheelt wel om te aanvaarden dat ik hem niet zoveel kan werken...

Pepperrr

Berichten: 7484
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-17 17:10

IncelloAndMe schreef:
Pepperrr schreef:
Ik volg mee!
Pfoe, wat een verhaal zeg! Knap dat je toch doorgezet hebt!
Balen zeg, die spat! Ging het juist zo lekker en dan krijg je dat..
xx


welkom! Ja dat was inderdaad echt balen maar ik probeer ermee te leren leven.
Ik heb het persoonlijk ook best wel druk met mijn opleiding enzo dus dat scheelt wel om te aanvaarden dat ik hem niet zoveel kan werken...


Klopt, ik heb het zelfde haha. Is vrijheidsdressuur niks voor hem? Gewoon lekker rustig aan :)

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

Ellen_ov

Berichten: 627
Geregistreerd: 12-01-17

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-17 11:01

Wauw, wat is die prachtig opgeknapt zeg! En wat goed van je dat je je eigen gevoel hebt gevolgd mbt de spat


GPG adapters te koop!
Interesse? Stuur gerust een PB.

IncelloAndMe

Berichten: 251
Geregistreerd: 30-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-17 15:41

Pepperrr schreef:
Klopt, ik heb het zelfde haha. Is vrijheidsdressuur niks voor hem? Gewoon lekker rustig aan :)


Neen niet echt :') heb dit wel al geprobeerd maar ik krijg hem niet gemotiveerd. Is denk ik niet echt zijn ding, het mijne ook niet echt hoor. Misschien eens met een lesje proberen ofzo :)

Pepperrr

Berichten: 7484
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-17 10:12

IncelloAndMe schreef:
Pepperrr schreef:
Klopt, ik heb het zelfde haha. Is vrijheidsdressuur niks voor hem? Gewoon lekker rustig aan :)


Neen niet echt :') heb dit wel al geprobeerd maar ik krijg hem niet gemotiveerd. Is denk ik niet echt zijn ding, het mijne ook niet echt hoor. Misschien eens met een lesje proberen ofzo :)


Jammer! Zou wel een mooie oplossing zijn..

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

Individu
Berichten: 731
Geregistreerd: 18-03-17

Re: [VOLG] Incello ITP volgpost

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-17 10:35

Heel goed dat je niet opgegeven hebt. Jullie zijn een prachtig plaatje zo en je trainer op je paard ziet er ook indrukwekkend uit!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, Googlebot, Sweetgirl1 en 3 bezoekers