[VRAAG] Betaalde opdrachten in de paardenfotografie

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 17:17

@fohadie Zijn ze echt fan zijn werk of van zijn lage prijs? En wat is opgeleukt en mooier dan het was?
Ik geloof heus dat het bestaat, maar dat zijn meestal geen charmante foto's.

Ik laat bij een betaalde 1 op 1 shoot wel alles zien, ik filter alleen snel de technisch echt beroerde foto's er uit (onscherp/over- en onderbelicht). Mijn ervaring is inderdaad dat niet altijd mijn keuzes er uit komen, maar soms kies ik er voor die er ook extra bij te doen. Uiteraard wel een limiet op het aantal foto's, want ik wil wel iets moois leveren, maar ik "smuk" niet op in de zin van nekken verdikken en benen omhoog tillen ofzo. Ik maak de kleuren wel wat mooier en de achtergrond wat meer sfeer, etc.

Ik doe niet aan nabestellen in de zin van "je krijgt 2 grote, de rest moet je bijbestellen". Ik doe rond de 30 grote inclusief, meer willen mensen vaak toch niet. En zo wel, dan is er altijd wat te bespreken.

Ik zal alleen nooit grote onbewerkte foto's leveren, daar kan ik echt niet achter staan. Dat is in mijn beleving half werk leveren. Te vergelijken met een half gebakken brood en voor de andere helft krijg je de ingrediënten mee en veel plezier :=


Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 18:17

fohadie schreef:
Niobe schreef:
@fohadie Zijn ze echt fan zijn werk of van zijn lage prijs? En wat is opgeleukt en mooier dan het was?
Ik geloof heus dat het bestaat, maar dat zijn meestal geen charmante foto's.Vast ook door de prijs, al ging het mij om zijn werkwijze. En correctie: JIJ vindt dat geen charmante fotos. Verder wat jij beschrijft noem ik ook mooier maken dan het is. Ik hoef de kleuren niet mooier. Achtergrond beetje bewerken waardoor de voorgrond beter uitkomt ed vind ik prima, maar meer hoeft van mij nirt. Ik hoef al dat artistieke niet. Maar anderen ginden dst wel heel mooi en dat is hun goed recht. Smaken verschillen, niet waar? En gelukkig is er voor elk wat wls.


Kleuren mooier maken, of beter gezegd: mooier laten uitkomen is niet per definitie artistiek.
En je hebt gelijk, ik vind dat geen charmante foto’s. Maar ik weet alsnog niet over wie je het hebt dus een echte mening kan ik daar ook niet over hebben.

Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 18:54

Blussem schreef:
Ik zie fotografie meer als een vrienden dienst.
Daarnaast betaal ik een enkele keer wel eens voor een foto. De reden dat ik niet zo vaak doe is omdat je vaak eerst een slechte kwaliteit versie van de foto te zien krijgt van de foto die je wilt kopen, en vervolgens blijkt na aanschaf de foto helemaal niet scherp te zijn.

En aan de andere kant snap ik ook niet zo goed dat commerciële gedoe van mensen met een foto hobby. Wanneer ik met mijn hobby iemands telefoon repareer of wat anders dan vraag ik daar geen geld voor. Ik snap niet waarom bij fotografie het dan opeens wel normaal is dat je iemand anders hobby sponsort.


Voor sommige mensen is het echt wel meer dan een hobby hoor.
Net als dat er mensen zijn waarvoor een telefoon fixen ook meer dan een hobby is.

Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 23:46

xyzutu2 schreef:
Marjoow schreef:
Hoho, dat is mijn systeem helemaal niet :o

Ik werk namelijk met een persoonlijke pagina waarop de klant zelf het afgesproken aantal beelden mag uitkiezen en wanneer deze wilt dit extra kan bijbestellen.

De tijd dat ik zelf besloot ligt achter mij. Deze methode is tijdbesparend, werkt prettiger voor de klant en levert meer nabestellingen op. Win-win-win dus!


:o Dan heb ik te snel teruggelezen. :+
Wel gek dat jouw systeem door anderen juist als te duur en tijdrovend gezien wordt. Wat is dan het verschil, wat doe jij anders?


Er zijn veel meer fotografen die het zo doen.

Ik heb het gevoel dat de fotografen in dit topic dachten dat bepaalde mensen bedoelden dat ze wilden dat alle foto's geleverd zouden worden na een shoot. Dát zou inderdaad behoorlijk tijdrovend zijn, als je ze allemaal moet gaan bewerken.
Maar volgens mij wordt er gewoon bedoeld dat er gekozen mag worden uit de foto's die technisch (meer dan) acceptabel zijn.

Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 23:48

Nini_roosje schreef:
Maar dat is wel wat xyzutu wil zei wil alle foto's zien. En dat is precies de discussie hier.


Nee toch? Waarom zou iemand onscherpe en over/onderbelichte etc etc foto's willen zien? Die ga je toch niet kiezen.


Niobe

Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Re: [VRAAG] Betaalde opdrachten in de paardenfotografie

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 23:57

Ja oke, maar er is een verschil tussen technisch gelukt (dus belichting, scherpte etc) en onderwerpisch gelukt, dus of het onderwerp er "mooi" op staat.
Ik snap dat er fotografen zijn die op beide letten, maar de tweede daar oordeel ik niet echt over tijdens het selecteren van een betaalde shoot, want dat is inderdaad subjectief. Al filter ik wel hele erge onflatteuze foto's er uit, van die vervelende momentopnamen die kunnen gebeuren.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ziviaantje en 1 bezoeker