[FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

 
 
Agossie

Berichten: 15855
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

[FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-01-20 15:34

Picture of the Week Deel 8… Wow. 8 jaar bestaat het topic al. Ik heb vorig jaren niet meegedaan, omdat ik met veel andere dingen bezig ben. Dat neemt niet weg dat het een beetje ‘mijn kindje’ blijft en ik bij het topic betrokken blijf. 2020 begint weer bijzonder druk en zal ik waarschijnlijk weer niet meedoen.

In 2013 is het begonnen: Picture of the Week! Deel I
Daarna volgden:
2014: Picture of the Week 2014! Deel II
2015: Picture of the Week! Deel III - 2015
2016: Picture of the Week deel IV - 2016
2017: Picture of the Week deel V - 2017
2018: Picture of the Week deel VI - 2018
2019: Picture of the Week deel VII – 2019

Dan de statistieken, want die zijn weer bijgehouden.
Wederom, op nummer 1: Calice! En weer een jaar meegedaan… 7 jaar onafgebroken meedoen! Petje af!
IIn totaal hebben 11 PotW'ers het hele jaar geplaatst zonder onderbrekingen. Dus 52 foto's!
Deze 10 fotohelden zijn: Athelas, Bellatrix, Calice, JewEmm (met de onderbreking van een aantal maanden in verband met haar fietsreis), LoveUggs, magda_90, MarijeR, Niobe, Sharani, Suuszels en xMayo.

Dan zijn er 2 die nét 1 foto hebben gemist. Dit zijn Fris en Muronia.


Verder zijn we in week 1 begonnen met 35 bokkers, dat liep in week 5 op naar 57 en is het aantal daarna met wat ups and downs langzaam afgelopen naar het dieptepunt in week 51 en 52 met 18 deelnemers.

Iedereen die mee wil doen, mag mee doen, alleen let er wel op dat dit een topic is voor volhouders en niet om sporadisch een fotootje in te zenden, daar zijn andere topics voor.

De bedoeling van het topic:
Ik ben in 2013 het topic gestart om mijzelf te stimuleren om te fotograferen en dat is aardig gelukt al heb ik de afgelopen jaren helaas veel te weinig gefotografeerd. Het is dus echt een stimulans om mee te doen en een uitdaging om het een heel jaar vol te houden.
De bedoeling is dat je elke week jouw favoriete foto van die week inzendt. Dit mag van alles zijn, we werken hier niet met thema’s.

Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mee te doen, maar als je mee wil doen, gá er dan echt voor en houd rekening met (opbouwende) kritiek van andere fotografen. Ik heb werkelijk gezien dat fotografen flink vooruitgaan en de tips en lessen echt ter harte nemen. Heel goed. Dáár doen we het voor!

Inzenden
De inzending moet vóór zondag 22:00 uur geplaatst zijn. Dit is hetzelfde als in 2018 en 2019. Zet duidelijk “Foto van week X” boven of onder de foto en plaats de foto zichtbaar in het topic, zodat het duidelijk is en we zo min mogelijk foto’s missen voor de lijst. Een enkele keer wil het wel eens voor komen dat het niet lukt om te plaatsen en dat een link wel werkt. Laat dan wel duidelijk merken dat het jouw inzending is en dat het helaas in link is. Vaak zijn er dan collega-PotW’ers die het voor je in een afbeelding willen zetten.

We proberen de lijst dus op zondag 22:00 uur te plaatsen. Het kan wel eens voorkomen dat we te laat zijn, maar dan hebben zowel JewEmm, LoveUggs als ik het druk of zijn we niet aanwezig of iets dergelijks. Het belangrijkst is dat de foto’s voor 22:00 op zondag geplaatst zijn.

Het kan zijn dat je een keer helemaal geen tijd hebt gehad om foto’s te maken. Plaats dan een foto “uit de oude doos” en vermeld dit ook, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden anders sla je die plank wel een beetje mis…

Beoordelen
Het is niet verplicht om de foto’s van de andere fotografen te beoordelen, maar het is wel ontzettend leuk en leerzaam om goede feedback te geven en te krijgen. En nog belangrijker, het wordt enorm gewaardeerd. Schroom dus niet om foto’s te bekritiseren en echt goed te kijken. Leer ervan! :j Als je de lijst met inzendingen te lang vindt, doe dan alleen de foto’s waar je echt iets zinnigs over te zeggen hebt en geef aan dat je de foto’s waar je niets aan toe te voegen hebt, niet op de lijst zult zetten. “Als je niet op de lijst staat, vind ik je foto gewoon goed en heb ik niets toe te voegen!”

Spelregels
Dit jaar willen we dezelfde spelregels aanhouden als vorig jaar zodat het allemaal weer soepel kan lopen.
  • Als je een week niet kan, of je bent later, stuur mij en/of JewEmm en/of LoveUggs dan even een pb’tje, dan kunnen wij het in de lijst thuis noteren. Liever niet in het topic zetten, want daar lezen we gemakkelijk per ongeluk overheen.
  • Als je 3 keer achter elkaar zonder te melden geen foto plaatst, wordt het voor ons erg moeilijk bijhouden en zul je helaas niet meer op de lijst komen die elke week wordt geplaatst. Wij nemen dit topic heel serieus en als je af en toe maar eens wat plaatst, is dat natuurlijk niet leuk voor iedereen die wel fanatiek elke week een foto plaatst.
  • Als je binnen 10 weken 5 keer zonder te melden geen foto plaatst, loop je hetzelfde risico als hierboven.
  • Instromen kan altijd, maar het leukste is om niet op het laatste moment nog even snel mee te doen. Dan is het beter om het topic te blijven volgen en het volgende jaar het hele jaar mee te doen.
  • De inzending vóór zondag 22:00 uur plaatsen, zodat wij de lijst op tijd kunnen maken. Dit geldt ook voor JewEmm, LoveUggs en mijzelf. Mocht je weten dat je dit niet redt, meld het even bij JewEmm, LoveUggs en/of mijzelf via pb. Als wij het niet op tijd door krijgen, ben je helaas te laat voor de lijst, ook al is dit maar 5 minuten na het plaatsen (al wil ik nog wel wat door de vingers zien als het binnen een uur na het plaatsen is).
  • Als je het even een periode te druk hebt en je wil een pauze in lassen, dan kun je dat ook laten weten. Je bent altijd welkom om terug te komen.
  • In geval van vakantie, kun je met iemand anders in het topic afspreken dat hij/zij voor jou foto’s plaatst en/of meld even dat je op vakantie bent, dan maken wij er een notitie van en kun je na je vakantie de foto’s inhalen. Doe je dit niet, dan loop je weer het risico dat je niet meer bij de serieuze PotW’ers op de lijst wordt gezet. Wij zullen discreet zijn en niet in het topic aangeven dat je op vakantie bent, of om welke andere reden dan ook even niet meedoet.
  • Ook wil ik even laten weten dat we echt bij houden wie regelmatig foto's plaatst. Als je om wat voor reden dat niet doet, mis je het hele doel van het topic en kom je niet op de wekelijkse lijst.

Poeh, het klinkt wel heel serieus zo!! _O- Maar dat ís het ook voor een flink aantal deelnemers die enthousiast meedoen!

Laatste puntjes
Ook dit jaar stuur ik geen herinneringsberichtjes meer. Zet het gewoon in je agenda als je serieus mee wil doen. :j Als je te laat bent of het gewoon vergeten bent, is het echt je eigen schuld… Als je niet weet of je die zondag tijd zult hebben, plaats de foto dan eerder in de week. Als je bijvoorbeeld zondag direct ná 22:00 je foto voor de kómende week plaatst, is de druk van de ketel. Je kunt ons ook een pb sturen, maar liever gewoon eerder in de week, dat scheelt ‘administratie’. :D

Oh ja, als je naam wijzigt gedurende het jaar, geef in een pb even aan wie je was en wie je wordt, dan kan dat ook op de lijst aangepast worden en het scheelt ons veel zoeken. :j Ook hierin zullen JewEmm, LoveUggs en ik discreet zijn.
Geef ook duidelijk aan of je een verzamelplek hebt. Dit is vooral erg leuk om aan het eind van het jaar je vooruitgang te zien in je fotografie! :j Als je ziet dat je verzamelplek genoteerd is, blijf het dan niet herhalen, dit kan best verwarrend zijn voor de ‘administrateurs’.

Ook dit jaar hoop ik samen met JewEmm en LoveUggs de lijst bij te houden. De communicatie hierover gaat inmiddels uitstekend en LoveUggs, JewEmm en ik zullen elkaar afwisselen als het even moeilijker wordt in verband met tijd. Dames, ik ben ontzettend blij met jullie!

We zijn begonnen met een heel klein groepje in 2013. In 2014 is het uitgegroeid tot lange tijd bijna 60 foto’s per week, waarvan er 36 heel 2014 hebben meegedaan. In 2015 begonnen we met bijna 100 enthousiaste bokkers en zijn we geëindigd met 55, waarvan 25 ononderbroken en in 2016 zijn we geëindigd met 40 enthousiaste fotografen. In 2017 begonnen we met 60, hebben we heel lang rond de 35 gezeten en eindigden we met 24 deelnemers, in 2018 zijn we begonnen met 56 en uiteindelijk zijn er 23 overgebleven en in 2019 startten we met 35 deelnemers en eindigden we met 18. Het worden er steeds minder, maar laten we het topic wel in leven houden. Wie doet er dit jaar mee? Wie weet ga ik toch weer een poging wagen!

Succes namens JewEmm, LoveUggs en mijzelf!! :D
Laatst bijgewerkt door Agossie op 05-01-20 15:50, in het totaal 1 keer bewerkt

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."


LoveUggs

Berichten: 8443
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 15:43

Jaa, nieuw topic! *\o/*

Laat ik dan heel origineel beginnen met mijn sterretjes foto :+ via boktupload.

Mijn week 1
Afbeelding

Ook dit jaar heb ik weer een verzamelplaats, namelijk hier :j (op hoop van zegen dat dit goed gaat via de telefoon, anders volgt mijn verzamelplaats later :) )

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

xMayo

Berichten: 2781
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Brakel

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 15:45

Jeej!!

Welke week heb ik gemist? Ik was er echt van overtuigd dat ik alle weken had ingeleverd haha

Week 1

Afbeelding

xMayo

Berichten: 2781
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Brakel

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 15:49

Ik zit mijn eigen reacties terug te kijken en zie er toch echt 52 :D

Agossie

Berichten: 15855
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-01-20 15:51

xMayo schreef:
Jeej!!

Welke week heb ik gemist? Ik was er echt van overtuigd dat ik alle weken had ingeleverd haha

Week 1

[ [url=m/Z125Em.jpg]Afbeelding[/url] ]

Klopt! Jij hebt ook 52 foto's geplaatst. Ook de 'missende' week was op tijd geplaatst. Het blijft mensenwerk, dus het kan écht wel dat we eens iets missen. :o

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

LoveUggs

Berichten: 8443
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 15:52

Bij deze gelijk de mededeling; omdat het nieuwe topic nu pas online staat geven we jullie tot morgen avond 22.00 uur om je foto voor week 1 in te leveren. Lukt dit niet en wil je 52 weken met ons mee doen, laat dit ons dan even weten middels een pb :)

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

xMayo

Berichten: 2781
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: Brakel

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 15:53

<3

Fem

Berichten: 11257
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Vught

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:00

Jeej! Ik ga weer meedoen. Hopelijk lukt het me dit jaar om niet te laat in te leveren.

* Femke Linders Fotografie * *Facebook* & *Website*
Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

Rennie89
Berichten: 35259
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:16

3 keer scheepsrecht xD

ik probeer nu even actief mee te doen.

week 1:
Afbeelding

Fem

Berichten: 11257
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Vught

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:29

Mijn week #1: Heeft er iemand een tip hoe ik er voor kan zorgen dat Flickr mijn foto's correct weergeeft (scherpte) of een andere uploadsite kan adviseren? De foto is namelijk gewoon scherp en het frustreert me wel een beetje eigenlijk.

Afbeelding
20191228-Cosplay-Documentaire-Marlou-Belle-041-klein by Femke Linders, on Flickr


Ik verzamel voor alsnog hier.

* Femke Linders Fotografie * *Facebook* & *Website*
Sometimes I'm hard on me,when dreams don't come easy.
I wanna look back and say, I did all that I could.
Yeah at the end of the day, Lord I pray, I have a life that's good.

DrawnHorse

Berichten: 1490
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Grens tussen Groningen en Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:30

Leuk het nieuwe topic en doe dit jaar ook graag weer mee.

Alleen jammer dat ik niet in OP sta ondanks dat ik 52 foto's heb waarvan 1 week te laat ingeleverd is.

Mijn week 1:

Afbeelding

LoveUggs

Berichten: 8443
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:31

Fem schreef:
Mijn week #1: Heeft er iemand een tip hoe ik er voor kan zorgen dat Flickr mijn foto's correct weergeeft (scherpte) of een andere uploadsite kan adviseren? De foto is namelijk gewoon scherp en het frustreert me wel een beetje eigenlijk.

[ Afbeelding ]
20191228-Cosplay-Documentaire-Marlou-Belle-041-klein by Femke Linders, on Flickr


Ik verzamel voor alsnog hier.


Ik ondervind eigenlijk geen problemen met Flickr. Ik sla mijn foto's op, op webformaat. Max aantal pixels op 2048 langste zijde. Ik zie dan geen verschil in mijn foto's op Flickr.

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever

Berichten: 80905
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:42

Yes nieuw topic!!

Ik meld mij weer. Foto komt straks!!

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

rosslover

Berichten: 982
Geregistreerd: 11-05-11
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 16:54

Ik ben er volgensmij 1/2 jaar tussenuit geweest, maar ik ga het dit jaar ook weer proberen! :)

Week 1
Afbeelding

Muronia

Berichten: 16256
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:19

Balen van die ene misser afgelopen jaar, maar we gaan er weer voor!

Week 1:
Afbeelding

https://www.facebook.com/Stal-Muronia-110051990786770/
Veronia (v. Macho Polo) B + 11 / L1 + 4 voor 2021 drachtig van Ecksteins Eminenz
Florentino (v. Florencio) - Aik (v. Highline) - Wainonia (v. Oliver)

Suuszels

Berichten: 7134
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:28

Yes helemaal leuk!
Helaas deze week niet mijn camera gebruikt dus een telfoonfoto.
Afbeelding

Op zoek naar een leuke fotoshoot, omgeving Ridderkerk?http://www.SuzanneFotografie.nl :wave:

Benieuwd naar mijn fotografie?

Dandy200

Berichten: 766
Geregistreerd: 05-04-12
Woonplaats: Ergens aan de kust

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:37

Ook ik wil graag weer mee doen. In 2018 bijna het hele jaar volgemaakt, vorig jaar helaas na 5 weken moeten afhaken in verband met drukte, maar dit jaar ga ik er opnieuw voor. De laatste weken heb ik het plezier in fotograferen weer helemaal gevonden en dit wil ik op deze manier graag doorzetten.

Op dit moment ben ik nog 1.5 week in Thailand voor vakantie. In totaal ben ik hier 10 weken geweest, mijn foto voor week 1 is daarom dus ook een foto die ik gemaakt heb tijdens mijn reis. Wel via de bokt upload. Een verzamelplek zal ik nog even gaan maken binnenkort.

Week 1:
Afbeelding

Anne. Schrieken fotografie , te vinden op facebook: https://www.facebook.com/Anne-Schrieken ... 976181948/
Bedankt voor de geweldige 3 jaar vriendje <3 [i]Ik mis je nog altijd.

magda_90
Berichten: 31728
Geregistreerd: 24-09-06
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:43

Jeeh! Ik heb wildse plannen voor dit jaar (lees, een lijsje van Pinterest gedownload omdat ik mijzelf meer wil uitdagen :P ).

Voor nu eindelijk weer eens paarden gefotografeerd! Geen perfectionisme en prestatiedrang die nu in de weg lag, alles mag niets moest setting. Zo blij dat dat mocht bij DrawnHorse op stal. :+:

Week 1
Afbeelding

Mijn project "Paardenneusjes" is te zien via https://flic.kr/s/aHsmn4wpGo.

Thats_Me

Berichten: 10287
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:50

Leuk! Ik volg al een paar jaar stilletjes. Vorig jaar overwogen om mee te doen maar had toen nog veel te veel ruzie met mijn camera. Inmiddels in 2019 overgestapt naar Olympus en ben daar zo blij mee dat ik het ding zoveel als mogelijk meesleep.

Dus bij deze mijn aanmelding voor 2020.

Week 1#
Afbeelding

Olympus OMD Mark-III - Fisheye 9mm 1:8.0
ISO 1000 - Art10II modus - 1/4

All good things are wild and free
Beautifull things don't ask for attention
The earth has music for those who listen

NESCAFE

Berichten: 3090
Geregistreerd: 01-08-07
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 17:53


quintenvo
Berichten: 674
Geregistreerd: 25-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 18:15

Ik doe ook weer mee!
Week 1:
Afbeelding

Quinten fotografie - passie voor fotografie
https://quintenfotografie.weebly.com/

hamsterfan

Berichten: 4225
Geregistreerd: 09-11-07
Woonplaats: Velserbroek (bij Haarlem)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 18:19


Niobe

Berichten: 4922
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Re: [FOTO]Picture of the Week deel VIII - 2020

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 18:24


PureSG

Berichten: 4593
Geregistreerd: 24-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 18:26

Leuk! Dit jaar wil ik ook actiever worden met fotografie, dus hier bij mijn inzending voor week 1 van 2020!

Ik heb de Bokt upload gebruikt.

Afbeelding


Isa
Berichten: 2303
Geregistreerd: 09-03-11
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-20 18:48

Ik volg dit topic inmiddels ook alweer een tijdje, en zou dit jaar graaf een poging willen wagen! Ik merk dat ik in rustige periodes erg geniet van het fotograferen, maar als ik het druk heb de camera blijft liggen... hopelijk is dit een goede motivatie om hem er dan tóch ook bij te pakken :D

Week 1
Afbeelding

Volg mijn fotografie op Instagram!
Isa Vos photography


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _HS_, manonnevot en 13 bezoekers