Op vakantie met de hond in Nederland en Europa

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mloui

Berichten: 1491
Geregistreerd: 29-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-19 10:33

Op vakantie met de hond, heerlijk! Mijn advies is om de site van licg goed door te kijken om te zien wat de import eisen zijn per land. Daarnaast is het heel erg aan te raden de risico's te kennen en je goed voor te bereiden als je naar midden- of zuid europa gaat. Dit ivm infectieuze aandoeningen als Leismania/Ehrlichia en hartworm. Dit is de reden, dat ik mijn honden nooit naar een land waar deze aandoeningen endemisch zijn mee zou nemen. Scandinavie, noord Frankrijk, UK, Duitsland allemaal risico arme gebieden en ook zo mooi!

Chester (Special D x Houston) Z2+11, B+3


Mloui

Berichten: 1491
Geregistreerd: 29-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-19 20:28

xLaraaj schreef:
Over leishmania: kan je daar niet meer tegen enten? of toch niet mer mdr1-risico?

2jaar geleden met mijn Bull naar de Camargue geweest en tegen alles ge├źnt. Nu met mijn aussie zei mijn dierenarts dat ze het afraad om die enting aan zo'n ras te geven en dus best niet naar zo'n gebieden te gaan ..


Zeker kan je enten tegen Leishmania. Helaas biedt enten nog steeds geen garantie dat ze niet geïnfecteerd kunnen worden. Daarnaast moet er ruim 10 wk voor vertrek begonnen worden met de eerste vaccinatie en moet deze een aantal keer herhaald worden voordat ze beschermd zijn. Veel mensen doen het om deze reden niet en nemen het risico. Tenslotte moet je in risicovolle gebieden ook echt een seresto band om ter preventie van Zandvliegen

Chester (Special D x Houston) Z2+11, B+3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker