Puppy's samen laten spelen op de puppycursus?

Moderators: Essie73, Duhelo, Muiz, Dani, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Melyoramel

Berichten: 442
Geregistreerd: 13-11-17

Re: Puppy's samen laten spelen op de puppycursus?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-19 14:18

Ik denk dat het ook een beetje aan de hondenschool ligt hoe zo'n 'speelkwartier' gedaan wordt.

Bij ons werd het de eerste 10 minuten van de les gedaan, onder begeleiding. Daar wordt ook nadrukkelijk gezegd "pups leren niet van elkaar, maar dit is voor de baasjes om gedrag te leren herkennen" e.d.

Waren er een aantal grotere pups, dan gingen die samen, en de kleinere pups samen, ook afhankelijk van karakter. Als er een kleine was die de rest van kleintjes omver liep en lomp was, dan ging die ook bij de groten.
En als een hond te lomp of ruw was, dan werd hij ook uit het spel gehaald en even rustig aan de lijn zitten bij de baas.
Was een hondje juist wat angstig, dan hoefde hij ook niet los, maar als hij dat wel was en hij zocht bescherming bij je (je moest dan ook gehurkt gaan zitten), dan moest je ook wat bescherming geven, en de andere pups wegsturen of even wegduwen, totdat je pup zelf weer rust en vertrouwen had en uit zichzelf weer bij je wegging.

Meestal zodra de pups wat ouder zijn en meer puber dan pup, dan verdween dat speelkwartiertje ook. Alle vervolgcursussen enzo hadden geen speelmoment meer in de les zitten, alleen bij de pups.

Heb dat hier als heel prettig ervaren :) vooral met de uitleg erbij en het leren van de signalen van je pup herkennen was erg fijn.

Gewoon puur spelen voor het spelen, met de hele groep pups los zou ik ook niet prettig vinden.
Ik denk dat het ook afhankelijk is van jezelf, je hond en de hondenschool of zo'n speelmoment in de cursus een gewenst ding is.


Melyoramel

Berichten: 442
Geregistreerd: 13-11-17

Re: Puppy's samen laten spelen op de puppycursus?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-19 16:09

Precies, liever kleine groepjes dan de hele club.

Je kan er ook positieve dingen uit halen.
Die van ons vond en vindt ruw spelen allemaal best, maar soms werd het hem ook teveel. Maar omdat wij dus gehurkt zaten als een 'veilige haven', kwam hij bij ons en heb ik de andere pups weggehouden.

En dit doet hij nog steeds. Soms speelt hij lekker met een andere hond, en dan heeft hij er genoeg van. Dan dramt de andere soms door (er is een poedel die ook regelmatig in het losloopgebied wandelt, en de eerste paar minuten spelen is leuk, maar die poedel heeft de neiging om in de haren van zijn nek te hangen), en als dat drammen doorgaat, dan komt mijn hond terug naar mij en gaat dan ook naast of achter mij staan. Heel duidelijk te herkennen voor mij.
Dat geeft mij dan de gelegenheid om de andere hond weg te sturen, het 'spel' te onderbreken en rustig de andere kant op te wandelen :)
Hondje van mij wordt dan met het wegwandelen beloond dat hij het op deze manier netjes aangeeft. Heel fijn dat dit zo kan bij hem!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: afkepieteke, Brigitte_D, Cerosa, Eloya, Luca03, Reusje0504, Roxxie, Shinedown, Wonderstruck en 75 bezoekers