Puppy's samen laten spelen op de puppycursus?

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Jis_

Berichten: 8744
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-19 08:32

Melyoramel schreef:
Ik denk dat het ook een beetje aan de hondenschool ligt hoe zo'n 'speelkwartier' gedaan wordt.

Bij ons werd het de eerste 10 minuten van de les gedaan, onder begeleiding. Daar wordt ook nadrukkelijk gezegd "pups leren niet van elkaar, maar dit is voor de baasjes om gedrag te leren herkennen" e.d.

Waren er een aantal grotere pups, dan gingen die samen, en de kleinere pups samen, ook afhankelijk van karakter. Als er een kleine was die de rest van kleintjes omver liep en lomp was, dan ging die ook bij de groten.
En als een hond te lomp of ruw was, dan werd hij ook uit het spel gehaald en even rustig aan de lijn zitten bij de baas.
Was een hondje juist wat angstig, dan hoefde hij ook niet los, maar als hij dat wel was en hij zocht bescherming bij je (je moest dan ook gehurkt gaan zitten), dan moest je ook wat bescherming geven, en de andere pups wegsturen of even wegduwen, totdat je pup zelf weer rust en vertrouwen had en uit zichzelf weer bij je wegging.

Meestal zodra de pups wat ouder zijn en meer puber dan pup, dan verdween dat speelkwartiertje ook. Alle vervolgcursussen enzo hadden geen speelmoment meer in de les zitten, alleen bij de pups.

Heb dat hier als heel prettig ervaren :) vooral met de uitleg erbij en het leren van de signalen van je pup herkennen was erg fijn.

Gewoon puur spelen voor het spelen, met de hele groep pups los zou ik ook niet prettig vinden.
Ik denk dat het ook afhankelijk is van jezelf, je hond en de hondenschool of zo'n speelmoment in de cursus een gewenst ding is.


Klinkt als een hele goede hondenschool. :j

Give the ones you love wings to fly, roots to come back, and reasons to stay - Dalai Lama


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 46 bezoekers