Wat te doen met deze ontsnapper...

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

speurneusc

Berichten: 3837
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-19 20:05

je gaat wel 4uur met hem naar buiten, loopt ie dan zoals een paard alleen in stap? of rent ie dan ook, als ie rent, kan je er ook mee fietsen, dat is het zelfde, eigenlijk alleen zelfs beter want het gaat gecontroleerd en in rechte lijn (als goed is) met rennen maakt ie ook slidings en scherpe bochten... dat is pas extra belastend, en als je je fokker en anderen gelijk wil geven, zet um op de rontgenfoto met zijn heupen. Maar als je een husk al niet mag belasten omdat je voorzichtig moet zijn mijn zijn gestel.... wat voor fokprodukt ie dat dan? Want in de treksport staan ze met 6 maanden voor het eerst in het tuig en doen dan ervaring op met een groep, de groep trekt wel en de jonge pup rent alleen mee hoeft niet te trekken (zo is het tuig dan afgesteld).

En het fietsen bouw je op, vandaag 10 meter morgen 20 meter overmorgen 30 meter enz.

wat betreft je bench op de hoeken (aansluitingen) een musketon klikken en op je deurtjes boven en onder ook, in geval van nood kan je die zo losklikken ook nog eens.

NOOIT VASTLEGGEN IN DE BENCH doe dat nooit, nooit maar dan ook nooit, als ie vast zit en zich toch eruit kan wurmen, zit ie met zijn nek nog vast, dan stikt ie, op de hondenschool was een labrador waar zoonlief op de kennel een rugtas had gelegd, pup steekt zijn koppie in een hengel wat door de tralies hing is gaan draaien en is zo gestikt.
Laatst bijgewerkt door speurneusc op 18-10-19 20:07, in het totaal 1 keer bewerkt

http://www.carolsshop.nl voor epoxy en meer


speurneusc

Berichten: 3837
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-19 09:15

Kabayo schreef:
Kairos schreef:
Niet het hele topic gelezen, maar is jachttraining(is er ook voor pups) geen idee? Zo blijft ze mentaal bezig en daar zouden ze je vast ook wat huiswerk mee kunnen geven.

We hebben kippen en katten. Is dat dan wel verstandig? Zou het jammer vinden als hij dan thuis helemaal niet meer los kan. Hij jaagt nu niet. Ook nooit gedaan


tis een husky, net als dat voertjes en speeltjes niet echt bijster intressant zijn vind ie een van de vereisten voor het jagen en speuren, het zijn (soms zelfs dwangmatig) lopers, conditiehondjes dat zijn de genen, genen train je niet, karakter ook niet.

http://www.carolsshop.nl voor epoxy en meer

speurneusc

Berichten: 3837
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-19 12:41

hou voor ogen, karakter en genen zit niet in de ballen, je kan ze er wel af halen maar dat neemt de genen en karakter niet weg. Wat anders is als er bepaalde opvoedkundige/trainingsfouten zijn gemaakt doordat de genen en het karakter verkeerd zijn begrepen/ingeschat dan kunnen bv hormonen wel in de weg staan en dan heeft castereren wel zin.

verhaaltjes over groei remmingen en spierremmingen zijn onzin, spieren train en onderhhoud je door ze te gebruiken.

http://www.carolsshop.nl voor epoxy en meer


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers