[Info] Welke hond past bij mij?

Moderators: NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-10 20:25

Hoi,

Rond augustus dit jaar is ons lieve hondje ingeslapen, wat ik nog steeds er lastig vind. Nu heb ik samen met mijn ouders en zus afgelopen week gesproken over het eventueel willen van een nieuwe hond. We kwamen erachter dat we toch wel een nieuwe hond willen en we hebben besloten om in 2011 op zoek te gaan naar een 'nieuw' hondje.

Nu kwam ik net dit topic tegen en dacht, laat ik eens kijken wat voor ras jullie bij onze situatie vinden passen. We zouden graag weer een middelgrote hond willen, met niet al te lange haren. Ook hebben we liever geen 'jacht- en vechthond'. Ik en mijn zus zitten nu nog op school en zijn van ongeveer 8 uur 's ochtends tot 4 uur in de middag weg (soms korter, maar zeker niet langer). Mijn ouders werken beide de hele dag, maar komen tussen de middag altijd thuis lunchen. De hond zal 's ochtends worden uitgelaten, tussen de middag, als mijn zus en ik thuis komen van school en in de avond nog een keer. Alle 4 de keren ongeveer een half uur tot een uur. In het weekend zijn we gewoon de hele dag thuis en als dit niet het geval is zal de hond meegaan. We wonen naast een bos en ook zou de hond mee kunnen naar mijn pony.

Weten jullie een geschikt ras?

Alvast bedankt, groetjes,
Iris


Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-10 18:25

Ik probeer het nog een keertje.

Ik kwam dit topic tegen en dacht, laat ik eens kijken wat voor ras jullie bij onze situatie vinden passen. We zouden graag weer een middelgrote hond willen, met niet al te lange haren. Ook hebben we liever geen 'jacht- en vechthond'. Ik en mijn zus zitten nu nog op school en zijn van ongeveer 8 uur 's ochtends tot 4 uur in de middag weg (soms korter, maar zeker niet langer). Mijn ouders werken beide de hele dag, maar komen tussen de middag altijd thuis lunchen. De hond zal 's ochtends worden uitgelaten, tussen de middag, als mijn zus en ik thuis komen van school en in de avond nog een keer. Alle 4 de keren ongeveer een half uur tot een uur. In het weekend zijn we gewoon de hele dag thuis en als dit niet het geval is zal de hond meegaan. We wonen naast een bos en ook zou de hond mee kunnen naar mijn pony.

Weten jullie een geschikt ras?

Alvast bedankt, groetjes,
Iris

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-10 09:02

tantjeuh schreef:
Waarvoor wil je een hond? Wil je een hond om mee te wandelen? Om in huis mee te knuffelen? Om een pepaalde hondensport mee te doen? Om mee te nemen naar de paarden? Om te waken? Moet hij met kinderen om kunnen? wil je liever een actieve of liever een rustige hond? Heb je ervaring met honden? .....
Met hetgeen jij voorstelt passen 100'en rassen :)


Wij zouden een hond nemen om mee te wandelen, waarmee we kunnen fietsen en die ook eventueel met het paard mee het bos in kan (de hond kan ook mee naar stal, maar dat is geen 'must'). Het moet ook een ras zijn die het niet erg vind om geknuffeld te worden, aangezien we twee hele lieve buurmeisjes hebben. We gaan geen hondensporten met de hond doen, waken is ook niet nodig (daarvoor hebben we een alarm). We hebben het liefst een hond die niet al te actief is, een beetje is niet erg, maar een hond die constant heen en weer in het huis rent en bijna niet stil ligt/zit, daar gaat onze voorkeur niet naar uit.

We hebben ervaring met honden, afgelopen jaar is helaas ons hondje ingeslapen en daarom zijn wij opzoek naar een ander hondje.

Momenteel hebben we de Duck Tolling Retriever op het oog en een kooikerhondje. Deze twee rassen spreken ons aan, maar we weten niet zeker of deze ook wel geschikt zijn.

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 11:19

Dankjulliewel voor jullie tips.

In het verleden hebben wij een kruising gehad tussen een Friese Stabij en een Cocker Spaniel. Dit was een actief hondje buiten en binnen was hij erg rustig. Normaal gesproken luisteren deze twee rassen slecht, maar hij luisterde echt super en wij vinden het wel belangrijk dat de hond los kan lopen zonder dat deze constant achter anderen honden/dieren aan rent. We zijn ook wel opzoek naar een hondje dat sociaal is tegen andere honden, want onze vorige hond was dat helemaal niet en dat zorgde nog wel eens voor wat lastige momenten. (We hadden onze hond pas toen hij 1 jaar werd, dus dat zou ook aan zijn verleden hebben kunnen liggen, maar dat weet ik dus niet zeker.)

Uit jullie verhalen begrijp ik dat het Kooikerhondje en de Duck Tolling Retriever niet echt geschikte rassen zijn voor ons. Ik wist trouwens echt niet dat de Duck Tolling Retriever een jachthond was, van het kooikerhondje wist ik het wel (Ik heb al contact gehad met een fokker. De fokker zei dat het er vooral aan ligt hoe jij het hondje 'opvoed', maar dat zal dan wel voor de meeste rassen gelden.)

Weten jullie toevallig nog rassen die wel geschikt zijn?

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 12:01

Mensen bij ons in de buurt hebben een Heidewachtel (dat vind ik trouwens 'middelgroot', maar ik vind de Welsh Springer Spaniel ook nog 'middelgroot'), maar hun hond rent in het bos achter alles aan wat beweegd. De Duitse Dog vind ik echt groot, ik ben ook niet zo'n grote fan van de Argentijnse Dog. Ik weet niet hoe ze qua karakter zijn, maar ik ben niet helemaal weg van hun 'uiterlijk' (ik weet niet helemaal hoe ik het goed moet uitleggen). Wij zijn opzoek naar een ras met een iets 'lievere' uitstraling, zoals de Welsh Springer Spaniel (bijvoorbeeld).

Toen wij onze hond kregen werd er tegen ons gezegd dat we niet wisten waar we aan begonnen. Een 1 jarige Friese Stabij x Cocker Spaniel, tegen ons werd verteld dat deze twee rassen erg slecht luisterde en lastig waren op te voeden, helemaal als ze geen pup meer waren. Ons hondje is toen met veel training echt super gaan luisteren en veel mensen in de buurt waren verrast. Haha, best stom dan eigenlijk dat ze helemaal geen 'slecht luisterende' hondenrassen zijn. Ik kom opeens allemaal dingen over ons hondje te weten, hihi, een jachthond? Het enige waar hij achteraan rende waren takken die wij gooide, voor alle andere dingen had hij helemaal geen oog :+ . Dus ik denk dan inderdaad wel dat het ook ligt aan de opvoeding? Dan maakt het mij ook niet zo heel veel meer uit of het wel of geen jachthond is. Trouwens ons hondje leek op een kleine Flatcoated Retriever (wat ik trouwens ook zie als een grote hond), maar wat ik wel leuke honden vind om te zien. Maar deze lijkt zoveel op onze vorige hond, dat vind ik dan ook wel weer lastig.

Kennen jullie toevallig nog andere rassen, naast de rassen die jullie hebben opgenoemd?

Echt al heel erg bedankt voor jullie hulp! :D


Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 12:11

Loiz schreef:
Noemde de Duitse Dog ook niet als optie, maar om te laten zien dat ik middelgroot heel anders ervaar dan iemand anders ;)

Achter alles aanrennen, das een kwestie van opvoeding en foklijnen naar mijn idee..

Jammer dat je de Argentijn niet leuk vind, t zijn geweldige honden met een super karakter en heel veel humor.

Anders eens een dierenasiel bekijken?


We zijn ook wel van plan om naar een dierenasiel te gaan. Alleen ik ga waarschijnlijk niet mee, want ik ben zo'n meisje dat dan alle hondjes zielig vind en uiteindelijk ze allemaal mee wil nemen. Dus ik ben via het internet een beetje opzoek naar de rassen die ik leuk vind en zeg dat dan tegen mijn ouders. Dan houden mijn ouders dat een beetje in hun achterhoofd.

Mijn ouders vinden de Smoushond een erg leuk ras, wat vinden jullie daarvan?

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 12:20

Haha, ik keek net even in je topic! Ik moet zeggen dat je een ontzetten schattige hond hebt zeg! Die oren, geweldig! Ik vind de Welsh Springer Spaniel wel de leukste van ze allemaal.

De Duck Tolling Retriever houd ik in mijn achterhoofd! Vind het ook echt hele leuke beestjes om te zien.

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 12:26

Loiz schreef:
Als je de Smoushond leuk vind, kan je naar alle bastaardjes kijken in t asiel naar mijn idee :Y)
Griffon nog een idee? Wel vrij klein.

Ik zou toch mee willen, ook omdat je dan kunt kijken hoe de hond op het héle gezin reageerd, want uiteindelijk moeten jullie toch allemaal samen leven.
Je moet alleen realistisch blijven kijken naar een hond en denken aan de toekomst met een hond, en je ouders laten je toch niet alle honden meenemen ;)
En laat je goed adviseren door het personeel, geef je wensen aan en dan laten zij meestal wel een paar honden zien die in aanmerking komen.

Toller is geen druktemaker of jager naar mijn ervaring, als je m regelmatig goed uitlaat is ie nauwelijks aanwezig in huis en
buiten is het ook geen ongehoorzame hond zover ik weet van kennissen.


Haha. Ik vind de Smoushond een beetje een apart hondje, maar mijn ouders zijn er helemaal weg van. Dus ik dacht als jullie er veel positieve verhalen over hebben, ben ik misschien wel om, maar jullie zijn er niet zo heel positief over dus.

Ja dat is waar, maar ik vind de honden allemaal in het asiel zo zielig! Dat maakt het zo lastig, maar mijn ouders laten mij niet alle honden meenemen en ik denk het personeel ook niet.

Uitlaten gebeurde bij onze vorige hond 4 keer per dag een half uur tot een uur. Om het weekend gingen we naar het strand en doordeweeks of ook in het weekend gingen we naar het bos. Dus het uitlaten is geen probleem, of vinden jullie dit weinig?

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-10 12:31

tantjeuh schreef:
Neej schreef:
Als je valt voor de Welsh Springer dan zou je ook eventueel naar andere spanielrassen kunnen kijken, Engelse springers (wel het jachttype) bijvoorbeeld zijn ook erg leuk om te zien, maar kunnen in karakter wat feller dan de Welsh zijn.. Clumbers vind ik zelf hilarisch om te zien maar dat schijnen echt eigenwijze donders te zijn :P En natuurlijk de Engelse Cocker, die dan nog een maatje kleiner is dan de Welsh Springer :)

Valt het op dat ik een spanielfan ben hahaha :Y)


Voor zover ik springer spaniels ken (wel enkel welsh & Engels), zijn ze ook wel erg geschikt voor hetgeen ze wil.... Heel vriendelijke, aanhankelijke gezinshonden, met toch dat tikkeltje extra intellegentie en sportiviteit om mee op wandeling te gaan, mee te gaan fietsen,... en daarbij relatief makkelijk op te voeden zijn, zonder overactief te zijn in huis.

Tuurlijk blijven het wel jachthonden, maar het wil niet zeggen dat je hond net OMDAT het een jachthond is, altijd zal weglopen en nooit zal kunnen loslopen. Dat is (op uitzonderingen nagelaten -en dan denk ik eerder aan wolfhonden, waarbij het instinct nog veel sterker inzit) echt wel een kwestie van goede opvoeding, gehoorzaamheidstraining en consequentie. Bij ons op de hondenschool voldoende voorbeelden van jachthonden die perfect los lopen. Te vergelijken met onze border, die het nog niet in zijn hoofd zou krijgen om spontaan schapen bij elkaar beginnen te drijven, omdat hij gewoon nooit heeft mogen drijven en perfect onder appel staat...


Oké, dankjewel voor je informatie! Ik denk dat ik de Welsh Springer Spaniel eens in de groep ga gooien, kijken wat mijn ouders er van vinden.

Iris_10
Berichten: 496
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-10 10:34

Heel erg bedankt voor jullie reacties.

@Neej: Ik zou best wat meer informatie willen ontvangen over de Welsh Springer Spaniel. Mijn ouders vonden het ook een erg leuk ras en willen er graag wat meer over weten. :)

Haha, zo ieder zijn eigen opvoedkunsten, de heidewachtel van mijn buren is soms een hele dag kwijt in het bos. Dan is ze gewoon de hele dag onderweg en uiteindelijk komt ze vaak zelf weer terug naar huis. Maarja, met alle auto's hier in de buurt is dat wel erg gevaarlijk... De laatste tijd laten ze haar dan ook nog maar weinig loslopen.

Ik vind de Friese Stabij ook een leuke hond en die van ons luisterde extreem goed, maar veel mensen zeiden tegen ons dat ze slecht luisterende honden waren.

Ik vind de Schotse Herdershond Korthaar leuk om te zien, maar wel al vrij groot. Mijn ouders hebben liever een iets kleinere hond.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hinneke, idylle, WendyShet en 34 bezoekers