Nare werksituatie

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Marije112

Berichten: 2892
Geregistreerd: 27-11-05
Woonplaats: Pretoria, Zuid-Afrika

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-19 15:16

OutOfTheWood schreef:
Ik werk standaard door de week en niet in het weekend. Nu heb ik een tijd terug toch na aandringen een keer in het weekend gewerkt. Omdat wij in 2 ploegen werken wisselen de tijden en wij werken standaard om de week een late dienst. Vanuit mijzelf ben ik een moeilijke slaper en vooral in het begin had ik hier veel moeite mee. Inmiddels ben ik hier wel beter aan gewend maar alsnog vindt ik dit allesbehalve prettig en slaap ik bijvoorbeeld na een late dienst pas rond half 3 in de nacht.


Wat staat er in jouw contract? Werk je maan- tot vrijdag of is er een clausule opgenomen dat je mogelijk in het weekend wel moet werken?

OutOfTheWood schreef:
Nu werd er weer aan mij gevraagd om te komen werken in het weekend en ik heb direct aangegeven dit niet te willen in verband met mijn problemen qua nachtrust. Nu kan ik het eindelijk een beetje normaal aan maar als er vrije dagen tussen vallen en ik geen normaal weekend heb om bij te tanken trek ik het gewoon niet. Dit heb ik ook als beredenatie gegeven en is in mijn ogen meer dan een goede reden niet te willen wisselen. Helaas kreeg ik een in mijn ogen enorm nare reactie op terug, het werd meer een discussie tegen mij vanuit een persoon in hogere functie dan een normaal gesprek waarom ik eventueel niet zou willen werken.


Weer, wat staat er in je contract? Niet heel veel mensen willen 's avonds of 's nachts werken, maar als het moet gebeuren moet het gebeuren

OutOfTheWood schreef:
Puntje bij paaltje heb ik 4x+ moeten aangeven niet te willen werken waarna er gewoon simpel nogmaals de vraag kwam of ik ermee akkoord ging ja of nee. Ik heb uiteraard nee gezegd en toen is mij verder niks gevraagd. Maar dat er nu een nare sfeer hangt, voor mij althans, is me enorm duidelijk.

Na die 'discussie' heb ik na nog nooit vrij te hebben gevraagd een verzoek ingediend voor een totaal van 10 dagen vakantie. Ik heb nog altijd mijn volledige aantal uren en zit al in mijn 2e contract dus het is absoluut niet zo dat ik iemand ben die elke keer alle uren opmaakt, integendeel. Vervolgens word dit afgekeurd terwijl in mijn ogen ik gewoon recht heb op vakantie. Ik kan het niet geloven dat ik geen vakantie zou mogen hebben terwijl ik al bijna een jaar ook maar 0 uur opgenomen heb.

De reden voor deze afkeuring zie ik gewoon als een wraak. Een middelvinger mijn kant op. Puntje bij paaltje zie ik het niet meer zitten, voel ik mij totaal niet serieus genomen en heb ik zoveel stress dat ik nu met migraine en buikkrampen thuis zit. Ik kan dit soort stress gewoon heel slecht aan en snap ook niet waarom men alsnog over de door mij al aangegeven grens heengaat. Ik sta goed in mijn recht niet te willen werken in het weekend en zou in mijn ogen hier niet eens een reden voor hoeven geven. Ik heb dit eerder geprobeerd, kreeg er lichamelijke klachten door, dus wil dit niet meer.

Het is ook enorm vaak zo dat ik het gevoel heb dan men dingen op mij afschuift onder het mom 'hij doet het toch wel zonder wat te zeggen'. Ook hier voel ik mij totaal niet prettig bij en het word me gewoon allemaal teveel.

Mocht je me herkennen stuur me dan aub een PB. Alle tips zijn overigens van harte welkom. Ik wil meer gewoon mijn verhaal kwijt omdat ik er zo mee zit en het me enorm veel stress oplevert.

Wie weet waar Amber is? Een prachtige palomino merrie? Laat het me weten!
Zoektocht naar Amber


Marije112

Berichten: 2892
Geregistreerd: 27-11-05
Woonplaats: Pretoria, Zuid-Afrika

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-19 15:32

OutOfTheWood schreef:
Marije:

In het contract staat helemaal niks over de weekenden. Ik werk volgens een rooster zoals wel meer bedrijven hebben en doe dit altijd netjes, zonder geklaag. Echter vind ik het niet meer dan logisch dat wanneer ik volgens een vast rooster werk men mij niet opeens op een dwingende manier in het weekend kan laten werken. Naast dat ik gewoon altijd een vaste ploeg heb gedraaid heb ik al eerder gewoon gewisseld, dit is slecht gevallen ivm. mijn gezondheid en men is hiervan al lang op de hoogte.


Zolang er niks over in je contract staat mogen ze je volgens mij niks verplichten.
In mijn contract staat bijvoorbeeld dat ik occasionally over kan werken of in het weekend kan werken. Dus als ik wat langer moet blijven, 's avonds moet werken of in het weekend word ingedeeld kan ik bijna niet weigeren.

Wie weet waar Amber is? Een prachtige palomino merrie? Laat het me weten!
Zoektocht naar Amber

Marije112

Berichten: 2892
Geregistreerd: 27-11-05
Woonplaats: Pretoria, Zuid-Afrika

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-19 08:26

Shaggy09 schreef:
Mag ik vragen hoe het is opgelost? :)

Wie weet waar Amber is? Een prachtige palomino merrie? Laat het me weten!
Zoektocht naar Amber


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers