Motivatie topic; studeren

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

 
 
taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Re: Motivatie topic; studeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-19 21:08

Goeie, ik ook.

Motivatie, wat is dat? Kun je dat eten? :')

heb vanaf volgende week weer 2 weken tentamenweek en ik heb nog niets gedaan! Ik ga morgen wel aan de slag voor 1 van de eindopdrachten samen met wat klasgenoten maar ik heb nog geen boek aangeraakt om te leren O:)


taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Re: Motivatie topic; studeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-19 10:56

Nou, ik weet niet hoe maar mijn school is er in geslaagd om vooruit plannen onmogelijk te maken! Voorheen kregen we ons rooster per kwartiel, nu hebben ze gedacht 1 keer in de 4 weken de roosters te delen. In welk schooluniversum is dat ooit handig geweest? Ook echt prettig dat ik niet kan doorgeven wanneer ik kan werken omdat ik mijn rooster niet ver genoeg vooruit weet.

School is trouwens ook gewoon belachelijk bezig. Geen toets inplannen van een van mn vakken waardoor de docent er maar een eindopdracht van heeft gemaakt. Een toets om half 9 's ochtends inplannen en diezelfde dag om half 7 's avonds tot half 9. Echt welke gek verzint zoiets?

Zo, dat was even mn schoolfrustratie :+
Morgen 3 uur wachten op mn SLB gesprek dus samen met klasgenootje die toets die nu als eindopdracht is afmaken

taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Re: Motivatie topic; studeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-19 13:26

Ik heb echt zo'n motivatie tekort voor m'n SLB verslagen... Vind het complete onzin al die dingen, leren op een manier die ik niet fijn vind, maar dat dan wel moet voor m'n verslagen, bepaalde planningen maken volgens een bepaald patroon waarvan ik weet dat dat bij mij niet werkt... Ik ben het nu al verschrikkelijk lang voor me uit aan het schuiven omdat ik het totale onzin vind. Maar nu komt de deadline toch wel erg dichtbij.
Ik kan me er zeker in vinden dat je dingen moet doen voor SLB, maar laat de keuze dan voor de studenten hoe ze dit aanpakken. Al die leerstijlen boeien me geen zak, het werkt niet en wordt er alleen maar chagrijnig van.

Mijn eerste tentamen afgelopen week was een en al drama. Tentamen was niet compleet: er misten afbeeldingen die we nodig hadden bij het beantwoorden van vragen, multiple choice keuzes waar het goede antwoord gewoon niet tussen stond, surveillanten die vervolgens door de toets heen praatten doordat er zoveel mis was met het tentamen. Ben er eigenlijk best een beetje klaar mee. Het is echt dat ik de opleiding ontzettend leuk en interessant vind want als dat niet het geval was geweest was ik door hoe alles op school gaat met de opleiding gestopt.

Nu maar even de motivatie vinden om te beginnen...

taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 15:29

Even een poos stil geweest, veel stress gehad en in de meivakantie een kleine paniekaanval gehad. Ik sta er totaal niet goed voor en de kans is aanwezig dat ik moet stoppen met de opleiding. Dit kwam even zo rauw op mijn dak vallen dat ik er compleet van in de stress en in paniek schoot. Als ik moet stoppen dan kan ik ook niet meer opnieuw gaan studeren. Dit omdat ik dat simpelweg niet meer kan betalen. Dus het idee dat ik ineens zou moeten stoppen zorgde voor zoveel emoties dat ik het echt even niet meer zag. Gelukkig nu wel weer wat beter, ben met school in gesprek of er eventueel nog andere opties zijn dus dat is op zich wel goed nieuws.
Motivatie was daarom ook echt zeer laag, wat nu gelukkig wel al een heel stuk beter is op het moment.

School is, zoals verwacht, nog steeds echt fantastisch in het breken van de eigen regels, niet luisteren naar studenten en weet ik veel wat. Afgelopen vrijdag kregen wij te horen dat we vandaag een hertentamen hebben, terwijl er in het reglement van school staat dat dit uiterlijk 10 onderwijsdagen van te voren bekend moet zijn bij de studenten. Dus wij met een aantal de school rond om te vragen hoe dit nou kon. Conclusie is dat school haar eigen regels aan de laars lapt en wij als studenten daar de dupe van zijn, want het was niemand's probleem. We werden echt van het kastje naar de muur gestuurd en zijn nog geen klap verder wat dat betreft. Dus was weer lekker stress omdat ik ineens weer keihard moest gaan leren omdat ik dan vandaag een hertentamen heb. Het is ook niet het minste vak, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik het ga halen. Vorige tentamen was heel slecht gemaakt, maar 11 van de in totaal 60 ofzo hebben de eerste kans gehaald, ik had net 3 punten te kort voor een voldoende dus dat was echt even heel erg zuur. Nu zit ik al vanaf half 2 hier op school om te leren voor vanavond. Docent heeft een aantal hoofdstukken geschrapt, dus dat scheelt wel heel erg in het leren.

Nu maar even een kleine pauze genomen, nog even m'n samenvatting 1 keer doornemen en dan vind ik het wel gezegend!

Oh, en ik kreeg net 2 van m'n 3 cijfers terug, de ene viel ik echt van achterover, de andere was wat ik had verwacht :P
Statistiek heb ik een 9 voor gekregen en DNA & Bloed een 4. De laatste had ik ook niet anders verwacht. Tentamen was een en al chaos. Er misten afbeeldingen uit opgaven waardoor de opgaven niet te maken waren, tentamen was veel te lang voor de tijd die we hadden, doordat er steeds dingen misten werd tentamen stil gelegd dus weg concentratie

taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-19 15:02

Ik kom me maar weer melden :+

Mijn motivatie zit momenteel ver onder het vriespunt.
Het is voor mij duidelijk dat ik niet door kan gaan met deze opleiding. Ik haal m'n punten niet en school werkt er ook absoluut niet echt lekker aan mee. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat het saxion niet de school is voor mij. School heeft mij ook echt onnodig veel extra stress bezorgd door bijvoorbeeld last minute veranderingen door te voeren in roosters (bij een lokaal staan wachten voor je tentamen en dan te horen krijgen dat je ineens in een totaal ander lokaal je tentamen hebt), toetsmomenten die niet gaan zoals gepland, toetsroosters die veel te laat gepubliceerd worden en zo kan ik nog wel even door met m'n lijstje :list:

Ik ben even aan het nadenken geweest, compleet in paniek geraakt daardoor en mijn motivatie compleet verloren. Want wat heeft het voor zin om nog te gaan leren als ik toch niet door kan met de opleiding?

Vriendinnetje van me heeft me gewezen op een opleiding die aspecten van deze opleiding bevatten die me behoorlijk aanspreken. Uiteraard is dit een numerus fixus opleiding. Heb de hogeschool gebeld, maar de telefonist kon me niet volledig helpen omdat de desbetreffende academie de telefoon niet opnam. Dat telefoon nummer dus ontvangen zodat ik zelf nogmaals kan bellen. Op de pagina van de opleiding staat namelijk dit over het numerus fixus gedeelte:
Citaat:
Op 15 april 2019 krijg je via Studielink bericht of je geplaatst bent. Als je binnen twee weken accepteert, kun je starten met de opleiding. De plaatsen die niet op tijd geaccepteerd zijn, komen vrij voor de eerstvolgende kandidaat. Net zo lang tot alle 240 beschikbare opleidingsplaatsen geaccepteerd zijn.

Wat in mijn opvatting zou kunnen betekenen dat er dan misschien toch een kleine kans aanwezig is dat ik aankomend schooljaar daar nog zou kunnen starten. Als dat niet gaat lukken dan moet ik een jaar gaan werken om geld te gaan sparen zodat ik alles kan betalen en dan het jaar daarna gaan aanmelden.
Heb er ook over gedacht om me wederom voor mijn huidige opleiding aan te melden, maar ik heb zoveel dingen die ik verschrikkelijk vind aan het saxion dat ik eigenlijk niet denk dat dat je juiste keuze gaat zijn.

Zoals altijd gaat alles weer eens lekker niet volgens plan, maar dat lijkt voor mij haast eerder regel dan uitzondering te zijn :P


Zo, mijn klaagzang gehad.
Hoe gaat het bij de rest van jullie? Einde van het studiejaar is er al bijna! Hoe staan jullie ervoor?


taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Re: Motivatie topic; studeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-19 16:09

BlijNijn, ik heb inmiddels al 4 tussenjaren op mijn naam staan :+

De zelfstandigheid is zeker bij alle HBO studies normaal, wat ik ook niet meer dan normaal vind. Maar waar ik ontzettend veel stress van krijg is dingen die ineens anders zijn. Ik heb ADHD en heb voor mezelf eigenlijk een structopatisch schema nodig om goed te kunnen functioneren. Dan werkt het niet mee als je een dag van te voren ineens een complete roosterwijziging doorkrijgt. Lokaalwijzigingen kan altijd gebeuren, maar gewoon je complete rooster voor die dag door elkaar gegooid dat kan ik slecht handelen. In de laatste maand bijvoorbeeld is het al 4 keer gebeurd dat docenten niet of te laat kwamen door zo'n roosterwijziging die gewoon naar niemand wordt gecommuniceerd.
Of dat ik praktijk heb in het lab, alles netjes volgens plan heb voorbereid en dat je dan aankomt in het lab en je te horen krijgt dat je hele voorbereiding bij wijze van de prullenbak in kan omdat ze met een compleet ander protocol aankomen lopen dan die wij hebben moeten voorbereiden.

Ik voel me daar ook totaal niet serieus genomen als student. School heeft echt een prachtig OER maar doet er vervolgens niets meer mee. Dat stuk is inmiddels al zo ver onder de studenten dat we niet eens meer dingen aankaarten omdat het motto van school wel "Niet mijn probleem" lijkt te zijn. Niemand kan of wil dingen oplossen of met je meedenken en ze sturen je letterlijk van het kastje naar de muur waarna je nog niets bereikt hebt.

Nog een puntje wat ik ontzettend slecht vind. Docenten (en daarmee ook SLB-ers) die niet te bereiken zijn, zelfs niet wanneer er urgentie is. Tot nu toe heb ik, van alle docenten die ik dit jaar heb gehad, maar 1 docent die wel binnen een dag reageert. Andere docenten kun je gemiddeld een week wachten op antwoord.

En tuurlijk zijn er op alle scholen plus en minpunten, maar momenteel zijn de pluspunten van deze school/opleiding zwaar in de minderheid. Deze opleiding staat daar dus ook bekend als een zooitje ongeregeld en dat kan ik gewoon niet hebben met mijn "beperking"
De duidelijkheid die ik nodig heb kunnen zij mij niet bieden omdat ze zelf geen duidelijkheid hebben voor zichzelf en alles gewoon niet gaat zoals het moet.

Ik ben me nu aan het orienteren voor het Avans college locatie Breda en hoop dat zij mij ook kunnen ook kunnen helpen de juiste keuze te maken. Tot nu toe spreekt deze school mij ook veel beter aan dan m'n huidige dat doet, al is dat momenteel nog puur gevoel.

Ik moet dan ook wel echt toegeven dat ik een behoorlijk "lastig" geval ben. Ik kan flink veel last hebben van mijn ADHD maar ik heb er ook ontzettend veel voordeel van hebben. Momenten van hyperfocus en alles is binnen no time klaar, maar ook momenten dat ik overal door raak afgeleid.


Super goed! Ik ga voor je duimen dat je het haalt :D

taartjee
Berichten: 1782
Geregistreerd: 10-04-12

Re: Motivatie topic; studeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-19 11:10

Het is inderdaad wat Pateeke zegt, ik heb "voorzieningen" toegewezen gekregen, maar vanuit school wordt niets voor mij geregeld. ik heb studiespreiding, maar omdat ik niet een minimaal aantal punten kan halen moet ik alsnog stoppen. Iets wat mij nooit verteld is. Mij is toen verteld dat mijn BSA aan het einde van het tweede jaar zou zijn, vandaar dat ik me eerste geen zorgen maakte. Nu kwam ineens de aap uit de mouw, 26 april, dat als ik niet een bepaald aantal punten haal ik nog steeds een negatief advies krijg, dus van een uitgesteld BSA is eigenlijk geen sprake omdat je toch aan een voorwaarde moet voldoen.
En ik moet nu ook eerlijk toegeven, de opleiding die ik nu heb gezien en waar ik over aan het praten ben met de school zelf spreekt me beter aan dan mijn huidige opleiding. Er zijn echt behoorlijk veel overeenkomsten maar er zit toch wel echt verschil in. Ik vind laboratorium/practicum ontzettend leuk om te doen mits alles goed geregeld is (wat op mijn huidige school nooit het geval is. Er missen standaard een aantal essentiele dingen die nodig zijn voor een aantal experimenten of er is te weinig aanwezig of je moet met 40+ studenten samen doen met 1 kleine centrifuge waardoor je van de totaal 4 uur aan practica minimaal de helft van de tijd zit te wachten).

Maar studeren met functiebeperking is echt een drama. Het kost je heel veel energie om alles te regelen en vervolgens gaat alles fout, dingen die niet geregeld zijn etc. Het levert oprecht meer stress op dan dat het helpt -O-


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot, Ubermetrics en 15 bezoekers