Pawshake topic

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

 
 
DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-18 19:30

Ja maar school met wisselende uren is wel wat moeilijk.. :p Meeste mensen zoeken iemand die op vaste dagen en tijdstippen kan komen. Dus ik zal enkel last minute gevallen kunnen aannemen of een hond die stil is en alleen kan zijn. Heb gelukkig een chille kotbaas en ik mag ook wel dieren houden als ze geen overlast veroorzaken. :)
(Al krijg ik soms twijfels na jullie horrorverhalen, persoonlijk heb ik nog nooit overdreven luidruchtige honden gehad maar ik moet er zo maar eens een krijgen op kot.. :') )


DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-18 20:08

Ik heb tot nu toe altijd eerlijke eigenaren gehad gelukkig. :)

Goh ja één eigenaar heeft me ooit een shockband meegegeven 'moest hij blaffen' maar daar ben ik tegen... Vond het ook soms vervelend dat mensen blijkbaar mijn profiel niet goed lazen, want daar stond dat ook duidelijk in. Al was zij dus wel Engels maar toch. :+ Heb er verschillende gehad die op een totaal andere manier trainden dan wat er op mijn profiel beschreven stond.
Nu valt het natuurlijk wel mee dat de meeste honden niet langer dan een week bleven op een uitzondering na.

Hopelijk gaat het door. :)

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 13:47

Waarom zou je buurvrouw zoiets kinderachtig doen tho..?

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-18 19:37

Vind mensen zonder foto ook soms vaag maar hé, niet iedereen is zo goed met technologie zeker. xd Volgens mij had de vrouw van mijn windhond ook geen foto, was uiteindelijk wel een heel leuke vrouw. :)

Ik zit nu op kot (kamers) in een nieuwe stad en krijg helaas niet zoveel aanvragen meer./= Laatst wel nog iemand om te overnachten maar dat ga ik nu niet direct doen.. Tenzij de hond me echt heel erg aanspreekt. Ja sorry, discriminatie I know. :')

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-19 20:59

Ik heb binnenkort tijdelijk even een tsjecho-slowaakse wolfhond als wandelhondje. :D Vandaag eerste kennismaking gehad, hond reageerde erg goed op mij.
Is nog maar zes maanden oud maar wel al een groot beest (reutje). Heel erg leuk om dit ras eens in het echt te ontmoeten. Ben ook blij dat mijn lessenrooster dit semester goed meevalt dus ik ga regelmatig tijdens de middag eens wandelen.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-19 02:26

Fair schreef:
Ik heb er nu eigenlijk last van dat ik bepaalde dieren enorm ga missen. Ik had laatst een eenmalige klus van maarliefst 5 dieren (2 katten, 3 honden) waar ik een tijdje op moest passen aan huis 12/7.

Het was slechts eenmalig wegens een vakantie van de eigenaren. Maar pff. In die tijd was ik zulke vriendjes met die diertjes geworden dat ik ze oprecht best wel mis. Ik ga ze natuurlijk niet een berichtje sturen of ik ze misschien weer eens mag zien. Maar pff, het doet me wel realiseren dat dit werk soms best moeilijk voor me is. :o ik hecht me zo aan diertjes en als je ze dan nooit meer ziet is soms echt lastig.

Maar ik zal wel raar zijn. :=

Dit herken ik erg... Had ook een Mechelaartje, ook al een iets oudere hond die regelmatig op bezoek kwam. Echt een schat van een beest, best nog groot voor een Mechelse herder en sliep samen met mij in een eenpersoonsbed. :+ Werd ik 's ochtends wakker met een hond die mij aan het spoonen was.. _O-
Helaas heb ik niks meer van de eigenaren gehoord. Ik weet nog dat ze mij de laatste keer vijf euro te veel gegeven hadden en dat ik die de volgende keer terug zou geven. Toen hadden ze nog eens een berichtje gestuurd of ze hem langs konden brengen voor het weekend, belden ze last minute toch terug af omdat de vrouw erg moe was door het werk. En daarna helaas niks meer gehoord... Vrees dat de hond overleden is of dat er toch iets serieus gebeurd is, aangezien ik hun nog een berichtje gestuurd had met nieuwjaar maar ik niks terug kreeg./=
Als ik foto's van hem zie (ook de 'knuffelfoto' met hem in bed) dan doet het toch zeker even pijn. :o

Ook wel bij alle andere honden waar ik een langere tijd op heb moeten passen. Heb bijna voor een jaar vaste oppashonden gehad dus uiteindelijk ga je ze zeker wel missen.. Zeker de Boerboel waar ik regelmatig bij bleef slapen (meestal een week lang) en de windhond waarmee ik drie keer per week ging wandelen, is toch altijd even afscheid nemen helaas.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-19 21:19

"Sorry, te veel loginpogingen vanaf dit IP-adres. Dit IP-adres is tijdelijk geblokkeerd. Probeer het opnieuw of vraag een nieuw wachtwoord aan."
What...? :')

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-19 00:00

Ik kreeg dus nog een bericht van iemand of ik MORGEN op hun vier maande oude puppy zou kunnen gaan passen want ze moesten beide gaan werken maar wouden hem nog niet zo lang alleen laten.. Bericht letterlijk vandaag gekregen rond de avond. Dat is ook optijd...


DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 15:40

Dat is nu pas echt vreemd..?

Pawshake is erg handig om mensen te leren kennen maar soms twijfel ik toch, wat een gezeik is dit zelfs. Ook die 19% die altijd van je 'loon' afgehouden wordt voor de 'verzekering' tja... Ik vraag me af hoe die verzekering echt werkt, heb hem gelukkig nog nooit nodig gehad.
De vaste hond waarmee ik nu wandel boeken mij wel altijd via Pawshake, maar als mensen vragen om zo te betalen dan weiger ik dat echt niet.. Volgens mij zijn die mensen van de site ondertussen al stinkend rijk.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-19 23:52

Ik moet zeggen dat ik me echt begin te ergeren aan die zogenaamde 'verzekering' van Pawshake. Echt... Een overnachting kost 20 euro, boekt er iemand voor twee nachten en zie ik dat ik er eigenlijk 'maar' 32,40 mee verdien. Dan vraag ik me ook af in hoeverre ze echt 'tussenkomen' als er iets zou gebeuren... Gelukkig nog nooit meegemaakt maar ik blijf die bijdrage toch wel wat overdreven vinden. := Zeker aangezien ik echt al zeker twee jaar actief gebruik maak van die site. Plus je zou denken; ik heb zelf geloof ik ook wel een verzekering en de eigenaars van de hond hopelijk ook?

En ja, ik heb ook een profiel op andere sites maar de meeste mensen boeken me via Pawshake. :')

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-20 15:05

Ik sta geregistreerd op meerdere sites en via Pawshake krijg ik de meeste aanmeldingen. Dus dat moet vast wel goed komen.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 19:43

Hebben jullie ooit te maken gehad met klanten die iets te 'joviaal' zijn?

Vandaag heb ik iemand ontmoet om met zijn hond te gaan wandelen wanneer hij de avondshift heeft. We spraken af bij zijn thuis. Op zich wel allemaal 'oké'. Hij heeft me zelfs eten gegeven en we hebben wat zitten praten en shisha gerookt. Daarna zijn we even met de hond gaan wandelen en zei hij "It's nice to meet you." Ik vond het nogal random. :') Bij het vertrekken vond ik het ook nogal wat 'ongemakkelijk'. Ik ging nog eens na dat wanneer ik met de hond kwam wandelen hij dus niet thuis zou zijn. Hij zei dat dat niet per se altijd zo zou zijn. En toen stelde hij dus voor dat we ook 'samen konden gaan wandelen als ik tijd had'. Nuja, dat is natuurlijk ook niet echt het 'doel'. En een afscheidskus (op de wang, gelukkig) vond ik ook een beetje overbodig. :=

Nu stuurt hij mij net weer dat hij terug thuis is en 'you can join us again if you are free :p'.

Misschien probeert hij gewoon aardig te zijn en kent hij hier mogelijk nog niet zoveel mensen (hij is van Palestijnse afkomst en woont hier +- 2jaar). Al zei hij ook dat hij praktisch iedereen in de straat kent. :') Dus echt eenzaam zal hij niet per se zijn lijkt me.

Bij mensen waarbij ik al langer bij de hond wandel vind ik het zeker niet raar om eens uitgenodigd te worden. Er is een hond waarmee ik nu al een jaar wandel, de eigenaars hadden mij ook uitgenodigd bij hun thuis toen hun baby pas geboren was. Dat vond ik op zich niet raar en ook nog wel gezellig. (Of dan maakte de moeder van een van de eigenaars 'speciale' gerechtjes voor mij zodat ik eens kon proeven. Ze komen uit Servië dus het is altijd wel leuk om letterlijk eens van een andere cultuur te kunnen proeven.)
Maar dit is letterlijk de eerste keer dat ik hem ontmoet. En ja sorry, het is dan ook nog eens een alleenstaande gast. :+ Ik word er een beetje ongemakkelijk van.

Spoiler:
En ik kreeg ook nog eens bijna een halve hartverzakking toen hij wees naar mijn busje deo. Het is van Axe, in regenboogkleuren waar "Love is love" opstaat. En hij vroeg plots "Are you a lesbian?" al wijzend naar mijn deo busje. :') Because it caught me so off guard (ja sorry, Nederlands) zei ik maar heel snel [i]"Oh no... That's just a deodorant bottle!". God, misschien had ik toch maar beter ja gezegd. Aan de andere kant, ben ik er toch altijd maar wat voorzichtig mee. :o

Onderweg naar hem toe dacht ik er nog aan dat het misschien beter is om ergens openbaar af te spreken. Elkaar leren kennen is oké, maar zo'n close contact moet het ook weer niet direct zijn. En voor eigen 'veiligheid' is het misschien ook gewoon beter.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 21:34

Poes, waarom vind je het vreemd dat ik erop in ben gegaan? Nuja, het eten had ik eerst wel geweigerd maarja ik moet toegeven hij bleef 'vragen' en toen heb ik maar gezegd van oké ja, sure. :+ Ik had toch nog geen middag gegeten dus kwam voor mij niet per se slecht uit. (Ik zocht er ook niet direct iets achter) Ik vind het ook niet erg om iemand gewoon te leren kennen en om eerlijk te zijn tja, ik had ook niet verwacht dat hij zo lang door zou blijven praten. Dusja, misschien had ik inderdaad nadrukkelijk kunnen vragen om meteen met de hond naar buiten te gaan.

Maar goed, daar is het nu te laat voor. :+ Ik had niet verwacht dat iemand dit misschien zou kunnen opnemen als 'laten we meer afspreken want het is gezellig' of iets in die aard. := Nu weet ik in het vervolg ook dat ik hier dus wel op moet letten. (En dat ik in eerste instantie gewoon niet bij hun thuis afspreek) Het is dat ik al met heel wat hondeneigenaren heb afgesproken en me dit nog nooit overkomen is. Want eerlijk is eerlijk, bij één van mijn favoriete "ex-hondjes" -toen ik nog in Hasselt woonde- heb ik ook zeker een uur zitten praten met die vrouw en wat frisdrank gedronken, daarna zijn we nog gaan wandelen. En dat vond ik ook gezellig.
Of met een andere honden eigenaar ben ik bij de eerste ontmoeting ook even mee geweest naar de winkel, met de auto. :') Ik had toch te veel vrije tijd dus ik tilde er op die momenten ook niet te zwaar aan. Het is misschien dat het nu een man is en hij vrij nadrukkelijk die vraag stelt dat het de situatie toch wel wat anders maakt... Ik ben het dus vrij 'gewoon' om zo uitgebreid kennis te maken, even gaan wandelen, thuis nog iets drinken,... Misschien niet de beste gewoonte dus. :+

Ik heb nu inderdaad een bericht gestuurd dat ik het liever gewoon bij een 'professionele' relatie hou en dat ik niet afspreek met 'hondeneigenaren' (weet even niet hoe ik het moet verwoorden in het NL) in mijn vrije tijd. Ik hoop dat het nu dus wel duidelijk is. :=

Mariposa11; de hond uitlaten terwijl hij er is zal ik inderdaad zeker niet doen...

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-20 23:00

Hmmn 'professioneel'. Nu was dit niet via Pawshake, maar ik zo 'hoog' zie ik het niet op een manier.

Maar goed, ik voel me er op zich al ongemakkelijk genoeg over dus het heeft niet veel zin meer om er hier verder op in te gaan. :+

En ik hoop inderdaad ook dat het duidelijk is. Communicatie verloopt iets moeilijker omdat hij geen Nederlands spreekt (ofja, de basis een beetje) en zijn Engels niet geweldig is. Maar goed, we zien wel... En anders is het gewoon gedaan.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-20 13:19

Ja inderdaad... Ik moet toegeven dat ik wel nog wat ‘stress’ heb of hij niet nog eens iets zou ‘proberen’. :+ Met daarbij het gevoel dat ik iemand over mijn grenzen heen heb laten gaan, voelt een beetje idioot.

Na 13 jaar werken, dat is wel een hele tijd zeg. Maar niet tijdens je job als ‘honden wandelaar’ neem ik aan? Jij had psychologie gestudeerd als ik het goed heb?

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-20 18:37

Ik heb er ondertussen ook weer een paar nieuwe bij. :) Een tijdelijke job (op een kat letten) en een hond waarmee ik 1x in de week mee moet wandelen (om te beginnen). Beest heeft wel ongelooflijk veel overgewicht, dus ik hoop dat het wandelen daarmee wat zal kunnen helpen. :=
En ook opnieuw, iemand die heel erg vreemd deed, in mijn ogen. :+ Had er (gelukkig) enkel maar via de chat mee gesproken, maar ik vond de berichten die gestuurd werden erg dubbel waardoor ik mijn twijfels kreeg. Heb de afspraak nu uiteindelijk afgezegd en de berichten gerapporteerd. Vond het wel moeilijk, aangezien het wel kon zijn dat het 'niet zo' bedoeld was, maar het kwam erg vaag/creepy over.
(Ik kan eventueel meer info geven via PB, ga de berichten hier uiteraard niet zomaar posten.)

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-20 11:58

Ik weet het niet maar ik vind een dier eten geven waar je ook mee gaat wandelen nu niet echt iets om extra geld voor aan te te rekenen? Hoe lang duurt het om die bak even te vullen met eten? :=
Toen ik vroeger 's middags met een pup ging wandelen of bij mensen bij de honden bleef overnachten + cavia en katten heb ik er nooit problemen van gemaakt (of zelfs over nagedacht) om extra geld aan te rekenen voor eten te geven wat nog geen minuut tijd in beslag neemt...

Maar goed, dat is je eigen beslissing natuurlijk.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Re: Pawshake topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-20 12:07

Dan neemt het inderdaad al wat meer tijd in beslag. 7 euro is ook weinig met die 'Pawshake bijdrage' die er nog eens bij komt kijken. :+

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-20 20:36

Hier in Leuven lopen de aanvragen over het algemeen wel goed. Al neem ik niet snel aanvragen aan die pas over een half jaar zijn (voel ik me persoonlijk niet fijn bij) en de laatste maanden zijn er niet veel nieuwe klanten bijgekomen.

Over het laatst, een week vlak voor de corona crisis begon kreeg ik een aanvraag voor een Australische herder pup. Had ik gezegd dat ik donderdag en vrijdag iets minder tijd had. Gingen ze op zoek naar iemand anders want ze hadden voornamelijk op die dagen iemand nodig... Zit ik daarna toch voltijds thuis door het virus. :+ Heb ik toch wel even van zitten balen. (Vind het altijd erg leuk om nieuwe rassen te leren kennen, en vooral pups omdat je dan toch samen 'opgroeit' en wat inzicht krijgt in de ontwikkeling van de hond.)

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-20 12:07

Hoelang blijf je in het huis wanneer je huisoppas doet? Ik denk dat mijn prijs daarvoor nog op 20 euro staat (hetzelfde als overnachting, al kan dat ondertussen ook 25 zijn, moet het eens nakijken). Al zou ik het persoonlijk niet snel meer doen (dagoppas). Ik vind de beschrijving erg vaag, het brengt niet veel op en terwijl je daar de hele dag zit zou je gerust nog twee andere honden uit zou kunnen laten. := Zo'n aanvragen (al krijg ik ze amper) zou ik eerder afwijzen.

Bij mij is het trouwens niet echt een organisatie aangezien ik... geen 'echte' job heb. :') En door corona amper nog school, dus heel wat vrije tijd. Het is eigenlijk net door Pawshake en de honden dat ik terughoudend ben om een 'echte' job te vinden aangezien ik dan al mijn vaste klanten moet opgeven. :o (Tenzij ik iets vind in het weekend).
Deze en volgende week zit ik redelijk volgeboekt wel. Moet met mijn vaste hond wandelen (maandag tot vrijdag), nog een hond van vandaag tot de 22ste geloof ik (met korte pauze en daarna opnieuw voor zes dagen). Een andere hond waarmee ik altijd wandel op woensdagnamiddag. Dan nog een huis met twee katten van zaterdag, een week lang. Nog een huis met twee katten van vandaag tot 1 augustus en dan nog een ander huis met één kat tot de 21ste. :=
Ik kreeg nog een aanvraag voor een kat maar die heb ik afgewezen aangezien ik ook nog zou moeten leren voor mijn herexamen, en het best wel druk aan het worden was. :')

Hebben jullie 'vaste klanten'? Voor corona had ik nog een hond waarmee ik vast wandelde op maandag en dinsdag. Maar ik heb niks meer van hun gehoord... Soms wil ik hun graag zelf een berichtje doen om te vragen hoe het gaat (het contact was altijd wel redelijk, zij hebben mij zelf ook eens gestuurd om te vragen of alles ok was toen er blijkbaar een huis in mijn straat was platgebrand- waarschijnlijk om zeker te zijn dat ik nog leefde om met de hond te kunnen wandelen, maar hé xD). Maar aan de andere kant wil ik niet opdringerig overkomen en het zijn mijn zaken natuurlijk niet. Als ze me nodig hebben zullen ze wel sturen.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-20 15:34

Blijven slapen vond ik op zich nog leuk aangezien ik 's avonds niet veel honden had. Vaak ging ik rond 17-19u naar de hond, en keerde ik tegen de middag terug naar huis om met de andere honden te wandelen. Maar overdag oppassen lijkt me vervelend op de een of andere manier. Dan hou ik de hond (als het een kat is gaat het natuurlijk moeilijker) liever bij mij thuis of ga ik 2x per dag wandelen.

DezeNaam

Berichten: 3022
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-20 23:05

Dat is inderdaad het leuke aan de job. Ik heb ook al heel wat 'architectuur' mogen beschouwen. Altijd interessant.

(Al vond ik één van de leukste huizen toch echt het huis met regendouche. De beste douche ooit. :') )

Spoiler:
Voor de duidelijkheid, ik bleef er een week slapen en mocht de douche gebruiken. :+


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers