[Info] Van (auto)rijles tot rijbewijs!

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
__denise

Berichten: 3103
Geregistreerd: 25-02-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-13 22:57

Gewoon aangeven dat je zenuwachtig bent. Mijn moeder is examinator en heeft ze dagelijks naast zich (van die zenuwachtige), zij weten ook wel dat het iets zenuwslopends is voor sommigen.
Gewoon lekker gaan rijden. Geef aan dat je bijvoorbeeld niet wilt praten, of de radio uit wilt. Niet te moeilijk denken, alles moet gewoon veilig gaan. Maak eigen beslissingen, ga niet denken aan wat de examinator wilt zien. Als je een omkeeropdracht moet doen en je moet 4x steken ipv 3x, nou ja dan doe je dat, als het maar veilig gaat en je niet hindert. Gewoon dingen toepassen die in de lessen ook geleerd hebt en doet. Op tijd zijn, kijken (waarnemen!) etc.

Wat was de reden dat je bent gezakt? Waarom ben je zo zenuwachtig, om te zakken? Als je er echt zo veel moeite mee hebt kun je misschien eerder nadenken over een faalangst examen? Vertrouw ook op je instructrice, een beetje fatsoenlijke rijschool laat jou echt niet zo maar op gaan, dus je kunt het allemaal best wel!__denise

Berichten: 3103
Geregistreerd: 25-02-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-13 00:52

En nou ja als er met je gepraat wordt op een moment dat jij je even wilt concentreren zeg je even 'Sorry, wacht even hoor'. Ik heb het zelf ook hoor. Ik ben nu bezig met rijlessen en als mijn instructeur zegt 2 keer links, dan rechts en dan links en we raken tussendoor in een gesprek vergeet ik ook weleens die laatste links.
Sja, dan neem je de volgende links toch?
Kijk het moet niet zo worden dat je het helemaal stil wilt hebben. Zet die radio gewoon zacht zodat het niet meteen stil is als er niet gesproken wordt.
Als jij zelf al spontaan begint en zelf dat grapje maakt, geef je ook aan dat je dat niet erg vind.

Hopen natuurlijk dat je een beetje examinator hebt die daar doorheen wilt prikken en inderdaad dat grapje wil maken. Als een kandidaat de auto bijvoorbeeld af laat slaan zegt mijn moeder wel eens dat het haar in het dagelijks leven ook weleens gebeurd (is niet zo, maar weten zij niet), maar ze krijgen wel gevoel dat het niet perfect hoeft. Iedereen maakt weleens fouten, ook examinatoren (als we het over rijden hebben dan he).

En anders moet je onder het autorijden maar even denken dat je nog genoeg geld op de bankrekening hebt staan, als je daar zoveel druk om hebt (niet te laks denken natuurlijk hahaha) :))
Laatst bijgewerkt door __denise op 29-11-13 01:12, in het totaal 2 keer bewerkt

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers