Eigen bedrijf, wie?

Moderators: Nala, Mondy, Mjetterd, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Princesj, Dani

 
 
jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-10 09:37

Wat ik me afvroeg is of er Bokkers zijn die een eigen bedrijf hebben of de ambitie daarvoor hebben. Hoe zijn jullie van start gegaan? Hoe heb je alles aangepakt? En hoe gaat het nu? Overigens hoeft dit niet specifiek een paardenbedrijf te zijn

Mijn bedoeling is eigenlijk om een topic te starten waarin (jonge) ondernemers elkaar kunnen steunen en aanvullen. En ook ideeën kunnen uitwisselen. Ik ben er al tijden achter dat netwerken ontzettend belangrijk is en misschien is het mogelijk om hier binnen Bokt een bokt-ondernemers-netwerk-topic (hele mondvol :Y) ) op te zetten, lijkt me leuk!

Zelf studeer ik begin juli af en dan begint het 'echte leven', ambities, dromen en doelen genoeg, nu nog van start gaan. Van jongs af aan roep ik al dat ik graag een eigen bedrijf zou willen starten. En nu, heb ik een idee, heb al e.a. op papier gezet (beter gezegd mijn ondernemingsplan is al een eind op weg) en ik zie het positief in en heb er gewoon echt zin om te beginnen! Overigens wil ik graag een adviesbureau in het vastgoed starten met name gericht op concepten, renovatie en styling.

Wie o wie heeft dezelfde amibities die ik ook heb?

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau


Quarterh0rse

Berichten: 8491
Geregistreerd: 22-05-04

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 17:33

Leuk idee, zou leuk zijn omdat van de grond te starten.

Ik ben 21 en heb een eigen motorrijschool. Ook niet echt alledaags voor mijn leeftijd.
Ik werk er fulltime in en mn vriend een aantal uur per week.
Druk, maar wel leuk. Er komt altijd meer bij kijken dan dat je van te voren dacht. :)

haike

Berichten: 13362
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Udenhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 18:59

Hier nog een met plannen om een bedrijfje te beginnen, maar dan wel in de paarden. Heb ondernemersplan ook al een heel eind klaar.

Heb begrepen dat er over alles wat met sport te maken heeft maar 6% BTW betaald hoeft te worden, als ik dit definitief weet, ga ik een KvK-nummer aanvragen. Enige wat ik kan vinden is onderstaande:
Citaat:
In bijzondere gevallen geldt het verlaagde tarief van 6% of 0%. Het 6%-tarief geldt in het algemeen voor:

* levering van eten en drinken, behalve alcoholhoudende dranken
* levering van agrarische producten en diensten
* levering van geneesmiddelen
* verkoop en verhuur van boeken, dagbladen en tijdschriften
* levering van braille-artikelen voor persoonlijk gebruik door blinden
* personenvervoer
* verhuur van vakantiewoningen en kampeerplaatsen
* toegang tot culturele en sportieve evenementen (musea, concerten, sportwedstrijden)
* optredens door uitvoerende kunstenaars
* diensten door kappers
* herstellen van kleding, schoenen en fietsen
* schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar
* schoonmaakwerkzaamheden binnen woningen
* isolatiewerkzaamheden aan woningen ouder dan 2 jaar
* gebruikmaken van een zwembad of badhuis, inclusief sauna
* geven van gelegenheid tot sportbeoefening in een sportaccommodatie


Bij het vetgedrukte vraag ik me dus af of ik daar ook onder val met het geven van lessen?

mariellede
Berichten: 495
Geregistreerd: 10-11-06

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-10 19:04

ik zit er over te denken om Cursus acupunctuur bij paarden te doen, en dan hier misschien in iets beginnen.
(hoef niet de hoofdkostwinner te zijn mijn man is dat)

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-10 21:23

@Quarterhorses, jeetje dat is ook niet is wat je zomaar begint, hoe ben je op het idee gekomen en ben je allang bezig?
@Haike, leuk dat je 'in de paarden' gaat beginnen! Ga je alleen lesgeven of nog meer? Heb jij toevallig al de ORUN opleiding gedaan?
@mariellede, ideaal als je niet de hoofdkostwinner hoeft te zijn, dat scheelt natuurlijk wel een hoop. Wist helemaal niet dat daar ook cursussen voor waren!

Wat ik op dit moment heel moeilijk vind is om er achter te komen of dat wat ik lever/wil leveren of kwalitatief in orde is (in vergelijking met andere bureaus), hoe ik de prijs van mijn dienst/product vast kan stellen en hoe ik opdrachten het beste binnen kan halen.

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

haike

Berichten: 13362
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Udenhout

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:23

Jaggie: ik snap je punt helemaal, hier heb ook lang over getwijfeld (en doe ik nog steeds af en toe), vooral prijsbepaling blijft een moeilijk punt.

Verder heb ik inderdaad de ORUN gedaan, al een tijdje geleden. Werk nu ook voor 28 uur p/w op een manege, vast contract, dus vanuit daar ook al veel met paarden bezig. Eigen bedrijfje zal zich voornamelijk gaan richten op het lesgeven aan particulieren met eigen paard/pony, maar ook wat training van paarden zit erbij. Over klanten denk ik niet dat ik te klagen ga krijgen.

Zesiram

Berichten: 8480
Geregistreerd: 29-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:34

Leuk dat iedereen enthousiaste plannen heeft! Ik heb op dit moment geen ideeën om een eigen bedrijf te beginnen, mijn man is een tijdje zelfstandige geweest ( nou ja, heeft een poging gedaan ), maar wij zijn nu weer veilig terug in loondienst :o Wie weet in de toekomst, het idee staat me erg aan!

@Haike: Als instructeur/instructrice moet je het 19%-tarief rekenen, je levert een dienst. Het artikel waar je je op baseert is op de volgende manier toegelicht door de minister:

Citaat:
Het geven van gelegenheid tot sportbeoefening

De Wet op de omzetbelasting 1968 bepaalt in Tabel 1 post b.3 dat er een verlaagd tarief (6%) geldt voor het geven van gelegenheid tot sportbeoefening. Deze omschrijving is vrij algemeen en lijkt elke vorm van geven van gelegenheid tot sport onder het verlaagde tarief te scharen. Maar is dit daadwerkelijk zo?

Op 27 september 2007 is er een besluit verschenen van de staatssecretaris van Financiën waarin de verschillende posten waarvoor het verlaagde BTW tarief geldt nader worden omschreven.

Volgens de staatssecretaris van Financiën gaat de post “het geven van gelegenheid tot sportbeoefening” over het verlenen van het recht gebruik te maken van een sportaccommodatie die dient voor de actieve sportbeoefening door de mens.

Van het ter beschikking stellen van een sportaccommodatie aan sporters is volgens de staatssecretaris van Financiën sprake wanneer voldaan is aan de volgende voorwaarden:

• de accommodatie wordt door de afnemer gebruikt voor het beoefenen van sport;
• de accommodatie wordt door de afnemer gebruikt om anderen onder zijn/haar leiding te laten sporten;
• het onderhoud, schoonmaken of beveiligen van de accommodatie wordt verzorgd door of vanwege de exploitant van de sportaccommodatie;
• naast de accommodatie dienen ook de attributen, die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de sport, door of vanwege de exploitant aan de sporter(s) ter beschikking te worden gesteld tenzij het bij bepaalde sporten gebruikelijk is dat de sporters zelf bepaalde sportattributen meenemen;
• aanvullende voorzieningen die de prestatie van het geven van gelegenheid tot sporten in een sportaccommodatie mogelijk maken zoals kleed- en doucheruimten en sanitaire voorzieningen.

De staatssecretaris van Financiën geeft in het besluit een aantal voorbeelden van sportaccommodaties in de zin van de post. Voorbeelden zijn: een ijs-, ski-, kart- en golfbaan, een manege, een sporthal, een atletiekbaan en een fitnesscentrum. Ook openbare ruimtes - zoals wegen, bossen en dergelijke - kunnen een sportaccommodatie vormen als deze ruimtes voor de duur van de sportbeoefening gereserveerd zijn voor sportbeoefening. Bijvoorbeeld in het geval van een marathon, een wandeltocht, een wielerwedstrijd of skeelertocht.
Verplaatsbare sportattributen zoals trampolines, klimwanden en zeilboten zijn niet als een sportaccommodatie aan te merken.


bron: http://www.sportknowhowxl.nl/index.php?pageid=inleiding&catid=SportEnFiscus

Op deze site is heel veel info te vinden over de financiën rondom werken/eigen bedrijf in de sport, sommige artikelen zijn specifiek uitgewerkt voor het paardenbedrijf zelfs. Ook het Noc-nsf heeft vaak interessante info op de site over dit soor algemene zaken.

"Je kop boven het maaiveld uitsteken? Dan zie je tenminste nog eens wat!"

Quarterh0rse

Berichten: 8491
Geregistreerd: 22-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:37

jaggie schreef:
@Quarterhorses, jeetje dat is ook niet is wat je zomaar begint, hoe ben je op het idee gekomen en ben je allang bezig?


Het idee speelde al , maar toen er een huis met bedrijfsruimte te koop stond in ons dorp was de keuze al een stukje makkelijker gemaakt :D
En ik sta er niet alleen voor dus dat scheelt ook.
Lang zijn we nog niet bezig, we zijn net een maandje pas geopend. :)

polly2
Berichten: 4502
Geregistreerd: 21-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:38

Ik ben dan niet meer de jongste, maar ik hoop dat ik wel mag reageren? 8-)

Vorig jaar werd ik boventallig op mijn werk. Ik had een geweldig leuke baan en kon me niet voorstellen dat ik ergens net zo'n leuke baan terug kon vinden, dus ik besloot voor mezelf te beginnen en die baan gewoon te creëren.

Er komt idd heel wat bij kijken. Vooral het belastingtechnische verhaal vond ik lastig. Je moet allemaal maar net weten wat mogelijk is. Veel kun je opzoeken op de site van de belastingdienst, maar als je van sommige dingen geen weet hebt, zoek je er ook niet naar.

Bij de KvK hebben ze speciale startersbijeenkomsten en daar heb ik wel handige tips gehad (ook voor de belasting en over verzekeringen en pensioen en zo).
Verder heb ik nauwelijks te hoeven investeren, dus ik hoefde eigenlijk geen ondernemersplan te schrijven om een lening los te kunnen krijgen, maar ik heb dat toch gedaan.
Door een ondernemersplan te schrijven krijg je scherp voor jezelf wat je wilt gaan doen en hoe je het wilt gaan doen.
Ook heb ik een marketingplan geschreven.

Verder heel hard nagedacht over mijn website. Daar ben ik nu volop mee bezig en dat gaat heel goed. Dat is leuk om te doen. Wel allerlei afwegingen: welk taalgebruik, hoe formeel dat taalgebruik etc..

Ondertussen heb ik reeds een aantal opdrachten en heb ik veel visjes uitgegooid, waarvan ik verwacht dat ik nog wel wat binnen haal. Ik heb zelfs al een potentiële opdracht in India lopen, terwijl ik me helemaal niet op het buitenland gericht heb.
Het is erg leuk om te doen, het geeft mij heel veel energie!

haike

Berichten: 13362
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Udenhout

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:45

Zesiram: heel erg bedankt, deze site had ik nog niet gevonden! Zoals ik hieruit opmaak geldt de 6% alleen als ik les aanbied in mijn 'eigen' bak en moet ik anders 19% betalen?

Quarterhorse: vind dat echt heel leuk dat jij dat doet, petje af!

Polly: natuurlijk ben je hier welkom! In welke branche ben je nu werkzaam? En super om te lezen dat al zoveel opdrachten hebt, zelfs internationaal!

polly2
Berichten: 4502
Geregistreerd: 21-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:48

Ik doe innovatietrajecten in het onderwijs.
En coaching....ook in het onderwijs, maar ook persoonlijke coaching en loopbaancoaching.
Ik ben bijna afgestudeerd psycholoog (nog 1 jaartje deeltijdstudie).

Leuk trouwens...wat ik hier lees. Jonge mensen met ambitie en een dosis werklust en ondernemersschap!
Laatst bijgewerkt door polly2 op 29-04-10 07:49, in het totaal 1 keer bewerkt

Zesiram

Berichten: 8480
Geregistreerd: 29-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:49

haike schreef:
Zesiram: heel erg bedankt, deze site had ik nog niet gevonden! Zoals ik hieruit opmaak geldt de 6% alleen als ik les aanbied in mijn 'eigen' bak en moet ik anders 19% betalen?


Het is nog ingewikkelder:

als je les aanbiedt in je eigen bak, en je levert daarbij ook de benodigde materialen (bij de paardensport zou dat denk ik paard, zadel, etc. zijn, maar dat zou je even aan een expert moeten vragen ) dan mag je voor de verhuur 6% rekenen, voor het lesgeven (een dienst) moet je 19% rekenen.
Edit: ik zie nu dat de staatssecretaris heeft aangegeven dat als het gebruikelijk is dat de sporter de eigen atributen meeneemt, dit niet als voorwaarde wordt gezien...pff, zoals ik zei, erg ingewikkeld!

zelfde geldt voor bijvoorbeeld paarden die je in training zou nemen: voor het voeren van de paarden mag je 6% rekenen, voor het berijden/trainen van de paarden moet je 19% rekenen.

Er zijn wat recente uitspraken hiervan door de hoge raad. Het beste kan je een gespecialiseerde boekhouder/jurist er even naar laten kijken, het is erg ingewikkeld en je moet veel leveringen en diensten splitsen op je factuur.

"Je kop boven het maaiveld uitsteken? Dan zie je tenminste nog eens wat!"

avaluna

Berichten: 4429
Geregistreerd: 02-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 07:53

Hey Jaggie!
Wat leuk dat je een topic geopend hebt.

Ik ben niet meer piep t.o.v. de meesten hier, maar wij, mijn man en ik, hebben sinds tien jaar een eigen bedrijf.

I don't need it to be easy, I just want it to be worth it.

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-10 08:10

@Haike, in het paardengebeuren durf ik nog wel redelijk een prijs te bepalen, maar in het vastgoed vind ik dat nu even een stuk moeilijker. Wel ideaal dat je al 28 uur op een manege werkt, dat geeft al een mooie basis. Ik wil ook nog graag de ORUN opleiding gaan doen dit jaar, ben benieuwd of dat bevalt.
@Zesiram, handig zeg die site! Poeh moeilijk met al die splitsigen!
@Quarterhorse, ideaal zeg zo'n huis met bedrijfsruimte. Ah jullie zijn dus ook pas net open, spannend allemaal zeg, hoe heb je dat nou gedaan met de eerste klanten werven?
@polly2, uiteraard iedereen mag reageren, leuk! Mag ik vragen wat voor bedrijf je nu gestart bent? edit: ik lees het net, interessant! In het belastingtechnische gedeelte moet ik me nog iets verdiepen, maar gelukkig wel mensen in mijn omgeving die daar al mee te maken hebben gehad. Slimme tip van de KvK! Ik ben er toch wel voor om een ondernemingsplan te schrijven (ookal heb ik in principe niet direct activa nodig), maar precies wat je zegt je krijgt je doelen toch beter voor ogen. Hoe heb jij precies je marketingplan geschreven? Wat ik me nou afvraag hoe kom je nou aan buitenlandse opdrachten, toevallig? En stel nou je wil bewust gaan ondernemen in het buitenland hoe pak je het dan aan?
@Manon, jullie hebben een uhm aannemersbedrijf, toch?

Is iemand van jullie ook lid van een netwerkclub of iets dergelijks?

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

Shanelle

Berichten: 2337
Geregistreerd: 14-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 08:16

Mijn vriend heeft een eigen hotelletje (low-budget) in Leuven. Als alles goed gaat werken we over enkele jaren samen. Het heeft bij mij eigenlijk altijd al gekriebeld om eigen baas te zijn, ben namelijk opgegroeid tussen de zelfstandigen; opa had transportbedrijfje en thuis hadden we verschillende traiteurs.

1 ding is zeker: makkelijk is het NIET. Maar als het echt is wat je wilt, beleef je er ontzettend veel plezier aan en is het dat allemaal waard!

Elicious

Berichten: 742
Geregistreerd: 05-10-09

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 09:55

Erg leuk topic!
Ik roep ook al een hele tijd heeel graag iets voor mezelf te willen beginnen.
Helaas durf ik het gewoon nog niet aan ... niet weten waar ik moet beginnen, hoe ik moet beginnen en teveel dingen die onduidelijk zijn en nog blijven.

Mn partner is zelfstandige, zzp-er (in de bouw) dat gaat hardstikke goed. Maargoed .. dat is weer een heel andere richting als ik evt op zou willen.

Hoe kom je aan leveranciers, klanten etcetc!
Het blijft een gok!

Animal_ABC

Berichten: 1343
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Zoersel (BE)

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:01

*meldt zich* :)

Momenteel druk bezig met uitbreiding, nieuwe bedrijfsnaam, nieuwe doelgroepen, nieuwe site...
Momenteel werk ik nog in bijberoep, hier in België is dat een status om als zelfstandige te werken naast een hoofdberoep. Ideaal om te starten en "veilig" je brdrijf uit te bouwen tot je voldoende omzet hebt om echt op eigen benen te staan...

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-10 10:10

@Shanelle, heb je misschien een website van het hoteltje? Zeker in deze tijd is low-budget wel hot lijkt me.

@Elicious, welke richting wil je op als je een eigen bedrijf start? Ik zou beginnen met het schrijven van een ondernemingsplan, zodat je voor ogen krijgt wat je wil, wat je kan en wat de mogelijkheden in de markt zijn. Al moet ik zeggen dat ik het ook erg moeilijk vindt om echt te zeggen hoe ik aan klanten kan komen, op papier is dat natuurlijk makkelijker gezegd.

@Animal, ABC, dat is zeker ideaal als je je eigen bedrijf kunt beginnen vanuit een 'vaste' baan, dat geeft toch wel een basis en wat zekerheid mee.

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

freespirit
Berichten: 1913
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: tussen Assen en Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:16

*present*

ik heb een internationale organisatie in security consultancy, gecombineerd met het beheer van een eveneens internationaal forum van security specialisten.

altijd spannend... 8-)

Elicious

Berichten: 742
Geregistreerd: 05-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:17

Jaggie, ik ben er mee bezig!
op papier is het idd allemaal een stukje makkelijker, het in de praktijk brengen iets lastiger.

Waar ik nu een beetje op blijf hangen zijn de leveranciers.
Hoe krijg je goede leveranciers als je nog maar net begint en dus nog niet kan laten zien dat je ook succes hebt.

evita_

Berichten: 2791
Geregistreerd: 15-01-05
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:18

Mijn man ik hebben beide ons eigen bedrijf. Hij in de Espresso barren (Doppio Espresso) en ik in de paarden (Paard & Jij). Ik werk ook nog part-time bij hem in het bedrijf. Wij zijn jong, ambitieus en werken er keihard voor. Het is niet makkelijk en je moet er zeker dingen voor opgeven..en je moet er tegen kunnen 'misschien wordt het een succes of misschien een grote mislukking'.. Als je iets doet, doe het met passie!

Shanelle

Berichten: 2337
Geregistreerd: 14-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:22

Nja maar die is echt niet up to date :o ik vind hem niet netjes gedaan en zaag mijn vriend nu al ettelijke maanden de oren van zn kop om een betere te laten maken! Van zodra ik mee achter het roer sta vliegt die vreselijke site dan ook gelijk buiten! :=

Hoe dan ook, hier is 'ie: http://www.logementleuven.be/

Low budget is inderdaad wel redelijk hot op dit moment, vooral voor doorreizende groepen etc. Nadeel aan 'ons' hotel is dat er momenteel nog geen douchen en toiletten op de kamers zijn, dat weerhoud -begrijpelijk- een heleboel mensen ervan om hier te logeren .. De douchen en toiletten bevinden zich op de gangen en zijn best wel degelijk. Hij is al een keertje gaan kijken om ze op de kamers te laten installeren, maar dat zou betekenen dat hij nog maar de helft van het huidige aantal kamers over heeft. Dat zijn dus van die belangrijke beslissingen die weloverwogen dienen te worden :j

evita_

Berichten: 2791
Geregistreerd: 15-01-05
Woonplaats: Noord Holland

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 10:33

@Shanelle, goede locatie voor jullie hotel voor doorreizende groepen!

jaggie

Berichten: 4274
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: omg Venlo/Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-10 10:33

@freespirit, ik neem aan dat jij dan ook veel moet reizen?leuk! Hoe kom je nou aan die buitenlandse opdrachtgevers?

@Elicious, heb je al geprobeerd om een gesprek aan te gaan met eventuele leveranciers? Wie weet kun je wel een deal met ze maken, als jij een gedegen plan kunt laten zien.

@Evita, stoer zeg dat jullie allebei een eigen bedrijf hebben. Als ondernemer moet je natuurlijk risico's durven te nemen en dat zal niet altijd goed uitpakken, maar van fouten maken leer je volgens mij het meeste.

@Shanelle, de site is idd simpel van opzet, maar geeft toch wel de noodzakelijke informatie geloof ik en dat is wel het belangrijkste. Ik snap jullie dilemma, misschien een klanttevredenheidsonderzoek en/of marktonderzoek gaan houden, zodat je kan vergelijken of je meer mensen trekt met douchen/toiletten op de kamers evt. in combinatie met een huurverhoging.

www.stephaniekox.nl africhting, instructie en verkoop
www.kox-concepts.nl (vastgoed) adviesbureau

mariellede
Berichten: 495
Geregistreerd: 10-11-06

Re: Eigen bedrijf, wie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-10 11:35

mijn man heeft sinds 3 jaar zijn eigen bedrijfje (ZZP-er) is een risico maar op het moment is het in ieder geval zo dat ik thuis kan blijven bij mijn 2 kleintjes.
ik zou dus graag iets op willen zetten maar meer voor erbij want ik kan nu wel thuisblijven maar een beetje inkomen van mijn kant zou wel prettig zijn.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Christina en 14 bezoekers