Help! Camera installeren

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

 
 
Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-19 21:40

Help het is dringend mijn merrie is 294 dagen drachtig en wil een camera ophangen, maar de WiFi is te slecht op stal, nu heb ik een 4G router met een wifi camera, en gewoon een 4G camera, is er iemand die mij kan uitleggen hoe het moet of mij kan komen helpen?!?!
we zijn al heel lang bezig maar niks lukt, hopelijk kan iemand mij helpen of komen helpen.

ik weet niet of dit het juiste topic was, maar wist niet waar anders.

ik woon in zuid Limburg
Laatst bijgewerkt door C_arola op 13-03-19 23:21, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Capslock uit titel verwijderd



Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: HELP!!! CAMERA INSTALLEREN!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 22:51

Power extender er tussen zetten. Je hebt ze zonder WiFi (kabel van camera naar power extended leggen) en met WiFi. Power extender is beter van signaal als een WiFi repeater, daar blijf je een zwakker signaal houden. Zelf een power extender met WiFi naar stal getrokken, maar de camera wel bedraad naar de power extender omdat dat nog altijd het meest stabiel is.

[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

just_kiki

Berichten: 6270
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: Eiland Tholen

Re: HELP!!! CAMERA INSTALLEREN!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 23:01

WiFi versterker zit er bij ons tussen

Yeguada Esplendor; Goedgekeurde valk PRE ter dekking

Mama van de knapste zoon♥️
10-04-2017

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-19 23:07

just_kiki schreef:
WiFi versterker zit er bij ons tussen



Ook geprobeerd wil niet lukken...

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-19 23:08

Neonlight schreef:
Power extender er tussen zetten. Je hebt ze zonder WiFi (kabel van camera naar power extended leggen) en met WiFi. Power extender is beter van signaal als een WiFi repeater, daar blijf je een zwakker signaal houden. Zelf een power extender met WiFi naar stal getrokken, maar de camera wel bedraad naar de power extender omdat dat nog altijd het meest stabiel is.



Zou dit wel werken dan? Want de WiFi repeater pakte die niet namelijk...

just_kiki

Berichten: 6270
Geregistreerd: 09-03-07
Woonplaats: Eiland Tholen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 23:10

Laylah2002 schreef:
just_kiki schreef:
WiFi versterker zit er bij ons tussen



Ook geprobeerd wil niet lukken...


Wel een échte serieuze? Die van ons koste iets van 100,- maar werkt ook echt. En hij overbrugt echt héél veel meters

Yeguada Esplendor; Goedgekeurde valk PRE ter dekking

Mama van de knapste zoon♥️
10-04-2017

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-19 23:15

Ook geprobeerd wil niet lukken...[/quote]

Wel een échte serieuze? Die van ons koste iets van 100,- maar werkt ook echt. En hij overbrugt echt héél veel meters[/quote]

Hij was niet zo heel duur maar stak maar 2 meter van de stal af... En nu heb ik een 4G router weet niet hoe dat ding werkt die kwam 100 euro :')

tienus63

Berichten: 7353
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 23:24

Kun je geen powerline adapter plaatsen?
Zo hebben wij WiFi in de stal en draait de camera boven de paardenstal.
Ideaal icm geboortemelder.
Wij gebruiken een TP link adapter en logi circle camera.

#trotsoponzeboeren

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-19 23:33

tienus63 schreef:
Kun je geen powerline adapter plaatsen?
Zo hebben wij WiFi in de stal en draait de camera boven de paardenstal.
Ideaal icm geboortemelder.
Wij gebruiken een TP link adapter en logi circle camera.



Hoeft het dan niet perse dicht bij de modem te zijn? Zijn hele dikke muren op stal, of heeft dat dingetje eigen WiFi?

rina

Berichten: 9237
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 00:12

Laylah2002 schreef:
Zijn hele dikke muren op stal,


Precies om die reden, al is het hier het huis wat zeer dikke muren heeft, voor draadgebonden gegaan. Muren zijn echt funest voor wifi verbindingen. Ik kan je dus ook niet verder helpen hoe dat aan te sluiten, maar alleen maar de tip geven mocht het je niet lukken zou ik die G4 router terug sturen en een kabelgebonden set kopen. Ik heb ook met oog op een merrie die een veulen moet krijgen een nieuwe set gekocht (de oude had een beetje de geest gegeven). Was 139 euro voor een DVR met harde schijf, 4 camera's met infrarood en voor mij dan te korte kabels :+ kwijt. 2 sets extra lange kabel van 15 euro per stuk en ik kan tot in de stal aanleggen. En ook nog eens met die DVR alles opnemen :P

Met een bloedend hart (ze had nl mijn toekomstige rijpaard moeten worden) maar omstandigheden maken dat ik haar niet kan houden, en dus te koop: Strait Black N Magic. 2019 black tobiano merrieveulen (EE/aa/TT door de ouders). Meer info stuur PB.

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 07:20


[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

pimaude

Berichten: 6908
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Kampen

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 08:11

Wil je NU een oplossing?

- koop een (lebara) simkaart met beltegoed
- hang een oude telefoon op stal met dr simkaart en waardeer op op internet. Zet 4G aan.
- installeer de app 'alfredo' op beide telefoons
- veel kijkplezier!

'some people are worth melting for.'

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 08:48


Rena100

Berichten: 4715
Geregistreerd: 29-10-07
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 09:00

pimaude schreef:
Wil je NU een oplossing?

- koop een (lebara) simkaart met beltegoed
- hang een oude telefoon op stal met dr simkaart en waardeer op op internet. Zet 4G aan.
- installeer de app 'alfredo' op beide telefoons
- veel kijkplezier!


Je kan er ook nog voor kiezen om de oude telefoon als hotspot te gebruiken, dus dan kan je er een wifi camera aan koppelen.

Nieuwe touwhalsters klik voor de advertentie

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 09:40

Rena100 schreef:
pimaude schreef:
Wil je NU een oplossing?

- koop een (lebara) simkaart met beltegoed
- hang een oude telefoon op stal met dr simkaart en waardeer op op internet. Zet 4G aan.
- installeer de app 'alfredo' op beide telefoons
- veel kijkplezier!


Je kan er ook nog voor kiezen om de oude telefoon als hotspot te gebruiken, dus dan kan je er een wifi camera aan koppelen.


Ja had de optie ook al gelezen maar heb nergens een oude telefoon meer liggen :(

tienus63

Berichten: 7353
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 09:42

Maar loop je niet leeg op mb’s via 4G?
Ik controleer altijd of mijn camera app alleen via WiFi werkt.
Ooit is ie overgegaan van WiFi op 4G, gewoon thuis, ik gebruikte camera als bewakingscamera boven de stal, merrie was stond op knappen.
Mijn 2 of 3 gb internet bundel was er in 1x door.

#trotsoponzeboeren

pimaude

Berichten: 6908
Geregistreerd: 30-01-11
Woonplaats: Kampen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 09:50

tienus63 schreef:
Maar loop je niet leeg op mb’s via 4G?
Ik controleer altijd of mijn camera app alleen via WiFi werkt.
Ooit is ie overgegaan van WiFi op 4G, gewoon thuis, ik gebruikte camera als bewakingscamera boven de stal, merrie was stond op knappen.
Mijn 2 of 3 gb internet bundel was er in 1x door.


kwestie van niet constant kijken.. wij hebben €20,- verbruikt voor 3 weken 2 merries in de gaten houden.

'some people are worth melting for.'

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 09:54

tienus63 schreef:
Maar loop je niet leeg op mb’s via 4G?
Ik controleer altijd of mijn camera app alleen via WiFi werkt.
Ooit is ie overgegaan van WiFi op 4G, gewoon thuis, ik gebruikte camera als bewakingscamera boven de stal, merrie was stond op knappen.
Mijn 2 of 3 gb internet bundel was er in 1x door.


Nee via wifi al geprobeerd signaal is te zwak en valt constant weg

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 10:19

Laylah2002 schreef:
Neonlight schreef:
Power extender/ power line adapter gaat over electriciteits netwerk. Je stopt bij de modem het kastje in de stopcontact, en op stal bij je camera. Heeft niets met dikke muren te maken.

https://www.allesoverdraadloosinternet. ... -adapters/
https://www.linksys.com/nl/r/resource-c ... powerline/
https://www2.telenet.be/nl/business/kla ... e-adapter/



Gaan we proberen de powerline moet bij de stal eigenaar in huis +:)+


Zo hebben wij het ook, paard staat niet aan huis maar bij iemand prive met heel slecht wifi (bereik van 10 meter in huis :') ). Gewoon bij hun modem erin en op stal erin, werkt perfect. Thuis gebruiken we deze power extenders ook om wifi over het hele terrein te krijgen, bovendien hebben we buiten ook een bewakingscamera (ver van de modem af) die we er ook op aangesloten hebben.

[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 18:50

Nou het lukt nogsteeds niet wat we hebben gedaan is:

De powerline en netwerk kabel ingestoken in de modem,
De camera opgehangen en toen ook de netwerk kabel ingestoken in de camera, de lampjes branden allemaal maar als ik dan de camera aan wil zetten dan geeft die aan kijk of de camera online is dus kunnen niks doen.
Weet iemand wat wij fout doen?

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 18:51

Camera had je al wel geïnstalleerd op je eigen WiFi En toen werkte het wel?

[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 18:52

Neonlight schreef:
Camera had je al wel geïnstalleerd op je eigen WiFi En toen werkte het wel?


Ja toen werkte het wel

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 18:55

Als je je laptop eraan hangt, heb je dan wel verbinding?

[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Laylah2002

Berichten: 701
Geregistreerd: 01-07-18
Woonplaats: Heerlen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-19 18:57

Neonlight schreef:
Als je je laptop eraan hangt, heb je dan wel verbinding?


Dat heb ik nog niet geprobeerd...
Ik heb wel buiten geen wifi meer, maar dat moet toch geen belemmering zijn om de camera aan te zetten??

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 69952
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Help! Camera installeren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-19 20:46

Als de camera bedraad zit niet.
Moet zeggen dat ik geen techneut ben, manlief heeft altijd de camera's geïnstalleerd thuis, en zo zijn ze naar stal gegaan, en dan was het altijd plug and play. Hebben nu de 3de camera (eerste 2 zijn op den duur thuis gebruikt voor bewaking en om de hond in de gaten te houden).

[/size]
Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: stal_HD en 2 bezoekers