Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
Gizeppie

Berichten: 2653
Geregistreerd: 23-02-12
Woonplaats: In mijn hangmat

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-19 20:27

Sakura789 schreef:
joyce B schreef:
Heb met proefrijden voor paard kopen ook Z2 en ZZ-licht paarden geprobeerd en ook die waren niet altijd fijn na te rijden.


Ik heb er eentje die door iedereen super makkelijk na te rijden is, meerdere stalgenotes heb ik daar al op gezet en over het algemeen komen ze er heel enthousiast vanaf. Alleen kan ze in de omgang echt een draak zijn, dus dat is echt een manco. Ze wordt heel veel paard, maar zodra je erop zit dan is ze volledig gefocussed. Ze moet aan de hand echt op haar plek gehouden worden, anders kan ze volledig in de staak gaan.

De eerste bijrijdster die kwam, daar had ik totaal niet van verwacht dat ze zou blijven plakken. Het is echt een dressuurpaard en zij kwam van Z springen af, maar toch gevallen voor het karakter en het fijne rijden. Daar ben ik dus onwijs blij mee!

Openheid en eerlijkheid is het meest belangrijk, daarnaast vertrouw ik haar volledig en maak ik me nul zorgen. Ze zal ongetwijfeld zaken anders doen, maar ik geloof dat mijn paard dat wel aan kan :+


Zelfde voor mijn paard. Onder het zadel super braaf (alleen niet zo voorwaarts), maar aan de hand niet altijd even makkelijk, ook niet in de omgang.. Dan gaat hij ook in de staak soms..

~ A great horse will change your life ~ The truly special ones, define it! Chablis (upperville x zep) ~ <3


plutolover

Berichten: 10732
Geregistreerd: 30-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 08:16

ik ga stoppen met de mijne

ze heeft weer afgemeld

vorige week stuurde ze keurig dat ze de dinsdag (morgen) niet ging redden of ze dan woensdag kon doen. Aangezien ik toevallig deze woensdag druk ben dacht ik van oke prima ruilen we een dag.

krijg ik gister bericht. Ik ga maandag ook niet redden.. MAar ze wilt wel volgende week op rit met hem.. terwijl ze amper op hem gereden heb. Dus dat zit me niet lekker. En heb dit ook gemeld. GA morgen of woensdag even met haar bellen hierover.

Ik heb al eens gevraagd of ze uberhaupt wel tijd voor hem heeft. En ja dat heeft ze wel. MAar ik kan nu gewoon niet van haar uit gaan. Dan kan ik hem net zo goed zelf doen.. Het is dus elke week de vraag of ze hem nou wel of niet kan doen..

Instructrice grondwerk (academische rijkunst, dressuurmatig trainen vanaf de grond.
https://www.paarddansmetmij.nl
Elke week een nieuwe video op mijn youtube kanaal.
https://www.youtube.com/c/HaflingersStanleyMaximus

Marocje
Berichten: 4559
Geregistreerd: 26-03-11
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 10:36

Dat is wel lastig dan. Hoop dat je duidelijkheid krijgt want misschien ervaart zij het heel anders?

Hier misschien een verzorger. Heb voor het eerst zelf een advertentie geplaatst en meisje is twee keer langs geweest. Eerst met vader, was ze erg rustig/stil. Tweede keer zijn we samen gegaan en keek een beetje raar op dat ze toch wel erg aanwezig was. Misschien gewoon de zenuwen en wordt dit nog minder.

Absolem

Berichten: 2078
Geregistreerd: 27-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 11:00

Marocje schreef:
Dat is wel lastig dan. Hoop dat je duidelijkheid krijgt want misschien ervaart zij het heel anders?

Hier misschien een verzorger. Heb voor het eerst zelf een advertentie geplaatst en meisje is twee keer langs geweest. Eerst met vader, was ze erg rustig/stil. Tweede keer zijn we samen gegaan en keek een beetje raar op dat ze toch wel erg aanwezig was. Misschien gewoon de zenuwen en wordt dit nog minder.Hmm misschien een beetje bang van papa. Ik kon ook nooit mezelf zijn als mijn ouders er waren. Werd meteen afgeblaft als ik iets enthousiast was.

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!

Marocje
Berichten: 4559
Geregistreerd: 26-03-11
Woonplaats: Gelderland

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 11:09

Meisje is 15. Maar was idd grappig: vader was erg aanwezig, dus daar kletste ik mee. ‘Waarschuwde’ dus ook voor mijn ‘beperkingen’: het is niet alleen dat de klik er met de pony moet zijn, maar vooral ook met mij. En das niet altijd makkelijk. Dus hij vroeg wat ik had en of ik iets aan zijn dochter merkte?
Ik zei dus autisme, en idd gemerkt dat ik haar nu even met rust moet laten en dat hij juist erg aanwezig was. Bleek zij dus ook autisme te hebben, en ze zou idd later wel los komen.

Was dus vooral de combi: hij zo aanwezig dat zij dus naar de achtergrond ging. Maar had toch niet verwacht dat ze de eerste keer alleen al zo op de praatstoel zou zitten. Hoewel: als ik wat nerveus ben kan ik dat juist ook, vooral op momenten wanneer dit niet zo handig is.

Dus zal het niet meteen stopzetten, maar ik wil er ook niet weer 4 maanden energie in stoppen en dan toch tot de conclusie komen dat het niks wordt.

Golden_Angel
Berichten: 821
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:15

Ik denk dat het voor mij tijd word om een ander paardje te zoeken want ik weet niet meer wat ik hiermee aan moet -O-

Ik rijd mijn bijrijdpony nu een half jaartje, en de eigenaar is zelf al die tijd maximaal 1 a 2 keer in de maand geweest.
Met de vorige bijrijder weet ik dat het tussen hun en haar nooit zo klikte.

Ik ben gaan lessen met het beestje, rijd haar zo 3 a 4 keer per week en betaal elke maand mijn bijdrage op tijd (en ja dat durf ik van mezelf te zeggen).

Maar de laatste tijd is ze elke keer 'dingen kwijt'. Spullen die ik nog nooit in haar kast heb zien liggen.

Eerst een duur halster (ik heb mijn eigen), toen een duur dekje en nu blijken er op magische wijze 2 paar dure nieuwe peesjes kwijt te zijn.
En je kunt zeker wel raden wie hiervan de schuld krijgt -O-

Er gaat ineens een heel verhaal rond op stal, waarvan ik echt zeker weet dat ik er niks mee te maken heb. Ik heb bij mijn begin een vast setje spullen gekregen van haar om te gebruiken, en dat is dan ook het enige wat ik voor de pony gebruik (op het halster na dan want dat heb ik zelf gekocht.)

En dat alles zou ik toch ontzettend jammer vinden, het is zo'n leuk beestje, we hebben een leuke klik en echt een perfecte leerpony voor me.

xJennifx

Berichten: 1127
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord hollan

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:34

@golden_angel,

Wat een vervelende situatie zeg! Kun je niet een keer in gesprek gaan met de eigenaar hierover? Als jij het niet bent is het iemand anders.


Verder kom ik hier even binnen vallen met een vraagje.
Ik heb een fijne bijrijdster die geen bijdrage hoeft te betalen, maar wel lidmaatschap op de rijvereniging om te beschikken over overdekte en buitenhal. Nu rijdt ze ook wedstrijden, en ik niet meer. Ik heb in het buitenseizoen mijn paarden altijd wel rondom op ijzers.

Vragen anderen hier een vergoeding voor of hoe lossen jullie dit op?
Ze staat nu namelijk gewoon blootsvoets en hoeft eigenlijk nauwelijks bekapt te worden. Rondom op ijzers was echt om de 8-10 weken.

Dicha v. Johnson
M1+9

Golden_Angel
Berichten: 821
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Almelo

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:37

Ik weet dat de vorige bijrijdster(s) (2 zusjes en moeder) de sleutel niet hebben ingeleverd, daarom heeft het langer geduurd voordat ik er een kon krijgen want die moest worden bijgemaakt.

xJennifx

Berichten: 1127
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord hollan

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:39

Hm dat is vreemd! De kast zit dus altijd op slot. En de vorige bijrijder is daar nog op stal? Misschien dat zij het meegenomen hebben, of dat het van hun was. En dat de eigenaresse het nu pas ziet omdat die nooit op stal komt? Wel vreemd en niet echt leuk als iedereen daar op stal denkt dat jij dat bent.

Dicha v. Johnson
M1+9


Golden_Angel
Berichten: 821
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Almelo

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:40

De kast zit op slot ja, ik probeer Maris te bellen, maar die neemt haar telefoon niet op

Sakura789

Berichten: 2323
Geregistreerd: 19-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:44

xJennifx schreef:
Vragen anderen hier een vergoeding voor of hoe lossen jullie dit op?
Ze staat nu namelijk gewoon blootsvoets en hoeft eigenlijk nauwelijks bekapt te worden. Rondom op ijzers was echt om de 8-10 weken.


Heb je zelf profijt van de wedstrijden? Moet ze, bij wijze van, een doel halen?

Als je zelf het paard/pony naar een klasse wilt hebben dan zou ik zelf de kosten dragen. Als het een beetje voor beide is, zou ik het splitten. Is het iemand die B gaat rijden met een voormalig Z paard, dan zou ik de kosten bij haar neer gaan leggen.

xJennifx

Berichten: 1127
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord hollan

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:46

Ik heb zelf M1 gestart met het paard, en zij zelf heeft geen wedstrijd ervaring en doet dit voor de lol in de B :)

Dicha v. Johnson
M1+9

LoveBodin

Berichten: 4042
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: Under The Northern Lights

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:47

Raar verhaal Golden_Angel!
Anders voorstellen dat de eigenaresse alle extra spullen gewoon mee naar huis neemt? Jij gebruikt het toch niet, toch?
Misschien dat ze dat fijner vindt?

Al vind ik het wel heel raar dat je beschuldigd wordt van diefstal als zoveel mensen de sleutel hebben.. Je gaat toch niet je eigen ruiten in gooien? Tenminste, zo zou ik denken als eigenaar


@xJennifx, als ze echt zelf kiest voor wedstrijden, dan zou ik haar laten betalen. Ijzers zijn pittig duur. Welk niveau is het? Kan het ook zonder ijzers evt?

Now Tom said, "Mom, wherever there's a cop beating a guy, wherever a hungry newborn baby cries
Where there's a fight against the blood and hatred in the air, look for me, Mom, I'll be there
Wherever somebody's fighting for a place to stand or a decent job or a helping hand
Wherever somebody's struggling to be free, look in their eyes, Ma, and you'll see me"

Sakura789

Berichten: 2323
Geregistreerd: 19-06-16

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:49

Dan zou ik de kosten bij haar gaan verhalen. Je hebt zelf dan niet veel aan de ijzers, tenzij je veel buiten rijdt. Niet mogelijk op zand te starten?

gerpiegorp

Berichten: 1544
Geregistreerd: 15-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 19:56

Je kunt misschien 50/50 doen? Beslaan is rond de 90-100 euro ongeveer? Dat is voor jou ongeveer 50 euro per maand, dus dan zou ik 25-30 euro per maand vragen of de helft van de kosten wanneer de hoefsmid komt, als ijzers alleen nodig zijn voor de wedstrijden dan zou ik wel een kleine bijdrage vragen.

Golden_angel, ik zou sowieso zorgen dat de eigenaresse andere sloten erop doet, het is nogal dom dat die andere mensen nog sleutels hebben, niet dat het zeker is dat zij het doen, maar toch.

...
Ik ben gerpiegorp

cobiie

Berichten: 7082
Geregistreerd: 26-02-03
Woonplaats: het mooie dorp Nieuwerkerk ad ijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 20:09

Vanaf komend weekend komt 1 van mijn paarden weer terug naar de pensionstalling na een lange vakantie op de wei ivm mijn zwangerschap. Ik heb al een bijrijder voor hem gevonden, blijft altijd spannend of het goed gaat klikken.

Ik kreeg net te horen dat er al mensen op stal boos/teleurgesteld waren niet gevraagd te zijn om bijrijder te worden. :7 Wel een fijn gevoel dat mijn knul zo “gewild” is. :+

Jennifer, ik heb een contractje opgesteld met daarin dat kosten die speciaal gemaakt worden ivm specifieke wensen van de bijrijder voor haar rekening zijn.

Je kan voorstellen dat zij de kosten van beslaan betaald- de kosten die jij normaal voor het bekappen kwijt bent.

[o]

joyce B

Berichten: 16050
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 20:18

Xjennifx

Wil jij het paard uitgebracht hebben of wil zij graag wedstrijden rijden?

Ik train een paard voor iemand en breng hem ook uit op wedstrijd omdat mijn eigen geblesseerd was. Haar paard stond al meer dan 2 jaar stil.

Wij hebben de kosten verdeeld.
Ik betaal mijn lidmaatschap KNHS en club, mijn wedstrijden, startkaart en heb eigen vervoer. Ik heb een passend eigen zadel.

De eigenaresse heeft de kosten voor het paard. Voer, strooisel, dierenarts, hoefsmid. Tandarts etc.

Ik rijd het paard naar hogere wedstrijdklassering

Afgelopen jaar bleef hij op blote voeten. Ik had wedstrijden uitgezocht op zandbodem. Dit jaar zet de eigenaresse hem op ijzers. Ik heb daar niet om gevraagd.

Ik zou als het speciaal voor haar moet haar de kosten laten dragen. Maar ook kijken of het wel echt nodig is. Je kunt op steeds meer plaatsen op zandbodem losrijden en starten. Zowel springen als dressuur.

Golden_Angel
Berichten: 821
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 21:05

We gaan van de week samen de kast opruimen, want het is een blaaaadieblabdiebla bende

En kijken of dan alles boven water komt. Ze is ervan overtuigd dat die anderen niet meer bij de kast komen

xJennifx

Berichten: 1127
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord hollan

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-19 21:15

Dankjullie allemaal voor de input!
Het gaat echt om wedstrijden voor de fun aangezien het onder het niveau zit van het paard. Ik zal het allemaal overwegen, en zal ook eens gaan kijken naar wedstrijden op zand. :)

Dicha v. Johnson
M1+9

Raamzicht
Berichten: 1366
Geregistreerd: 11-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-19 08:22

Golden_Angel schreef:
We gaan van de week samen de kast opruimen, want het is een blaaaadieblabdiebla bende

En kijken of dan alles boven water komt. Ze is ervan overtuigd dat die anderen niet meer bij de kast komen


Toch voorstellen andere sloten erop te zetten. Daar moet ze zelf toch ook achter staan gezien ze zoveel kwijt is?
Als ze dan na de nieuwe sloten nog steeds dingen kwijt is en jou verdenkt, beter ermee stoppen..

darkadia

Berichten: 4456
Geregistreerd: 08-09-05
Woonplaats: Ijmuiden

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-19 08:52

Hier stopt mijn fijne Bijrijdster over 2 weekjes totaal onverwachts. Baal er enorm van, maar heb gelukkig al diverse reacties op mijn advertentie. Vandaag en zaterdag komt er iemand kijken :)

@golden angel dat is wel heel raar ja zeg. Zou ik ook niet blij van worden als Bijrijdster zijnde. :( zeker gesprek aan gaan...

plutolover

Berichten: 10732
Geregistreerd: 30-07-04

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-19 09:26

ik ben gestopt en ben van plan om niet iemand te nemen. Of moet toevallig iemand zijn die ik al goed ken. Zegt ook natuurlijk niet alles.

Maar ben er echt klaar mee. Vooral dat ik als eigenaar ten alle tijden verantwoordelijk blijft.. dat zit me soms best dwars. WAnt zo rechter kijkt daar als eerst naar. En dat vind ik niet altijd eerlijk, want diegene kiest zelf voor om op t paard te zitten.. en neemt dus zelf de risico's

Instructrice grondwerk (academische rijkunst, dressuurmatig trainen vanaf de grond.
https://www.paarddansmetmij.nl
Elke week een nieuwe video op mijn youtube kanaal.
https://www.youtube.com/c/HaflingersStanleyMaximus

CnB

Berichten: 17725
Geregistreerd: 12-05-04

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-19 12:05

Hmmja, dat (hoewel het hier in België volgens mijn vorige verzekering anders zit dan in Nederland, moet het nog eens aan de huidige vragen) maar niet alleen hoe het juridisch zit.. maar ik zou het er zelf heel erg moeilijk mee hebben als er iets met iemand gebeurd door mijn paarden. Of iets met mijn paarden door iemand anders ... Ik blijf het een moeilijke vinden.

xLillith

Berichten: 472
Geregistreerd: 17-12-13
Woonplaats: Friesland.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 16:52

Ik dacht dat ik twee leuke meiden had gevonden om mijn pony's te verzorgen. Ik was niet actief op zoek, maar ze hadden de pony's zien staan en aangebeld. Vrijdag langs laten komen om kennis te maken en dat leek wel leuk (wel weinig ervaring, maar ik laat ze in het begin toch niet alleen). Gisteren zou de eerste verzorgdag zijn, maar kwam er niemand opdagen. Blijkt het dus dat er een half uur na dat ze hier hadden moeten zijn een bericht hebben gestuurd dat het ene meisje helemaal niet zou komen, en de ander later. Net toen ik wou antwoorden kreeg ik het volgende bericht dat ook zij niet meer kwam, maar vrijdag wel weer.

Ik heb met opzet maar niet gereageerd, aangezien ik even moeite had met aardige woorden vinden. Wat zouden jullie doen; nog een kans geven of zeggen dat ze niet meer terug hoeven te komen? Tuurlijk kan er eens iets gebeuren, maar als het direct de eerste keer al zo gaat belooft dat weinig goeds voor de toekomst.

troi
Berichten: 16483
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Ook zo moeilijk om een bijrijder te vinden, deel 5

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 17:11

Nope geen kans meer geven. Enorm onbeleefd zeg!

fotoshoot van mijn knappe ventje !!

[ITP] hop hop hop quarter in galop, dankzij emdr!Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers