Hengsten alleen?

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

 
 
Femke_Tweety

Berichten: 9953
Geregistreerd: 02-04-10
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-19 10:12

Ik sta op een kleine stal, waar zowel warmbloed als barok als koudbloed staat. Hengst, ruinen en merries. Tussen de 0 en 28 jaar.
In het verleden verschillende hengsten op stal gehad, momenteel 1. Maar kan maar zo weer veranderen.

En het gaat eigenlijk prima.

Maar ook allemaal 'geen gezeur' typen mensen (dat helpt stiekem toch vaak wel in gedrag...) En allemaal in tweetallen of individueel in weilanden.
De meeste met uitloopstal systeem, een aantal vaste box maar wel dagelijks buiten. En dan niet .aar een uurtje ofzo, gewoon lang.


De hengst die er nu staat (superleuke 3,5-jarige quarter) is kuikenmak. Hinnnikt íets meer dan de andere paarden, maar verder loopt ie gewoon aan een los lijntje mee.

Stond eerst naast mijn ruin, inmiddels naast een merrie. Wel dubbel draadje daartussen.


Dus het kan prima.

Maar hangt heel erg af van het karakter van het individuele paard, de manier hoe er mee omgegaan wordt, de verdere huisvesting en beweging etcetera.

Ik geloof ook oprecht dat er echt lastige hengsten zijn.

Maar ik moet zeggen dat mijn persoonlijke ervaringen met hengsten vaak beter zijn dan met merries :')

Ook bijvoorbeeld op het drafpaardenbedrijf waar ik ooit stage liep.
Die hengsten waren braver dan de merries :')
Kwamen ook gewoon in de wei trouwens.


Pareltjes
Berichten: 1037
Geregistreerd: 21-07-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-19 11:44

Jessix schreef:
Pareltjes schreef:
Wellicht moet de warmbloedfokkerij de hand dan eens in eigen boezem steken? Als het zo is dat het dus blijkbaar genetisch is waarom dan gevaarlijke paarden fokken? Helemaal omdat het overgrote deel toch bij amateurs terecht komt.

Heb met genoeg warmbloeden gewerkt om te weten dat opfok ( of het gebrek eraan ) een groot deel van het probleem is. Gooi de meute op een veld, doe er vooral tot 3 jaar niets mee en de sterkste komt als winnaar uit de bus. Zonder butsen en deuken in volle glorie goed bespierd blinkend in de zon. Juist die moet naar de keuring. De meest dominante! En als die nooit normaal in de hand is geweest willen de moderne trainers ze binnen 4 weken naar hun hand zetten. Raar he dat je conflicten gaat krijgen? Is het ineens een rotbok.

Mensen met gespecialiseerde rassen zijn verhoudingsgewijs meer liefhebber dan investeerder. Fokken minder want de markt is kleiner. Steken er meer tijd in als jong dier. Laat niet een meute pubers elkaar opvoeden. Moet je eens bij mensen proberen kinderen elkaar laten opvoeden, wordt erg grappig! Voed een warmbloedhengst mensgericht op tussen een leeftijdsvariatie van andere paarden en je hebt ineens een totaal ander dier. Gewoon iedere dag aan de hand naar de wei, netjes naast je zonder vliegende benen en tanden. Maar dat kost tijd, geld en vakkundig personeel.

Nee dan maar liever met 3 van de klei trekken en een jonge ruiter zijn of haar leven laten wagen en een paard breken ipv beleren. Ja dat ga je wel roepen dat hengsten gevaarlijk zijn.

Een warmbloed is niets gevaarlijker dan een volbloed, fjord, shet, of trekpaard. Ze kunnen je allemaal met één klap om het leven brengen. Ruinen geven schijnveiligheid, mensen vergeten hoe gevaarlijk ze zouden kunnen zijn! De hengst is de boeman omdat zijn testosteron laat zien hoe het manlijke paard eigenlijk er uit zou moeten zien. De reacties sneller en feller zijn. Maar denk aub niet dat deze afwezig zijn bij de ruin. Latent en met de juiste triggers worden ze weer opgeroepen.

Nu zal ik niet gaan lopen roepen dat iedereen maar met hengsten in de weer moet. Het is ook niet verstandig als je een dag je rijbewijs hebt een formule 1 wagen te gaan rijden. Met voldoende ervaring en inzicht zul je zien dat een hengst ook maar gewoon een paard is!


Ik vraag me ook af waar dan naar gekeken wordt bij de KWPNers, want daar hebben we het denk ik over? Mijn Lusitano's zijn namelijk ook gewoon warmbloedpaarden. :D

Jammer dat er niet meer op karakter is geselecteerd dat het nu zulke moeilijke paarden zijn. Ik geef jou groot gelijk. Gelukkig letten ze daar bij de raspaarden beter op. Geen gefrustreerde hengsten hier, ook mijn EV was dat niet.


Precies Lusitano’s vind ik toch meer een ras voor liefhebbers. Werkzame karakter en geen “ paard per strekkende meter “ Het zijn paarden die zowel in karakter als in het lijf lekker werkzaam zijn. Met name de dressuurpaarden fokkerij is af en toe echt de weg een beetje kwijt. Papierfokkerij om bankrekeningen te vullen. Er gaat teveel geld in om en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Als je er maar genoeg fokt zit er uit eindelijk wel een goede tussen. De toppers en middelmoot komen vaak nog bij de profs terecht. De slechte ( karakter en lijf ) bij goedwillende amateurs. Wat zal het een investeerder kunnen schelen dat zij verongelukken met een paard met onwerkbaar karakter.

Liefhebbers van wat zeldzamere rassen moeten zorgvuldiger fokken. Zij kunnen het zich niet permiteren 150 jaarlingen op de klei te gooien. Dus selecteren ze meer en vermenigvuldigen ze minder. Je wilt met een beperkt budget geen rotkarakter fokken, die wil je zelf niet houden en verkopen geeft een hoop gezeur.

Pareltjes
Berichten: 1037
Geregistreerd: 21-07-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-19 11:49

amyz schreef:
Tieneke schreef:
En toch gaat het excuus van het ras (no offense) ook niet altijd op. Kijk naar mijn Arabische volbloedhengst. Of is dat een uitzondering?


Ik moet de eerste 'wilde Arabische hengst' nog steeds tegen komen :') Ik ken wel een paar verknipte, maar daar kan het paard niks aan doen.

Ik heb toch altijd wel het idee dat er verschillen zitten tussen de rassen, wat eigenlijk ook heel logisch is. Heeft misscfien ook te maken met hoe die rassen doorgaans gehouden worden (kwpn staat vaker op stal dan een fjord lijkt me zo, gemiddeld genomen). Maar ook hengsten hebben gewoon rastypische eigenschappen. Een Arabier is mensgericht, nuchter en licht in de hand en dat verandert door die ballen echt niet ineens :+ Dat zal zo voor alle rassen wel gelden lijkt me zo...

Je moet het altijd per paard bekijken. Een hengst koppelen kan soms wat lastiger zijn dan een ruin of merrie en wat niet gaat dat gaat niet. Maar elke dag lekker naar buiten met zo veel sociaal contact als mogelijk is wel het minste... van isoleren worden ze alleen maar gestoord.


Ik ken wel een paar AVs met moeilijk werkbare karakters. Behoorlijk sterk verankerd in de bloedlijnen. Maar die sterven vanzelf wel uit omdat AVs doorgaans bij amateurs zitten. En die hebben geen zin in die ellende. Een niet werkbaar warmbloed is één ding. Een niet werkbare AV een heel ander!! :D Gelukkig zijn ze maar klein.

Hutcherson

Berichten: 5955
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 00:06

Lusitana schreef:
_AAASCHAAA_ schreef:
Bij mij op stal zijn geen hengsten welkom. Ja in de opfok helemaal apart aan de andere kant tot 3 jaar. Dan ruinen of weg. We hebben ook een dekkende ruinen gehad. Wat een drama was dat. Levensgevaarlijk. Mijn merrie werd altijd gedekt en kreeg rugproblemen en had bijtwonden op haar hals. Mijn paard de weide uithalen was niet te doen want de ruin sprong er meteen bovenop. Een probeerde door het weefrek te klimmen van de stal en sprong dwars door het hek als er iemand met een merrie langs kwam, alle paarden over de weg. Die werden ook verzocht andere plek te zoeken.

Ik denk dat iedereen het recht heeft om slecht opgevoedde paarden, of paarden die problemen veroorzaken, te weigeren of weg te sturen, maar hengsten weigeren op een vooroordeel vind ik niet okee. Er zijn immers zat gevaarlijke ruinen en merries, maar die worden niet bij voorbaar geweigerd.
Er zijn genoeg hengsten die helemaal niet alles doen om bij een merrie te komen, en betrouwbaar en uitzonderlief voor kinderen zijn.
Ik zou dan gewoon zeggen "onder bepaalde voorwaarden". Ik bedoel: Stel er is iemand met een lief ieniemini hengstje van 65 cm dat totaal geen bedreiging is voor wie of wat dan ook zou je die ook weigeren?

Ik heb zelf in Nederland een ex dekhengst in een gemengde kudde gehad, ging prima (liep in de les met kinderen erop), en hier een hengst gereden die prima samen bij vreemde paarden in een paddock kon. Gewoon een beleefd dier dat geen ruzie zocht.
Ik zou best vertontwaardigd zijn als ze die op een stal zouden weigeren op grond van alleen het feit dat ze hun ballen nog hadden.

In snáp wel een bepaalde terughoudendheid, maar ik zou het toch anders verpakken naar klanten, geloof ik.


Maar iedereen zal toch zeggen 'nee, mijn hengst is anders dan alle anderen. Doet geen vlieg kwaad'. Er hoeft maar 1x iets te gebeuren en het kan gigantisch misgaan. Ik wil mijn paard niet gewond aantreffen dat door een losgeslagen paard is getrapt, opgejaagd of poging tot gedekt.
Dat risico is nu eenmaal groter met een hengst. Maar ook die treiterpaarden die maar blijven jagen mogen van mij lekker opzoek naar een prive stalling.

Second star to the right, straight on till morning.

_Zoe

Berichten: 1535
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Rotterdam

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 01:37

Heb er 3 bij elkaar staan en gaat over het algemeen prima. Ja de eerste dag bij elkaar hebben ze elkaar wat lelijke plekken gegeven (niks blijvends ofzo) en ze hebben af en toe kleine wondjes en krassen maar verder gaat het top. En het kan natuurlijk altijd dat een van de 2 jongere baas probeert te worden over oudere en ze echt gaan vechten maar als dat zo is is het maar zo. Liever eens in de zoveel tijd een gevecht dan een geïsoleerd leven.

https://www.instagram.com/zomora.horses/
They don't judge, gossip or lie. Horses, our true friends. He might only be here for a part of your life, but for him you are his whole life :+:

Jennyj01
Berichten: 4868
Geregistreerd: 25-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 07:20

@hutcherson. Maar dat is andersom ook he. Sommige merries worden zo maf op het moment dat er een hengst in de buurt is dat ze minstens zo onhandelbaar en gevaarlijk zijn. Mijn super brave hengst die nota bene jaren naast een merrie heeft gestaan. Werd helemaal dol gemaakt door een merrie. Ze piste gewoon over hem heen als hij langs liep. Gilde de hele dag naar hem. Toen op een dag een niet oplettende medewerker ze samen in de molen zette ging het mis. Niemand heeft gezien hoe het werkelijk is gegaan. Maar de merrie liep bij hem in het vak en de hengst kreeg de schuld. Voor de merrie werd gelijk de dierenarts gebeld want die had een paar krasjes. Mijn hengst werd zo in de box gegooid want die was stout.

Onopgevoede paarden en mensen die er totaal geen kaas van gegeten hebben vallen met hengsten op stal zwaar door de mand.

Melvern
Berichten: 4293
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 08:07

Lusitana schreef:
_AAASCHAAA_ schreef:
Bij mij op stal zijn geen hengsten welkom. Ja in de opfok helemaal apart aan de andere kant tot 3 jaar. Dan ruinen of weg. We hebben ook een dekkende ruinen gehad. Wat een drama was dat. Levensgevaarlijk. Mijn merrie werd altijd gedekt en kreeg rugproblemen en had bijtwonden op haar hals. Mijn paard de weide uithalen was niet te doen want de ruin sprong er meteen bovenop. Een probeerde door het weefrek te klimmen van de stal en sprong dwars door het hek als er iemand met een merrie langs kwam, alle paarden over de weg. Die werden ook verzocht andere plek te zoeken.

Ik denk dat iedereen het recht heeft om slecht opgevoedde paarden, of paarden die problemen veroorzaken, te weigeren of weg te sturen, maar hengsten weigeren op een vooroordeel vind ik niet okee. Er zijn immers zat gevaarlijke ruinen en merries, maar die worden niet bij voorbaar geweigerd.
Er zijn genoeg hengsten die helemaal niet alles doen om bij een merrie te komen, en betrouwbaar en uitzonderlief voor kinderen zijn.
Ik zou dan gewoon zeggen "onder bepaalde voorwaarden". Ik bedoel: Stel er is iemand met een lief ieniemini hengstje van 65 cm dat totaal geen bedreiging is voor wie of wat dan ook zou je die ook weigeren?

Ik heb zelf in Nederland een ex dekhengst in een gemengde kudde gehad, ging prima (liep in de les met kinderen erop), en hier een hengst gereden die prima samen bij vreemde paarden in een paddock kon. Gewoon een beleefd dier dat geen ruzie zocht.
Ik zou best vertontwaardigd zijn als ze die op een stal zouden weigeren op grond van alleen het feit dat ze hun ballen nog hadden.

In snáp wel een bepaalde terughoudendheid, maar ik zou het toch anders verpakken naar klanten, geloof ik.


Ik ben zelf de stalhouder niet dus heb helaas niets te zeggen daarop.( zie dat ik dat helemaal niet duidelijk heb neergezet ) In mijn eigen weiland staat nu mijn hengstje en daar heb ik geen problemen mee. Zou ze dus ook niet weigeren zelf, maar snap wel waarom mijn stalhouder dus wel weigert gezien de problemen die ze hebben gehad al. Dat het op vooroordeel is klopt idd wel, maar er zit gewoon een groter risico aan. Daardoor respecteer ik hun keuze en begrijp ik het ook al vind ik het jammer. Mijn hengstje geeft ook geen enkel probleem. Is super braaf, netjes en dol op kinderen. Vind het jammer dat hij niet mag blijven als hengst, maar het is niet anders en ik snap het. Als je voor 1 uitzondering maakt, moet dat voor anderen ook en ze willen de risico's van hengsten ( of dekkende ruinen ) gewoon niet.

Moet er ook wel bij zeggen dat mijn merrie een s.letje is ook heel erg goed met de dekkende ruinen kon opschieten. Nou reageerde de ruin op elke merrie, hengstig of niet. De stalhouder kon dat niet hebben. Gevaarlijk voor de mensen, andere paarden maar ook voor zichzelf en hij sloopte ook alles op zijn pad.

jannico
Berichten: 409
Geregistreerd: 01-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 17:18Verbaasd me dat deze nog niet gepost is.

Ervaring in de volgende situatie: momenteel 3 hengsten verspreid over 2 ruinen kuddes.
We hebben 1 hoofdafspraak: Dom doen is ballen af, zijn eerst paard en een sociaal leven gaat voor alles.

Het "type" paard moet passen in de kudde, meer dan bij ruinen het geval is. De gene die het meest hengst is doet het prima in een kudde met ruinen die hem van repliek dienen. Maar hij past niet in een kudde met de zwakkere ruinen.

Daarnaast ben ik er van overtuigd dat de strikte kaders die we hebben in omgang een positieve bijdrage leveren naar hoe ze zich in de kudde opstellen. Ze kennen het concept grenzen.

We hebben bij aankoop wel als criteria gehad dat er sociale opvoeding was. Dus merries gewoon in de buurt samen met andere etc. Daarbij proberen we ze ook op jonge leeftijd al te introduceren in hun kudde.

Hoe meer en sneller ze geïsoleerd worden van dat soort ervaringen hoe meer sociaal gestoord gedrag naar boven komt. Dit heeft dan niet zozeer te maken met het feit dat ze hengst zijn maar we moeten onze ogen ook niet sluiten voor de realiteit:

Hengsten hebben veel meer inhoud, geven over het algemeen een stuk minder om het krijgen van een tik (van andere paarden bijv), Waar testosteron als een turbo voor dat alles kan fungeren. Dat kan er natuurlijk voor zorgen dat het lelijker uit de hand loopt dan bij enkel ruinen. Anderzijds was de grootste kloot die ik ooit in een kudde gezien een kwpn ruin van schijnbaar notoir lastige bloedlijnen.

Hoe dan ook is hengsten hebben in de benelux niet perse eenvoudig. Mensen worden al paniekerig bij het horen van het woord hengst. Ik wijt dat dan vooral aan het feit dat er vooral veel mensen met paarden zijn tov paardenmensen...

"Good horsemanship is handed down from one friend to another"

Femke_Tweety

Berichten: 9953
Geregistreerd: 02-04-10
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 18:00

jannico schreef:
[ Video ]

Verbaasd me dat deze nog niet gepost is.Ik kende hem niet.
Heel interessant filmpje met bijzonder veel, mooi, 'ritueel' gedrag.

Lijkt haast een dans her en der.
Wel meteen heeeeel veel vragen bij dit filmpje, als lopen ze altijd bij elkaar, zijn er ook momenten dat ze allemaal met hun kop aan de grond staan te eten, etcetera.


Maar bijzonder leuk filmpje om te kijken, ik blíj́f er steeds nieuwe dingen en stukjes gedragsketen in zien.

Omgericht gedrag ook, zelden zó mooi duidelijk gezien bij paarden.

Thnx voor posten.


Jessix

Berichten: 13189
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-07-19 19:52

Kende het filmpje al, maar zie zelf mijn eigen Lusitano hengsten elke dag i.r.l. :o ;)

Kabayo

Berichten: 11597
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-19 08:02

Zelfs de dure Friese dekhengst Tymon heeft een maat
Afbeelding

If pretty is all you have, ugly is all you are...
[KS-MK] Vlekjes en geen vlekjes in de maak

Caily

Berichten: 11916
Geregistreerd: 02-09-07

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 13:51

“Mijn” Tinkerhengst is een schatje, altijd laagste in rang, zelfs zijn veulens kregen hem weg bij zijn voerbak. Hij stond samen met een ruin, maar toen de merries (een eind verderop) in het zicht stonden, klapte hij van de een op de andere dag om en viel zijn maat aan. Hij kan dus nu alleen nog met merries, of moet uit zicht van “zijn” merries. Want de merries van de buurman -die hij niet had gedekt- gaven geen problemen. Ik heb geen geschikte merrie dus hij staat nu alleen, we proberen hem zo snel mogelijk goedgekeurd te krijgen en ondertussen zoeken we naar een plek waar hij sociaal gehouden kan worden, al dan niet als ruin...

Rivendell

Berichten: 6165
Geregistreerd: 04-03-02
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-19 05:57

Mijn hengsten lopen samen, altijd zo gedaan.
Toen ik nog fokte, haalde ik een hengst uit de groep, dekte de merrie en daarna de hengst weer in de groep.
Eén oudere hengst en twee toen drie jarige.
Nu nog twee hengsten, een van 17 en één van acht. Altijd samen en gewoon naast de merries

Welsh Ponies en allerlei soorten kippen

BarbaraNova

Berichten: 3155
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Vierpolders

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 14:47

Wat een vreemd topic, ik snap best dat hengsten soms samen kunnen staan maar heb ook de gevolgen gezien van hengsten die een ander paard te pakken kregen en dat is niet mis. Geen klein wondje ofzo maar het vechten voor een leven verhaal.
Helaas kan mijn hengst niet bij mijn paarden, hij staat er gewoon naast. En mijn ex dekhengst die met 14 jaar geruind is omdat hij een erge hormoonbom was en zichzelf behoorlijk in de weg zat, kan ook niet met andere paarden. Dus ik kies voor veiligheid en rust. Ze staan allemaal met stroom er tussen naast elkaar maar absoluut niet bij elkaar. Ze kennen dit niet van kleins af aan en niet ieder paard mag elkaar.

Caily

Berichten: 11916
Geregistreerd: 02-09-07

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 14:51

Kunnen ze ook niet met een merrie? Hoe dekken ze dan?

BarbaraNova

Berichten: 3155
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Vierpolders

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 14:53

Caily schreef:
Kunnen ze ook niet met een merrie? Hoe dekken ze dan?


op wie reageer je?

Caily

Berichten: 11916
Geregistreerd: 02-09-07

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 15:08

op jou O:)

Knolselder

Berichten: 3320
Geregistreerd: 28-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 15:18

Hier net een 14-jarige hengst aan een andere hengst en ruin gekoppeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Een grote passie voor kleine paardjes.

We verwachten 4 veulentjes dit jaar!
[KS-MK] Mini's verwachten mini's bij Spots N Dots Paradise! 2021

Gizeppie

Berichten: 2629
Geregistreerd: 23-02-12
Woonplaats: In mijn hangmat

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 15:29

barbaras schreef:
Wat een vreemd topic, ik snap best dat hengsten soms samen kunnen staan maar heb ook de gevolgen gezien van hengsten die een ander paard te pakken kregen en dat is niet mis. Geen klein wondje ofzo maar het vechten voor een leven verhaal.
Helaas kan mijn hengst niet bij mijn paarden, hij staat er gewoon naast. En mijn ex dekhengst die met 14 jaar geruind is omdat hij een erge hormoonbom was en zichzelf behoorlijk in de weg zat, kan ook niet met andere paarden. Dus ik kies voor veiligheid en rust. Ze staan allemaal met stroom er tussen naast elkaar maar absoluut niet bij elkaar. Ze kennen dit niet van kleins af aan en niet ieder paard mag elkaar.


Zelfde verhaal bij mij hoor

~ A great horse will change your life ~ The truly special ones, define it! Chablis (upperville x zep) ~ <3

Jessix

Berichten: 13189
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-19 17:16

Waarom is het topic dan vreemd?

BarbaraNova

Berichten: 3155
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Vierpolders

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 10:16

Omdat er maar gezegd wordt dat het altijd wel mogelijk is, dat is dus niet waar....t is vaker uitzondering op de regel dat ze samen kunnen.

BarbaraNova

Berichten: 3155
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Vierpolders

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 10:20

Caily schreef:
op jou O:)


En wat bedoel je dan met "hoe dekken ze dan? " Gewoon zoals ieder een dekt, piemel in vagina }:0

Tuurlijk kunnen ze met een merrie maar ik wil geen merrie of veulens...

Popstra

Berichten: 9691
Geregistreerd: 21-06-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 10:52

barbaras schreef:
Omdat er maar gezegd wordt dat het altijd wel mogelijk is, dat is dus niet waar....t is vaker uitzondering op de regel dat ze samen kunnen.

Ben het helemaal met jou eens.
Als het mis gaat, gaat het ook goed mis en dat wil je niet mee maken

BarbaraNova

Berichten: 3155
Geregistreerd: 11-01-05
Woonplaats: Vierpolders

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 11:24

Nee, heb het 1 keer mee gemaakt, nou nooit nooit meer....heb dagen gehuild van schuldgevoel...

Caily

Berichten: 11916
Geregistreerd: 02-09-07

Re: Hengsten alleen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-19 11:32

Maar geen merrie erbij is dan een keuze van jou, ten koste van het welzijn van je paard. Op dit moment sta ik voor die keuze en ik neig er erg naar om de hengst een ander thuis te geven of anders te castreren.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 0 bezoekers