Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
Ninx

Berichten: 13209
Geregistreerd: 19-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:18

SusanH schreef:
Zoals het er nu staat komt het (sorry ts) een beetje verwend over. Als je straks echt gaat werken zul je ook meer uren gaan maken en dingen moeten laten schieten. Als je een andere opleiding wil gaan doen idem dito. Ik denk dus dat de echte twijfel hem niet zit in je paard, maar dat er iets anders achter zit. Als het namelijk iets is wat je wel graag zou willen dan zou je het er wel voor over hebben om je tijd anders in te delen. Ik heb geen verstand van masters (bestond nog niet in mijn tijd) en wat wel en niet verstandig is in jouw werkveld. Maar neem de tijd om een weloverwogen beslissing te maken. En kies iets waar je iig de eerstkomende jaren fijn op je plek zit.


Ik vind dat niet verwend.....
Jezelf vragen stellen 'over hoe iedereen het nu eenmaal doet' en het misschien anders willen vind ik goede vragen om aan jezelf te stellen.

Veel mensen worden geboren, gaan naar school, gaan werken, gaan schulden aan of maken hoge kosten (hypotheek/ kinderen/ auto's/ bezittingen) waardoor ze moeten blijven werken en er niet aan kunnen ontsnappen.
De vraag of ze dat wel of niet willen kunnen ze zichzelf niet meer stellen, ze zitten vast....

Ts kan zichzelf deze vragen wel stellen. Een goed stel hersenen heb je altijd lol van, master of niet.

Zelf zou ik meer naar de inhoudelijke kant kijken; loop je warm voor de materie die je nu studeert?
Inspireert dat je wanneer je bedenkt hoe je dat later zelf zou willen invullen qua werk? Of blijft het stil tussen je oren?

Als je er niet uitkomt... zou je dan eens een jaar de pauze-knop kunnen induwen? Beetje soulsearchen? Wat zegt je moeder?

Uiteindelijk is er maar 1 ding van belang, jouw leven. Dus als jij gelukkiger wordt met een stel briljante hersenen achter de kassa en in een klein huurhuisje, dan staat je dat vrij. Maar vergeet niet dat je dat stel hersenen ook in kunt zetten voor tal van andere zaken die buiten de gebaande paden liggen... ik geloof meer in de maakbaarheid van het leven en niet zozeer in de layout die iedereen trouw volgt.


Faelynn

Berichten: 2397
Geregistreerd: 25-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:21

Citaat:
Niemand die kiest voor lager als je hoger kan. Maar waarom eigenlijk? Ik vind dat een interessante vraag.


Ik heb mbo4 paraveterinair afgerond en voor mij is dit ook vrij makkelijk gegaan allemaal, ik zou wel meer kunnen, maar heb hier in eerste instantie voor gekozen omdat het mij leuk leek.
Je word alleen bijna gedwongen om een hoger niveau te doen, omdat de mbo beroepen gewoon zwaar onderbetaald zijn en amper kunnen voorzien in levensonderhoud, en ik wil niet mijn hele leven elk dubbeltje om moeten draaien.
Ik voel ook continue ontzettende druk om meer te moeten, er word zo veel van je verwacht tegenwoordig, heb dat eerst geprobeerd te volbrengen door naast mijn fulltime baan nog een extra parttime baan in de avonduren te nemen, maar dat bleek al snel veel te veel en te zwaar.
Nu ga ik toch doorstuderen en zorgen dat ik een hogere opleiding heb met later hopelijk betere baankansen.

Lughnassadh

Berichten: 1119
Geregistreerd: 11-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:34

Chocomelll schreef:
Ik heb een andere opleiding gevonden tot paraveterinair die me ook super lijkt. Dat zou ik ook veel makkelijker met mijn hobby’s kunnen combineren. Maar dan denk ik dus weer dat ik misschien spijt ga krijgen van dat ik dan met mijn master ben gestopt.


Om je gelijk even uit je droom te helpen: paraveterinaire is een ronduit slecht betaalde baan en je vindt er over het algemeen geen fulltime baan in. Laat staan dat je überhaupt er een baan in vindt. Want er is simpelweg geen werk in. Dat was al niet zo toen ik de opleiding deed en dat is nu nog zo. Nu heb ik meer gedaan dan dat gelukkig dus dat was voor mij geen issue.

Maar zoek inderdaad wel iets wat je leuk vindt en waar je hart ligt! En ik denk dat er genoeg mensen zijn die een fulltime baan combineren met een paard. Mijn lief werkt fulltime en heeft ook een hobby die veel tijd kost. En dat lukt prima maar dat betekent wel keuzes maken.

Faelynn, dat is bullshit dat mbo beroepen zwaar onderbetaald worden. Er zijn echt richtingen daar betalen ze gewoon ontzettend goed. Er komt ook hoe langer hoe meer vraag naar mensen op mbo-niveau. Ik ken ook genoeg beroepen met een hbo-opleiding of hoger die ook niet heel veel betalen.
Ik denk dat de huidige generatie ook op een bepaalde manier gewend is al een bepaalde levensstandaard te hebben voor ze gaan werken en verwachten die gewoon voort te kunnen zetten als ze gaan werken.
De oplossing zit denk ik ook niet dat iedereen maar doorleert. Dat zie je nu eigenlijk al.

First you go with your horse.
Than the horse goes with you.
Than you go together.

Matheno

Berichten: 6541
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Noordoostpolder

Re: Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:38

40 uur werken én een paard kan prima hoor. :j
Ik werk ongeveer 50 uur per week, en heb daarnaast 2 paarden. Het vergt alleen wat planning, en doordeweeks zijn sociale activiteiten een no-go. ;-)

If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*

IsabelleN
Berichten: 615
Geregistreerd: 05-10-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:40

Begrijp je dilemma TS. Hoewel het al lang geleden is, deel ik mijn ervaring, misschien heb je er iets aan.
Ooit zat ik met precies hetzelfde dilemma. Ik besloot niet voor de master te gaan. Ik ging mijn passie, een instructeursopleiding, achterna. Ik was erg gelukkig, de hele dag in de paarden. Tot ik na twee jaar een eigen huis wilde en merkte dat dat financieel amper kon. Uiteindelijk de master weer opgepakt. Was die master mijn passie? Niet echt, maar ik vond het wel interessant. Twee jaar afzien qua tijd en financiën, lange dagen, (je leert snel efficiënt plannen, menigmaal wegens geldgebrek niet warm gegeten) maar toch vaak naar mijn paard om te ontspannen.
En toen had ik die master en vond een goede baan waarmee ik 'tijd kon kopen.' Dus een schoonmaakster, geregeld eten afhalen en (veel) later een nanny voor de kids en iemand die 3x per week kwam koken zodat ik aan mijn paardenhobby toekwam. Dat vonden sommigen decadent, maar hee... ik werkte er zelf voor. Nu heb ik een heerlijke boerderij met alle dieren aan huis. Elke ochtend ben ik daar nog dankbaar voor.

Nog steeds (ja, ik ben 55+) ben ik enorm blij ooit twee jaar te hebben afgezien met die master. Op je hele leven is twee jaar echt niet veel.

Nou... heel veel succes met je keuzes TS! :(:)
Laatst bijgewerkt door IsabelleN op 21-10-19 08:42, in het totaal 1 keer bewerkt

Marije_1997

Berichten: 4198
Geregistreerd: 24-09-19
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:41

Faelynn schreef:
Citaat:
Niemand die kiest voor lager als je hoger kan. Maar waarom eigenlijk? Ik vind dat een interessante vraag.


Ik heb mbo4 paraveterinair afgerond en voor mij is dit ook vrij makkelijk gegaan allemaal, ik zou wel meer kunnen, maar heb hier in eerste instantie voor gekozen omdat het mij leuk leek.
Je word alleen bijna gedwongen om een hoger niveau te doen, omdat de mbo beroepen gewoon zwaar onderbetaald zijn en amper kunnen voorzien in levensonderhoud, en ik wil niet mijn hele leven elk dubbeltje om moeten draaien.
Ik voel ook continue ontzettende druk om meer te moeten, er word zo veel van je verwacht tegenwoordig, heb dat eerst geprobeerd te volbrengen door naast mijn fulltime baan nog een extra parttime baan in de avonduren te nemen, maar dat bleek al snel veel te veel en te zwaar.
Nu ga ik toch doorstuderen en zorgen dat ik een hogere opleiding heb met later hopelijk betere baankansen.Ik heb een mbo diploma en een hbo functie toch krijg ik meer betaald als de meeste startende hbo ers. Dus dat mbo ers onderbetaald worden is echt bullshit. Vaak krijgen zij in de loop van de jaren meer betaald als hun leeftijdsgenoten die hbo doen.

Corazon ❤️ 6 y/o

Instagram
MHU Fotografie

Alpha89

Berichten: 1021
Geregistreerd: 24-08-13
Woonplaats: Ergens in Nederland, Spanje en Portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 08:42

Ik combineer minstens 40u werk, het huishouden, vriend, familie, vrienden en andere hobby's makkelijk met mijn paard en wedstrijden rijden. Ben minstens 2u per dag op stal en hou tijd over. Kwestie van plannen. Ik ken eigenlijk alleen maar mensen die het ook zo doen...of ze hebben evt. een bijrijder. Is dat geen optie?

Zou zeker de studie doen als je het maar ook leuk vindt!
Ik heb ook eerst m'n WO studie afgerond en daarna kwam de rest. Nu veel profijt van.

Eivissa (v. Rubiquil) <3 samen sinds 25-06-2013
Dressuur B + 11 | L1 + 11 | L2 + 11 | M1 + 2

bulck

Berichten: 4167
Geregistreerd: 08-11-05

Re: Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 09:23

Ik denk dat je vooral prio moet geven aan je opleiding, dat is je toekomst en toch een basis.

Uiteraard begrijpen we je wel, want ieder van ons met paarden heeft dit vraagstuk gehad. In dit verhaal bof je dat je die passie deelt met je moeder. En wees maar zeker dat ook zij wilt dat je voor die studie gaat en dat paard dan voor een jaartje of mss langer vaker alleen zal moeten doen.

Een goede planning kan veel doen, maar grijp gewoon je kans. veel succes in elk geval

L'embarras du choix

Veronica2
Berichten: 1885
Geregistreerd: 26-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 10:02

Chocomelll schreef:
miccamaaike schreef:
Wauw serieus? Een opleiding lijkt me toch wel iets belangrijker dan je paard een jaar iets minder zien. Mensen met een fulltime baan kunnen ook gewoon een paard hebben dus ik zou niet weten waarom t niet te combineren zou zijn. Je hebt ook nog een prachtige backup om voor je paard te zorgen. Ik zou dit zelf echt geen vraagstuk vinden.


Het gaat ook niet per se om het jaar, maar de gehele studie plus de baan erna is allemaal fulltime. Ik vind dan dat je wel 100% overtuigd moet zijn van je studie/baan om de rest links te laten liggen. Tuurlijk is het fijn dat er iemand voor mijn paard zorgt, dat is het punt ook niet hoor.

Ik ken zelf eigenlijk ook weinig mensen die 40 uur per week werken en daarnaast ook een eigen paard hebben. Lijkt mij erg lastig te combineren, zeker als je ook nog andere hobby’s hebt.

Dus eigenlijk bedoel je dat je niet 40 uur wil werken? In dat geval is het handiger om een goed betaalde baan te vinden die genoeg oplevert als je die part-time doet.

Chocomelll

Berichten: 261
Geregistreerd: 05-04-09
Woonplaats: Westmaas

Re: Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-19 10:28

Bedankt iedereen voor wat nieuwe inzichten! Helpt me echt heel goed!! Ik kan niet zo makkelijk op iedereen reageren dus ik doe het even zo.

Het gaat me niet per se om de 40 uur hoor. Ik denk altijd heel zwart-wit en voor mijn gevoel is het óf de studie en minder tijd voor andere dingen óf meer tijd voor andere dingen en geen master. En als ik dan voor de studie ga vind ik het wel heel belangrijk dat ik voor iets kies waar ik achter sta. Daar moet ik natuurlijk zelf achter zien te komen. De onderwerpen waar onderzoek naar gedaan kunnen worden zijn wel heel divers, dus ik kan altijd nog de diergeneeskunde in, wat me echt super lijkt!
En door vele reacties van jullie ben ik er nu ook achter dat het minder zwart-wit is dan ik denk en dat een fulltime studie/baan wel te combineren is met een eigen paard.

Heel erg bedankt!

Artist von Sebitz (Aertbreaker x Canino de Lobo) M2+9

NoeskaMoos

Berichten: 1716
Geregistreerd: 22-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 10:36

Hier iemand uit hetzelfde vakgebied, ook in Utrecht gestudeerd :wave:

Je geeft aan met een bachelor al te kunnen werken, maar vergis je niet dat dat best lastig kan zijn. Je "bokst" dan als het ware op tegen de HLO'ers met bachelordiploma's waarbij ze veel meer praktische ervaring op hebben gedaan in lange stages, en die worden makkelijker aangenomen. Eerlijk gezegd ken ik helemaal niemand van mijn (best wel flinke) netwerk die met een Moleculaire/Life Sciences bachelor aan de bak kwam. Zijn allen alsnog een master gaan doen, al dan niet in dezelfde richting. Omdat het heel erg bleek te helpen om een leuke baan te vinden
Met een master geef je aan dat het eigenlijk voorbereid op de PhD. Dat is vaak wel de algemene tendens van de research masters, maar binnen de Utrechtse (en andere) masters kun je ook via een minor meer specialiseren op bijvoorbeeld onderwijs, communicatie of business. Ga eens met een studieadviseur daarover praten, want met een master diploma gaan er veel meer deuren open dan "slechts" een PhD doen. Of kijk naar masters die je ook kunt doen met een andere focus en/of baankansen.

Wat betreft een jaar stage lopen zou ik zeggen; tanden op elkaar en er voor gaan! Dat diploma is echt een dikke plus voor je toekomst, wat op de lange termijn meer kansen schept om je paarden erbij te kunnen financiëren.

Als je twijfelt over een PhD; dat is inderdaad 4 jaar (of vaak zelfs langer) hard en veel werken (gemiddeld zat ik op veel meer dan die 40 uur in de week...). Dus goed dat je daar kritisch over nadenkt. Maar wees niet bang om daarvoor een master te laten schieten.

Lang verhaal kort: neem de tijd om je echt te gaan oriënteren op wat je wilt, kunt, wat is realistisch, wat zijn de opties voor masters, wat zijn baankansen, verwachtingen qua salaris, werktijden etc. Ga naar je studieadviseur, zoek carrière-evenementen, praat met alumni van je opleiding (zoek ze bijvoorbeeld op LinkedIn als je zelf nog niet zo'n groot netwerk hebt) en informeer jezelf. Neem je toekomst in eigen hand *\o/*

Oja en nog een edit: en dat alles betekent niet dat je de toekomst dicht kunt of moet spijkeren. Ikzelf ben toevallig tegen een leuke baan aan "gestruikeld" waar ik tijdens mijn studie echt niet aan had gedacht, en die wel perfect pastte bij mijn CV. Dus wie weet wat je over 10 jaar doet ;)

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is the most adaptable to change."
~Charles Darwin~

Shaggy09

Berichten: 8069
Geregistreerd: 24-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 10:50

Ik snap je vraagstukken heel goed, ik zou me namelijk ook gaan afvragen of dat wel allemaal gaat werken. Er zitten immers maar 24 uur in een dag en dan wil je ook nog een beetje een fatsoenlijke nachtrust. :P

TS, je hebt de 'luxe' om het maar even zo te noemen, dat je moeder samen met jou jullie paard doet. Op de momenten dat jij druk bent met jou studie en stage kan zij namelijk het opvangen. Ik denk dat het daardoor veel makkelijker valt te plannen dan je nu in eerste instantie denkt. Maak eens voor jezelf een planning, doe alsof je al aan je studie en stage bent begonnen en ga eens een hele week indelen. Inclusief je moeders activiteiten met jullie paard. Zo krijg je een beeld van hoe het kan gaan lopen.
En ben je een keer moe en heb je geen zin dan ga je een avondje niet toch? Of dan laat je het rijden en ga je alleen even verzorgen.

Ik zou sowieso voor die master gaan, vraag jezelf af of je los van je hele paardenhobby dat een leuke studie lijkt. Je hebt er wel voor de rest van je leven ontzettend veel aan, aan zo'n master studie.

JM :#

Tancreda4

Berichten: 21047
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Re: Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 11:50

Ik zou mijn paard niet opgeven voor een studie. Maar het ene sluit het andere niet uit. Misschien zul je minder naar stal kunnen, bv 2 of 3 dagen dat je niet gaat. En rest plannen zo goed mogelijk.

Zelf he ik nooit 40 uur gewerkt, maar wel 36.die paar uurtjes waren fijn voor hoefsmid en dierenarts maar in jou geval ben je gelukkig niet alleen en lijkt het mij dat je ma zulke dingen kan regelen eventueel.

Waar een wil is is een weg. Misschien zeker wel pittig op momenten. Maar niet onmogelijk

Faelynn

Berichten: 2397
Geregistreerd: 25-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 12:38

Citaat:
Faelynn, dat is bullshit dat mbo beroepen zwaar onderbetaald worden. Er zijn echt richtingen daar betalen ze gewoon ontzettend goed. Er komt ook hoe langer hoe meer vraag naar mensen op mbo-niveau. Ik ken ook genoeg beroepen met een hbo-opleiding of hoger die ook niet heel veel betalen.
Ik denk dat de huidige generatie ook op een bepaalde manier gewend is al een bepaalde levensstandaard te hebben voor ze gaan werken en verwachten die gewoon voort te kunnen zetten als ze gaan werken.
De oplossing zit denk ik ook niet dat iedereen maar doorleert. Dat zie je nu eigenlijk al.


Die richtingen zullen er vast zijn, maar TS hier heeft het over paraveterinair, en dat is echt niet goed betaald.
Ik mag dan een prima leven hebben bij mijn ouders, maar van de 9,78 bruto die ik verdien per uur, kan ik amper een kamer bekostigen (midden Nederland) En een beetje een gelukkig leven hebben en nog iets voor je zelf kunnen doen naast 40-50u per week werken vind ik toch wel belangrijk.
Volgens mij zijn de goed betaalde mbo beroepen ook voornamelijk richtingen als de bouw, de fysiek zware beroepen en echt specifiek vak technische beroepen, daar moet je wel echt van houden..

Nee ik kies toch ook echt voor doorleren, uiteindelijk word je er nooit dommer van en ga je er zeker niet op achteruit, als je je diploma hebt kan je er altijd nog voor kiezen iets anders te gaan doen, maar dan kan je in ieder geval aantonen dat je het werk/denk niveau hebt. En wat is die 2 of 4 jaar uiteindelijk op je leven?

Marije_1997

Berichten: 4198
Geregistreerd: 24-09-19
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 12:45

Faelynn schreef:
Citaat:
Faelynn, dat is bullshit dat mbo beroepen zwaar onderbetaald worden. Er zijn echt richtingen daar betalen ze gewoon ontzettend goed. Er komt ook hoe langer hoe meer vraag naar mensen op mbo-niveau. Ik ken ook genoeg beroepen met een hbo-opleiding of hoger die ook niet heel veel betalen.
Ik denk dat de huidige generatie ook op een bepaalde manier gewend is al een bepaalde levensstandaard te hebben voor ze gaan werken en verwachten die gewoon voort te kunnen zetten als ze gaan werken.
De oplossing zit denk ik ook niet dat iedereen maar doorleert. Dat zie je nu eigenlijk al.


Die richtingen zullen er vast zijn, maar TS hier heeft het over paraveterinair, en dat is echt niet goed betaald.
Ik mag dan een prima leven hebben bij mijn ouders, maar van de 9,78 bruto die ik verdien per uur, kan ik amper een kamer bekostigen (midden Nederland) En een beetje een gelukkig leven hebben en nog iets voor je zelf kunnen doen naast 40-50u per week werken vind ik toch wel belangrijk.
Volgens mij zijn de goed betaalde mbo beroepen ook voornamelijk richtingen als de bouw, de fysiek zware beroepen en echt specifiek vak technische beroepen, daar moet je wel echt van houden..

Nee ik kies toch ook echt voor doorleren, uiteindelijk word je er nooit dommer van en ga je er zeker niet op achteruit, als je je diploma hebt kan je er altijd nog voor kiezen iets anders te gaan doen, maar dan kan je in ieder geval aantonen dat je het werk/denk niveau hebt. En wat is die 2 of 4 jaar uiteindelijk op je leven?Ik doe geen fysiek zwaar beroep en verdien meer als een startende hbo er. En heb alleen maar 1 mbo diploma. Heb tevens een hbo functie. Dus het is niet helemaal waar wat je zegt.

Corazon ❤️ 6 y/o

Instagram
MHU Fotografie

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 12:53

Chocomelll schreef:
Bedankt iedereen voor wat nieuwe inzichten! Helpt me echt heel goed!! Ik kan niet zo makkelijk op iedereen reageren dus ik doe het even zo.

Het gaat me niet per se om de 40 uur hoor. Ik denk altijd heel zwart-wit en voor mijn gevoel is het óf de studie en minder tijd voor andere dingen óf meer tijd voor andere dingen en geen master. En als ik dan voor de studie ga vind ik het wel heel belangrijk dat ik voor iets kies waar ik achter sta. Daar moet ik natuurlijk zelf achter zien te komen. De onderwerpen waar onderzoek naar gedaan kunnen worden zijn wel heel divers, dus ik kan altijd nog de diergeneeskunde in, wat me echt super lijkt!
En door vele reacties van jullie ben ik er nu ook achter dat het minder zwart-wit is dan ik denk en dat een fulltime studie/baan wel te combineren is met een eigen paard.

Heel erg bedankt!


Leuk om te lezen dat het je geholpen heeft e.e.a. in perspectief te zetten voor jezelf.

Wel tof dat je met die master ook de diergeneeskunde in kunt. Dat lijkt me heel interessant!

Faelynn

Berichten: 2397
Geregistreerd: 25-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 12:58

Citaat:
Ik doe geen fysiek zwaar beroep en verdien meer als een startende hbo er. En heb alleen maar 1 mbo diploma. Heb tevens een hbo functie. Dus het is niet helemaal waar wat je zegt.


Niet alles is zwart-wit, tuurlijk zijn er uitzonderingen.
Maar wat ik probeer te zeggen is dat een master diploma halen nooit verkeerd is en naar mijn inziens altijd een toegevoegde waarde heeft, uiteindelijk is dat maar 2 jaar op het leven van TS en ze kan daarna altijd nog iets anders gaan doen, maar dan heb je wel aantoonbaar werk/denk niveau. Het is gewoon ontzettend zonde om dat te laten vallen en daar voor in de plaats paraveterinair te gaan studeren waar uiteindelijk gewoon weinig toekomst in zit hoe leuk het allemaal ook lijkt.
Dat het jou gelukt is zonder diploma een hbo niveau en goed betaalde baan te vinden dat is fijn, maar als dat altijd zo makkelijk ging dan hadden we daar allemaal al voor gekozen natuurlijk.

Nee TS ik zou lekker doorleren, even doorbijten die 2 jaar, je paard hoeft er echt niet voor weg, je zal alleen wat beter moeten plannen en het misschien op een iets lager pitje zetten, maar uiteindelijk heb je er de rest van je leven wat aan. Ik heb spijt dat ik het toen der tijd niet gedaan heb, want nu weer terug studeren is echt niet gemakkelijk als je er al jaren uit bent


miccamaaike

Berichten: 7851
Geregistreerd: 29-08-08
Woonplaats: ZW-Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 13:16

Marije_1997 schreef:
Ik doe geen fysiek zwaar beroep en verdien meer als een startende hbo er. En heb alleen maar 1 mbo diploma. Heb tevens een hbo functie. Dus het is niet helemaal waar wat je zegt.


Dan lijkt het me dat je wel een uitzondering bent, zo vaak zie je geen MBO'ers op HBO functies. Niet in mijn omgeving in ieder geval. Om uit te gaan van uitzonderingen lijkt me niet zo handig.

Padoertje
Berichten: 475
Geregistreerd: 12-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 13:19

Chocomelll schreef:
miccamaaike schreef:
Wauw serieus? Een opleiding lijkt me toch wel iets belangrijker dan je paard een jaar iets minder zien. Mensen met een fulltime baan kunnen ook gewoon een paard hebben dus ik zou niet weten waarom t niet te combineren zou zijn. Je hebt ook nog een prachtige backup om voor je paard te zorgen. Ik zou dit zelf echt geen vraagstuk vinden.


Het gaat ook niet per se om het jaar, maar de gehele studie plus de baan erna is allemaal fulltime. Ik vind dan dat je wel 100% overtuigd moet zijn van je studie/baan om de rest links te laten liggen. Tuurlijk is het fijn dat er iemand voor mijn paard zorgt, dat is het punt ook niet hoor.

Ik ken zelf eigenlijk ook weinig mensen die 40 uur per week werken en daarnaast ook een eigen paard hebben. Lijkt mij erg lastig te combineren, zeker als je ook nog andere hobby’s hebt.


Serieus? Ik werk fulltime, heb een paard actief in de sport, gezin met 2 kinderen en een schoon huis zonder huishoudster in te hoeven huren :') Zelfs toen de kinderen kleiner waren (1 en 3,5 jaar) deed ik er nog een HBO studie naast. Alles is mogelijk, als je maar wilt en kunt plannen. Als je mijn kind zou zijn, dan zou ik het wel prettig vinden als je je studie voorrang zou geven op je paard.

Cokes (Gribaldi x Candyboy x Akteur), Z2 startgerechtigd, Z1 (PR 222.5)
Z1 met mijn dochter en opname Talenten Trainings Centrum Zuid Holland in 2018

Binoche
Berichten: 334
Geregistreerd: 15-08-08
Woonplaats: België

Re: Masterstudie laten schieten voor paard (en andere hobby’s)?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 13:31

Sorry maar ik vind dit een vrij kinderachtige vraag. Voor mij is 40u werken eerder standaard, en zeker niet veel? Hoe verwacht jij genoeg geld te verdienen om paarden te kunnen houden zonder deftige opleiding en job?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 16:50

Binoche schreef:
Sorry maar ik vind dit een vrij kinderachtige vraag. Voor mij is 40u werken eerder standaard, en zeker niet veel? Hoe verwacht jij genoeg geld te verdienen om paarden te kunnen houden zonder deftige opleiding en job?


Ik vind het niet zo aardig om iemands vraag kinderachtig te noemen.

pateeke
Berichten: 1376
Geregistreerd: 12-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 17:10

Ik ken iemand die voltijds werkt, heel wat kilometers rijdt voor het werk en dagelijks tot 22u haar paarden traint.
Of je beide kan combineren, hangt van jezelf af en kunnen wij moeilijk beoordelen. Goed plannen kan helpen om de combinatie te maken.

Tijdens mijn laatste masterjaar heb ik enkele maanden mijn studie gecombineerd met een deeltijdse baan, twee honden, mijn pony, sporten,...
Vorig jaar ook werk gecombineerd met opleiding, pony, honden,...
Dus ja, je kan het combineren. Of je dat wil, is een andere kwestie.

Kayleigh__

Berichten: 1003
Geregistreerd: 19-02-09
Woonplaats: Soesterberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 17:37

Zeker de master gaan doen! Je hebt nu de luxe dat je moeder deels je paard kan doen. En de wereld staat niet stil, misschien is het over een aantal jaren een stuk normaler om parttime te werken in jou vakgebied.

Het is niet helemaal dezelfde situatie, maar zelf ben ik na mijn havo direct gaan werken en heb toen een paard gekocht. Ik wist echt niet welke studie ik wilde doen en vond het werken wel lekker makkelijk. Pas na het overlijden van mijn paard durfde ik ontslag te nemen en naar school te gaan. Wel mbo via bbl, want ik had inmiddels meer vaste lasten zoals een huis. Er gaat binnen een aantal jaar zeker gestart worden met een (deeltijd) hbo en heel misschien nog wel een master, maar wat baal ik achteraf dat ik dat niet veel eerder gedaan had.
Ik heb absoluut heel veel geleerd van het werken en ik ben daar echt door gegroeid. Maar ik had allang op het niveau kunnen zijn wat ik wil en kan, op financieel gebied maar ook zeker op mentaal gebied.

Ik heb best spijt van mijn keuze en hoop oprecht dat jij de kans pakt om nu de master te doen.

Riel

Berichten: 1953
Geregistreerd: 04-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-19 20:27

@ Chocomelll: succes met je keuze! Weet dat de master je ontzettend veel mogelijkheden kan bieden (ook buiten het vakgebied worden masters (in de exacte wetenschappen) ontzettend gewaardeerd). Een masterdenkniveau opent ontzettend veel deuren op de arbeidsmarkt.

Veel succes! Hopelijk ben je binnen 20 jaar nog steeds blij met de keuze die je nu zult maken.

Chocomelll

Berichten: 261
Geregistreerd: 05-04-09
Woonplaats: Westmaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-19 21:11

Riel schreef:
@ Chocomelll: succes met je keuze! Weet dat de master je ontzettend veel mogelijkheden kan bieden (ook buiten het vakgebied worden masters (in de exacte wetenschappen) ontzettend gewaardeerd). Een masterdenkniveau opent ontzettend veel deuren op de arbeidsmarkt.

Veel succes! Hopelijk ben je binnen 20 jaar nog steeds blij met de keuze die je nu zult maken.


Dankjewel voor je reacties, fijne nieuwe inzichten gekregen! Dit geldt natuurlijk ook voor de anderen die hebben gereageerd. Jullie hebben me geholpen mijn gedachten een beetje op orde te krijgen want af en toe kan ik helemaal doordraaien met over dit soort dingen nadenken. Ik denk dat het inderdaad beter is om de master te blijven doen :-).
Nogmaals bedankt allemaal!

Artist von Sebitz (Aertbreaker x Canino de Lobo) M2+9


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: agesus, Bengell, Benita, Bregosi, donnar, Marigo, mingming, Ninouschka en 12 bezoekers