Nieuwe datum Olympische- en Paralympische Spelen Tokio

Moderators: Firelight, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8319
Geregistreerd: 20-04-16

Nieuwe datum Olympische- en Paralympische Spelen Tokio

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-20 18:08 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Olympische Spelen

Afbeelding
Maikel van der Vleuten met Verdi in Rio, 2016. Foto: Fernando Frazão /Agência Brazil /Wikimedia Commons


Vandaag kwam de officiële bevestiging van het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatie betreffende de data van de Olympische- en Paralympische Spelen van Tokio in 2021. De Olympische Spelen zullen van 23 juli tot en met 8 augustus plaatsvinden. De Paralympische Spelen staan van 24 augustus tot en met 5 september op de agenda.

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS vertelt: “We hadden gehoopt dat de Spelen iets eerder in het jaar konden plaatsvinden in verband met de klimatologische omstandigheden. Dat bleek helaas niet mogelijk, het verplaatsen van een evenement van deze omvang is een enorme klus, de organisatie geeft aan dat jaar nodig te hebben. We zijn dat blij dat we nu in ieder geval duidelijkheid hebben en kunnen beginnen met een traject te plannen om volgend jaar zo optimaal mogelijk aan de start te staan. Eerder is al bevestigd dat de kwalificaties die we hebben blijven staan, dus we weten wat dat betreft waar we aan toe zijn.

In vele geledingen wordt nu gekeken wat deze verschuiving inhoudt voor andere geplande wedstrijden en kampioenschappen, dat is een hele klus. Zodra we daar meer over weten, komen we daar mee naar buiten.”


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cathalijne, BlackClaw, Daancha, Essie95, Felicxa, gatecrascher, Marretjuh, meniekske, Mkango, Muronia, nafkedemi, Nieuwsredactie, Piekosjj, SemrushBot, sterregoud en 34 bezoekers