[Info] Welke hond past bij mij?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

 
 
MirandaT

Berichten: 30438
Geregistreerd: 23-12-04

[Info] Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-09 17:59

Welke hond past er bij mij?

Omdat er steeds meer topics komen met de vraag 'Wat voor hond past er bij mij en mijn levenstijl' is hier een Centraal Topic over gemaakt.

Er zijn wel een aantal 'spelregels';
-Als je zoekt naar een passend ras, maar dan een duidelijk bericht met wat voor woonsituatie je hebt, hoe veel tijd en wat voor dier je zoekt, zo kunnen mensen gerichte tips geven.
-Zo mag er niet offtopic worden gegaan en moet je, als je een antwoord hebt voor een bokker, ook je keuze uitleggen waarom je deze hond koos. Dus niet alleen hondenrassen benoemen en verder niks.
-Ook is het niet toegestaan om er foto's bij te zetten, de bokker die een hond zoekt, kan zelf op google naar foto's zoeken.
-Mocht je het niet met een post eens zijn, onderbouw je reactie dan heel goed en vertel dan welke hond jij wel zou aanraden.
-Offtopic reacties of reacties met alleen een naam van een ras of iets dergelijks, zullen verwijderd worden.
Alvast bedankt voor het meedenken en veel plezier in dit centrale topic.
Laatst bijgewerkt door Dreamy op 03-05-18 09:48, in het totaal 4 keer bewerkt
Reden: Sticky-af en Centraal-af gemaakt.


AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: Centraal: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-09 10:25

Ik zal dit centrale topic dan maar openen denk :-)

Mijn man en ik zijn op langere termijn (lees, volgend jaar zomer of later) op zoek naar een nieuwe hond.
De situatie: We verhuizen over 3 maanden vandaar onze keuze om eerst zelf goed gesetteld te zijn en dan pas een hond te nemen. De woonsituatie wordt een zogenaamd duplex-appartemt. Dus ruime woonkamer op de eerste etage, ruim dakterras en 3 slaapkamers en badkamer boven. Daarnaast hebben we ook nog een stuk gras achter het appartementenblok (bestaande uit 4 appartementen, 2 beneden, 2 boven). Ons appartement ligt aan het kanaal met een breed en lang jaagpad erlangs.
Mijn man heeft een 8 - 16 baan en ik ben hooguit 2-3 uurtjes per dag weg maar dit zal in het begin zeker nog niet van toepassing zijn.
Manlief is helemaal weg van de border collie maar ik vraag me af of dit wel verstandig is in een appartement. We willen er dan wel actief een sport mee beoefenen (agility of flyball, misschien ook schapendrijven in geval van een BC). We hebben alle tijd om hem meerdere keren per dag een flinke wandeling te geven en hem te kunnen laten 'werken'.
Zelf ben ik helemaal verliefd op Berner Senners, maar vind die niet verstandig met trap lopen etc... Een Berner til je nou eenmaal niet makkelijk de trap op :-)
Wat vinden jullie bokkers van het nemen van een Border Collie? Of hebben jullie nog andere ideeën en zo ja, waarom juist dat ras?

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-09 13:58

Een border collie op een appartement zou in principe kunnen als jij (want je man werkt langer) de hele dag een hond kan bezig houden. Een border collie heeft niet genoeg aan 1 x in de week agility training en de rest van de week 3 x een wandeling van een 3 kwartier. Een border collie wil werken werken en nog eens werken. Dus dat moet je je goed realiseren. Als je denkt dat dat zeker zal lukken dan maakt het niet uit waar je woont als het dier maar zijn energie kwijt kan. Een berner senner is een heel ander type hond, die vind het heerlijk om bij de baas te zijn maar hoeft niet zo worden beziggehouden als een border collie. Misschien kun je ook kijken naar andere herders (bv. zwitserse witte herder, duitse herder etc) ? Deze vinden het heerlijk om te werken maar zijn net niet zo extreem als een border collie. Een berner senner is meer een lieve huishond dan een echt sportmaatje (agility, flybal en dergelijke zal hij niet op het hoogste niveau volhouden) andere lieve huishonden zijn bijvoorbeeld golden retrievers of labradors die vinden het ook leuk om samen met de baas dingen te doen. Als je echt de sport ermee in wilt dan kan je beter voor een border collie gaan dan voor een berner senner. Qua traplopen zal je bij grotere rassen meer rekening moeten houden dan met kleinere rassen (door te veel trap lopen en vooral op jonge leeftijd bij grote rassen dan zal je hond daar problemen aan kunnen overhouden). Maar het traplopen kan je een beetje vermijden door het dier op te tillen, al wordt het wel moeilijker om een grote berner op te tillen. Vanaf een jaar ongeveer kan je een hond laten traplopen (de meeste honden hebben dan het grootste gedeelte van de groeispurt dan wel gehad). Als je zeker weet dat je een actieve hond wilt en die kunt bezig houden dan zou ik toch voor de border gaan boven de berner senner. Je kan ook een border collie pakken uit show lijnen deze hebben meestal een mindere werkdrift (maar zullen zeker bezig gehouden moeten worden!) .

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Tatiane

Berichten: 3485
Geregistreerd: 17-04-06
Woonplaats: Leopoldsburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-09 18:55

Waarom gaat de voorkeur van je man net uit naar een border? Is het om het karakter? Om het uiterlijk? Om de mogelijkheden? Borders zijn fantastische honden, maar in eerste instantie zeker geen appartementshonden. Nu is het wel zo dat het vaak overtrokken wordt, en ik meerdere borders ken die gewoon goed meedraaien als huishond. Maar daar is een grote MAAR aan. Een border heeft mentale uitdagingen nodig. Persoonlijk zou ik zo bijvoorbeeld never of nooit flyball gaan doen met onze border. Waarom niet? Ze moeten er totaal niet bij nadenken, het is gewoon het lijntje lopen. Daarnaast zijn borders van nature uit erg zenuwachtig van karakter, flyball is een sport die daarop inwerkt en honden zo fel mogelijk 'opfokt' zodat ze die zenuwen bundelen en zo snel mogelijk zijn. Ik zie dat persoonlijk niet graag bij een border, een border moet (in mijn ogen) getraind worden op rust en controle, wil je er een goede huishond van maken. Dan, border heeft niet voldoende met een puppycursus en een vervolgcursus. Met een border moet je bezig blijven, en dus liefst ook zijn hele leven lang minstens wekelijks mee naar de hondenschool gaan voor zijn training. De borders die ik ken, die ideale huishonden zijn, draaien allemaal mee aan de top van de wedstrijdsport in gehoorzaamheid, en worden ook navenant getraint.
Ideaal voor een border is eigenlijk een combinatie tussen een mentale sport en een fysieke sport. Schapendrijven biedt die combinatie. Andere mooie mogelijkheid hierbij is de combinatie tussen gehoorzaamheid (G&G noemt dat bij jullie zeker?) of doggydance en canicross of agility. Die combinatie tussen denken en doen zou je eigenlijk idealiter moeten kunnen bieden.
Als je toch verder kijkt richting [***]: blijf ver weg van de werklijnen, maar ga in de richting van de showlijnen. Die zijn doorgaans al een pak relaxter en minder 'extreem' in hun werklust.

Misschien eens een idee om te gaan kijken in de richting van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever? Is ook een ideale hond om mee in de hondensport te stappen, heeft qua uiterlijk wel wat weg van een border, maar is qua temperament toch een stuk rustiger dan een border.

Stap vooral weg van grote/zware rassen, die lopen zich kapot op die trappen. Kijk naar formaten die zich makkelijk laten dragen, als je geen hond wil die op zijn 8jaar volledig naar de vaantjes is. Formaat (en gewicht) van een border zou voor mij in deze situatie het max. zijn. Dat in combinatie in combinatie met een tuigje, zorgt ervoor dat het dragen makkelijk genoeg blijft.

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-09 19:05

@ tantjeuh, mijn man is helemaal gevallen voor het karakter van de border en zijn werklust. Het is ook niet de bedoeling om alleen de pupcursus en vervolgcursus te doen hoor, ik wil zeker verder gaan met mijn hond als dat. Ikzelf hou ook wat meer van een hond die wilt werken als van een hond die liever lui dan moe is. Een Nova heb ik ook naar zitten kijken, leuk dat je die aangeeft als alternatief! Mijn man vind alleen de kleur van de Nova helemaal niets, en tja, probeer hem dan maar eens over te halen dat het een leuke hond is :s
En bedenk ook dat ik zeg dat ik juist geen Berner wil, ook al ben ik daar helemaal verliefd op, vanwege dat traplopen en het gewicht van de grotere/zwaardere rassen. Tot maatje border collie is nog goed te tillen.

LecyTinker

Berichten: 6578
Geregistreerd: 05-03-05
Woonplaats: Op een bergje in België

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 13:21

Border collies zijn erg leuke honden. Ken er verschrikkelijk veel hier die er eentje hebben en de ene is nou eenmaal een hardere werker (schapen drijven etc) dan de ander (ligt hele dag voor de kachel). Ik denk dat als je een beetje goed onderzoek doet bij fokkers en uit een bloedlijn kiest die bij jullie leefomstandigheden past, het goed te doen is.
Maar dit is allemaal el eens besproken lees ik.
De Heelers (blue en red) zijn ook geweldig. Ik heb dit soort honden in australie erg intensief leren kennen tijden mijn anderhalf jaar in de outback op grote stations.
Een heeler is heel erg rustig van karakter, maar waanwinnige werkhonden. Kelpies ook, maar een tikje nerveus af en toe.
Ik zou zo een heeler nemen als ik de mogelijkheid zou hebben. Maar goed, dat is persoonlijke mening.
Heb je in je zoektocht de heeler al in overweging genomen?

Ben tot nu toe nog te lui geweest om m'n profiel aan te passen, maar dat komt nog wel!

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 16:29

Ik ken de Heeler niet, tenminste, nog nooit van gehoord, ga zeker eens even op zoek naar dit ras :-)

Lovepaints

Berichten: 996
Geregistreerd: 12-02-08
Woonplaats: Zundert

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 19:31

Zoek ook eens op Australische herder; niet alleen mooi, maar ook een goed karakter en werkwillig.

https://www.rosesoffashion.nl tweedehands dameskleding
https://www.treasurebeadbox.com/ Kralen, findings, DIY
https://www.stalapotheek.nl alles voor paarden
https://www.mandapotheek.nl alles voor hond en kat

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 19:42

Toevallig heb ik vanmiddag de Australische herder ook eens opgezocht. Ook een erg mooie hond maar heeft dit ras ook niet de drang om te willen werken? Ik ken iemand die kennissen heeft met australische herders en heb haar om een emailadres en/of telefoonnummer gevraagd om eens wat informatie te vragen aan haar. Op internet vind je altijd zo de typische beschrijving van het karakter en ik wil gewoon weten hoe een hond in het algemeen is.
Manlief heeft door dat een Border Collie misschien niet helemaal past bij onze situatie en hij heeft eens informatie gelezen over de Toller (had wat uitgeprint zonder foto's), hij vroeg naar de foto's en vond het misschien toch wel wat ondanks de kleur, hahaha.

Lovepaints

Berichten: 996
Geregistreerd: 12-02-08
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 20:17

We hebben 2 aussies; de oudste ( nu 12 jaar) is en was erg rustig, maar ging altijd heel graag met paardrijden mee de bossen in; de jongste (1,5 jaar) is drukker en veel speelser. De laatste komt uit een werklijn maar omdat ik daar eigenlijk niks mee doe, dus niet stimuleer tot druk/werk gedrag (zegmaar) :):) is ze heel rustig binnen en buiten.
Op de hondencursus was ook een toller, een heel leuk beestje. Deed het ook leuk.
Maar ik ben echt een aussie fan, die zijn toch wel het mooiste en leukst en liefst en meer van die superlatieven. :D

Succes met het uitzoeken en bekijken van al die leuke honden. Een leuke bezigheid.

Hier achter woont de Nederlands Kampioen en Wereld Kampioen Agility: een jack russel. Ook leuk!

https://www.rosesoffashion.nl tweedehands dameskleding
https://www.treasurebeadbox.com/ Kralen, findings, DIY
https://www.stalapotheek.nl alles voor paarden
https://www.mandapotheek.nl alles voor hond en kat

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 21:29

Ik vind Jack Russels leuke honden, maar niet voor mezelf. We hebben al eens een kleintje gehad, die zit nu bij mijn moeder, maar ik wil een beetje hond :-)
Ik vind de aussie's ook erg leuk! Vooral die merle kleurtjes :D

Jade

Berichten: 2584
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 23:53

je kan ook naar een kleine munsterlander/heidewachtel kijken. Het zijn geen drijvers, maar jagen wel onder de man, zijn leergierig met veel uithoudingsvermogen en een grote will to please, maar niet het extreme van de border collie. Mijn eigen heidewachteltje heeft 1 cursus behendigheid gedaan en was zo enthousiast dat ze boven de hindernis gewoon verder galoppeerde, dan ga je sneller :7
australian shepherds zijn in mijn ervaring ook iets minder extreem dan een border collie, maar nog steeds geen honden die je vermaakt met 1x in de week trainen. overigens zijn bc's er ook in merle :)

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 10:42

Munsterlander/heidewachtel ken ik niet zo heel goed. Jagen die alleen op 'commando' of willen ze zelf ook nog weleens achter konijnen en ander klein spul aangaan? In het bos achter ons zit namelijk erg veel wild, hahaha.

Ibbel

Berichten: 41650
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 13:22

Wij hebben de Franse variant van de Border Collie: Pyreneese herders. Werklustig, maar niet zó extreem als Collies, er zijn ook lijnen die meer richting huishond gaan. Waaks, horen zichzelf graag, dus dat kan een probleem zijn in een apartement, maar prima te trainen. Niet zo nerveus als Collies, in principe wat eenkennig, maar dat is er aardig uitgefokt en kan ook goed getraind worden. Prima geschikt voor agility, schapendrijven, flyball, noem maar op.

Worden oud (16 jaar is geen uitzondering), zijn sober, max. gewicht is een kilo of 15/16, schofthoogte max. tegen de 50 cm. Ze zijn wel zeldzaam, dus je zult wel moeten wachten op een pup!

Foto's: zie mijn profiel.

Lovepaints

Berichten: 996
Geregistreerd: 12-02-08
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 14:13

Ibbel schreef:
Wij hebben de Franse variant van de Border Collie: Pyreneese herders. Werklustig, maar niet zó extreem als Collies, er zijn ook lijnen die meer richting huishond gaan. Waaks, horen zichzelf graag, dus dat kan een probleem zijn in een apartement, maar prima te trainen. Niet zo nerveus als Collies, in principe wat eenkennig, maar dat is er aardig uitgefokt en kan ook goed getraind worden. Prima geschikt voor agility, schapendrijven, flyball, noem maar op.

Worden oud (16 jaar is geen uitzondering), zijn sober, max. gewicht is een kilo of 15/16, schofthoogte max. tegen de 50 cm. Ze zijn wel zeldzaam, dus je zult wel moeten wachten op een pup!

Foto's: zie mijn profiel.Ja, die ken ik ook een; die was wel heel druk en blaffen maar heeel leuk!

https://www.rosesoffashion.nl tweedehands dameskleding
https://www.treasurebeadbox.com/ Kralen, findings, DIY
https://www.stalapotheek.nl alles voor paarden
https://www.mandapotheek.nl alles voor hond en kat

Jade

Berichten: 2584
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 14:41

AngelofLove schreef:
Munsterlander/heidewachtel ken ik niet zo heel goed. Jagen die alleen op 'commando' of willen ze zelf ook nog weleens achter konijnen en ander klein spul aangaan? In het bos achter ons zit namelijk erg veel wild, hahaha.

ze gaat (zoals volgens mij vrijwel elke hond) wel achter de konijnen aan, maar komt ook braaf terug als ik een brul geef voordat ze meer dan 30 meter weg is en is ook niet fanatiek, altijd binnen 5 minuten terug gekomen de totnutoe 3 keer dat ik haar kwijt ben geweest (is nu 2 jaar). niet zoals de jack die niets meer hoort :D
verder was ze toen ze klein was wel snel afgeleid met trainen, graag neus aan de grond willen, maar desondanks altijd volgzamer en braver geweest dan de andere honden die ik gehad heb. ze is ook wat nerveus van karakter, maar naar mijn idee is dit in tegenstelling tot de andere dingen niet rastypisch :)

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 16:57

Pyreneese herders vind ik persoonlijk niet mijn soort hond. Lijken me ook niet erg geschikt voor een appartement aangezien ik al meerdere dingen daarover gelezen heb en mensen ze beschrijven als best druk ondanks het trainen.
Een heidewachtel wordt ook aan ons lijstje toegevoegd om daar verder over na te denken :-)

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 19:43

Ibbel schreef:
Wij hebben de Franse variant van de Border Collie: Pyreneese herders. Werklustig, maar niet zó extreem als Collies, er zijn ook lijnen die meer richting huishond gaan. Waaks, horen zichzelf graag, dus dat kan een probleem zijn in een apartement, maar prima te trainen. Niet zo nerveus als Collies, in principe wat eenkennig, maar dat is er aardig uitgefokt en kan ook goed getraind worden. Prima geschikt voor agility, schapendrijven, flyball, noem maar op.

Worden oud (16 jaar is geen uitzondering), zijn sober, max. gewicht is een kilo of 15/16, schofthoogte max. tegen de 50 cm. Ze zijn wel zeldzaam, dus je zult wel moeten wachten op een pup!

Foto's: zie mijn profiel.


Hihi, toen ik eens met mijn kruising hondje liep in het bos kwam er een vrouw op ons af die vroeg of mijn hond een echte Pyreneese herdershond was?? (ik had nog nooit van dat ras gehoord) En uit welke lijn die kwam.. nou mijn hondje is een terrier kruising en nu ik die foto's zie van jou hond vraag ik me toch af hoe die vrouw erbij kwam dat mijn hondje een Pyreneese herdershond is.. := (zie voor foto mijn profiel) Even voor TS: Een toller kan ook heel leuk zijn inderdaad, of een drentse patrijs? Mijn oppashondje is een drentse patrijs en is echt een schat van een dier, wel aan de onderdanige kant maar luistert super goed en is slim (kan los volgen en dergelijke). Hele lieve huishond die toch lekker actief is en die wil rennen en spelen en dingen doen voor de baas, ze is ook makkelijk te trainen. Misschien kun je daar ook eens op googlen :D Ze heeft wel jacht instinct en racet soms achter vogels aan maar ik hoef maar 1 x te fluiten en ze is meteen weer bij me (in tegenstelling tot mijn terrier :')

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Ibbel

Berichten: 41650
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 20:09

@Me_myself_I: jouw hond lijkt best op een Pyreneeër. Die zijn er nl ook in het gitzwart. En in "halflanghaaruitvoering" (face rase geheten). Of omgekeerd, Pyreneeërs lijken eigenlijk best wel op terriers, qua kop.

Lovepaints

Berichten: 996
Geregistreerd: 12-02-08
Woonplaats: Zundert

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 20:43

Een vriendin heeft een markiesje. Ik had er nog nooit van gehoord. Ze moest lang wachten op een nestje maar ze is zeer tevreden. Loopt er behendigheidswedstrijden mee en hij doet het erg goed!

https://www.rosesoffashion.nl tweedehands dameskleding
https://www.treasurebeadbox.com/ Kralen, findings, DIY
https://www.stalapotheek.nl alles voor paarden
https://www.mandapotheek.nl alles voor hond en kat

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 21:07

Oeh, een markiesje is inderdaad ook erg leuk! Die komt ook op de lijst te staan. Volgens de vereniging van markiesjes is de wachtlijst 2 jaar.


Jade

Berichten: 2584
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 22:04

dan vind je een kooikerhondje misschien ook wel leuk, beetje zelfde formaat en bouw mijns inziens, gebruikt om eenden te drijven, tegenwoordig volgens mij vooral gezelschapshond :)

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

AngelofLove
Berichten: 3801
Geregistreerd: 28-09-08
Woonplaats: vlakbij de paardjes :-)

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-09 22:19

Een kooiker is inderdaad ook een leuke, maar in de rasbeschrijving staat dat hij terughoudend is tegenover andere honden. Zou je dit met een goede socialisatie kunnen opvangen? Aangezien ik regelmatig naar mijn ouders ga en die heeft er een x aantal lopen...

Jade

Berichten: 2584
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 00:01

AngelofLove schreef:
Een kooiker is inderdaad ook een leuke, maar in de rasbeschrijving staat dat hij terughoudend is tegenover andere honden. Zou je dit met een goede socialisatie kunnen opvangen? Aangezien ik regelmatig naar mijn ouders ga en die heeft er een x aantal lopen...

mijn zus was daar inderdaad ook bang voor en heeft daar extra aandacht aan besteed in de puppytijd. ze rent niet op volle snelheid op elke vreemde hond af, maar echt terughoudend kan ik het niet noemen :) als ik het me goed herinner staat er ook in dat kooikers geen allemansvrienden zijn, dat geldt voor deze ook niet, ze komt wel even kijken wie je bent, maar zodra ze gesnuffeld heeft is alles okee en klimt ze op schoot :+
naar mijn idee valt het met wat extra aandacht tijdens de inprentingsperiode wel mee met het terughoudende :)

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-09 07:18

@ Ibbel ow ik wist niet dat er ook met kortere haren bestaan, ik zag namelijk van die langharige honden in jou profiel, dus ik dacht echt even hoe is het mogelijk dat die vrouw mijn kortharig hondje voor jou langharig hondje aanziet :D (ik weet trouwens zeker dat die van mij geen pyreneese herder is (haar moeder is een tibetaanse terrier en haar vader onbekend maar we gokken dat haar vader een stafford achtige is geweest).
@ TS: mijn tante heeft een kooiker. Noeni is een heel lief hondje ze rent niet meteen op iedereen af, maar tegen bekende is ze heel enthousiast, als er mensen een keer bij haar op bezoek zijn geweest en Noeni weet dat het "goed volk" is dan komt ze bij het 2de bezoek enthousiast aansprinten van: JEEEEJ AAI MIJ AAI MIJ :D Ze is heel lief en knuffelig, ook lekker actief is dol op wandelen en ze luistert best goed. Kindvriendelijk is zij ook (mijn tante heeft 4 kinderen (in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar) Ik vind het zelf wel leuke hondjes die ook wel bij jou situatie zouden kunnen passen. Met onze andere hond speelde ze altijd leuk, ze is ook totaal niet gemeen tegen honden soms wat terughoudend maar wel altijd vriendelijk. Ze is nu 10 en onze jonge hond van 2 (die zich gedraagt als een dolle pup) kan af en toe een snauw van haar krijgen als mijn hond te wild doet, maar goed dat is ook wel te snappen voor een oudere hond :D Maar goed met goed socialiseren bereik je al een hoop :D

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 80 bezoekers