[Info] Welke hond past bij mij?

Moderators: Essie73, Duhelo, Muiz, Dani, Firelight, NadjaNadja

 
 
anneliesdj

Berichten: 29308
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 14:42

Chiqa schreef:
Mijn eisen wensen zie dat ik ze niet eens duidelijk heb vermeld, bij deze;

Ik zoek een hond die overweg kan met mijn andere dieren, dus geen een of ander ingewikkeld jalours of agressief karakter.
*Een hond die voor mij wil gaan werken, maar wel op een leuke manier, just for fun. (Dus geen speuren, IPO of dat soort zaken)
*Hond die op mij gericht is, omgeving vind ik niet belangrijk.
*Hond waar je mee kan lachen, dus mag best wel lomp en log zijn.
*moet tegen een stootje kunnen
*Molossertype, bolle kop en spieren.

En oja; hond moet charisma hebben, dus geen labrador of een of andere jachthond en een goed karkater.
(Hoeft helemaal niet makkelijk te zijn maar wel betrouwbaar)

Een rottweiler lijkt me idd het meest passen.

Als je het dikgedrukte punt belangrijk vind moet je echt geen Dog nemen want dan ga je je vreselijk ergeren, die vinden het heerlijk om bij je in de buurt te zijn maar focus hebben ze niet.
En over het 'ingewikkelde jaloerse of agressieve karakter': een hond wordt grotendeels gemaakt door zijn opvoeding en socialisatie, mocht je zo'n hond hebben dan ben je waarschijnlijk zelf de oorzaak.

Watvoor honden ben je gewend? Wat heb je nu?

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 16:33

Bedankt voor jullie reacties weer :)
Mijn eerste keus was daar dus ook op gevallen maar heb dus mn vraagtekens bij het karaktertrek waar ik het eerder over had, dat ze om kunnen slaan en agressief kunnen worden. Niet voor mijzelf of mn omgeving, ikzelf durf dat wel aan sta stevig in mn schoenen en mijn hond breng ik over wat ik wel en niet wil.

kimmie261 schreef:
daarnaast is een rottweiler een soort hond die je moet liggen,het karakter vind ik geweldig,maar er zijn mensen die het niets vinden...


Dan ben ik benieuwd wat jij met dit stukje bedoeld Kimmie, ben ik nieuwsgierig naar!

Yamcha schreef:
En een Rottie heeft zeker gevoel voor humor.


Kijk dat zoek ik :j dat heeft mijn huidige hond ook.

anneliesdj schreef:
Watvoor honden ben je gewend? Wat heb je nu?


Ik heb nu een amerikaanse bulldog teef, foto's staan in mijn profiel. Hond kan alleen werken als ze op de juiste manier wordt gemotiveerd, anders gooit ze dr met de pet naar, is gericht op dr omgeving, één puntje moet ik wel steeds rekening mee houden, ze mag of of ze mag je niet en dat laat ze duidelijk merken, ik voel dat niet altijd aankomen. Maar dat maakt het juist geweldig, ik ben ook geen allemansvriend.

me_myself_i schreef:
@ Chiqa, misschien een bordeauxdog? Heb hier een encyclopedie over honden en vind dit ras wel passen bij je punten.


Bedankt voor het meedenken maar dit is echt geen hond voor mij ik vind ze verschrikkelijk om aan te zien al dat vel.

Oja waar ik ook wel een beetej een vraag over heb is het volgende weet niet of het klopt, gaat over het karakter;

De Rottweiler en andere (huis)dieren.

Een Rottweiler moet goed gesocialiseerd worden, anders kan dat later problemen geven. Als hij goed gesocialiseerd is hoeft het geen probleem met andere dieren te zijn. Alleen de enige voorwaarde is dat het andere huisdier van nature ondergeschikt moet zijn anders ontstaan er gevechten.
Bron
http://www.warinschool.nl/werkstukken/r ... weiler.htm

Ik wil namelijk wel dat de rest van mijn dieren veilig is.

Anoniem

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 17:16

De laatste zin, dat de rest ondergeschikt moet zijn valt imo nog wel mee, het eerste ben ik het zeker mee eens.

kimmie261

Berichten: 18066
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 17:31

ga er nou maar vanuit dat het zo is,yamcha..je wil nl niet dat het andere huisdier wel het gevecht aangaat met een rottweiler,er bestaat gewoon een kans dat een rottweiler het niet pikt als iets boven hem stijgt qwa dominantie,als je dat nu voor ogen houdt,dan kan het altijd meevallen....

en de ene rottweiler is de ander niet..ik heb ze hier gehad van werkelijk soort labrador,tot honden die je amper kon benaderen..

de ene rottweiler houdt van aandacht de ander niet,tis een ras wat een eigen leven kent,zeer lief hoor,naar eigen baas,maar zijn gereserveerd (vaak, ook niet altijd) naar vreemde mensen...

een rottweiler werkt wel,maar ook deze zal je moeten motiveren,voorbeeld,mijn rottweiler lag achterste voren koetjes te kijken terwijl aan de andere kant een pakwerker zijn best deed haar aandacht te trekken...

een rondje lopen,had ze ook wel op een gegeven moment gezien,zie het als ,"baas loop jij het rondje ik wacht hier wel" types...

de ene rottweiler moet je mega concequent zijn anders groeit ie boven je kop uit,de ander heeft een super zacht karakter en heb je geen werk aan.

en ja wil je echt een hond met humor,neem dan een boxer,zulke grapjassen zijn het niet...

de een valt op dat zelfstandige karakter van een hond en de ander niet,ze zijn daarnaast vrij lomp en vrij stug om wat aan te leren,en het zijn 9 van de 10x brommers/grommers,dus maken dingen duidelijk met grommen,ook als ze iets heel leuk of lekker vinden kunnen ze uit het diepst van hun ziel grommen...hou je daarvan,of vind je dat vervelend??...

waarom ik zeg,kijk eens naar een dogo,is ook een stuggere leerhond,maar,wel sportief,al laat je die 100x per dag uit,ze lopen graag,rennen graag en gaan elke keer weer vrolijk mee naar buiten...

daarnaast kan je een karakterhond treffen bij een rottweiler,die honden die pikken harde aanpak niet,dan ben jij gewoon de sjaak...ze gaan gerust de strijd met je aan,en geloof mij,als een volwassen reu dat met je aangaat ,wil je echt niet...


en ja ik vind het een moordras,maar ik hou wel van dat zelfstandige,en daarnaast toch stoere knuffelbromberen zijn...

maar mss is het wel helemaal wat je zoekt...ik lees vaak dat chiqa graag wandeld en doet ,en dat ook uren kan,en dan zeg ik,neem een hond die dat echt zijn leven lang leuk blijft vinden,en kijk bv ook eens voor een dogo...echt als die 10 zijn gaan ze nog huppelend met je mee...
Laatst bijgewerkt door kimmie261 op 12-10-10 17:35, in het totaal 1 keer bewerkt

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 17:34

kimmie261 schreef:
ook als ze iets heel leuk of lekker vinden kunnen ze uit het diepst van hun ziel grommen...hou je daarvan,of vind je dat vervelend??...


Even offtopic, maar Diesel doet dat ook :D Heb er wel ff aan moeten wennen, mensen die hem niet kennen vinden het eng, maar ik vind het ZO leuk! We hebben zo samen hele gesprekken.

kimmie261

Berichten: 18066
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 17:38

ja precies,ik heb hier ook grommers,had er 1 die hoe lekkerder hij het vond hoe harder hij gromde :D

en heb nu nog een reu,die om alles gromt...niet dat ie het kwaad meent,maar hij gromt en bromt graag,en daar moet je wel van houden,je kan het ze niet afleren,dan ontneem je echt een deel van hun karakter af,en maak je zo'n hond diep ongelukkig...

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 18:34

Ja we laten hem ook gewoon. Het is zo schattig. Als hij iets wil, of aan het spelen is, of gewoon 'HAI' zegt, dan komt er een geluid uit! Echt super. Maar ik kan me voorstellen als je het niet kent dat je het eng vind.

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 18:45

Over dat grommen gesproken, dat doet de Golden Retriever reu van mijn ouders ook. Niet grommen uit agressie, maar grommen uit genot! Alleen dat verschil hoor en zie je wel (vreemden schrikken regelmatig als hij zo heerlijk ligt te brommen en grommen, haha).

Wat betreft het goed socialiseren van een Rotweiler, ivm omgang met andere dieren, ik denk toch echt dat dit ook geld voor andere honden. En verder denk ik ook dat je niet teveel waarde moet hechten aan de rasomschrijvingen. Dit zijn richtlijnen, geen enkel ras is exact zoals de beschrijving, er hangt zoveel af van de ouders, de socialisatie, de omgeving en de verdere opvoeding! De beste informatie krijg je door eens met fokkers te gaan praten en te kijken naar de honden bij hun thuis.

Wat betreft Rotweilers... De loodgieter die bij ons naast zat, had een Rot, ge-wel-dige hond, ik liep daar als klein kind gewoon mee weg en is altijd een schat van een beest geweest! Op de manege ging ik veel om met mensen die ook een Rot hebben, ook dat is een fantastische hond, kan overal mee omgaan, gaat overal naartoe, gaat goed om met kleine kids en andere dieren, fantastisch!

Maarja, er zitten ook "rotte appels" tussen, zoals de Rotweilers die mn moeder een paar jaar geleden tegenkwam in het bos.... Die grepen haar vanuit het niets, door haar jeans heen en haar been moest gehecht worden, mn ma was helemaal in shock! (Er werd op dat moment door familie op de honden gepast en die hadden nog zo gezegd om niet met de honden in het bos te gaan wandelen, maar dit hadden ze genegeerd en de honden gewoon los laten lopen in het bos. Dat ging dus gelijk goed mis...)

Zo zie je dus maar hoe erg dit kan verschillen! Het belangrijkste is dat jij als baasje goed met de hond omgaat en voor ogen houd wat jij graag wilt bereiken met de hond.

Loose

Berichten: 4726
Geregistreerd: 11-11-07

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 20:09

heeft iemand hier ervaring met rhodesian ridgebacks? :) vind het echt prachtige honden. :)

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 20:46

Volgens mij als je even een klein stukje terug leest, staat er wel wat over Ridgebacks!

anneliesdj

Berichten: 29308
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 00:17

kimmie261 schreef:
ga er nou maar vanuit dat het zo is,yamcha..je wil nl niet dat het andere huisdier wel het gevecht aangaat met een rottweiler,er bestaat gewoon een kans dat een rottweiler het niet pikt als iets boven hem stijgt qwa dominantie,als je dat nu voor ogen houdt,dan kan het altijd meevallen....

Als de hond zijn eigenaar als baas ziet, accepteert hij ook andere huisdieren als jij als baas aangeeft dat dat moet.
Maar daar staat tegenover dat jij als baas dan ook duidelijk moet zijn tegenover de andere huisdieren, zodat die ook weten dat jij dominant bent, dan zullen ze geen van allen het gevecht aangaan.
Loose schreef:
heeft iemand hier ervaring met rhodesian ridgebacks? :) vind het echt prachtige honden. :)

Hebben een ongelooflijke conditie, hebben echt heel veel beweging nodig, gehard, kunnen alles aan, moedig, waaks, trouw aan de baas, hard voor zichzelf.

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.

dakplaat
Berichten: 837
Geregistreerd: 09-04-07
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 07:18

Weten jullie misschien middenslag honden die in de 'makkelijke' categorie vallen?
Ik kan op i-net vrij weinig vinden over een 'startershond', om het zo maar even te noemen :')

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 08:33

Golden Retriever!

kimmie261

Berichten: 18066
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 09:13

annelies dus jij gaat dominant zijn over een kat bv??

die ga jij vertellen dat die niet over een bank leuning mag lopen,of hoger mag lopen als de rottweiler??

knap :j

en oja ik ken ze hoor,rotties die eigen huiskatten pakken ( al zijn ze met katten opgegroeit)als ze hoger als hem voorbij lopen,en je kan er nu eenmaal niet áltijd bij zijn..

me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 15:03

wimmus schreef:
Weten jullie misschien middenslag honden die in de 'makkelijke' categorie vallen?
Ik kan op i-net vrij weinig vinden over een 'startershond', om het zo maar even te noemen :')


Als ik jou was zou ik dan inderdaad voor een labrador, golden retriever of bijvoorbeeld een drentse patrijs gaan. Zijn zachtaardige honden, leren snel en willen graag wat voor de baas doen. Als je een beginner bent zou ik wegblijven van de dogachtige (bv. rottweilers) of herders of andere eigenwijze dominante honden die echt een overtuigende baas die stevig in zijn schoenen staat nodig hebben. Ik weet niet wat je nog meer zoekt in een hond? Bijvoorbeeld waaks, actief, speels, lui, hoe vaak je ermee wilt wandelen etc En woonsituatie is misschien ook handig om te vermelden, dan kunnen we daar ook rekening mee houden :)

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 15:09

Ik heb twee katten die hoger in rang staan dan de hond, maar dat heb ik zelf zo geregeld. Deze katten zijn geen honden gewent en kunnen uit verveling of angst uit gaan halen. Donna maakt daar niets van die kent haar plek, en vind het allemaal wel best.
Ik vraag mij wel af naarmate dit gesprek, hoe een potentieel rottweiler hierop zou reageren, zou die de kat kunnen molesteren?

Wbt de Argentijnse dog, Kimmie je heb helemaal gelijk dat is nog eens een geweldig karakter, heb het uitvoerig bestudeerd. Eigenlijk zou het heel goed bij mij passen, maar wat mij tegenvalt is dat het een jachthond is, en dus een spoor kan gaan volgen, en als ik ergens niet tegen kan is het een hond die jachtinstinct heeft, dat gaat hem niet worden.

Ik denk dat ik gewoon eens bij een fokker ga kijken, we hebben de tijd!

kimmie261

Berichten: 18066
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 15:23

mijn rottweilers hebben meer jachtinstinkt als de 3 dogo's die ik heb gehad...

en een dogo is goed bij je te houden als je hem goed traint :j

echt hoor,denk dat jij gelukkiger wordt van een dogo als een rottweiler, en dan vooral in het feit dat een dogo mega sportief is en meer wakkere hond is ook kwa trainen enzo......

xJamie_

Berichten: 83
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Utrecht

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 19:37

Oke wat voor hond zou bij mij(en mijn ouders en zusje) passen?
wat wij zoeken;
-een niet al te grote hond. maximaal middelmaat
-een hond die bijv. de tijd dat ik naar school ben thuis kan zijn. (3 dagen in de week, de andere 2 is mijn moeder thuis)
-een niet al te drukke hond
-kan met kinderen omgaan
-kan met katten omgaan
-kan in de auto
-een sociale hond
-een hond die goed luisterd.

Ik zou graag willen weten wat een beetje in de buurt komt want wij krijgen binnenkort een hond :D

you're my angel that i need to live my life

dakplaat
Berichten: 837
Geregistreerd: 09-04-07
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 20:01

me_myself_i schreef:
Als ik jou was zou ik dan inderdaad voor een labrador, golden retriever of bijvoorbeeld een drentse patrijs gaan. Zijn zachtaardige honden, leren snel en willen graag wat voor de baas doen. Als je een beginner bent zou ik wegblijven van de dogachtige (bv. rottweilers) of herders of andere eigenwijze dominante honden die echt een overtuigende baas die stevig in zijn schoenen staat nodig hebben. Ik weet niet wat je nog meer zoekt in een hond? Bijvoorbeeld waaks, actief, speels, lui, hoe vaak je ermee wilt wandelen etc En woonsituatie is misschien ook handig om te vermelden, dan kunnen we daar ook rekening mee houden :)


Bedankt voor je antwoord, maar het was niet voor mezelf bedoeld. Een vriendin van me is op zoek naar een 'makkelijke' hond. Inmiddels heeft ze haar zinnen gelukkig op een asiel gezet, dus ik ben benieuwd wat voor ras het wordt.
Ik ben zelf heel gelukkig met mijn Border Collie :j


me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 20:11

Ah oke :D In het asiel zitten genoeg leuke en makkelijke honden dus dat komt wel goed dan :D

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

anneliesdj

Berichten: 29308
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 20:57

kimmie261 schreef:
annelies dus jij gaat dominant zijn over een kat bv??

die ga jij vertellen dat die niet over een bank leuning mag lopen,of hoger mag lopen als de rottweiler??

knap :j

en oja ik ken ze hoor,rotties die eigen huiskatten pakken ( al zijn ze met katten opgegroeit)als ze hoger als hem voorbij lopen,en je kan er nu eenmaal niet áltijd bij zijn..

Dan is je hond niet opgevoed.

Tuurlijk kun je dominant zijn over een kat, die leer je toch ook dat ze niet over het aanrecht mogen lopen, geen eten van je bord mogen jatten en niet je bankstel stuk krabben?
Dat jij die kat leert dat hij alleen aan zijn krabpaal mag krabben of dat hij niet bij je mag komen als je zit te eten is toch ook puur dominantie van jouw kat af?

Als een hond meent een kat te moeten grijpen alleen omdat die hoger is dan hijzelf is gewoon niet goed opgevoed, was dat wel zo dan accepteerd hij gewoon dat de kat dat wel mag en loopt hij erbij weg ipv de confronatie aan te gaan.
xJamie_ schreef:
Oke wat voor hond zou bij mij(en mijn ouders en zusje) passen?
wat wij zoeken;
-een niet al te grote hond. maximaal middelmaat
-een hond die bijv. de tijd dat ik naar school ben thuis kan zijn. (3 dagen in de week, de andere 2 is mijn moeder thuis)
-een niet al te drukke hond
-kan met kinderen omgaan
-kan met katten omgaan
-kan in de auto
-een sociale hond
-een hond die goed luisterd.

Ik zou graag willen weten wat een beetje in de buurt komt want wij krijgen binnenkort een hond :D


Als jij 3 hele dagen in de week weg bent moet je zowieso geen pup nemen, die kun je echt niet meer dan 2 uur alleen laten.

Het sociaal zijn en kunnen omgaan met katten en kinderen ligt voor een groot deel aan de opvoeding en socialisatie.
Het in de auto kunnen en goed luisteren is helemaal een kwestie van opvoeding.

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 21:27

Wat me opvalt (no offence tegenover iemand, maar in het algemeen) is dat heel veel mensen hier punten opnoemen die je toch echt allemaal zelf aan de hond zal moeten leren.

Je krijgt een hond niet zomaar luisterend en opgevoed afgeleverd, daar gaat heel veel tijd in zitten. Tuurlijk zijn bepaalde punten bij het ene ras wat sterker aanwezig dan in het andere ras, maar in principe moet elke hond met andere huisdieren om kunnen gaan, mits deze van pup af aan goed gesocialiseerd is. En elke hond kan goed luisteren, mits je van begin af aan consequent bent geweest. En zelfs drukke honden zijn rustig te krijgen als je deze voldoende uitlaat/uitdaagt en de hond duidelijkheid en rust bied. (maar goed, dan moet je daar wel tijd voor hebben en zin in hebben ;) )

Je kunt je beter verdiepen in dingen zoals: Hoeveel beweging de hond nodig heeft, hoe zit het met de vachtverzorging, welk formaat hond wil je hebben, wat zijn de ras eigenschappen, makkelijk of moeilijk te trainen, wat zijn veel voorkomende ziektes en waar val je op qua uiterlijk?

Veel dingen hebben gewoon ook met het karakter van de hond en de opvoeding te maken en dat kun je van tevoren toch nooit helemaal 100% uitstippelen.

Ragebol1977

Berichten: 2530
Geregistreerd: 09-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 21:29

Chiqa schreef:
Ik heb twee katten die hoger in rang staan dan de hond, maar dat heb ik zelf zo geregeld. Deze katten zijn geen honden gewent en kunnen uit verveling of angst uit gaan halen. Donna maakt daar niets van die kent haar plek, en vind het allemaal wel best.
Ik vraag mij wel af naarmate dit gesprek, hoe een potentieel rottweiler hierop zou reageren, zou die de kat kunnen molesteren?

Wbt de Argentijnse dog, Kimmie je heb helemaal gelijk dat is nog eens een geweldig karakter, heb het uitvoerig bestudeerd. Eigenlijk zou het heel goed bij mij passen, maar wat mij tegenvalt is dat het een jachthond is, en dus een spoor kan gaan volgen, en als ik ergens niet tegen kan is het een hond die jachtinstinct heeft, dat gaat hem niet worden.

Ik denk dat ik gewoon eens bij een fokker ga kijken, we hebben de tijd!


Misschien is het helemaal niet het type wat je leuk vindt, maar ik heb eens zitten neuzen tussen de verschillende hondenrassen voor je.
Iets met een lobbesuiterlijk maar wel de werklust van een herderachtige, maar dan weer niet te werklustig.

Start het spannende muziekje........
Ik kwam uit op de Grote Zwitserse Sennenhond.
Dit is niet de Berner Sennen hond.

Ik weet niet of je daar iets mee kan?

All those who believe in psychokinesis raise my hand.

anneliesdj

Berichten: 29308
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: In het boshuis!

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 22:15

Een Zwitserse Sennenhond is wel een type waar je echt van moet houden, vind het persoonlijk helemaal niets terwijl ik gek ben op dogachtigen maar ja, je kunt niet overal van houden natuurlijk.

Leonard, can you tell me what's going on between Sheldon and Amy?
Well, it's kind a like the Loch Ness monster, maybe there's something there, maybe there isnt, we'll probable never know.
But sometime's its fun to creap yourself out just thinking about it.

A cat can have kittens in the oven, but that dont make them biscuits.

Cemlys

Berichten: 13768
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-10 22:22

joyce2 schreef:
Wat me opvalt (no offence tegenover iemand, maar in het algemeen) is dat heel veel mensen hier punten opnoemen die je toch echt allemaal zelf aan de hond zal moeten leren.

Je krijgt een hond niet zomaar luisterend en opgevoed afgeleverd, daar gaat heel veel tijd in zitten. Tuurlijk zijn bepaalde punten bij het ene ras wat sterker aanwezig dan in het andere ras, maar in principe moet elke hond met andere huisdieren om kunnen gaan, mits deze van pup af aan goed gesocialiseerd is. En elke hond kan goed luisteren, mits je van begin af aan consequent bent geweest. En zelfs drukke honden zijn rustig te krijgen als je deze voldoende uitlaat/uitdaagt en de hond duidelijkheid en rust bied. (maar goed, dan moet je daar wel tijd voor hebben en zin in hebben ;) )

Je kunt je beter verdiepen in dingen zoals: Hoeveel beweging de hond nodig heeft, hoe zit het met de vachtverzorging, welk formaat hond wil je hebben, wat zijn de ras eigenschappen, makkelijk of moeilijk te trainen, wat zijn veel voorkomende ziektes en waar val je op qua uiterlijk?

Veel dingen hebben gewoon ook met het karakter van de hond en de opvoeding te maken en dat kun je van tevoren toch nooit helemaal 100% uitstippelen.


Idd ik ben van het principe geen langhaar, want ik ben niet zo'n borsteltype, dus makkelijk in vachtverzorging, op de een of andere manier heb ik altijd pech een zwemmer/modderplasploeteraar te krijgen, dus hoe minder vacht hoe beter ;). Hond die van nature een beetje makkelijk leert en rond de 30kg gemiddeld qua grootte. En actief.
Net zoals velen vooroordelen hebben over jachthonden, ze zouden weglopen, niet luisteren, blablabla, ga maar eens op jacht met zo'n hond, elke echte jachthond die ik ken luistert als de beste ;). Het is maar hoe je het leert. Van pup af aan, zeg maar van 12 weken voort heb ik hem geleert, dat hij er gewoon niet zomaar achteraan kan gaan. Gaat prima, is tot nu toe 1 keer gebeurd en zal niet gauw opnieuw gebeuren. Als hij op die manier reageert wordt wel duidelijk gemaakt dat het niet kan.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Laarvv, Leandra, SnuitjeLove en 59 bezoekers