[Info] Welke hond past bij mij?

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

 
 
xDramaQueen

Berichten: 13023
Geregistreerd: 12-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-11 19:45

baretta schreef:
xDramaQueen schreef:
Hou er rekening mee dat het hele erge adhd hondjes zijn :j de meeste althans..

Dat moet ik echt ten zeerste tegenspreken >;) . Als je je erin verdiept en de goede lijnen uitzoekt, heb je een vriend voor het leven, maar het is géén beginnershond, zeker niet als je niet consequent bent :? . Ze kunnen je zo schattig om hun poot winden, met als gevolg een vervelend, luidruchtig, snibbig monster |o . Maar als je ze een beetje opvoedt, dan heb je er jaren plezier mee. Wij hebben al 10 jaar, 2 Parson Russell reuen bij elkaar. Beide uit een jachtlijn (bewust), zijn regelmatig alleen thuis voor een paar uur, blijven dan gewoon in de kamer, s'nachts ook. Breken niets af, laten de meubels heel, blaffen niet en geven geen overlast, terwijl we gewoon in de bouw wonen :j . Ja, buiten zijn het gewoon terriërs en af en toe irritant tegen andere honden, maar niet meer als een ander 8-) . Wij hebben er 2 fijne honden aan en ik ken veel meer Russellmensen met goed opgevoedde, goed luisterende Russell's. <3
Kijk bij een goede fokker en bezoek eens een show, dan kom je vanzelf meer te weten.
Als je zo een kruising boerenfox x buurhond kan het best een leuke hond worden, maar ook heel goed niet. Consequent en duidelijk blijven is wel het belangrijkst.Maar een goed gekozen hond het beste begin 8-) . Parsonfoto's in mijn profiel btw.

Grtz.

ik noem ze nergens irritant, of vervelend of luidruchtig, en al helemaal geen monster :') dus hoe je daar nou op komt? ;)
ik bedoel ermee te zeggen dat ze lang en véél willen spelen en rennen, dit is algemeen bekend..

ik ben zelf ook in t bezit van een russel en heb er bewust voor gekozen :j voor mij gewoon hét perfecte hondje :) ik hou van veel wandelen, leuke dingen doen en zwemmen :)


baretta

Berichten: 215
Geregistreerd: 25-11-08
Woonplaats: Bijna waar we willen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-11 23:39

xDramaQueen schreef:
ik noem ze nergens irritant, of vervelend of luidruchtig, en al helemaal geen monster :') dus hoe je daar nou op komt? ;)
ik bedoel ermee te zeggen dat ze lang en véél willen spelen en rennen, dit is algemeen bekend..

ik ben zelf ook in t bezit van een russel en heb er bewust voor gekozen :j voor mij gewoon hét perfecte hondje :) ik hou van veel wandelen, leuke dingen doen en zwemmen :)

Nee, dat bedoelde ik ook niet als dat jij dat bedoelen zou, dat waren mijn woorden, want ik weet ook dat ze soms erg irritant kunnen zijn. Maar veel mensen zien dat als standaard van een Russell, druk, lawaaiig, fel. En dat hoeft beslist niet, zoals je vast zelf ook weet.

Grtz.

A HAPPY HORSE GIVES A BETTER RIDE !!!!!

Shakyra heeft "Grunnegs blood"

elisedcl

Berichten: 1498
Geregistreerd: 14-08-10

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 16:01

jah mijn buren heb zo'n puppy en dat weet ik maar ik vind ze toch top!!

Essential --> Arabische volbloed, 2011, ruin
Flitz --> Arabische halfbloed, 2020, hengst
Hugi --> IJslander, 2018, hengst
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=175&t=1990635

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 17:18

Aranel schreef:
palousa_boy: is een drentse patrijs niet iets? Zijn jachthonden die over het algemeen niet de neiging hebben om weg te lopen met vaak een makkelijk karakter :)

En anders; kijk eens in het asiel! :D

Hmm... Ik heb een Drentsche Patrijs, en deze beschrijving herken ik nou niet meteen. Zeker het makkelijke karakter niet, niet zozeer van onze eigen hond, maar ook juist van andere Drenten. Die van ons is echt een superhond en ik kan het ras ook zeker aanraden, maar niet voor iemand die een makkelijke hond zoekt waar niet te veel werk in zit. Bij een Drent moet je veel consequenter zijn dan bij veel retrievers, aan de andere kant moet je ook weer oppassen niet te hard voor ze te zijn, want dan willen ze zeker niet meer voor je werken. Weglopen doet hij niet, niet echt en niet ver. Het is wel een hond die gefokt is om vrij zelfstandig te jagen ( in vergelijking met bijv. een labrador) en hij is soms echt wel een eind bij ons vandaan hoor. Als we de poort open hebben blijft hij echt niet op het erf (is wel te leren natuurlijk, hij is nog maar 9 mnd).

Ik wil trouwens niet zeggen dat een Drentsche Patrijs niets voor TS zou zijn, als ik zo lees wat je van je hond verwacht zou dat best passen (als het je type hond is dan, ik denk dat je een wat ander type zoekt). Ze werken graag en zijn, als je er bewust mee om gaat, goed te trainen en daarnaast zijn het ook heel sociale honden die graag bij hun baasje zijn. Wel wat waaks trouwens, maar als hij er op stal aan gewend is dat er mensen af en aan lopen zal dat wel goed komen.


me_myself_i
Berichten: 1659
Geregistreerd: 17-10-08
Woonplaats: Groningen

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 17:40

Mijn ervaring met een drentse patrijs is dat het juist hele aanhankelijke, zachtaardige, makkelijk trainbare honden zijn die je goed in de gaten houden als je er meer wandelt :D Maar dat zal voor iedereen verschillend zijn natuurlijk :)

Deze info vond ik op de site van de drentse patrijs. Misschien wel handig voor diegene die misschien interesse hebben :D

De Drentsche patrijshond werd van oorsprong in Drente gehouden bij boeren(gezinnen) die vaak ook een jachtgebied hadden. Men had behoefte aan één hond die alle eigenschappen daartoe in zich hadden: allround jachthond, erfhond en gezinshond.
De jachtterreinen waren vrij klein en met veel struikgewas. Van de hond werd verlangd dat hij nauw contact hield met zijn eigenaar.
Deze rastypsiche eigenschappen zijn goed bewaard gebleven. Sommige fokkers selecteren op bijvoorbeeld jachteigenschappen of meer waaksheid en/of op het uiterlijk bij de fok van hun honden waardoor er wel verschil kan zijn in temperament.

Karakter:
Gevoelig, intelligent, nieuwsgierig, vrolijk en levendig, aanhankelijk.
Rastypische eigenschappen:

Behorend bij de jachthondeigenschappen: actief, nieuwsgierig, werkwillig, wat eigengereid omdat de Drent zelfstandig het terrein moet af kunnen zoeken. Blijft dicht bij zijn eigenaar (jagen onder het geweer), vrij hard voor zichzelf (durft door struiken e.d ) zacht in de bek (beschadigd het wild niet).
Behorend bij de erfhond: alert, waaks zonder te veel te blaffen, staat zijn mannetje wanneer er onraad is. De Drent is wat terughoudend tegenover vreemden.
Eigenschappen behorende bij gezinshond: Is graag bij de mensen en kan goed met kinderen omgaan. Ook andere huisdieren horen erbij.
Opvoeding en omgang:
Omdat tegenwoordig veel honden alleen als gezinshond gehouden worden is een goede socialisatie bij de fokker een must, wil de hond onbevangen kunnen reageren op het leven in onze drukke maatschappij. De eigenaar zal zijn hond moeten blijven socialiseren. Vanwege het gevoelige karakter is het van belang is dat de socialisatie gedoseerd gebeurd. Een Drentsche patrijshond is rond de 3 jaar geestelijk volwassen. Die periode heeft men veel tijd en geduld nodig voor de begeleiding van de hond. Een Drent mag absoluut niet getraind worden met een harde aanpak of met dwang omdat de hond angstig kan worden, of in een soort verzet komt waardoor hij zich afsluit van zijn eigenaar. Een opvoeding gebaseerd op belonen van gewenst gedrag en voorkomen van ongewenst gedrag is wat past bij zijn karakter. Wanneer de hond gecorrigeerd moet worden is een afkeurend woord of een boze blik voldoende om hem te laten stoppen met het gedrag. Wat heel belangrijk is dat er consequent met de hond wordt omgegaan, wat soms moeilijk is omdat veel Drenten vertederend en aanhankelijk gedrag vertonen. Een Drentsche patrijshond is van nature niet gehoorzaam zoals vaak wordt gezegd maar wel gericht op zijn eigenaar. Dat maakt dat de hond graag samen met de eigenaar wil leren.
Deze honden zijn niet geschikt als kennelhond. Ze kwijnen weg wanneer ze buitengesloten worden van het gezin. Ze zijn erg gehecht aan het gezin en zijn gevoelig voor stemmingen in huis.
Vanwege de aanhankelijkheid aan het gezin is het verstandig de hond vanaf begin af aan te leren alleen te zijn en te voorkomen dat hij steeds achter je aan te lopen.
Werkhond:
Omdat de Drent een werkhond is heeft hij veel beweging nodig en ook geestelijke uitdagingen. Het aanwezige jachtinstinct kan het probleemgedrag als jagen op wild, vee, joggers en soms voertuigen tot gevolg hebben.De ontwikkeling van dit gedrag kan voorkomen worden door vanaf het begin dit gedrag af te keuren en te voorkomen. Door met de hond te gaan werken wordt voldaan aan de behoefte om zijn rastypische eigenschappen te kunnen vertonen. Activiteiten die passen bij de Drent zijn: speuren, zoekspelletjes en apporteren, zwemmen, wandelingen in de vrije natuur, naast de fiets lopen (vanaf 1 jaar). Geschikte cursussen: jachtcursus, breitensport, behendigheid, gehoorzaamheidscursus met een positieve trainingsmethode. Honden die hun lichamelijke en geestelijke energie kwijt kunnen zijn rustig in huis.

bron: http://www.drentschepatrijshond.org/tem ... p?pageID=3

Still I need your sway, because you always pay for it
And I, and I need your soul because your always soulful
And I and I need your heart, because your always in the right places....

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 21:18

me_myself_i schreef:
Mijn ervaring met een drentse patrijs is dat het juist hele aanhankelijke, zachtaardige, makkelijk trainbare honden zijn die je goed in de gaten houden als je er meer wandelt :D Maar dat zal voor iedereen verschillend zijn natuurlijk :)

Dat is ook zeker mijn ervaring hoor, vooral dat aanhankelijk en zachtaardige. En inderdaad, ze houden je altijd in de gaten, ook al is het soms wel op wat meer afstand dan je zelf wil ;) ! Makkelijk trainbaar is natuurlijk vrij subjectief. Op zich zijn Drenten goed te trainen, maar hoe je dat doet komt wel vrij precies, voor mijn gevoel meer dan bij bijv. een labrador. Wat ik bedoel is eigenlijk dit stukje van jouw quote:

Citaat:
Een Drent mag absoluut niet getraind worden met een harde aanpak of met dwang omdat de hond angstig kan worden, of in een soort verzet komt waardoor hij zich afsluit van zijn eigenaar. Een opvoeding gebaseerd op belonen van gewenst gedrag en voorkomen van ongewenst gedrag is wat past bij zijn karakter. Wanneer de hond gecorrigeerd moet worden is een afkeurend woord of een boze blik voldoende om hem te laten stoppen met het gedrag. Wat heel belangrijk is dat er consequent met de hond wordt omgegaan, wat soms moeilijk is omdat veel Drenten vertederend en aanhankelijk gedrag vertonen. Een Drentsche patrijshond is van nature niet gehoorzaam zoals vaak wordt gezegd maar wel gericht op zijn eigenaar.

De fokker waar wij die van ons vandaan hebben is heeeel kritisch op nieuwe eigenaren, juist vanwege bovenstaande. Niet iedereen vindt het makkelijk om zeer consequent te zijn, zonder daarbij te hard te zijn. Laatst was mijn vriend bijvoorbeeld iets te hard geweest en hij heeft daarna dagen niet willen apporteren. Dan moet je wel in kunnen schatten of dat een kwestie van eigenwijsheid is of dat er meer achter zit. Ik vind dat wel leuk, maar het zijn ook hele leuke honden :D.

Jade

Berichten: 2718
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-11 21:44

mijn hond staat qua karakter toch vrij dicht bij een drent, heb uiteindelijk voor een heidewachtel gekozen omdat internet mij vertelde dat drenten nog wel eens zelfstandig op jacht willen gaan, terwijl heidewachtels dat niet doen. supereenvoudig hondje vind ik het, het is net als hierboven omschreven wel een sensibel hondje, boze blik of boze woorden zijn voldoende, heb niet meegemaakt dat ze iets niet meer wou doen nadat ik boos was geweest, maar sensibele typjes liggen mij ook erg goed, dus misschien dat ik gewoon nooit 'te hard' ben geweest, maar het klinkt mij niet bekend :o
ben ook niet altijd even consequent, hier is wel altijd hier, maar de ene keer mag ze wel op de bank, de andere keer niet. hondje heeft nu keurig geleerd dat ze op uitnodiging op de bank mag, anders geeft ze het na een paar minuten ernstig zielig kijken op :+

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

P_Tries

Berichten: 5142
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Almere

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-11 17:01

Ik ga hier toch ook maar een bericht plaatsen. mijn verhaal:

Ik woon samen met mijn ouders in een gemiddeld rijtjeshuis.
Wij willen toch eigenlijk wel gaan beginnen aan een hondje, maarja wat willen we?
We hebben nog nooit eerder een hondje gehad.

Ik heb redelijk veel ervaring met dieren, in die zin, ik werk in het dagelijks leven full time op een manege.
Waardoor ik dus vaak in aanraking kom met dieren. Opvoeding van jonge paarden heb ik ook al redelijk wat ervaring mee, maar dit zijn geen honden.

Wat zoeken wij?
Een middelgrote hond, liefst kortharig.
Een hond die graag loopt, maar hond moet ook best even alleen thuis kunnen zijn.
Het zal waarschijnlijk de bedoeling zijn dat de hond mee gaat naar mijn werk en moet dus ook sociaal zijn.

Wat heb ik verder voor eisen? Eigenlijk niets.
Wellicht hebben jullie tips/truuc's en andere weetjes over het uitzoeken van het goede ras.

Ik neem dit besluit niet over 1 dag, ik wil me graag inlezen en praktijkverhalen aanhoren van mensen.
In principe willen wij graag een pupje, en zijn ons ook bewust van het werk dat je hieraan hebt.

Hebben jullie suggesties? Ik hoop dat ik dit goed geplaatst heb.

In memoriam mijn lieve Djessy... veel te vroeg verloren 14-05-2014 - 02-12-2019 ;( ;(
Bakuba (Prestige VDL x Krack C) van mij sinds 8 juli 2019 :+: M2 + 2
Gediplomeerd FNRS jurylid F1 t/m F12 <---> Sinds 9 april 2016 Knhs Jurylid B/L en sinds 5-01-2021 M dressuur jurylid

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-11 17:24

P_tries, waarom willen jullie een hond? En daarmee bedoel zeg maar wat jullie er mee willen doen, jacht, behendigheid, dat soort dingen... En wat hebben jullie een hond te bieden? Qua looptijd, losloopruimte, etc? En wat hebben jullie zelf al gezien qua rassen die je aanspreken?

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

P_Tries

Berichten: 5142
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Almere

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-11 17:49

De hond zal vooral voor ons gezinshond zijn.
Daarnaast lekker stukken wandelen, mee op buitenrit, strandwandelingen, boswandelingen, gewoon lekker bezig zijn.. en een maatje hebben.
Ik wil er geen sport mee gaan doen :n

Verder kan de hond voor zo ver het er naar uitziet hele dagen mee naar het werk. Werk is een manege, dus hij zal redelijk veel los kunnen lopen op het erf. Thuis heeft ie een normale grootte woonkamer, en een tuin van ong. 11 vierkante meter. Maar zoals gezegt, zal meer mee zijn dan thuis. :)

Sja, rassen die me aanspreken. Ik zou het dus echt niet weten, er zijn voldoende rassen die ik mooi vind, maar die zijn meestal wat lastiger in de opvoeding. Ik vind het een uitdaging, maar hij moet ook met de anderen thuis goed te handelen zijn. Honden die kwa uiterlijk mij erg aanspreken zijn Rhodesian ridgeback, weimaraner, Aussie.
Enkel weet ik verder nog niet veel van deze rassen af.
Ik ben mij goed aan het inlezen, maar ik zou graag een suggestie van jullie horen.

In memoriam mijn lieve Djessy... veel te vroeg verloren 14-05-2014 - 02-12-2019 ;( ;(
Bakuba (Prestige VDL x Krack C) van mij sinds 8 juli 2019 :+: M2 + 2
Gediplomeerd FNRS jurylid F1 t/m F12 <---> Sinds 9 april 2016 Knhs Jurylid B/L en sinds 5-01-2021 M dressuur jurylid

palousa_boy

Berichten: 10033
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-11 12:29

zo sorry voor mijn lange afwezigheid, maar ivm cursus en studeren daarvoor niet zoveel tijd gehad..

ben uiteindelijk ook nietmeer bij die fokker langs geweest omdat de tijd een beetje ontbrak.

maar als ik jullie reacties zo lees over de ridgeback weet ik het eigenlijk nogsteeds niet maar het zou idd wel beter zijn al zou ik mn eigen erf hebben en hem daar kunnen opvoeden etc.

dan vind ik jack ook wel grappige honden maar dat drukke karakter dat is niet zo wat voor mij.

labrador heb ik ook nog over zitten denken, maar idd, die vind ik een beetje gewoon achtig omdat half nederland al zo'n hond heeft.

zoeken in een assiel zou idd een goede optie zijn, echter, al vind je daar een hond, weet je natuurlijk nooit echt wat je in huis haalt.

dan ken ik ook nog 2 honden die via zo'n opvang uit spanje oid komen, opzich ook nog een optie natuurlijk, maar dan weet je helemaal niks van die hond.

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-11 13:43

Dat drukke karakter heeft de Ridgeback ook. En de Labrador ook.
Alle jachthonden hebben heel veel beweging en geestelijke uitdaging nodig willen ze rustig in huis zijn.

8nnemiek

Berichten: 36526
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-11 20:37

Ik plant mijn verhaaltje ook eens hier neer, misschien dat jullie me nog verder kunnen helpen want ik kom er nog niet helemaal uit :Y)
Ik wil me binnenkort een hond gaan aanschaffen. Een pup, een gezelschapshond.
ik ben op zoek naar een middelgrote, langharige, atletisch gebouwde hond met een mooie trotse uitstraling, die gewoon op mij lijkt qua karakter, zoals ik ook mn paard heb uitgezocht.. hij moet dus buiten lekker actief en vrolijk zijn en graag elke dag een flink uur mee gaan wandelen of joggen, maar binnen gewoon lekker relaxed zijn, vriendelijk, niet te veel blaffen, niet constant aandacht vragen, maar natuurlijk wel lekker vrolijk willen spelen op zn tijd.. uhh.. en hij moet met andere dieren kunnen opschieten maargoed das een kwestie van goed opvoeden.. Naar mensen toe mag ie op zich best wat eenkennig zijn. En ik vind het wel leuk als ie lekker intelligent (en dus eigenwijs) is :+ M'n paard is ook zo'n slimme dondersteen, en ik lach me er dood mee!
Ik wil er verder niet mee werken ofzo, dus liever geen hond die echt bezig gehouden wil worden, maar het lijkt me op zich wel leuk om eens met een keuring/show mee te doen (geen idee eigenlijk of je dat bij honden net zo hebt als bij paarden, met sterren verdienen enzo)
Ideeën?

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 00:19

8nnemiek, ik zou zeggen, jij moet mijn hond hebben _O- Hoewel, als ik naar die van mij kijk, zie ik niet echt een trotse uitstraling, tis meer een ongelofelijk blije opdonder, maar verder is ie langharig, middelgroot, atletisch gebouwd, buiten een bommetje energie en binnen een echte bankhanger, hij is ongelofelijk relaxed, niet snel onder de indruk, blaft zelden, is hartstikke vrolijk en vriendelijk, en verschríkkelijk eigenwijs :+

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

palousa_boy

Berichten: 10033
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 10:35

Sancha schreef:
Dat drukke karakter heeft de Ridgeback ook. En de Labrador ook.
Alle jachthonden hebben heel veel beweging en geestelijke uitdaging nodig willen ze rustig in huis zijn.


ik vind niet dat je een labrador of ridgeback met een jack kunt vergelijken kwa karakter.
dat ze beweging nodig hebben heeft niks met karakter te maken
dat ze geestelijke afleiding nodig hebben misschien wel, dat je dat dan met beweging oplost is een logisch gevolg..

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

8nnemiek

Berichten: 36526
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 10:46

Haha, je hond klinkt inderdaad geweldig leuk, Neej :D Mooi dier ook! *even in je profiel gespiekt* :D Wat een leuk verhaal, hoe je er aan bent gekomen!
Ik zal eens wat info opzoeken over het ras. Maar ik denk dat ik ze nog net wat te klein vind. Hoeft geen halve pony te zijn natuurlijk :') Maar wel een wat grotere hond, minimaal een flinke herder-maat.

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-11 20:58

Thanks :D Hij ís ook echt ontzettend leuk :P En bijna alle welshjes die ik ken zijn ook zo leuk :D Uitzonderingen daargelaten natuurlijk :P maar als je maatje herder zoekt, dan is een WSS idd wat te klein ja :j Ollie heeft nu een schofthoogte van 48cm, tenminste, de laatste keer dat ik 'm gemeten heb (maandje geleden) en dat zit al een beetje aan de bovenmaat van de rasstandaard.. Veel groter dan dat ga je ze niet vinden..

Wat vind je zelf leuke rassen?

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

Jade

Berichten: 2718
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 00:52

een franse spaniel / epagneul francais is nog 1 slagje groter dan de springer spaniel, 51-63cm, weet alleen niet precies in hoeverre die ook qua karakter gerelateerd is aan de springer spaniel :)
heeft qua uiterlijk vind ik zelf iets meer weg van een flatcoat retriever dan een springer spaniel.

een duitse staande langhaar (58-70cm) heeft ook behoorlijk formaat in die categorie, evenals de grote munsterlander (58-64cm) en drentse patrijs (55-65cm), waarbij ik de duitse staande langhaar en drent wat betreft rasstandaard iig wat eleganter vind overkomen. Vind het echter alledrie honden die nou niet specifiek een trotse uitstraling hebben, meer categorie vrolijke goedzakken :+

een komondor voldoet overigens ook aan de eisen van grootte (65-70cm) en langhaar (soort van :+ ), ken ze niet echt qua karakter, maar zien er altijd gaaf uit met agility, vliegende haarbal :D
Afbeelding

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-11 01:06

Drenten zijn qua karakter wel echt anders dan Welsh Springers.. Tenminste, de Drenten die ik ken dan ;) Veel gereserveerder en gevoeliger dan de Welsh.. Er bestaat ook nog de Engelse Springer Spaniel trouwens, die is ook een stukje groter, maar die zijn ook meteen weer een stukje feller dan Welshjes.. én bij de Engelse heb je dan weer een aparte show- en jachtlijn, en daar zit vooral in uiterlijk maar natuurlijk ook in jachtinstinct wel weer een groot verschil in :j Moet je ook maar net van houden, ik vind zelf de Welsh veel aantrekkelijker qua uiterlijk dan de Engelse :P

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

8nnemiek

Berichten: 36526
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 18:51

_O- Een vliegende mop :)) Wat een geweldig gezicht he, zo'n langharige hond in beweging :D Dat heeft nog altijd mn voorkeur, zo'n échte langhaar! Ik weet wel dat karakter belangrijker is dan uiterlijk, maar ik vind zo'n haarbal zooooo schattig <3

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Thirty

Berichten: 3636
Geregistreerd: 02-11-08
Woonplaats: VS.

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 19:02

Ik vind de Komondor toch echt en stuk minder geschikt als huishond. Een Puli alweer een stukje meer.

Betteke

Berichten: 2297
Geregistreerd: 13-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 19:19

8nnemiek schreef:
_O- Een vliegende mop :)) Wat een geweldig gezicht he, zo'n langharige hond in beweging :D Dat heeft nog altijd mn voorkeur, zo'n échte langhaar! Ik weet wel dat karakter belangrijker is dan uiterlijk, maar ik vind zo'n haarbal zooooo schattig <3


Mijn idee, helemaal geweldig en altijd een schone vloer. :D

Temgijten 2013 Diezaajn L vindt verliezen lekker
Beter een grote bek dan een bekrompen geest

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 19:23

Tis idd net een vliegende mop :D Maar puntje is wel dat zo'n dreadhond in de pupjaren flink wat vachtverzorging nodig heeft (je moet de dreads 'scheuren' ) en dat als ie eens in de dooie vis heeft liggen rollen, je 'm iig niet zo snel schoon gewassen krijgt als een normaal behaarde hond :P

Maar ze zijn wel ontzéttend gaaf om te zien, dat wel :j

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

Jade

Berichten: 2718
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

Re: [Centraal]: Welke hond past bij mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-11 22:16

haha ja en het duurt 2 of 3 jaar ofzo voor ie uberhaupt dreads heeft, praktisch is ook anders, maar eerlijk is eerlijk, ik vind het er nog altijd superstoer uitzien :D maargoed, dat vind ik ook van malamutes, en saluki's en deerhounds en ridgebacks en flatcoats en weimaraners en cesky fouseks en...
nouja het punt is wel duidelijk denk ik :')
ondertussen ben ik overigens nog altijd erg blij met mijn keuze voor een heidewachteltje, is zo'n schattig enthousiast braaf beestje :+:

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-11 10:01

8nnemiek schreef:
ik ben op zoek naar een middelgrote, langharige, atletisch gebouwde hond met een mooie trotse uitstraling, die gewoon op mij lijkt qua karakter, zoals ik ook mn paard heb uitgezocht.. hij moet dus buiten lekker actief en vrolijk zijn en graag elke dag een flink uur mee gaan wandelen of joggen, maar binnen gewoon lekker relaxed zijn, vriendelijk, niet te veel blaffen, niet constant aandacht vragen, maar natuurlijk wel lekker vrolijk willen spelen op zn tijd.. uhh.. en hij moet met andere dieren kunnen opschieten maargoed das een kwestie van goed opvoeden.. Naar mensen toe mag ie op zich best wat eenkennig zijn. En ik vind het wel leuk als ie lekker intelligent (en dus eigenwijs) is :+ M'n paard is ook zo'n slimme dondersteen, en ik lach me er dood mee!

Tja, dat klinkt dan toch echt als een Drentsche Patrijs hoor ;). Eigenlijk alle Drenten die ik ken zijn buiten heel druk en gek, maar in huis heel rustig. Als iemand net binnenkomt worden ze heeel enthousiast begroet, maar 5 minuten later ligt de hond weer gewoon onder tafel op je voeten. <3 Wat Neej zegt over karakter klopt op zich wel, ze zijn erg gevoelig en soms wat gereserveerd, maar bij ons wordt tot nu toe iedereen nog even enthousiast begroet. Ik vind dat die van ons trouwens ook wel een heel trotse uitstraling kan hebben, maar soms is het inderdaad meer een vrolijke goedzak.
Maar goed, je wil liever niet een hond die je echt bezig moet houden en dat is een Drent dan weer wel. Ik merk aan die van ons echt dat hij veel beter luistert en lekkerder in zijn vel zit als we regelmatig wat met hem doen. Mij leek jachttraining trouwens ook niet zo leuk, dat was meer iets van mijn vriend, maar het is echt hartstikke leuk. Ik heb er al spijt van dat ik met mijn vriend heb afgesproken dat hij wedstrijden enz. gaat doen! En a.s. zaterdag hebben we onze eerste show, dus dat kan ook.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Goudhaan1, Jana2701, quni en 12 bezoekers