Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, ynskek, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

 
 
Paan

Berichten: 2165
Geregistreerd: 18-06-06
Woonplaats: Putten

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 19:46

Nee, geen telefoonshop hier, Lisafaded.

Ik ben momenteel niet heel actief hier zoals jullie wel gemerkt hebben. Ik lees wel mee hoor. Maar mijn vaste baan kost me op dit moment erg veel energie. We hadden een nieuwe dame voor extra aangenomen, maar die heb ik helaas al weer moeten laten gaan. Dus nu weer extra druk op het werk. Maar we hebben de sollicitatieprocedure al weer opgestart. Daarnaast ben ik niet helemaal fit. Uit een eerste bloedonderzoek is iets gekomen en nu zijn ze verder aan het onderzoeken. Ik hoop eind volgende week meer te weten over de onderzoeken en de uitslagen hier van.

Vandaag kregen we een berichtje van onze webshopbouwer dat hij de aanpassingen voor een groot gedeelte gereed heeft. We kunnen nu meer dan 1 foto per artikel plaasten en meer tekst bij ieder artikel zetten. Verder staan de artikelen nu naast elkaar ipv onder elkaar. En we kunnen een vergelijkbaar artikel koppelen aan een ander artikel. Ook kunnen mensen ons nu direct een bericht sturen via de site. 1 punt is nog niet helemaal naar ons zin, dus dat wordt nog aangepakt. Zodra dit gereed is, zal ik het jullie vertellen.

We moeten nu dus aan de slag met extra foto's, tekst en koppelen van artikelen. Ik denk dat ik binnenkort maar een dagje vrij plan van mijn werk om dit te doen.

The Brick House: de mooiste sieraden en horloge's vindt je in onze sieraden webshop. Nu ook BiBa sieraden in onze shop. En verzenden is altijd gratis!


Remy

Berichten: 2715
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Sint Anthonis

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 20:04

Ik zal ook maar even een teken van leven geven, ik lees wel mee maar heb eigenlijk vaak niets interessants te melden en ik heb altijd geleerd om in zo'n geval dan maar mijn mond te houden :o

Na een heuse thrillerperiode heb ik nu een contract voor onbepaalde tijd gekregen bij mijn (leuke) 16-uurs baan. En dat terwijl ze eigenlijk juist alle uitzendkrachten eruit aan het zetten zijn, dus dat is geluk. Hoewel ik er al rekening mee was gaan houden dat ik die uren thuis zou komen te zitten en dan mijn andere "pijlers" meer zou moeten exploiteren, zogezegd.

Mijn grootste probleem is eigenlijk dat ik mensen moet afhouden die mij een opdracht willen geven, simpelweg omdat ik gewoon de tijd niet heb. Dat voelt best rot, ik heb voortdurend het gevoel dat ik veel meer uit het lederatelier enz zou kunnen halen dan ik nu doe.

Yucca

Berichten: 4907
Geregistreerd: 06-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 20:07

Ik zal morgen even een foto maken van de auto! Ik vind het echt super mooi geworden, zelfs mooier dan ik gedacht had. Vandaag de hele dag bij de gemeente gewerkt en dus niet in de gelegenheid geweest om een foto te maken.

Voor mij zal reclame op de auto wel zin hebben. Ik doe het namelijk vooral voor naamsbekendheid in de Achterhoek en daar rij ik dan ook het meeste rond. Meten kan je het natuurlijk nooit, maar het is toch een rijdend reclamebord!

Joyce, hoe is het met een baan zoeken?

IMAGINATION is EVERYTHING

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 21:18

@Remy: Maar wat houdt je tegen om gewoon helemaal self supporting te worden? Wil je gewoon je baan behouden doordat je het zo leuk vindt, of ook omdat het een stukje zekerheid is? Want als het je droom is om helemaal zelfstandig te zijn, dan zou ik er gewoon voor gaan. Als ik het allemaal steeds zo hoor heb je daar zeker een goede basis voor!

@Yucca: Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je auto!

Wat werk zoeken betreft, in 1 woord bagger... En ik heb sinds 2 weken opeens ook weer een dip in de shop, dus dat is ook jammer. Inmiddels sta ik geloof ik op elke mogelijke site ingeschreven, ik check elke dag online vacatures, stuur regelmatig open sollicitaties en inmiddels ben ik aan het proberen om een basis salaris bij elkaar te kunnen verdienen met oppas- en schoonmaakwerk. Maar ook dat is lastig, want volgens mij probeert iedere werkloze dat nu zo'n beetje. Met andere woorden, ook daar is veel concurrentie ;) Maar goed, ik zoek verder en ik hoop nog steeds elke dag dat ik wat vind!

Taffje

Berichten: 2636
Geregistreerd: 03-01-06
Woonplaats: Terschuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 21:20

Ik wil ook zeker bestickering op mijn auto, zal eens rondkijken waar ik het het beste kan doen.
Heb al wel in mijn hoofd wat ik wil maar nu ff zien of het ook kan.
Zag laatst een auto die gefolied was, is ook erg mooi maar toch wel prijzig....

@Joyce, vervelend dat alles zo samen loopt, nou is dit volgens mij ook wel de slechtste periode van het jaar......

Voor CranioSacraal therapie voor je paard/pony zie: http://www.EquiCranio.nl = EquiCranio ook te volgen op facebook
Voor coaching met inzet van paarden: http://www.Equi4You.nl = Equi4You ook te volgen op facebook
Voor informatie zie de website of facebook, heb je nog meer vragen stuur gerust een mail of pb.

Mallootje

Berichten: 5620
Geregistreerd: 02-04-08
Woonplaats: Belgie

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 21:27

Joyce: bij ons is de webshop de afgelopen 2 weken ook sterk verminderd, dus ik denk idd dat het aan de periode ligt..

Het Ruyterhuys Tweedehandszadels - Specialist in de in- en verkoop van tweedehandszadels

Remy

Berichten: 2715
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Sint Anthonis

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 21:58

Ik denk dat de maanden na de decembermaand altijd wat minder zijn, maar ook dat het effect van de crisis ook steeds duidelijker gaat worden. Ik merk het in de salon ook, sommige trimsalonklanten laten zich naar achter zetten met redenen als dat het te koud zou zijn of dat het nog niet nodig is. Maar ik weet dat een aantal van hen het momenteel niet makkelijk heeft en dus door het naar achter zetten van een trimbeurt de maand weer door komt. Als ik vermoed dat dat het geval is vraag ik tegenwoordig tussen neus en lippen door of ze de vacht misschien wat korter willen hebben zodat ze er wat langer mee toe kunnen en dan zie ik vaak opluchtig op hun gezicht verschijnen. Veel mensen voelen het onderhand echt wel in hun portemonnee.

Joyce: ik heb verschillende redenen om deze baan te willen houden. De zeer dierbare collega's die ik al een keer bij een reorganisatie ben kwijtgeraakt en nu bijna allemaal weer in deze businessgroep zijn teruggekomen. Het werk vind ik ontzettend leuk. Ik heb een heleboel leuke taken naar me toen kunnen trekken; een stuk grafisch ontwerp wat echt iets is dat ik fantastisch vind (heb mezelf op mijn werk met photoshop en Illustrator leren werken), website bijhouden, producten uploaden, maar ook een technisch deel. Laatst heb ik met een dremeltje een spaarlamp zitten ontmantelen om het printplaatje van de concurrentie er uit te slopen zodat dat door onze engineers onderzocht kon worden. Dat vind ik dus geweldig :D
En daarnaast zorgt die baan voor een stabiele financiele pijler met weinig lichamelijke slijtage (die ik in de salon wel heb) en waardoor ik qua ziektekostenverzekering goed zit.

Als er een kind ziek is kan ik thuis werken en ik ben volledig flexibel met mijn uren. Zo'n baan met bijbehorende collega's vind ik nooit meer, en kan ik dus niet zo maar opgeven.
Ik wil ook niet alleen maar thuis werken, ik ben het type dat dan heel snel kluizenaarachtige trekjes gaat vertonen :')

Wel heb ik inmiddels flink geïnvesteerd in bepaalde gereedschappen (man wat zijn die duur -O- ) voor mijn leerwerkplaats, zodat ik een hoop tijd en werk bespaar en hopelijk wat meer meters kan maken.

Ik denk (nee, ik weet) dat ik eigenlijk gewoon te veel wil :o (heeft ook te maken met mijn ongeluk waardoor ik me realiseerde dat het snel voorbij kan zijn en besloten heb dat ik al mijn dromen nog wil waarmaken nu het nog kan)

Yucca

Berichten: 4907
Geregistreerd: 06-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 22:53

Remy schreef:
Ik wil ook niet alleen maar thuis werken, ik ben het type dat dan heel snel kluizenaarachtige trekjes gaat vertonen :')


Haha, herkenbaar! Daarom werkt ik ook deels buitenshuis, omdat ik anders totaal ontregeld raak.

Vanavond een kort stuk op de tv gezien over dat zzpers de nieuwe armen zijn. Interessant om te zien welke ondernemers ze in beeld hadden: een stucadoor die blijkbaar op iets te grote voet had geleefd, lees: grote opslag/bedrijfsbussen/veel machines/materiaal. Daarnaast een jonge meid met een kookstudio die erg goed liep, maar die 7 dagen per week 24/7 bezig was. En een stel dat na een verhuizing en nu in de crisis geen opdrachten meer binnenkrijgt. Nu deden ze van alles om geld bij elkaar te krijgen, tassen maken, tenten opknappen, hele rare dingen allemaal. Ze vertelde er ook nog doodleuk bij de tassen, á 100 euro, niet goed liepen...het waren echt geen mooie tassen :')

Jee Joyce, dat banen zoeken is echt een gebed zonder einde voor jou! Wou dat ik een baan voor je uit de hoge hoed kon toveren, maar helaas....

Ik ben vanavond bezig met de laptop op schoot: portfolio maken voor tuinontwerpen. Eindelijk een goede basisstructuur gevonden en nu gaat het super snel! :j

IMAGINATION is EVERYTHING

Mear

Berichten: 1359
Geregistreerd: 13-11-12
Woonplaats: Ridderkerk/Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 22:58

@ Joyce, kun je niet iets vinden in de klantenservice werk ofzo :\? Wat rot zeg dat je zo lastig aan de bak komt..

Remy

Berichten: 2715
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Sint Anthonis

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-13 23:00

joyce2 schreef:
Wat werk zoeken betreft, in 1 woord bagger... En ik heb sinds 2 weken opeens ook weer een dip in de shop, dus dat is ook jammer. Inmiddels sta ik geloof ik op elke mogelijke site ingeschreven, ik check elke dag online vacatures, stuur regelmatig open sollicitaties en inmiddels ben ik aan het proberen om een basis salaris bij elkaar te kunnen verdienen met oppas- en schoonmaakwerk. Maar ook dat is lastig, want volgens mij probeert iedere werkloze dat nu zo'n beetje. Met andere woorden, ook daar is veel concurrentie ;) Maar goed, ik zoek verder en ik hoop nog steeds elke dag dat ik wat vind!


Ik vind het echt erg dat zo'n meid als jij met zo veel capaciteiten loopt te poetsen... -O- Ik hoop echt voor je dat je heel snel een fantastische baan vindt.

Yucca: fijn dat je lekker bezig bent. Voor jou wordt het straks in het voorjaar zeker een stuk drukker?

Duplo

Berichten: 1441
Geregistreerd: 11-12-04

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 08:30

@Joyce balen dat je nog steeds niets hebt gevonden, zit je ook in een 'lastige' regio?

Mijn contract liep per 31 januari af dus ik heb ook even met samengeknepen billen gezeten, veel gesolliciteerd en via mn moeder eens een vacature gekregen die in haar inbox was gekomen.
15 febr gesolliciteerd en 16 febr aangenomen. Afgelopen maandag begonnen en tot nu toe bevalt het heel goed. Heb meteen gemeld van eigen bedrijf en daardoor graag 3 dagen zou werken (ipv fulltime van de advertentie) en was allemaal geen probleem ze wilde me blijkbaar erg graag hebben.
Heb echt geluk gehad wat dat betreft.

Mallootje

Berichten: 5620
Geregistreerd: 02-04-08
Woonplaats: Belgie

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:35

Dat is inderdaad een meevaller Duplo!

Ik zit met een ideetje, maar weet niet wat mijn klanten ervan gaan vinden. Ik wil een foto-album op mijn facebookpagina gaan maken met 'veilingen'. Daar zou ik dan regelmatig een of meerdere producten plaatsen, bijvoorbeeld laatste maten, laatste kleuren, uitlopers, .. met een 'startprijs' en een einddatum. Vervolgens kan er geboden worden en de hoogste prijs wint. Ebay op Facebook dus, als het ware.
Alleen twijfel ik een beetje over hoe bindend zo'n facebook-bod is, maar anderzijds, als het niet binnen een bepaalde tijd wordt betaald/opgehaald heb ik ook niet echt wat verloren.
Vinden jullie het wat?

Voorlopig zou ik het alleen op fb doen omdat zo'n veilig integreren op de website weer wat moeilijker wordt, maar als het aanslaat kan het wel omzetten..

Het Ruyterhuys Tweedehandszadels - Specialist in de in- en verkoop van tweedehandszadels

foxy80
Blogger

Berichten: 6489
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:38

Waarom zet je het dan niet op e-bay zelf? Groter publiek, veilig voor beide partijen, en volgens mij vallen de kosten wel mee.

Mallootje

Berichten: 5620
Geregistreerd: 02-04-08
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:40

Ebay heb ik geprobeerd en dat werkte niet echt, daar gaat alles ook op in de massa vind ik..
Ik heb ook niet het gevoel dat Ebay voor veel Belgen wordt gebruikt, althans niet voor paardenspullen.

Het Ruyterhuys Tweedehandszadels - Specialist in de in- en verkoop van tweedehandszadels

Lalidan

Berichten: 11919
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:43

Je zou het kunnen combineren, op ebay zetten en dan op je facebook promoten? Dus een linkje en uitleg op je facebook zetten. Idee op zich is denk ik niet verkeerd en je kan je er sowieso geen buil aan vallen.

Awareness sucks, but so does getting CPR
F. Kooij, TacT2019
[&] Before the next breath you need the grace…
….to breathe out [&]

foxy80
Blogger

Berichten: 6489
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:45

Duidelijk aangeven dat je wereldwijd verzendt, heb je dat gedaan? E-bay.be is idd niet zo groot, merk dat .uk en .de versie groter zijn

Mallootje

Berichten: 5620
Geregistreerd: 02-04-08
Woonplaats: Belgie

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:51

Ja had ik gedaan, niet wereldwijd maar wel binnen Europa. Werk jij met Ebay?

Het Ruyterhuys Tweedehandszadels - Specialist in de in- en verkoop van tweedehandszadels

foxy80
Blogger

Berichten: 6489
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: het vrije waasland

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 11:55

Nog niet, maar dat komt nog.

renepJarig
Berichten: 194
Geregistreerd: 11-02-13
Woonplaats: Yeovil UK

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 14:00

Nu heb ik op de site van de belastingsdienst gelezen dat inversteringen voorafgaande aan het inschrijven bij de kvk mag meenemen en de btw erover tergug kan krijgen na de bedrijfsstart. Weet iemand hoelang je kan teruggaan en of dit in het zelfde jaar dient te zijn?


holly
Berichten: 8836
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-13 14:14

Daar durf ik niks over te zeggen renep, maar misschien dat zijn er pas gestartte die dat wel weten?
Oh enne, hallo :D

renepJarig
Berichten: 194
Geregistreerd: 11-02-13
Woonplaats: Yeovil UK

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 14:21

Bedankt voor het warme welkom Szan en holly :)

Druk bezig met het finacieringsplan voor mijn ondernemersplan en dus kijken welke bedragen waarbij horen en dan een inzicht krijgen of we dit allemaal uit eigen zak kunnen financieren of dat we een bedrijfs lening nodig hebben voor het overige deel.
En dan wil ik wel kunnen overleggen hoeveel eigen geld we erin gestoken hebben voor we bij de bank aanklopten

connepon85

Berichten: 1396
Geregistreerd: 10-01-08

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 15:42

@Joyce Vervelend dat je nog niets hebt gevonden!

@Yucca; volgens mij ben ik het de vorige keer vergeten te zeggen, maar wat een fijne werkplek heb je!

@Mallootje; geinig idee van die veiling. Doe je dat met een programma als Shortstack ofzoiets? Of laat je mensen gewoon tegen elkaar opbieden via de reacties?

@renep ik weet het fijne er niet precies van, maar volgens mij moet je dat allemaal kunnen teruglezen op de website van de belastingdienst? Daar staan vast alle mitsen en maren

Ik ben ook bezig met ander werk erbij. Ik heb volgende week maandag een gesprek voor een hele mooie (freelance) opdracht. Ik ben nog met 1 man over en ik hooooop dat het gaat lukken. Megaleuk werk lijkt het me. Het is voornamelijk begeleiding van studenten die stage lopen; er op toezien dat ze de onderzoeken goed uitvoeren en daarnaast subsidieproject beheren.

11AFotograaf

Berichten: 1964
Geregistreerd: 25-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 16:07

renep schreef:
Nu heb ik op de site van de belastingsdienst gelezen dat inversteringen voorafgaande aan het inschrijven bij de kvk mag meenemen en de btw erover tergug kan krijgen na de bedrijfsstart. Weet iemand hoelang je kan teruggaan en of dit in het zelfde jaar dient te zijn?

Volgens mij alleen over hetzelfde jaar, maar dat weet ik niet meer 100% zeker.
Weet wel dat ik destijds mijn nieuwe camera pas in het nieuwe jaar mocht kopen, omdat ik pas halverwege het jaar was begonnen en daardoor niet meer aan het verplichte aantal uren zou komen voor bepaalde aftrekken... Dus was het interessanter om pas na de jaarwisseling mijn camera te kopen.

joyce2

Berichten: 11136
Geregistreerd: 14-05-01
Woonplaats: Amersfoort

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 16:23

Thanks allemaal voor de lieve reacties! Ik hou mezelf maar gewoon voor dat de juiste baan uiteindelijk vanzelf op mijn pad zal komen. Het heeft geen zin om er keihard over te gaan stressen, want daarmee zit je uiteindelijk alleen maar jezelf in de weg.

Of ik in een lastige regio zit? Geen idee eigenlijk. Ik heb meer het idee dat ik veel pech heb ;) Ik heb bijv. al meerdere keren gesolliciteerd op banen in de horeca (bediening, gastvrouw, barvrouw, etc), maar dan willen ze of een student hebben, of iemand die al ruime ervaring in de horeca heeft. Naja, ik val onder geen van beiden, dus dan krijg ik een afwijzing. Qua werk wat ik al heb gedaan (receptioniste/telefoniste, secretaresse, office manager) daar willen ze tegenwoordig alleen mensen met een HBO diploma, het liefst van Schoevers. Daarbij komt dan ook nog dat ze recente relevante werkervaring willen zien en ik heb 3 jaar detailhandel gedaan, ze kijken helemaal niet naar wat ik al die jaren daarvoor heb gedaan, dus dan kom je überhaupt al niet verder.

Klantenservice of callcenter wil ik liever niet, dan zit je constant met gezeur en daar heb ik niet zoveel trek in. Laat mij dan maar lekker oppassen en schoonmaken, dan kan ik tenminste een beetje zelfstandig werken en je doet een ander er nog een groot plezier mee ook! Dat geeft mij meer voldoening dan de hele dag met een headset op mijn hoofd zitten (en het verdient beter). Toevallig ben ik net nog op gesprek geweest bij iemand die een fijne hulp zocht voor een paar uur per week en het klikte heel erg leuk (heb er 2 uur gezeten), dus daar ga ik volgende week starten. Haar man heeft een eigen bedrijf, dus wellicht kan ik over een tijdje ook eens een balletje opgooien om te kijken of hij hier en daar misschien nog wat uurtjes hulp nodig heeft met administratief/secretarieel werk.

Nog een andere leuke ontwikkeling, maar dan met de webshop: Ik krijg de laatste tijd veel meer bestellingen uit België, dus ik moet toch maar proberen of ik de shop wat eerder toegankelijk kan maken voor de Belgische Buurtjes! (Nu moet alles via de mail afgehandeld worden, i.v.m. de verzendkosten)

Lalidan

Berichten: 11919
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Bokt-ondernemers deel 6: Bezigheden, tips en ideeën

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-13 16:31

Misschien kan je bij PostNL ook nog wat bijverdienen als postbezorger of sorteerder. Vaak een paar uurtjes in de week, soms in overleg welke dagen. Verdient niet veel, maar is wel vrij goed met andere activiteiten te combineren.

Awareness sucks, but so does getting CPR
F. Kooij, TacT2019
[&] Before the next breath you need the grace…
….to breathe out [&]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers