Gastric bypass

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

 
 
WendyLotte

Berichten: 1126
Geregistreerd: 01-01-14

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 13:47

Je hoort het niet zo vaak, maar er blijken toch wel meerdere mensen per jaar aan te overlijden. Het wordt zo gebracht als DE oplossing.
En inderdaad de blijvende klachten erna. Dat kan ook nogal variëren van een beetje vervelend naar behoorlijk ernstig.
Ik dacht dat er zelfs patiënten verenigingen (of zoiets) voor zijn.


Janneke2

Berichten: 15373
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 15:27

Succes!

Janneke

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-16 15:39

Beste janneke,

Even een klein dingetje eerst: Het is geen prive kliniek.
Maar dan verder.
Sinds dat ik mij kan heugen ben ik aan het dieeten. Ik heb werkelijk waar elk dieet wat er bestaat al gehad.
Ook ben ik naar een dietist geweest vroeger. Maar het NOK wil dat het van de afgelopen 5 jaar is en de afgelopen 5 jaar ben ik daar niet geweest.
Ik ben mij zeer bewust van het feit dat het niet een wonder middel is en dat ik er zelf ook heel hard moet voor gaan knokken. Maar daar zet ik mij ook 100% voor in.
Ik denk zelf dat jij geen overgewicht heb ( Maar dit kan ik fout hebben) Maar als je overgewicht heb ga je niet zo maar sporten.
Ik wil heel graag meer bewegen maar helaas heb ik een slechte linker knie die ik niet wil overbelasten.
Dit omdat ik een staand/lopend beroep heb met een 0 uren contract. Als ik ga sporten ben ik bang dat ik mijn knie overbelast met gevolg dat ik thuis zit en dus geen inkomen heb.
Verder wandel ik veel met mijn hond en mijn paardje.
En let ik nu al heel erg op mijn eten en ben ik er allemaal heel bewust mee bezig.

Dit is geen verwijt naar jou toe of stom bedoeld maar als je werkelijk alles al heb geprobeerd. En er al je hele leven mee bezig bent. Ik kan inmiddels zelf wel een dieet gaan schrijven en zelf wel consulente worden. maar niks helpt. En dit is de aller laatste oplossing die ik heb. Dan is het erg frustrerend als er andere mensen aankomen met (Misschien goed bedoeld?) Advies.
Daarbij zijn die mensen meestal zelf op goed gewicht.

doekenbas
Berichten: 230
Geregistreerd: 29-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 16:13

Hoi, ik heb zelf geen bariatrie operatie ondergaan, maar wel stage gelopen op de afdeling in het ziekenhuis waar deze patienten komen te liggen naar de operatie. Ik wil je 1 tip geven, neem een sleeve ipv een bypass. Bij een sleeve blijft je maagklepje behouden waardoor je nog steeds het gevoel blijft behouden dat je vol zit na een maaltijd. Bij een bypass is dat niet het geval en blijven mensen na verloop van tijd steeds meer eten waardoor ze weer aankomen. Wat de bariatrieverpleegkundige ook vertelde tijdens klinische lessen is dat een sleeve tegenwoordig meer gangbaar is als een bypass, mocht er een revisieoperatie nodig zijn omdat je met de huidge ingreep niet voldoende afvalt, kunnen ze een sadi doen, dat is de nieuwste operatietechniek.
Wat voor de rest het allerbelangrijkste is, houdt je aan de leefregels! Natuurlijk kan er tijdens de ok van alles gebeuren, een ok is nou eenmal niet risicovrij, maar de meeste complicaties zag ik bij mensen die zich niet aan de leefregels houden. Zo is het gewoon niet heel handig om de week na de ok een bord bami naar binnen te werken bijvoorbeeld :(
En mochten er redenen achter het overmatig eten liggen dan is het verstandig deze eerst aan te pakken voordat je de ok gaat doen, zo hadden wij iemand die hartstikke depressief was en daarom veel at, die was binnenhet half jaar terug omdat ze zoveel had gegeten dat ze alleen maar aankwam ipv afviel.
Een bariatrie operatie is een hulpmiddel, geen oplossing, dat moet je goed onthouden, en als je voldoende gemotiveerd bent en je goed inzet gaat het je zeker lukken!
Veel succes, en als je nog vragen hebt mag je altijd pb'en, ik heb veel gezien op de afdeling!

Janneke2

Berichten: 15373
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 17:49

JustAshley schreef:
Sinds dat ik mij kan heugen ben ik aan het dieeten. Ik heb werkelijk waar elk dieet wat er bestaat al gehad.
Ook ben ik naar een dietist geweest vroeger. Maar het NOK wil dat het van de afgelopen 5 jaar is en de afgelopen 5 jaar ben ik daar niet geweest.

Accoord- dat klinkt in mijn oren geruststellender dan je openingspost!
(Al vind ik 'ik heb alle mogelijke diëten geprobeerd' niet fijn vinden. En dat is wellicht ook krek het probleem: het is zoeken en maatwerk zien te krijgen en de zaken glashelder zien te krijgen.)
Citaat:
Ik ben mij zeer bewust van het feit dat het niet een wonder middel is en dat ik er zelf ook heel hard moet voor gaan knokken. Maar daar zet ik mij ook 100% voor in.

Ik ben alleen maar blij dit te horen - andermaal: zo klonk je OP niet.
Trouwens - ook hier stel je, dat je je er voor gaat inzetten, ipv je NU in te zetten, maar wellicht ben ik als tekstlezer soms erg/ te scherp.


Citaat:
Maar als je overgewicht heb ga je niet zo maar sporten.
Ik wil heel graag meer bewegen maar helaas heb ik een slechte linker knie die ik niet wil overbelasten.
Dit omdat ik een staand/lopend beroep heb met een 0 uren contract. Als ik ga sporten ben ik bang dat ik mijn knie overbelast met gevolg dat ik thuis zit en dus geen inkomen heb.
Verder wandel ik veel met mijn hond en mijn paardje.


Prima!
(Maar ik hoop vurig dat je mijn tip over liggende oefeningen doen niet gelezen hebt als 'ga lukraak sporten', want op slijtage en overbelasting van gewrichten en noem maar op zit je niet te wachten.)

En nogmaals: succes!

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

daffodil

Berichten: 9792
Geregistreerd: 12-11-03

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 18:01

Ik ben in augustus geopereerd en de keuze voor een gbp of sleeve heb ik overgelaten aan de artsen, die kunnen dat beter bepalen dan ikzelf denk ik.....het is een gbp geworden.

Overigens had ik een bijzonder slechte ervaring bij het NOK, telefonisch tot drie keer toe en ben gaan rondkijken of het ook buiten het NOK om kon, en ja dat kan. Juist bij jou in de buurt zit één van de betere ziekenhuis op bariatrisch gebied, het Slotervaart! Voor mij wel een eind rijden maar na het eerste telefoontje en de manier waarop ik te woord gestaan werd, een verademing! Daar heb ik dus ook hun traject doorlopen en ik ben in augustus geopereerd.

Ik ben er ontzettend blij mee maar me er heel erg van bewust dat ik enorme mazzel heb! Ik ben smorgens geopereerd en savonds om half tien heb ik gevraagd of ik niet naar huis kon, zo goed voelde ik me. Dat mocht natuurlijk niet maar de volgende ochtend wel.

Tip: Begin een week voor je operatie met het slikken van Arnica, dat gaat zwellingen tegen. Ik heb geen zwellingen gehad, geen bloeduitstortingen, geen last van het gas wat ze tijdens de operatie gebruikt hebben, helemaal niets! Het is dat ik een loeier van een migraine aanval kreeg drie dagen na de operatie (verklaarbaar gezien het verschil in inname) maar dat is echt het enige.

Ik ben nu op 6 ons na 30 kilo kwijt waarvan 8 voor de operatie. Ik val iets te hard af maar houd me goed aan de voorschriften. Let enorm op mijn eiwit inname en heb dus ook nog geen haaruitval. Ik hoop dat dat ook uitblijft maar heb dat geaccepteerd als risico.

Na een week stond ik weer les te geven en na twee weken kreeg ik groen licht om paard te rijden maar daar heb ik nog een week mee gewacht. Was wel spannend in het begin want je voelt van alles en je weet niet of het goed is. Maar dat ging prima.

Een hoop mensen vragen naar je streefgewicht maar dat heb ik niet. Ik voel me nu al zoveel fitter en gezonder, natuurlijk hoop ik op nog wel wat eraf en dat zal ook echt wel gebeuren want ik ben a.s. maandag pas 15 weken geleden geopereerd maar gewoon al zo blij met het resultaat tot nu toe!

Als je vragen hebt, stel ze gerust maar wees je ervan bewust dat er heel veel verschillen zijn tussen hoe mensen dit beleven en hoe ze ermee omgaan.

Zorry
Berichten: 1321
Geregistreerd: 17-05-08
Woonplaats: rotterdam

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 18:19

Ik ben 3,5 week geleden geopereerd aan een gbp. Operatie is goed verlopen en was al weer snel fit en deed snel weer alles. Helaas nu al 4 dagen ziek maar dat is waarschijnlijk een griepje maar moet voor de zekerheid morgen langs in het ziekenhuis.
Tot nu toe 10 kilo afgevallen, en moet zeggen het valt mij reuze mee. Eten en drinken gaat goed natuurlijk wel kleine beetje maar tot nu toe nergens last van.
Ik moest wel 2 weken voor de operatie beginnen met een crashdieet (kooldraad arm) en na de operatie ook 2 weken vloeibaar. De 2 weken vloeibaar is mij wel tegen gevallen.

Dogs Of Dylano's
Staffordshire bull terrier.

novita13

Berichten: 327
Geregistreerd: 15-02-10
Woonplaats: Vleuten

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 19:34

Ik zou ook bot het Slotervaart ziekenhuis kiezen ipv nok. Mijn maagband via nok gekregen in België...

Helaas bij problemen ondanks dat ze zeggen dat ze je helpen in nl, was dat in mijn geval niet zo. Moest telkens naar België.

Nu in Slotervaart geholpen, as woensdag weer. Ze zijn zo gespecialiseerd in voor en natraject dat ik dit "iedereen" zou aanraden.

Trouwens, ik mocht geen sleeve ivm maagband verleden. Bij darm problemen mag je geen gbp. En vaak kiest een arts tijdens operatie wat beste is.

Wico je bent top!

Kaulitz

Berichten: 368
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 22:37

Hoi!

Ik heb vorig jaar februari een Gastric sleeve gekregen, ben van 135,8 kg naar 65,9 gegaan.

Ook ik heb het via het NOK gedaan en mag 15 december weer terug voor de jaarlijkse checkup!
Afbeelding


wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 22:57

Ik volg dit graag even. Ben erg verrast dat er eigenlijk alleen positieve berichten zijn. Ik heb dit wel is overwogen, maar had allemaal doem scenario's in mijn hoofd. ik ga me er nog is in verdiepen.

@kaulitz: wat zie je er supergoed uit!

* Afke * Marleen
/_ /-| /_/ /^ /_\

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-16 23:00

@Kaulitz: Wauw ziet er goed uit ! :))

connie64
Berichten: 1333
Geregistreerd: 17-03-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 23:04

allereerst heel veel sukses!
ten eerste wil ik toch even reageren op een post over dat als je gaat uiteten dat je dan van te voren gaat bellen omdat je voor minder geld wilt eten of een kindergerechtje...echt te belachelijk voor woorden.
Als je veel eet ga je dan ook bellen en zeggen dat je t dubbele betaal??Ik kan me hier enorm aan ergeren.

Verder schrijf je ts dat je werkelijk alles aan dieeten gedaan hebt maar dat je te zwaar blijft.
Bij zo n operatie valt iedereen toch wel een kilo of 50 af,dit komt door het MINDER eten.
Mijn oma zei altijd als je te zwaar bent of wordt dan eet je teveel.

Ik ben zelf momenteel door een operatie waarbij ik heeeel veeel moet rusten (lees niet bewegen,niet werken,niet sporten)en zeer recentelijk gestopt met roken nu ook 10 kilo aangekomen.

Het is dus ook zeker niet als verwijt bedoelt maar waarom ga je niet zelf zo weinig eten alsof je een operatie gehad hebt,dan val je dus ook 50 kilo af en loop je geen risico.

Ik ga dus ook,zodra het weer lichamelijk mogelijk is weer lekker bewegen en zoveel (of zoweinig')) eten dat ik die 10 kilo weer lekker kwijt raak.
Laatst bijgewerkt door connie64 op 20-11-16 23:06, in het totaal 1 keer bewerkt

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-16 23:06

Connie: Ik wil hier maar 1 ding over zeggen en dat is als ik dat had gekund had ik deze grote stap niet hoeven zetten en als het zo makkelijk was geweest had niemand meer over de hele wereld overgewicht

connie64
Berichten: 1333
Geregistreerd: 17-03-11

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 23:07

nogmaals echt geen verwijt ashley maar waarom kan je het dan wel als je zo n gevaarlijke en ingrijpende operatie laat doen?Ik probeer het te snappen....

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-16 23:15

Nee weet ik. Maar ergens irriteer ik me heel erg aan mensen die maar denken dat het heel makkelijk is en die gewoon zeggen : Niet doen let gewoon op je eten.
Bij de operatie halen ze een stuk van je maag weg. Daardoor zit je sneller vol dus kan ik niet meer eten. Waar ik normaal bij veel eten vol zit zit ik dan al vol bij een mini beetje eten. Daarbij neem je niet alles op waardoor je dus afvalt.
Als ik het zelf had kunnen doen met minder eten had ik dat al lang gedaan.
De ene word dik van 1 snee brood de ander kan een heel brood op.
Helaas ben ik die van 1 snee brood.
Ik laat liever een gevaarlijke ingreep doen dan dat ik nooit meer kan paardrijden. Nooit meer normaal kan leven. En dat gaat gebeuren want ik kan het niet alleen.
als je nog vragen heb stel gerust want sorry dat het banketstaaf overkwam maar zo bedoelde ik het niet.
Maar soms is het gewoon lastig dat mensen zeggen: verander je eet patroon gewoon.
tegen een junk kan je ook niet zeggen: Stop gewoon!
Want obesitas is een ziekte die meestal gepaard gaat met een verslaving aan eten.
En ja blijkbaar ben ik verslaafd. Ik kan het niet alleen.
Waar verslaafde afkicken van heroine met behulp van Methadon, Ga ik mijn verslaving aan met een GBP en behoorlijk wat hulp van het nok!

gr!

connie64
Berichten: 1333
Geregistreerd: 17-03-11

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 23:18

oh nee hoor ik denk er helemaal niet makkelijk over,in zeer dichte omgeving maar liefst 4 mensen met zo n operatie!
en ja allemaal afgevallen...

ga ervoor ashley en laat ons foto s zien als je klaar bent zeg maar,en wat een geweldig fijn vooruitzicht als je volgend jaar om deze tijd als een mooie slanke den op een paard zit!!heel veel sukses en laat je niet kisten door enge horrorverhalen.

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-16 23:19

Haha Dankjewel connie! En ik ga misschien ooit resultaten laten zien.
Enge horrorverhalen heb je helaas bij elke operatie en ik neem het maar voor lief denk ik.

Echwel

Berichten: 9248
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 07:12

Het is o dat als je een keer op dieet gaat je je eerste fout maakt, vergeet niet je hebt een eet-stoornis en de operatie is alleen maar een hulpmiddel, vandaar de intensieve begeleiding, psychisch, beweeg en dieet
het is niet zomaar even wat en ik ben met mijn 55 jaar dolblij dat het überhaupt nog kon na van binnen een beetje verrot te zijn
Dit jaar heb ik er bewust voor zen bewust voor mezelf gekozen en dat is wat je moet leren weer van jezelf te houden en dat je daarbij een hulpmiddel gebruikt is super..

'Those we loved don't go away... They walk beside us...every day
Unseen, unheard , but always near... still Loved , still missed and still so dear

Janneke2

Berichten: 15373
Geregistreerd: 28-02-13

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 11:55

"Verander je eetpatroon" is kolder.
Na dat 1, 2 of desnoods 3 diëten zijn mislukt, is het zoeken naar 'wat gebeurt hier nu', en van "door diëten" word ik in elk geval (....ik ben een troosteter) alleen maar gefrustreerd, dus dat werkt keihard averechts.

Wat wel zoden aan de dijk kan zetten is je darm- en mondflora grondig onder de loupe nemen.
(Zo had ik de mondbacterie P. Gingivialis, een slim ding dat van suiker houdt en dus mij als "gastheer " een rotgevoel wist te bezorgen als ik geen suiker at. Een brave kuur orale probiotica verder was het al heel anders...)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Echwel

Berichten: 9248
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 12:20

Dus Janneke jij zegt dat je het beter weet dan degenen die er voor geleerd hebben en bulten aan ervaringen met obesitas...

'Those we loved don't go away... They walk beside us...every day
Unseen, unheard , but always near... still Loved , still missed and still so dear

Gypsy
Soort van gewaardeerd verhalenverteller

Berichten: 19512
Geregistreerd: 09-08-07
Woonplaats: The world is my playground.

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 12:20

TS vergeet dan niet dat je begeleiding zult moeten zoeken om met je verslaving om te gaan. Straks eet je zo weer door die verkleining heen...

Een collega van mij van vroeger daarbij is het behoorlijk misgegaan. Van haar maag is schijnbaar (nagenoeg?) niks meer overgebleven. Ze kan en mag nu bijna niks meer eten. Is echt broodmager geworden, maar wel met heel veel overtollig vel, waar ze niet gelukkig mee is.

JustAshley

Berichten: 672
Geregistreerd: 22-04-10
Woonplaats: Haarlem

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-16 12:22

Iedereen die wen gbp nodig heeft door het eten (dus niet medisch) is verslaaft aan eten. Bij het NOK krijg je 5 jaar na begeleiding en levenslang als je het moeilijk blijft houden.

Furrow

Berichten: 3615
Geregistreerd: 07-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 12:25

Ik denk wel dat het bij mij anders had opgelost kunnen worden, je ziet ook dat bij my 600 lb life iedereen wel afvalt. Maar als je eetverslaving zo hoog is en je walgt van jezelf en iemand zegt gb en he verliest veel kg kon ik toen aan niks anders denken.

Wat goed, ik heb bijna geen begeleiding gehad.

Tink89
Berichten: 2198
Geregistreerd: 16-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 12:26

Mijn neef heeft hem gehad, maar is amper afgevallen. Hij at erna wel minder, maar niet gezonder en gewoon heel veel kleine beetjes op een dag.
Het vraagt een grote levensstijlverandering en als je die nu zelf niet kunt doorvoeren, denk dan goed na hoe je dat straks wel gaat kunnen.

Sinds 29 april 2017 zijn wij gelukkig getrouwd :)

Janneke2

Berichten: 15373
Geregistreerd: 28-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-16 12:53

Echwel schreef:
Dus Janneke jij zegt dat je het beter weet dan degenen die er voor geleerd hebben en bulten aan ervaringen met obesitas...

Nee, dat zeg ik nadrukkelijk niet. (Gosh, waarom denk je dat kennelijk wel...?)

Wat ik daarstraks wel zei, is een goed gedocumenteerde optie, waar helaas nog niet iedereen 'die er voor geleerd heeft' aan denkt.
En die mij enorm hielp.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot, stella92 en 24 bezoekers