Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
_Zoe

Berichten: 1536
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 21:27

Nee dit is het nu zo’n beetje wat hij kan, liggen en Spaanse pas ene keer wel andere keer niet maar ben er verder ook niet echt mee bezig, maar zo nu en dan met spelen bied die dingen zelf aan dus zet ik er maar gewoon een commando op haha, hij is zo slim.

Ijzers heb ik zelf liever niet maar mocht blijken dat z’n hoeven snel slijten krijgt hij ze wel. Maar ze lijken tot nu toe super sterk te zijn.

https://www.instagram.com/zomora.horses/
They don't judge, gossip or lie. Horses, our true friends. He might only be here for a part of your life, but for him you are his whole life :+:


Cera_D

Berichten: 962
Geregistreerd: 10-12-15

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:05

Diego blijft lekker op blote voetjes staan, hij wordt natuurlijk bekapt en ik hou het zelf bij tussen de bekapbeurten. Ik verwacht ook niet dat hij ooit op ijzers komt te staan, zijn hoeven zijn heel hard. Zelfs na een stuk van 20 min draven over het asfalt is er nul slijtage te zien.

Art_Ificious
Berichten: 9881
Geregistreerd: 30-06-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:05

Geen ijzers onder Limo. Denk dat het niet nodig gaat zijn. En de smid hoopt dat het nooit nodig zal zijn. Zal een lastige zaak worden want Limo ziet de smid nu al niet graag. En als er een smid op stal is voor een ander paard is Limo nerveus.
Maar zelf mag ik alles doen aan de benen en hoeven :D

Doet me eraan denken dat ik nog eens een hoeffoto moet maken :D

Dierenportretten en logo-ontwerp voor betaalbare prijzen

AnnetteFlame

Berichten: 1262
Geregistreerd: 31-07-13

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:29

Ik doe ook geen ijzers bij Fabian zolang het niet nodig is

We hebben vandaag dubbele longe geïntroduceerd :D
Afbeelding
Afbeelding

Ilsey

Berichten: 1066
Geregistreerd: 20-09-17
Woonplaats: Kruishoutem, O-VL, BE

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:30

Ze lijken idd dikker met hun wintervacht, die van mij heeft ook een dikke pels en ik miskijk mij daar ook op. Dan ga ik voelen en denk ik 'oh! valt wel mee!'. Maar scheren zal ik nooit doen, 'k kan hem moeilijk zonder zijne jas zetten in de winter hé :brr: :o Ik wel al benieuwd om hem zonder te zien terug, ben al bijna vergeten hoe dat er uit ziet :D

Hier als eerste trucje, eigenlijk zonder daar op die manier veel bij na te denken maar ik vond het handig als hij dat zou kunnen, achteruit stappen op commando plakken. Nog maar bezig met de allereerste beginselen.

Wat ijzers betreft, hier niet en zal er ook niet komen. Echt nodig is dat ook nooit hé, er zijn andere oplossingen. Nochtans zal de grootste bezigheid in de verre toekomst buitenritten worden. Er komt ook geen smid bij ons paardjes, maar een natuurlijk bekapper.

_Zoe, je kan ook hoefschoenen proberen anders? Wel handig dat op commando zetten van dingen die hij uit zichzelf doet! Bij paard nog niet echt iets van spontane gedragingen tegengekomen waarbij ik denk oh dat zou ik op commando kunnen zetten, maar wie weet id toekomst. Maar bij de honden hebben we dat hier wel al gedaan of is dat onbedoeld ook al gebeurd. Zo moeten we sommige dingen in een andere taal uitspreken hier in huis omdat ze het anders begrijpen :P

Kabayo

Berichten: 11708
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:33

xApple schreef:
Hij lijkt dik :') En bedankt he.

Hij is niet te dik. Wel een enorme wintervacht waar op sommige plekken gewoon hele plukken haar uitkomen. Onder zijn buik en zijn hals bijvoorbeeld. En natuurlijk nog totaal
onbespierd.

Ik vind die enorme vacht zó lelijk. Volgend jaar lekker scheren :D

Het was niet als belediging bedoeld! Sorry :( Zilver is ook hardstikke dik hoor _O-
Ja bij die wollebaaltjes vertekend het snel.

Even inhaken op het ijzer gebeuren , ijzers is niet alleen bedoeld voor het minder laten slijten of dat je paard zulke harde hoeven heeft. Als ze een oft andere ziekte krijgen zouden ze toch misschien wel ijzers nodig hebben of misschien net zoals ik voor de beenstand. Maar na de keuring (eind juni pas) gaat ze weer lekker blootvoets.


Ziet er goed uit annetteflame!

Ilsey ben het niet met je eens. Deze franse stand kan je in mijn ogen niet anders oplossen. Dit groeit niet vanzelf recht. Al ben ik wel benieuwd hoe jij het dan zou doen.

Ik vraag mij langzamerhand wel een beetje af of iedereen hier "natural"is. Met name ijzerloos en alles natuurlijk

If pretty is all you have, ugly is all you are...
[KS-MK] Vlekjes en geen vlekjes in de maak

AnnetteFlame

Berichten: 1262
Geregistreerd: 31-07-13

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 22:59

Valt mee Kabayo :)
In jouw geval van Zilver snap ik het heel goed en als Fabian in dezelfde situatie zat zou ik het ook gedaan hebben ;)


Ilsey

Berichten: 1066
Geregistreerd: 20-09-17
Woonplaats: Kruishoutem, O-VL, BE

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 23:12

@Kabayo, dat laat ik aan de specialisten over zenne :)) als je daar nieuwgierig naar bent kan je het eens vragen op de fb groep 'Denken over paarden', daar zitten enkele heel goede natuurlijk bekappers die weten waar ze over spreken.

Ivm je andere vraag, wij houden de paarden zoveel mogelijk volgens de principes van natuurlijk paardenhouden, ben nieuwsgierig wie hier nog dus eigenlijk wel een interessante vraag. Normaalgezien is het nog de minderheid, maar er is wel een opmars heb ik de indruk.

mavantos

Berichten: 2645
Geregistreerd: 14-05-08
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 23:15

Ach, echt natuurlijk wordt het natuurlijk nooit. Dan moet je er ook niet op gaan zitten ;) . Genoeg ellendige hoeven gezien door 'natuurlijk bekappen'... Maar goed, ieder z'n ding! Ik zal heus ook wel dingen doen waar andere mensen van denken "Serieus?" :')

Hier gaan dan ook, mocht het nodig zijn, er ijzers onder. Zolang het niet nodig is blijven ze af. Scheelt een hoop centen :$

Kilimanjaro & Lovely

Ilsey

Berichten: 1066
Geregistreerd: 20-09-17
Woonplaats: Kruishoutem, O-VL, BE

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 23:46

Er staat dan ook bewust 'zoveel mogelijk' en niet 'helemaal' ofzo :D Wat betreft ellende en hoeven door bekappers, tja, da's kwestie van een goede uit te zoeken natuurlijk. Maar dat geldt ook voor een smid en voor alles eigenlijk, instructeurs, dierenarts, enz.

_Zoe

Berichten: 1536
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-18 23:54

Gaaf AnneteFlame, wil dat binnenkort ook eens gaan proberen.

Kabayo nee hoor ben totaal niet van dat natuurlijke gedoe, wat werkt dat werkt en voor ene paard is dat iets anders als voor andere paard. Als iemand alles natuurlijk wil en op zn 6e pas paard gaat inrijden en dat werkt heb ik daar net zoveel respect voor dan iemand die er met 3 opklimt en van mij part slof eraan heeft en paard 20 uur per dag op stal heeft :Y) ieder zn ding, zolang paard er goed uit ziet vind ik het allemaal prima :P echt natuurlijk is het toch allang niet meer allemaal.

https://www.instagram.com/zomora.horses/
They don't judge, gossip or lie. Horses, our true friends. He might only be here for a part of your life, but for him you are his whole life :+:

BrechtCarlos

Berichten: 1035
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Zwolle

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 00:40

Wat betreft hoeven, ijzers zullen er nooit onderkomen omdat ik er echt van overtuigd ben dat het niet goed is voor de paarden. Estrella bekap ik zelf. Niet perse natuurlijk bekappen omdat het nooit 100% één perfecte stroming kan zijn. Ik neem van alles wat mee waarvan ik merk dat het werkt en goed is. Maargoed, weet niet of we er een discussie van moeten maken in dit topic. Heb nog steeds respect voor mensen die wel ijzers doen omdat iedereen gewoon doet wat je denkt dat goed is, en dat is natuurlijk belangrijk.

Carlos <3

Kabayo

Berichten: 11708
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 06:48

Sorry ilsey. Maar ik laat Zilver niet natuurlijk bekappen. Teveel ellende gezien daarmee en al helemaal van die rare hoefstanden. (Onderuit gezakte hoeven , hele lage verzenen ,paard die dus inmiddels op de zool loopt en "platpoten") En ik wil ook niet betalen voor een uur lang vijlen. Als het voor andere mensen werkt , prima ! :D maar ik geloof er niet in. Ohja die fb groep zat ik tijdelijk in , niks voor mij :=

Brechtcarlos het is geen discussie. Meer nieuwsgierigheid. Ik vraag ook nergens wat beter is , alleen wat andere mensen doen/denken :) en dat vind ik het mooie aan dit topic!

Zoe , wij denken hetzelfde :D ach zolang het paard er niet onder lijdt zoals jij zegt is het natuurlijk geen probleem

If pretty is all you have, ugly is all you are...
[KS-MK] Vlekjes en geen vlekjes in de maak

Muronia

Berichten: 17176
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 06:59

Ik zie mezelf als normaal paardenmens. Ik probeer zo goed mogelijk mee te denken in waar ze zich prettig bij voelen binnen mijn mogelijkheden. Dit houdt hier in dat ze zoveel mogelijk buiten lopen (in de zomer 24/7 tenzij noodweer of lekgestoken) en in de winter dagelijks een aantal uren paddock, tenzij het weer dit tegenhoudt (nu 2 staldagen gehad omdat alles zo nat is opgevroren buiten en ik wil niet dat ze een been breken). Ik heb buitenstallen, dus veel frisse lucht. Ze krijgen dagelijks een normaal portie brok (geen tig kilo), ruim voldoende goed hooi (niet helemaal 24/7 maar komt een aardig eind in de richting) en heb geen vitaminekorrelskorrels, supplementen of vloeistofjes in mn zadelkamer staan. In de winter voer ik dagelijks wortels bij, in de zomer krijgen ze gras en in de herfst een appeltje. De hoefsmid komt elke 8-10 weken (gewoon klassiek, geen natuurlijk bekapper, ik heb wel gezien wat die aan kunnen richten), ze worden preventief ontwormd, DA komt wanneer nodig en ik probeer mn probleempjes eerst zelf met verstand op te lossen voordat er een peut of paat komt. Ik kijk naar mn paard om te bepalen wanneer die zadelmak gemaakt gaat worden, of dat nou 3 of 4 of 5 jaar is. Ik heb hoofdstellen met en zonder bit, ik rij met een gewoon boomzadel en ik was de afgelopen 25 jaar dressuurmiep dus dat zal ik nog steeds wel zijn :)

https://www.facebook.com/Stal-Muronia-110051990786770/
Veronia (v. Macho Polo) - Elonia (v. Ecksteins Eminenz) - Florentino (v. Florencio) - Wainonia (v. Oliver) - Elmira (v. Krimh)

Nynkster

Berichten: 4965
Geregistreerd: 04-03-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 07:39

Hier ook een “normaal” paardenmens. Ik bekap mijn pony’s zelf op de natuurlijke manier. Maar niet zo erg extreem dat ze zowat niet meer kunnen lopen. Ze hebben beide prima hoefjes en staan er ook goed op.
Mochten ze beide ooit iets krijgen ben ik niet huiverig om ze op ijzers te zetten, soms is dat gewoon nodig. Je hebt ook mensen die de paarden op ijzers zetten voor hun eigen gemak. Daar ben ik dan niet zon fan van.

Beleren gebeurt ook wanneer ik denk dat ze er klaar voor zijn. Ik ken mensen die zich echt vasthouden aan 3 jaar terwijl die pony net een jaarling is qua bouw :=

Ik ben wel iemand die het liefst de paarden scheert :):) mede door een beetje makkelijkheid maar dat lange winterhaar kan ik echt niks mee

Ohja en ze staan de hele dag buiten met inloopstal. Dus daar hoef ik me niet druk om te maken. Als ze binnen willen gaan ze maar binnen staan

Welsh Mountain pony's <3

Nynkster

Berichten: 4965
Geregistreerd: 04-03-12
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 07:42

Ohja misschien ook wel leuk om te vertellen :j
Lina gaat dit jaar ook op date :D

Ik ga dan gewoon doorrijden met de wagen totdat ze aangeeft dat het niet meer wil. Dan heeft ze daarna lekker vakantie om erover na te denken :j

Welsh Mountain pony's <3

HopeMyDay

Berichten: 1063
Geregistreerd: 04-12-16

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 09:19

Nou ik had mijn kleine man ook zonder hoefijzers staan en heb hem daar ook aangespannen mee beleerd maar bij het tweespan kwamen we erachter dat hij zijn maatje (die wel ijzers heeft) gewoonweg niet bij kon stappen. Nu hij IJzers heeft kan hij dat wel, ook voor wedstrijden (met de trajecten) is het echt nodig in het aangespannen rijden.

Nou ben ik zelf helemaal niet van natuurlijk, gewoon een boomzadel, bit en met mennen een stang.
Wel kijk ik met beleren hoe hij groeit en hoe hij zich tegen die tijd gedraagt (sws is hij dan al 4/4.5)

xApple

Berichten: 6367
Geregistreerd: 20-04-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 10:17

Kabayo schreef:
xApple schreef:
Hij lijkt dik :') En bedankt he.

Hij is niet te dik. Wel een enorme wintervacht waar op sommige plekken gewoon hele plukken haar uitkomen. Onder zijn buik en zijn hals bijvoorbeeld. En natuurlijk nog totaal
onbespierd.

Ik vind die enorme vacht zó lelijk. Volgend jaar lekker scheren :D

Het was niet als belediging bedoeld! Sorry :( Zilver is ook hardstikke dik hoor _O-
Ja bij die wollebaaltjes vertekend het snel.

Even inhaken op het ijzer gebeuren , ijzers is niet alleen bedoeld voor het minder laten slijten of dat je paard zulke harde hoeven heeft. Als ze een oft andere ziekte krijgen zouden ze toch misschien wel ijzers nodig hebben of misschien net zoals ik voor de beenstand. Maar na de keuring (eind juni pas) gaat ze weer lekker blootvoets.


Ziet er goed uit annetteflame!

Ilsey ben het niet met je eens. Deze franse stand kan je in mijn ogen niet anders oplossen. Dit groeit niet vanzelf recht. Al ben ik wel benieuwd hoe jij het dan zou doen.

Ik vraag mij langzamerhand wel een beetje af of iedereen hier "natural"is. Met name ijzerloos en alles natuurlijk


Haha nee joh geeft niks ik kan wel wat hebben :+ Maar die fjordenvacht vertekent enorm.

En over ijzers.. Ik heb er niks op tegen, onze Quarter had ze ook écht nodig nou prima toch. Ik heb ze voor mijn eigen paarden niet gehad maar mocht t nodig zijn gaan ze er onder.

_Zoe

Berichten: 1536
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 12:37

Spekkie is vandaag 3 jaar **\O/** Y)(^)


Afbeelding

https://www.instagram.com/zomora.horses/
They don't judge, gossip or lie. Horses, our true friends. He might only be here for a part of your life, but for him you are his whole life :+:

Art_Ificious
Berichten: 9881
Geregistreerd: 30-06-13

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 13:06

Pfoe even alles gelezen gaat vooral ocer ijzers of blootvoets.
Nouna Limo moet gewoon blootvoets staan zolang het medisch niet nodig is komen er geen ijzers onder. Maar ik val in herhaling haha.

Qua beleren kijk ik eerst wat equitom zegt (maandag al spannend :D). Daarna gaan we verder met spieren kweken aan de longe en dan rustig erop proberen te gaan.

Murosh geweldige post moest er even van lachen haha :D.

Zoe knap zeg 3 jaar. Limo moet wachten tot mei voor hij een extra lekkernij krijgt :+

Dierenportretten en logo-ontwerp voor betaalbare prijzen

AnnetteFlame

Berichten: 1262
Geregistreerd: 31-07-13

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 13:28

Gefeliciteerd Zoe, doet ie knap zo met slingers en een mens!

mavantos

Berichten: 2645
Geregistreerd: 14-05-08
Woonplaats: Westland

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 13:48

Gefeliciteerd!

Kaliber wordt maandag 22 januari gecastreerd }:)

Kilimanjaro & Lovely

Art_Ificious
Berichten: 9881
Geregistreerd: 30-06-13

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 14:58

Arme kaliber ook zijn zaakje achterlaten. ;( We zullen het hem maar niet zeggen zeker :D

Dierenportretten en logo-ontwerp voor betaalbare prijzen

Cera_D

Berichten: 962
Geregistreerd: 10-12-15

Re: Paarden die in 2018 beleerd gaan worden!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 17:28

Ik ben zelf ook wel een voorstander van het zo natuurlijk mogelijk paarden houden, maar dan wel met een flinke dosis gezond verstand erbij. Dus natuurlijk bakappen, maar daarbij wel kijken naar hoe het paard staat en wat deze nodig heeft ipv meteen de hielen zo laag mogelijk en alles met een liniaal uitmeten. En ik zie zelf paarden het liefste bitloos, maar ik weet ook dat het niet mogelijk is bij bepaalde paarden of als je echt de sport in wilt, en zal daarop ook niet oordelen. Daarbij heb ik ook geen sport ambities dus dan is het ook al makkelijker om mijn paard als blootvoetige beer in de wei te laten staan.

@zoe Gefeliciteerd, het is echt een super knap paard!

xApple

Berichten: 6367
Geregistreerd: 20-04-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-18 20:40

Ik ben qua huisvesting wel natural minded en echt voor 24/7 buiten met goeie schuilstal en goeie droge bodem.

Ruwvoer onbeperkt kan hier niet met deze rassen (DAN WORDEN ZE DIK :') _O- )

Bitloos doe ik niet want ik heb wel wedstrijdambities met Lars. En ik ben van mening dat netjes met bit rijden helemaal niet paardonvriendelijk is.

Ik had gister geen zin meer om te longeren dus vanavond gedaan. Hij was weer hartstikke braaf. Af en toe een beetje té braaf ~~}>


Afbeelding


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Appeltje_1, Blue_Berry, GoogleAdsense, sSanne, Vagabondo, xAnnouk, ZarahZoe en 12 bezoekers