Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

 
 
NatasjavE

Berichten: 30405
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 19:32

Van het weekeinde heb ik uiteindelijk. Vietnamese springrolls gemaakt.
2 varianten.
Een kipkerrie, taugé, komkommer, munt variant
En een gehakt, munt, koriander, wortel, komkommer variant.

De kip had ik eerst laten marineren in een kerriemarinade.
Het gehakt had ik rul gebakken met een mengsel van ui, kukurma, munt en peper en zout. En lekkere een poosje laten stoven.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....


Amandavd
Berichten: 11346
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 20:30

Bloodymary schreef:
We zouden hier toch geen koolhydraatarme dingen plaatsen, daar zijn andere topics voor. Hier lekkere culinaire dingen! Lasagne maak je van pastadeeg, niet van courgette.


Waar staat dat? Volgens mij gaat het er gewoon om dat niet alles gezond hoeft te zijn. Maar prima hoor. Als jij jezelf goed wilt voelen door zo te reageren moet je dat vooral doen.

Nachtlampje

Berichten: 4497
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 21:25

Bloodymary schreef:
We zouden hier toch geen koolhydraatarme dingen plaatsen, daar zijn andere topics voor. Hier lekkere culinaire dingen! Lasagne maak je van pastadeeg, niet van courgette.


Nouja... Het lijkt me toch dat iedereen een eigen smaak voor lekker mag hebben?
Voor mij persoonlijk is een voorwaarde voor lekker ook in zekere mate gezond; ik kan echt minder genieten van een traditionele lasagne als van eentje die ik nog extra volprop met groente.
Lijkt me dat als iemand een gerecht lekker vind en er tijd in steekt, dat dat ook gedeeld mag worden?



Overigens; we hebben 2 dagen gegeten van de stoof die ik dit weekend gemaakt had :9 er zat 700 gram vlees in, en ik had er nog extra paprika bij gedaan op het laatst.

DideH
Berichten: 4347
Geregistreerd: 21-03-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 21:40

Oeehh ik kom even meelezen, hoognodig wat nieuwe recepten nodig. Verval gezien ik voor 1 persoon kook steeds in dezelfde gerechten en wil weer eens wat variatie :)

Mensen zeggen altijd dat ik eigenwijs ben. Daar ben ik het niet mee eens.

Nieuwe avonturen van Milo!
[BB-ITP] Het leven van Pablo Escobar, alias Milo

marije1109

Berichten: 1051
Geregistreerd: 07-02-13
Woonplaats: Kraggenburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-18 22:04

Ik meld mij: ik ben ook van beroep, dus beetje een keukenprinsesje :D

Ik kook op het werk veel Franse keuken, maar thuis liefst Indisch, mijn oma is daar opgegroeid en ik heb van haar veel recepten geleerd.

Life is good, Marie mijn topper!

Bloodymary
Berichten: 3530
Geregistreerd: 02-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:06

marije1109 schreef:
Ik meld mij: ik ben ook van beroep, dus beetje een keukenprinsesje :D

Ik kook op het werk veel Franse keuken, maar thuis liefst Indisch, mijn oma is daar opgegroeid en ik heb van haar veel recepten geleerd.

Oh heerlijk Indisch, vooral van die familierecepten. Zet ze hier vooral neer!

NatasjavE

Berichten: 30405
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:17

Ohhh mijn tante heeft indische roots.

Echt haar gesmoorde kip is zo waanzinnig. :~ :~

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

M_D_H
Berichten: 14614
Geregistreerd: 01-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:23

Bloodymary schreef:
We zouden hier toch geen koolhydraatarme dingen plaatsen, daar zijn andere topics voor. Hier lekkere culinaire dingen! Lasagne maak je van pastadeeg, niet van courgette.

Lasagne kan je van alles maken. Lasagne is voor de Italianen niets anders dan een ovengerecht bestaande uit laagjes.
Ik heb laatst een lasagne gemaakt van crepe's :)) Super lekker <3

Verder kunnen hier prima koolhydraatarmen dingen staan want ook dat kan culinair zijn en gezond kan ook lekker zijn (en niet gezond kan ook lekker zijn)

Het enige wat mij opvoel aan het bericht van Amandavd is dat er onder het recept het aantal gram koolhydraten, kcal, eiwitten, vet en vezels stond.
Dan krijg ik toch weer een beetje een dieet gevoel, maar dat kan ook gewoon daar hebben gestaan omdat het recept gekopieerd en geplakt was :)

[o] Er komt een moment dat je je realiseert wie belangrijk is, wie niet meer belangrijk is........
en wie altijd belangrijk zal zijn!
Dus, maak je geen zorgen over mensen uit je verleden, er is een reden dat ze het niet gered hebben in jouw toekomst

It's in your moments of decisions, that your destiny is made

Rienn

Berichten: 10522
Geregistreerd: 09-02-07
Woonplaats: West

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:26

Bloodymary schreef:
We zouden hier toch geen koolhydraatarme dingen plaatsen, daar zijn andere topics voor. Hier lekkere culinaire dingen! Lasagne maak je van pastadeeg, niet van courgette.


Heel eerlijk, ik vind pizza met een bodem van bloemkool veel lekkerder dan de standaard pizzadeeg.

Ik ben wel in voor veranderingen en ga dus ook zeker de groente lasagne een keer maken.

22.11'15 In loving memory: Karrien.G

Iedere dag dat je de zon ziet opkomen is een cadeau.


MarliesV

Berichten: 11238
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:27

Indische recepten zijn meer dan welkom!

Dat stoofvlees in de pagina hier voor :~
Die ga ik binnenkort maar eens maken. Lijkt mij zalig!

Bloodymary, is dat een serieuze post >;) ?
Lekker is toch de standaard hier, niet of het wel of geen ubergezond recept is.

Wij eten vanavond rijst met spercieboontjes (vers, anders vind ik ze niet te eten) en hete kip.
Simpel te maken:
Ajam smoor aanfruiten in wat olie.
Kip er bij (origineel hoort kluifjes maar wij doen ivm smeren filet)
Als dit half gaar is, ketjap en suiker er bij en laten sudderen tot alles gaar is.

Zalig met gebakken uitjes en seroendeng. Kroepoekje er bij en klaar!

Life is short....SMILE while you still have teeth!

Amandavd
Berichten: 11346
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:28

M_D_H schreef:
Bloodymary schreef:
We zouden hier toch geen koolhydraatarme dingen plaatsen, daar zijn andere topics voor. Hier lekkere culinaire dingen! Lasagne maak je van pastadeeg, niet van courgette.

Lasagne kan je van alles maken. Lasagne is voor de Italianen niets anders dan een ovengerecht bestaande uit laagjes.
Ik heb laatst een lasagne gemaakt van crepe's :)) Super lekker <3

Verder kunnen hier prima koolhydraatarmen dingen staan want ook dat kan culinair zijn en gezond kan ook lekker zijn (en niet gezond kan ook lekker zijn)

Het enige wat mij opvoel aan het bericht van Amandavd is dat er onder het recept het aantal gram koolhydraten, kcal, eiwitten, vet en vezels stond.
Dan krijg ik toch weer een beetje een dieet gevoel, maar dat kan ook gewoon daar hebben gestaan omdat het recept gekopieerd en geplakt was :)


Dat klopt, ik had het gewoon gekopieerd. Ik zal dat voortaan weg laten! Ik heb het gewoon gedeeld omdat ik het voor de eerste keer maakte en verrast was hoe lekjer het was.

M_D_H
Berichten: 14614
Geregistreerd: 01-10-09

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:39

Hij zag er ook gewoon lekker uit hoor :)

Iets wat lekker is maar gezond mag gewoon geplaatst worden hoor :j

[o] Er komt een moment dat je je realiseert wie belangrijk is, wie niet meer belangrijk is........
en wie altijd belangrijk zal zijn!
Dus, maak je geen zorgen over mensen uit je verleden, er is een reden dat ze het niet gered hebben in jouw toekomst

It's in your moments of decisions, that your destiny is made

MarcoBorsato

Berichten: 35149
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Blaricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 08:42

NatasjavE schreef:
Van het weekeinde heb ik uiteindelijk. Vietnamese springrolls gemaakt.
2 varianten.
Een kipkerrie, taugé, komkommer, munt variant
En een gehakt, munt, koriander, wortel, komkommer variant.

De kip had ik eerst laten marineren in een kerriemarinade.
Het gehakt had ik rul gebakken met een mengsel van ui, kukurma, munt en peper en zout. En lekkere een poosje laten stoven.


Ik maak ze met rivierkreeftjes en rauwe groentes. Lekker dippen in soja.

Vanavond eten we hier zelfgemaakte loempia's van filodeeg. :9

quera. Voor altijd en langer

Warme groet, Gerda

Nachtlampje

Berichten: 4497
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 10:32

Heeft iemand hier ook ervaring met rijstvellen voor spring rolls? Ik heb ze ooit een keer gemaakt en vond het niet te kanen... Rubberige rare velletjes :+
Ik heb geen frituur namelijk, dus echte loempia's worden wat lastig.

Ik eet normaal in de ochtend altijd yoghurt, maar die was op een lepel na op :+ dus helaas helaas, ik heb maar banaanyoghurt pannekoekjes gebakken met een plakje gebakken spek.

Als dipsaus een combi van de lepel yoghurt en zelfgemaakte bessensaus <3

Receptje voor de bessensaus;
500 Gr aalbessen
200 Gr geleisuiker
10 Gr citroenzuur (evt)

Ik heb de aalbessen gewoon in een pannetje gekieperd, beetje laten inkoken en kapot koken tot een massa en daarna nog 4 minuten koken met geleisuiker.
Daarna in potjes gedaan en vacuüm laten trekken, maar vanochtend heb ik toch het even door de zeef gedrukt omdat ik me toch stoorde aan de pitjes.
En de saus die je dan overhoudt is echt yum Y)(^)

NatasjavE

Berichten: 30405
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 10:36

Ik gebruik inderdaad de rijsvellen. Je moet ze voldoende laten weken.
En zijn het lekkerste als je ze direct opeet.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

lor1_1984

Berichten: 10514
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:09

MarliesV schreef:
Indische recepten zijn meer dan welkom!

Dat stoofvlees in de pagina hier voor :~
Die ga ik binnenkort maar eens maken. Lijkt mij zalig!

Bloodymary, is dat een serieuze post >;) ?
Lekker is toch de standaard hier, niet of het wel of geen ubergezond recept is.

Wij eten vanavond rijst met spercieboontjes (vers, anders vind ik ze niet te eten) en hete kip.
Simpel te maken:
Ajam smoor aanfruiten in wat olie.
Kip er bij (origineel hoort kluifjes maar wij doen ivm smeren filet)
Als dit half gaar is, ketjap en suiker er bij en laten sudderen tot alles gaar is.

Zalig met gebakken uitjes en seroendeng. Kroepoekje er bij en klaar!

En boemboe sajoer bij de boontjes. :9
Ik sla je kiprecept even op, denk voor volgende week ofzo.

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10514
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:12

Nachtlampje schreef:
Heeft iemand hier ook ervaring met rijstvellen voor spring rolls? Ik heb ze ooit een keer gemaakt en vond het niet te kanen... Rubberige rare velletjes :+
Ik heb geen frituur namelijk, dus echte loempia's worden wat lastig.

Je kunt ook olie in een (braad)pan doen, gewoon een fles erin gieten.
Zo wordt emping bijv ook gebakken.

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

xxwienekexx
Berichten: 3127
Geregistreerd: 26-05-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:26

Mjam Mjam, ik krijg steeds meer zin om zelf in de keuken te staan :D (nog even klussen) dan kan ik alles gaan uitproberen :D

Zuchini

Berichten: 929
Geregistreerd: 06-05-17
Woonplaats: Punta cana, dominican republic

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:29

Loempia van rijstvellen heb ik ook wel eens gemaakt, maar echt lekker vond ik het ook niet. Beetje smakeloos en flubberig.

MarcoBorsato

Berichten: 35149
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Blaricum

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:41

Ik eet ze dan ook alleen met vulling.

Loempia's van filodeeg doe ik in de oven, gezonder en net zo lekker.

quera. Voor altijd en langer

Warme groet, Gerda

marije1109

Berichten: 1051
Geregistreerd: 07-02-13
Woonplaats: Kraggenburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:29

Als je loempiavellen of filo gebruikt kun je ipv frituren ze ook in de oven doen. Niet helemaal hetzelfde maar wordt wel krokant.
Zelf zorg ik dan wel dat de vulling goed gaar is.

Life is good, Marie mijn topper!

8nnemiek

Berichten: 36135
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:34

Loempia’s van rijstvellen heb ik regelmatig geprobeerd, maar die ontploffen bij mij altijd in de frituur terwijl het rijstvel gewoon zacht en flubberig blijft -O-

Filodeeg moet ik ook eens proberen. Kopen jullie dat ergens of maken jullie het zelf?

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Eelmo

Berichten: 1617
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:35

Ik maak loempia's ook altijd van filodeeg en in de oven :) Waarmee vullen jullie je loempia's? Filodeeg zelf maken heb ik nooit geprobeerd, ik haal het altijd gewoon in de supermarkt (diepvries).

Boontjes doe ik altijd met knoflook, (verse) gember, bruine suiker (1 eetl), sambal (1 tl.) en ketjap manis. Hoeveelheden op gevoel. Meestal doe ik er ook nog een ui door, of gebakken spekjes. Maar je kunt er vrij veel mee varieren denk ik.

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster

8nnemiek

Berichten: 36135
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 12:39

Als vulling gebruik ik taugé, glasnoodels (van mungbonen, niet de gewone noodels of mie), wortelslierten,prei, ui, groentebouillonpoeder, peper, zout en sambal. Dan smaken ze echt naar de loempia’s van de vietnamees :j
Er mag ook nog witte kool doorheen, dat wordt er ook vaak in dunne sliertjes in verwerkt.

❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

NatasjavE

Berichten: 30405
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 13:07

8nnemiek schreef:
Loempia’s van rijstvellen heb ik regelmatig geprobeerd, maar die ontploffen bij mij altijd in de frituur terwijl het rijstvel gewoon zacht en flubberig blijft -O-

Filodeeg moet ik ook eens proberen. Kopen jullie dat ergens of maken jullie het zelf?


Ik frituur ze net.

Ik maak de rijstvelden met heet water zacht.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ikkuhh90, koenlover, MizzMontana, Nele80, ryukapple, SanneMylou en 19 bezoekers