[VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Moderators: RianneH, Ymor, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-18 19:11

Linde99 schreef:
Wat een knap paard is het toch! En vind het ook wel knap dat je uiteindelijk met hem hebt gefietst hoor! Is toch best iets engs.

Ik herken trouwens dat gebouw op de laatste foto maar waar is dat ook al weer? :+ :? is dat niet langs een snelweg ofso?


Ik vond het vooral knap dat we niet verongelukt zijn :+ De buurvrouw kwam ook nog langs met een shetlander voor de sulky. Dat kan natuurlijk niet, aldus Joep :')

Het gebouw is langs een spoor :) We staan middenin een stadswijk, direct langs een spoor. Worden ze lekker verkeersmak van :)*

IG: @arabierjoep


Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-18 19:35

update


Vanaf het moment dat de Rambo Mickhelm Multibridles (wat een productnaam!) op de markt kwamen, wilde ik ze hebben. Nee, vergeet dat, ik MOEST ze hebben. Maar godsallemachtig wat zijn die dingen duur.

Eindelijk na jaren vragen en sparen kreeg ik op mijn 20ste verjaardag niet alleen - tot grote schrik van mijn moeder - een cavia, maar ook een Rambo Mickhelm Multibridle. Ik was dolgelukkig met Perry (de cavia) en natuurlijk met mijn Rambo Mickhelm Multibridle. Maar mijn fjord van krap 1.40 past net aan in een Full-hoofdstel. Joep heeft een een klein hoofd en draagt op dit moment een pony-touwhalster en een cob-halster. Maar ik ben gelukkig met mijn RMM en wil er ook een voor Joep. Maar dat geld heb je niet zo maar liggen, want er loopt nog een cavia in huis (die allergisch is voor zaagsel), Joep die nog verschillende specialistische bezoeken in het verschiet heeft zitten, dus dan is zo’n hoofstel een dure ingreep.

Mijn oplossing: gewoon kijken of mijn arabier met mini-hoofd in het hoofdstel van mijn fjord met mega-hoofd past. En dat lukte :') Net, dat moet ik toegeven. Maar: het zit. Het past. Het werkt. Het scheelt weer 200 euro :Y)

Ik ben dus ook gelijk begonnen met de eerste keer academische rijkunst. Met Rimska, mijn fjord, ben ik tot mijn grote schrik vorige maand begonnen aan een arbeidspiroutte op de grond, dus stappen en stoppen moet ik hem wel kunnen leren. HA, dat viel wat tegen. Wat. Kan. Dat. Paard. Hard. Hij vond het lastig om te ontspannen, dus zijn reactie was lopen. En hard. Hij wilde zo graag voor mij werken dat hij in de overdrive ging. En ik probeerde hem bij te houden terwijl ik achteruit door een mulle zandbak liep. Op een gegeven moment dacht ik: dat moet anders kunnen. Het enige wat ik hem vroeg was een stapje naar voren. Maar goed in zijn overdrive betekende dat een hele lange zijde. Ik besloot gewoon in versnelling 0 te beginnen: stil staan. Dat ging. Hij zocht zelfs de ontspanning op. En toen hij die gevonden had konden we opeens een lange zijde heerlijk rustig stappen terwijl hij nog steeds met zijn neusje op de grond liep. HOERA.

De leer voor de volgende keer? Dat we fatsoenlijk kunnen stappen aan een touwhalster in zijn ‘parelli-stand’, betekend niet dat we ook kunnen stappen als ik achteruit loop in de ‘academische rijkunst-stand’. Even vergeten dat hij niet op de automatische piloot gaat. Super stom, maar daar leren we (in dit geval vooral ik) weer van. Feit is dat hij aan het einde van het half uur heerlijk ontspannen liep en hij leek te begrijpen dat rustig stappen een ding is. Ik ben wel mega trots, want hoe snel kan een paard iets oppakken. En ook wel trots op mijzelf. Ik leer hier ook weer van - en nog belangrijker. Als rasechte recreatie ruiter raak ik niet meer in paniek van het woord dressuur - ik begin het zelfs leuk te vinden _O-

Afbeelding
even ontspannen na de training zijn snebje komt weer terug <3


Afbeelding
een geconcentreerd koppie met een smakkend lipje HOERA


Afbeelding
hij was erg trots op zichzelf. Zijn zelfvertrouwen groeit ook! net als zijn voorpluk.... :')

IG: @arabierjoep

Linde99
Berichten: 845
Geregistreerd: 19-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-18 07:58

Isabel_k schreef:
Ik vond het vooral knap dat we niet verongelukt zijn :+


:') :') :')

Mooie hoofdstellen zijn dat he! Heb hem zelf ook en superblij mee. Sidenote; mijn merrie van 1,70 past gewoon een full :=

Volgens mij zitten jullie wel in de goede flow, zeker als hij zo graag voor je wilt werken. :) Jullie komen er wel

Instagram: equerna.kelsey

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-18 12:21

Linde99 schreef:
Isabel_k schreef:
Ik vond het vooral knap dat we niet verongelukt zijn :+


:') :') :')

Mooie hoofdstellen zijn dat he! Heb hem zelf ook en superblij mee. Sidenote; mijn merrie van 1,70 past gewoon een full :=

Volgens mij zitten jullie wel in de goede flow, zeker als hij zo graag voor je wilt werken. :) Jullie komen er wel


Oh prachtig! Zonder te veel glitters ook *\o/*
Rims past trouwens ook een Xfull, de maatgeving is wat raar haha

De haflinger van een stalgenoot heeft dezelfde maat als het paard van een ander stalgenootje. En die is bijna 1.80 :+

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-18 22:03

Update


De afgelopen dagen hebben we rustig verder geoefend met grondwerk en academische rijkunst. Eigenlijk gaat alles steeds beter. Hij stuitert soms zonder aankondiging door de bak, werkt mee, vindt het leuk om aan het werk te gaan (een dag stilzetten resultaat in een stuiterend paard de dag erna) en groeit steeds meer in spieren. We zeggen alleen een beetje gekscherend dat hij meer tieten moet krijgen :+ Elke deken glijd over zijn borst, behalve maat 175. Maar daar steekt zijn halve kont uit, haha. Eigenlijk past hij in niet een reguliere maat.

Buiten wandelen gaat ook met steeds meer rust. Alleen vanavond hadden we (vooral hij) last van regen. We liepen buiten toen er een klein buitje aan kwam zetten. Hij liep heel rustig naast me, maar begon toen behoorlijk te stuiteren. Maar beter dan een paniekreactie; dat sowieso.

Ik ben steeds meer bezig met hem leren een rustpunt op te zoeken als hij schrikt en dus niet alleen achter mij te verschuilen. Ooit komt er een dag dat ik op zijn rug zit en dan moet hij het 'alleen' opknappen.

Hieronder is een foto die bij lange na niet perfect is, maar voor nu redelijk in de buurt komt. Je ziet dat hij zijn hals laat zakken en zijn rug lang maakt, terwijl hij ook nog ondertreed. Hij dondert hier wel op de voorhand, maar ik was meer met foto's bezig dan met hem, omdat ik toch beeld materiaal wil gaan verzamelen voor later. Toen hij hier net kwam had hij geen spieren in zijn hals, rug en billen. Ook kon hij alleen maar of héél snel of héél langzaam lopen op de cirkel terwijl hij naar binnenviel én sloffende stapjes maakte met een weggedrukte rug. Hij krijgt steeds meer ruimte, swing en spieren. Fijn om die verandering te zien!

Afbeelding

Edit: ik zie nu nog veel meer dingen die beter mogen en die hij ook beter kan als ik hem meer achter zijn vodden zit :D

IG: @arabierjoep

Hilary

Berichten: 6901
Geregistreerd: 22-05-04

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-18 22:46

Meelezer hier herkent zich in te weinig tieten of te veel kont voor een deken :+ Mijn ruin heeft een Bucas irish turnout, die past hem goed zónder af te zakken aan de voorkant en mét kont binnen boord. Misschien ook wat voor jullie?

Oy with the poodles, already

Sadira
Blogger

Berichten: 4867
Geregistreerd: 14-09-11
Woonplaats: Omgeving Eindhoven

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-18 23:04

Wat leuk om te volgen, ik herken veeeel verhalen van mijn eigen (hydrofobe) arabier. Ze klinken heel vergelijkbaar qua karakter. Tip: dekens van Amigo. Voor Mish een perfecte pasvorm :)

Synergy Horsemanship! op Instagram en Facebook
C.A. Sadira, Arabisch Volbloed merrie ♥

Les (ook online videoles) in natural horsemanship, grondwerk, loswerken, longeren, dubbele lange lijnen, etc.
Skye, arabierkruising, merrie ♥

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-18 07:38

Ik zal eens kijken naar die dekens :) Mijn fjord heeft de Irish Turnout volgens mij.

En grappig Aleeneh dat je wat van Mish herkent. Ik heb haar stiekem al van veulen af prachtig gevonden.

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 16:53

update


Waar ik geen fan ben van dekens - ik vind ze onhandig, irritant en heb ik al gezegd onhandig, is Joep 100% team deken. Hoe krijg ik het uitgezocht :+ Ik heb hem als het even kan liever niet heel de winter onder een deken, omdat hij ook al een hele zomer ingepakt staat. Maar goed ons compromis is dus bij regen. En afgelopen dagen heeft hij dan ook onder een afzichtelijke zebra-deken gestaan die ik heb gekocht toen ik 13 was. Het ding is nooit gebruikt...


Afbeelding

Anyway hij kwam vandaag compleet ingesmeerd met modder van de track. Paard grijs, deken grijs. En omdat ik hem dat nog nooit heb zien doen vraag ik me toch af of het toeval is of dat hij zich echt lekkerder onder een deken voelt...

Moeilijk moeilijk, zo'n deken. Is het te warm, te koud? Precies goed?

Vandaag ben ik ook een stuk buiten met hem wezen lopen. Hij vindt het maar spannend. Al moet ik zeggen dat het steeds beter gaat. Van zijn vorige eigenaar heeft hij geleerd dat hij bij spanning mag gaan grazen als een soort noodrem. Maar hij is veel te slim en heeft het toen ik hem net had heel erg gebruikt omdat ik hem niet in kon schatten :D Inmiddels zie ik er doorheen en is het niet alleen vreselijk vermoeidheid dat hij de godsganse dag loopt te grazen, maar ook gewoon stout. Ik probeer het af te leren, maar dit is een gewoonte die er maar lastig uitgaat. We zijn goed onderweg en het gaat steeds beter waardoor zijn neiging ook minder wordt.

Ik had nog wel bijna ruzie met een hardloper die al rennend Joep over zijn neus 'aaide' en vervolgens mijn stalgenootje haar paard ook. Nou ja lekker laten gaan. Maar later kwam ze terug en vroeg ze of ze stil konden staan zodat ze beter kon aaien :wow: Denk het niet, maat. Dat vond mevrouw-de-hardloper niet leuk want de dijk is voor iedereen. Daar had ze een punt, maar mijn paard is niet voor iedereen en al helemaal niet voor haar ~~}> Gelukkig droop ze toen wel af, want als ze Joep nog een keer over zijn neus had geaaid had ze gegarandeerd een blauwe arm. Zijn neus is privé terrein <<)


Afbeelding

Afbeelding

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 18:56

update


Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland was. Wat ik wel weet is dat het in Zuid-Holland beestenweer was. En dit vond Joep ervan:

Afbeelding

Tussen deze foto’s zit 24uur. Ik heb me rot gelachen, maar ik vond hem ook wel een beetje zielig :o Gelukkig ziet het weer (en de weersverwachting) er een stuk beter uit. Dus hij staat weer lekker bloot. Wel heb ik vandaag voor ruim 200 euro een Bucasdeken gekocht. Mijn fjord heeft dezelfde en ik vind hem het geld volledig waard. Vooral omdat ze 24/7 buitenstaan en dan is een goede deken wel essentieel. Nu hoop ik alleen nog dat de ruinen de deken van Joep een beetje met rust laten. Maar goed, ik weet natuurlijk ook wel dat het alleen bij hopen blijft _O-

Vandaag heb ik ook een nieuw zadel gepast. Ik ben steeds meer na gaan denken over hoe ik hem precies wil inrijden en ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat een springzadel mij geschikt lijkt. Omdat hij enorm kan vertrekken heb ik daarin meer steun heb, dan in een dressuurzadel. Ik heb al vaker springzadels gebruikt voor paarden met dit specifieke probleem en dat zat voor mij dan lekkerder :j Overig was dit paard gewoon een verzorgpaard dat af en toe spoken in de bak zag }>

Van een kennis mocht ik in zijn schuur naar oude paardenspullen komen graven. Alles wat mijn moeder en ik wilde en konden gebruiken mocht mee naar huis. We vertrokken met veiligheidsbeugels (voor Joep), een springzadel (ook voor Joep), een zomereczeemdeken + vliegenkap, een hele oude wollen deken, twee vintage dekjes en transportbeschermers. Het springzadel is van Spalding en ligt boven verwachting goed op Joep in stilstand. Nu nog een singel en kijken hoe hij zich in beweging houd.

Afbeelding
mijn fjord met een té leuke wollendeken. Die komt dus uit de schuur :)) Het ding is net zo oud als zij, maar van echt wol. En dat is zo lekker als zweetdekentje in de winter <3


Afbeelding

IG: @arabierjoep

Sadira
Blogger

Berichten: 4867
Geregistreerd: 14-09-11
Woonplaats: Omgeving Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 20:28

Afbeelding
Zou het echt geen familie wezen? :') Ik wilde Mish ook nooit onder een deken hebben, maar mevrouw EIST een deken, en anders staat ze de hele winter er zo bij. _O-

Het is wederom genieten (en een feest van herkenning) om je verhalen over Joep te lezen.

Wat een bijzondere voorbijgangers zijn er toch ook in deze wereld he :') Groot gelijk dat je op je strepen ging staan.

Synergy Horsemanship! op Instagram en Facebook
C.A. Sadira, Arabisch Volbloed merrie ♥

Les (ook online videoles) in natural horsemanship, grondwerk, loswerken, longeren, dubbele lange lijnen, etc.
Skye, arabierkruising, merrie ♥

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 20:41

Ach arm beest _O-

Voorbijgangers in de randstad zijn wel raarder dan in zeeland (waar ik oorspronkelijk vandaan kom). Dat is een enorm verschil!

IG: @arabierjoep

Calixae

Berichten: 422
Geregistreerd: 12-07-17
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 20:56

Ik kom je topic nu pas tegen, maar ik ga zeker volgen! Wat beschrijf jij dingen op een leuke manier zeg. Heb sommige stukjes echt moeten lachen. Je bent ook echt super positief. En heerlijk om te lezen hoe jij hem de tijd gunt om er klaar voor te zijn. +:)+

Die voor en na foto ook, arm beest _O-

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-18 21:11

Leuk om te lezen en leuk dat je volgt :))

IG: @arabierjoep

Gypsy
Soort van gewaardeerd verhalenverteller

Berichten: 19512
Geregistreerd: 09-08-07
Woonplaats: The world is my playground.

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 21:42

Joep, mijn pony Heidi wil je even wat zeggen.

"Laat je niet opjutten door je mens, ik heb ooit eens opgevangen dat mensen het zelf ook hardstikke leuk vinden om bij regen binnen onder een dekentje te zitten en snackjes te eten. Ik eis dus ook gewoon mijn dekentje op, het ding schijnt waterdicht te zijn maar zeker weten doe ik dat niet want ik ren altijd bij de eerste druppel de schuilstal in om te chillen en hooi te eten. Ik laat me met mijn 21 jaar niks meer vertellen. Supergoed van jou dat jij je mens ook al afgericht hebt om je een jas aan te doen! Blijf ook goed zorgen dat ze zich schuldig voelen, die sukkel van mij komt regelmatig twee keer per dag wisselen zodat ik het niet te warm of te koud heb."

Sorry ts het is ook niet mijn persoonlijke mening. :')

laraxXxemma

Berichten: 4643
Geregistreerd: 23-11-11
Woonplaats: Wakkerdam

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 22:19

Ik ga ook meevolgen! Vind de "Ik ben sielug want ik ben nat" foto's hilarisch :') Sorry pony maar water is nou eenmaal natuur :(:)

What sort of weirdo doesn't laugh at it's own jokes?

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-18 08:38

Gypsy schreef:
Joep, mijn pony Heidi wil je even wat zeggen.

"Laat je niet opjutten door je mens, ik heb ooit eens opgevangen dat mensen het zelf ook hardstikke leuk vinden om bij regen binnen onder een dekentje te zitten en snackjes te eten. Ik eis dus ook gewoon mijn dekentje op, het ding schijnt waterdicht te zijn maar zeker weten doe ik dat niet want ik ren altijd bij de eerste druppel de schuilstal in om te chillen en hooi te eten. Ik laat me met mijn 21 jaar niks meer vertellen. Supergoed van jou dat jij je mens ook al afgericht hebt om je een jas aan te doen! Blijf ook goed zorgen dat ze zich schuldig voelen, die sukkel van mij komt regelmatig twee keer per dag wisselen zodat ik het niet te warm of te koud heb."

Sorry ts het is ook niet mijn persoonlijke mening. :')


Thanks Heidi :+ Fijn dat je hem nog even opjut... Ik zal het doorgeven!

IG: @arabierjoep


Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-18 08:39

laraxXxemma schreef:
Ik ga ook meevolgen! Vind de "Ik ben sielug want ik ben nat" foto's hilarisch :') Sorry pony maar water is nou eenmaal natuur :(:)


Leuk! En wat nou natuur. Hij komt uit de woestijn, hoor }>

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-18 21:46

update


Natuurlijk heb ik altijd geweten dat paarden een tijd nodig hebben om te wennen. En dat wennen bij Joep langer zou duren had ik ook wel verwacht. Een paar weken geleden hoorde ik van stalgenootjes dat hij brutaler werd. Niet vervelend, zeker niet. Maar gewoon brutaler. Zijn vacht ging er steeds beter uitzien. Hij werd steeds vrolijker en het timide paardje begon te verdwijnen. In de kudde is hij nog steeds een doetje, maar wat was ik trots toen hij voor het eerst een mep gaf aan een van de leiders, die hem al heel de dag liep te irriteren. Dat hij daarna zo snel als hij kon naar de voerplek aan de andere kant van de track rende, vergeten we voor het gemak.

Tijdens trainen begon ik het ook te merken. Een weigering hier, een stoute blik daar. Hij is letterlijk en figuurlijk aan het schoppen naar autoriteit. Dus tijdens mijn les afgelopen zaterdag besloot ik samen met mijn instructrice hem even uit te dagen. Zo kon ze zijn dominantere gedrag ook zien. Hij is niet vervelend, hij is gewoon aan het uitproberen.

Dat hadden we geweten. Hij ging door de bak alsof zijn hoeven op springveren stonden. Alsof zijn staart een eigen leven leed. And I was holding on for dear life. Na tien minuten showen zijn we weer op 0 begonnen. Gelukkig was hij toen heel braaf en hebben we een goede les gedraaid. Dat hij de bontrand van mijn capushon trok, vergeten we even :roll:

Om het weekend gezellig af te sluiten ben ik samen met Joep een stukje wezen wandelen op de dijk. Een ‘nieuwe’ dijk. Een dijk waar we nog nooit geweest waren. Een dijk waar de engste wezens wonen die hij ooit had gezien: shetlandpony’s. Dat Joep op de track staat met een shetlander maakt niet uit. Want deze waren buitenaards.
De shetlandpony’s stonden onderaan de dijk (hoe durven ze). En voor een shetlander met korte pootjes is het moeilijk om een stukje omhoog te rennen om bij het hek te snuffelen. De ene shet nam een aanloopje en rende met moeite de dijk op. Daar had Joep het ontzettend druk mee. Want: OMG HIJ STAAT OP DE DIJK. Ik zag de andere shet ontzettend zijn best doen om de dijk op te klimmen. Het lukte niet. Totdat hij met vier benen tegelijk de lucht in sprong en zó voor Joep zijn neus lande, bovenop de dijk _O- Ik had het niet meer. Ik heb dat paard nog nooit zo hard zien schrikken. En die shetlander keek beteuterd. Die snapte er ook de ballen niet meer van :D

Afbeelding
de eerste schrik


Afbeelding
de I-don’t-know-man

Gelukkig heeft hij zijn mini-heartattack overleefd, want hij moest ook nog een urenlange passessie in. Dekens. Uiteindelijk gekozen voor de allerduurste die er was, maar hij past. Geen borst die niet in cup A past. Geen billen die eruit steken. Hoera voor de deken *\o/* Dat hij ruim een maat kleiner heeft dan mijn fjord van nog geen 1.43, hoeft hij niet te weten.

Afbeelding
Hij ziet eruit als een vierkant lego poppetje, maar de voering moet nog wat mee gaan bewegen. }:0 De grootste grap van de dag vond ik nog wel mijn vader. Hij is niet echt een paardenman en vind Joep stiekem best een griezel. Maar, zijn kinderen zijn into de paarden, dus hij heeft ook een poos gemend met Rimska. Hij maakt zich sindskort ontzettend zorgen om Joep en de regen. Hij vond het eerst maar aanstellen, maar toen ik hem uitlegde dat hij dezelfde reactie had als onze windhond, moest er toch wat gebeuren. Hij heeft de arme vrouw bij de EJ helemaal ondervraagt over de pasvorm en bleef vandaag maar zeuren om foto’s :Y)


Afbeelding
En de enige bestaande foto van mijn twee paarden zonder dat ze elkaar boos aankijken. (Ik had appels mee, that’s why)

IG: @arabierjoep

stefanie33
Berichten: 37
Geregistreerd: 12-04-07

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-18 22:46

Hèhè die shetlanders zijn geen buitenaardse wezens hoor. Zijn toevallig heel lief en nieuwsgierig. Ze weet hoe die Arabieren zijn, ze had er een als vriend.
(grappig als je je shet ineens in een topic voorbij ziet komen.)

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-18 22:49

Oh wat leuk! Ik vind je shets zo leuk :+ Ik fiets er altijd voor om, zodat ik langs je weitje kan fietsen _O-

IG: @arabierjoep

stefanie33
Berichten: 37
Geregistreerd: 12-04-07

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-18 06:14

Haha wat leuk. Ik heb met mijn vorige shetlander bij jou op stal gestaan. Maar dat was nog een paar eigenaren terug.

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 16:20

Grappig! Kleine wereld zo :+

IG: @arabierjoep

Isabel_k

Berichten: 4443
Geregistreerd: 18-03-12
Woonplaats: Zuid holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-18 22:05

update


De afgelopen dagen (en eigenlijk weken) is het allemaal niet zo spannend. We zijn vooral een hoop aan het bevestigigen en daar kan je nu eenmaal niet een enorm verhaal aan hangen. Al zou ik dat wel willen, want ik vind het schrijven heel leuk :D

Maar goed. Afgelopen zondag heb ik een kleine fotoshoot gedaan met een stalgenootje. Gewoon lekker simpel, op de dijk voor stal. Maar zoals een echte arabier beaamt heeft hij vooral heel hard geknord op alles wat hem niet aanstond (takken, honden, fietsers). Dat hij die al duizend keer heeft gezien maakt niet uit, want deze keer moest hij heel lang stil staan. En je moet het natuurlijk wel spannend houden voor je baasje {:)-:( Overigens begon hij pas met klieren toen ik heel even weg was gelopen om mijn fjord te vangen die alweer onderweg naar huis was :+ Misschien toch stress dat ik verdween?

Eind goed al goed, de foto’s zijn leuk geworden en het doel is bereikt. Het doel zijnde: een foto van mijn paarden samen. Dat was nogal een ding, want er was gras (lekker!) en Rimska was bloedverziekend chagrijnig :j Dat mag, als je merrie van 22 bent en je naast een hyper-hyper-hyperactieve ruin moet staan.

Deze avond heb ik een keer een zadel opgelegd. De laatste keer was om dit zadel te passen, maar toen heb ik niet aangesingeld en had hij het niet eens door. De keer daarvoor was ik er knap hard afgevallen en dat is natuurlijk ook niet de manier om het af te sluiten.
Vandaag was hij ontzettend braaf. Hij vond het in eerste instantie wel spannend, maar hij werd er steeds makkelijker mee en ging ook steeds ontspannender bewegen. In eerste instantie liep hij als een soort houten klaas achter mij aan :Y) Aan het einde van de zware tien minuten werd hij baldadig en ging hij lopen ‘arabieren’. Hij had wat last van de wind (vond hij) en toen ben ik maar gestopt. Maar: geen paniek *\o/*
Zo met dit ouderwetse springzadel en zo zonder manen ziet hij er echt uit als een renpaard, maar dat ga ik niet tegen hem zeggen. Ik wil hem ook niet op ideeën brengen *\%/*

Afbeelding

De volgende keer pak ik wel even een touwhalstertje, maar voor nu was dit wel fijn. Hij kon zo dichtbij mij lopen zonder dat ik in de war zat met een touw van ruim tien meter. Dat geeft toch wat meer rust. Ik vind het wel fijn om te zien dat hij steeds zekerder wordt. Zowel in de kudde als gewoon in het werk. Ik zag laatst een filmpje van een paar maanden geleden (toen ik hem net had) en ik weet nog dat ik toen heel blij met het beeld was, omdat hij voor het eerst niet zo paniekerig aan het draven was. Maar als ik dat nu terug zie :n Een hele slechte vacht, lelijke manen (al heeft dat er dan weer niets mee te maken), heel smal en 0 spieren op zijn rug. Ik ben echt blij dat hij blijft verbeteren!


Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Isabel_k op 13-11-18 22:12, in het totaal 1 keer bewerkt

IG: @arabierjoep

Maflinger_S
Berichten: 9967
Geregistreerd: 01-07-08

Re: [VOLG] arabier Joep - traumaatjes te lijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 22:09

Vooral blijven schrijven als je dat zo leuk vind. Ik vind lezen leuk, dus we gaan goed. :D

Hele herkenbare verhalen over je arabier. Vooral dat ie eigenlijk best braaf is totdat ie een uitbarsting/uitbarstinkje van arabierigheid krijgt. Mijn binnenvettende stresskipje heeft precies hetzelfde. Lijkt heel relaxt aan de hand, is dat ook, totdat er gearabierd moet worden. Maakt niet uit wat de aanleiding is.

Joep ziet er nu goed uit.

If you mess with the planet, the planet will mess with you ...
Black and white are just opposite ends of fifty shades of grey
"Keep Buggering On", W. Churchill en Appleman, Leiden, 3 december 2019
"Under a cherry tree there are no strangers", Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018