Bijrijder gezocht voor jonge D-pony ruin

Gevraagd | Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2018-12-05 12:19

Informatie over de verkoper

Advertentie details

In verband met een drukke fulltime baan en twee paarden op twee locaties, ben ik opzoek naar een bijrijder/verzorger voor mijn jonge D-pony.

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met een 5 jarige pony die nog veel moet leren? Dan ben je aan het juiste adres.
Finn is dus een 5-jarige D pony van 1.46m. Ik heb hem in augustus 2018 gekocht met veel achterstallig onderhoud, in de afgelopen maanden zijn we dan ook vooral bezig geweest met hem gezond en rond krijgen. Inmiddels zijn we op het punt aangekomen dat ik hem dressuurmatig aan het oppakken ben onder het zadel. Hij heeft nooit geleerd dressuurmatig correct te lopen, dus dit is een hele (leuke) uitdaging. Hij leert snel en pakt nieuwe dingen ook vrij snel op.

Finn is een super nuchtere ruin, hartstikke bomproof en zal geen stap verkeerd zetten. Hij schrikt vrijwel nergens van en anders gaat hij hooguit 3 passen in draf. Zal zeker niet bokken of steigeren onder het zadel. Loopt braaf zijn rondje als je niks moeilijks van hem vraagt. Bij moeilijke dingen kan hij wat puber gedrag vertonen (versnellen, sterk worden), maar hij zal nooit lelijke dingen doen. In principe de ideale kinderpony.

Aan de hand ook heel makkelijk. Omdat hij nog jong is, kan hij wat lomp overkomen. Dit zit ook een beetje in zijn karakter. Hij is makkelijk te corrigeren. Zijn orenspel is voor velen onduidelijk, maar hij is ontzettend vriendelijk en houdt van aandacht.

Finn staat op een privé stalling bij mensen aan huis (Kapel-Avezaath bij Tiel). Deze stalling is volpension dus er hoeven geen verplichte klusjes gedaan te worden. Wel wordt het gewaardeerd om de boel netjes achter te laten en af en toe eens te helpen met stal of wei uitmesten, dekens wisselen of paarden binnen/buiten zetten.

De stal beschikt over een 20x40m buitenbak met een bodem die 365 dagen per jaar te rijden is. In de avond ook geen probleem, gezien we 4 grote led baklampen hebben. Naast de bak hebben wij nog een longeercirkel, die tevens als paddock gebruikt wordt. Ook is er springmateriaal aanwezig. Helaas hebben wij geen uitrijmogelijkheden (behalve de polderwegen).

Dus.. Ben jij
- Iemand die het leuk vind om aan de slag te gaan met een bomproof pony?
- Iemand die bereid is te lessen bij dezelfde instructrice (op eigen kosten: €22,50 per les)?
- Iemand die eigen vervoer heeft?
- Iemand die circa 2-3 dagen in de week kan?
- Iemand die een kleine bijdrage kan leveren?

Neem dan contact met mij op! Wie weet kan ik jou een paar dagen in de week een pony bieden die je dan kan zien als je eigen pony.

In overleg is er veel mogelijk, zoals wedstrijden in de toekomst. Zelf ga ik hem in 2019 tussen de paarden starten. Ook ga ik hem in de loop van het jaar oppakken in het springen/crossen.

Registreer en log in om contact op te nemen met Ghostattack.
↑ Naar het begin van de pagina