Wildkleur IJslander merrie

Prijs: €6.000,00 | Geplaatst: vr, 2019-01-11 10:16

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
7 jaar
Stokmaat:
140 cm
Kleur:
Wildkleur
Ras / stamboek:
IJslander
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Skutla frá Aldenghoor
Vader: 
gálsi frá Liberté
Vader van moeder: 
Kári frá Aldenghoor

Vader: Galsi frá Liberté - NL2006100066
Moeder: Skutla frá Aldenghoor - NL2003200160

Dalla is een prachtige 7-jarige wildkleur merrie van ongeveer 1m41 groot. Ze is niet alleen een plaatje om te zien maar ook echt een plezier in de omgang.
Op 4-jarige leeftijd werd Dalla licht zadelmak gemaakt, daarna werd ze ingezet in de fok. Ze heeft dus reeds een veulen gehad en heeft zich bewezen als goede moeder.
Momenteel staat Dalla dus in de verkoop en wordt ze opnieuw opgepakt onder het zadel. Dit doen we echter rustig aan, aangezien haar veulen nog maar net afgespeend is.

Ze heeft erg aangename, zachte gangen waar toch ook ruimte in zit. In vrijheid toont ze vooral draf en soms wat pasjes tölt, onder het zadel biedt ze erg veel tölt aan. Ze is een eerder sensibel paard en erg zacht in de omgang. Hierdoor is ze soms een beetje wantrouwig, maar dit verdwijnt ook erg snel als ze ziet dat er helemaal niets ergs is. Ze let erg goed op haar ruiter en reageert dus ook erg fijn op alle hulpen.
Dalla is ook bekend met longeren en lange-teugel werk en dit lijkt ze erg leuk te vinden. Op straat is ze bomproof en echt nergens bang van. Ze loopt zo doorheen wegenwerken met kranen en tractors zonder ook maar een krimp te geven!
Tel daarbij haar zachte gangen en je hebt een ideaal toekomstig wandelpaard, waarmee je ook op een wedstrijd zeker niet zal misstaan.

Registreer en log in om contact op te nemen met RavenIris.
↑ Naar het begin van de pagina