9-jarige IJslander merrie

Prijs: €3.000,00 | Geplaatst: vr, 2019-01-11 10:27

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
9 jaar
Stokmaat:
135 cm
Kleur:
Vos
Ras / stamboek:
IJslander
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Tölta frá Imertarvik
Vader: 
Prúður van Loo
Vader van moeder: 
Farsæll frá Ási I

Vader: Prúður van Loo - BE2003101411
Moeder: Tölta frá Imertarvik - BE2000201316

Tindra is een 9-jarige vos merrie.
Ze is lekker voorwaarts en erg slim. Vrijheidsdressuur en nieuwe trucjes leert ze bijvoorbeeld erg snel!
Ondanks haar leeftijd heeft Tindra nog niet erg veel ervaring onder het zadel. Op zich is ze braaf, zo heeft ze een tijdje in groepjes kinderlessen en buitenritten mee gedaan, maar je merkt dat ze trainingsmatig nog veel moet leren.
Met andere paarden erbij is ze erg fijn te rijden, ook in groep. Wanneer ze alleen is, is ze nog wat onzeker en neemt ze graag wel eens zelf beslissingen, zoals naar links gaan wanneer je eigenlijk naar rechts wil gaan. :-) Een paard met humor dus.
Op buitenrit is ze niet onder de indruk en ook groot verkeer is geen enkel probleem. Ze is echter wel voorwaarts en durft -voor de lol en gewoon uit onwetendheid- wel eens een sprintje te trekken. Ze gaat echter niet bokken of steigeren.
Tindra beschikt over voldoende tölt en doet dit ook netjes onder het zadel. Echter heeft ook dit nog wat bevestiging nodig. Ze heeft erg comfortabele en zachte gangen wat erg fijn is voor een ruiter die graag buitenritten maakt.

Doordat Tindra nog niet helemaal doorgereden is en ook lichte eczeem heeft (makkelijk onder controle te houden met een deken) is haar prijs ook erg aantrekkelijk.
Wij denken dat Tindra het best tot haar recht komt bij een wat zelfzekere ruiter die lekker vaak met haar aan de slag wil gaan. Vooral voor lange buitenritten is ze erg geschikt.

Registreer en log in om contact op te nemen met RavenIris.
↑ Naar het begin van de pagina