Rafiki zoekt een 5* huisje

Prijs: notk | Geplaatst: za, 2022-01-22 14:41
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
3 jaar
Stokmaat:
163 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
Kruising
Stamboekpapier:
Nee

Wegens relatiebreuk moeten wij helaas op zoek naar een nieuw 5* huisje voor onze grote vriend Rafiki.

Rafiki is een bijna 3 jarige koudbloedkruising (geboren 21-03-2019). Het is een enorme allemansvriend, knuffelbeer eerste klas en belooft een heel erg fijn recreatiepaard te worden. Wij hebben Rafiki als veulen gekocht en hij is in een gemengde kudde opgegroeid waarbij hij altijd 24/7 buiten stond. Inmiddels is hij door verandering van stal ook gewend aan overdag buiten (minimaal 8 uur) en 's nachts op stal. Rafiki is absoluut géén paard om dagen op stal of beperkt op een kleine paddock te laten staan! In de kudde is hij heel gemakkelijk in te scharen, kent zijn plaats maar is niet snel onder de indruk van "de grote jongens".

In de zomer van 2021 zijn we rustig aan begonnen met wat klassiek grondwerk. Dit pakte hij ontzettend snel en goed op, maar door zijn leeftijd hebben we er alleen een basis mee gelegd. Rafiki kent het hoofdstel (bit en bitloos) en heeft al eens een longeersingel en barebackpad op gehad. Van geen van allen is hij onder de indruk. Ook is hij gewend aan zowel groot als klein (landbouw-)verkeer en braaf met wandelen door zowel bos als langs drukke wegen. 

Qua karakter is hij erg nuchter maar wel met voldoende "go", eerlijk, behoorlijk intelligent en soms wel even een tikje lomp maar absoluut niet gemeen. Hij zou een ideaal paard zijn voor een recreant met brede interesse qua disciplines.

 * Rafiki is netjes gechipt, geent (I/T), bekapt en ontwormd na wormeitellingen/advies DA.

 * Keuren door DA is uiteraard toegestaan, wel op kosten koper.

Vraagprijs: nader overeen te komen.

Goed huis is belangrijker dan prijs.

** Meer foto's kunnen altijd gestuurd worden, ik krijg helaas niet alles geupload. In de loop van week 4 zullen nieuwe standfoto's gemaakt worden, de standfoto bij deze advertentie is van afgelopen oktober.


Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina