Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Almiro

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Albatros
Geenfotosport.jpg
Dekhengst
Geboren: 28 mei 1984
Overleden -
Sexe: Ruin
Kleur: Brin
Stokmaat: 1,66 meter
Ras: KWPN
Ruiter -
Website:Almiro werd na het verrichtingsonderzoek door de HBC Stal aangekocht en verhuurd aan Evert Soethout in Oostelbeers. In 1989 werd hij om veterinaire redenen gecastreerd.


Afstamming en signalement

Afstamming van Almiro
Almiro G Ramiro-Z preferent B Raimond Ramzes
Infra
Valine Cottage Son xx
Holle
Vidorette H Alme Z Ibramhim
Girondine
Lorette A Palatin preferent
Bistro preferent

Sportieve carrière

Almiro werd in 1988 2e in de hengstencompetitie springen. Hij is in 1989 verkocht als springpaard.

Carrière in de fokkerij

Verrichtingsonderzoek

Verrichtingsverslag

In 1985 vond het verrichtinsonderzoek plaats. Hieronder een samenvatting:

Gehoorzaam, vriendelijk en eerlijk. Bij begin onderzoek nog groen. Houdt in alle gangen het kruis te hoog en buigt te weinig in het spronggewricht. Heeft een goede mond en is plezierig te rijden. Stap ruim voldoende maar niet altijd regelmatig. Draf nogal gehaast maar wel regelmatig. Galop heeft voldoende ruimte en regelmaat. Galoppeert teveel op de voorhand. Rechter galop beter dan linker. In eerste stadium onderzoek sprong hij onder het zadel slecht, later is dat sterk verbeterd. Springt goed vanuit de schoft, goede techniek. Bij vrij springen ruim voldoende vermogen, gebruikt soms zijn hals te weinig. Wilde in terrein de eerste keren niet erg aanpakken, later presteerde hij goed. Voldoende bereidheid om te werken, ervaart werk als normaal. Tamelijk veel aanleg als springpaard, ruim voldoende aanleg als terreinpaard en voldoende aanleg als dressuurpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand. Tijdens onderzoek werd hij eerst tamelijk dor in het haar en kreeg hij een buik; later kreeg hij meer kleur en trok de buik weer weg. Kreeg meer voer dan normaal. Rustig stalgedrag. Geen veterinaire bijzonderheden.

Fokwaarden

 • 1998: KWPN fokwaarde springen: 115 - 65%
 • 1993: KWPN fokwaarde springen: 121 - 59%

Nakomelingen keuringen

Afstammelingen 1987 (veulens)

De hengst toonde een collectie goed ontwikkelde veulens, die matig rijtypisch gebouwd zijn, met name in de groep geprikte veulens. De collectie was ook weinig uniform en miste over het algemeen ras en kwaliteit. Het hoofd zou fijner uitgesneden kunnen zijn en is ook nog wel eens iets lang. Bouw en vorm van de halspartij zijn wisselend. Over het algemeen is de lengte voldoende; sommige zijn diep aangezet, andere staan er iets teveel bovenop. In de groep geprikte veulens liet de aanzet van de hals nog wel eens te wensen over. De nek is over het algemeen van voldoende lengte. De schoft is nog wel eens wisselend. Met name in de groep geprikte veulens was de schoft nogal eens plat en kort. Bij de uitgezochte veulens liep de schoft doorgaans voldoende lang door. De schouder had over het algemeen voldoende lengte en bleek er ook voldoende schuin in te liggen; een aantal veulens miste echter de lengte en gewenste ligging van de schouder. De rug geeft weinig redenen tot bemerkingen; in die gevallen, waarbij de schoft weinig ontwikkeld bleek te zijn, was er wel sprake van een iets weggedrukte rug; de lendenpartij is goed gespierd en aangesloten. De croupe gaf ook een wisselend beeld te zien; soms kort en plat, maar ook wel goed gevormd en van voldoende lengte. In veel gevallen was er sprake van een gespleten croupe. Bouw en stand van het achterbeen zijn goed, een enkel veulen was iets onderstandig. Het achterbeen is goed gesteld bij de groep uitgezochte veulens, bij de geprikte veulens kwam nogal eens een lang achterbeen voor. De stap is wisselend van gewoon tot goed. De draf laat voldoende ruimte zien, maar het gebruik van het achterbeen laat te wenzen over, in die zin dat het veelal te weinig onder de massa treedt. De veulens bleken ook een vrij lange "aanloop" nodig te hebben alvorens in een drafcadans te komen. Indien ze het ritme te pakken hadden was er sprake van voldoende zweefmoment. Het beenwerk kon over het algemeen meer klasse hebben. De vergezellende moeders misten veelal het rijtype en deden nog wel eens eenvoudig aan.

Kort samengevat: goed ontwikkelde, matig rijtypische veulens met wisselende schoft-schouderpartij en croupe. De draf is voldoende ruim, maar mist de kracht achter.


Resultaten in de fokkerij

Goedgekeurde nakomelingen

Almiro heeft geen goedgekeurde nakomelingen.

Nakomelingen in de sport

 • Edelweis H, 1986, mv. Rinaldo, ZZ-licht
 • Elmiro, 1986, mv. Eclatant, Z1 dressuur
 • Espoir, 1986, mv. Kristal, Z1 dressuur
 • Fedoline, 1987, mv. Wagner, Z1 dressuur
 • Hester, 1989, mv. Jashin, Z1 springen, M2 dressuur

Nakomelingen in de fokkerij

 • Edelweis H, 1986, mv. Rinadlo, Predikaten: sport(dressuur)
 • Espoir, 1986, mv. Kristal, Predikaten: ster, sport(dressuur)
 • Evelina, 1986, mv. Pretendent, Predikaten: sport(dressuur), stamboek
 • Fedoline, 1987, mv. Wagner, Predikaten: ster
 • Givottie, 1988, mv. Le Mexico, Predikaten: prestatie

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: foto of afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.