Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Amadeus

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Amadeus
Geenfotosport.jpg
Dekhengst en springpaard
Geboren: 12 Mei 2005
Overleden -
Sexe: Hengst
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1,65 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Dave Maarse
Website: Amadeus



Amadeus is een bruine hengst van 1,65 meter. Hij is in 2008 goedgekeurd voor het KWPN en werd in 2009/2010 8e tijdens de hengstencompetitie springen klasse L. Amadeus komt uit één van de meest waardevolle merrielijnen van Nederland, de Zotti-stam.


Afstamming en signalement

Amadeus is een bruine hengst met linksachter een wit voetje en een kleine kol op het hoofd. Hij heeft een schofthoogte van 1,65 meter.


Afstamming van Amadeus
Amadeus Guidam (keur) Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Fougère Venutard
Bagatella
Elotti W (Ster pref prest) G Ramiro Z (pref) B Raimond
Valine
Oklahoma (Ster pref prest) Farn (pref)
Zottie (keur pref prest)

Zotti-Stam | Fokfamilie: 300 | Merrielijn: 36


Guidam is een vos hengst van 1,72 meter. Geboren in 1988 en in 2008 gestorven. Guidam is ingeschreven in het Selle Francais en goedgekeurd voor de volgende stamboeken: KWPN, Westfaler, BWP en ISH. In 2002 heeft Guidam het keur predikaat van het KWPN mogen ontvangen en in 2009 het predikaat preferent. Guidam heeft zelf succesvol gesprongen in het 1,60m. Hij heeft 21 goedgekeurde zonen:


Elotti W is een donkerbruine merrie van 1,65 meter, geboren in 1986. Elotti W heeft de predikaten ster preferent en prestatie bij het KWPN behaald. Ze heeft 19 nakomelingen gekregen.
 • Amadeus, 2005, v. Guidam, hengst, goedgekeurd bij het KWPN
 • Boklahoma W, 2006, v. Emilion, merrie
 • Coklahoma W, 2007, v. Numero Uno, merrie
 • Darolus W, 2008, v. Carolus II, hengst
 • Elottieboy W, 2009, v. Indoctro, hengst
 • Ielottie W, 1990, v. Voltaire, merrie, predikaten: Preferent, prestatie
 • Igon W, 1990, v. Voltaire, hengst, nationaal springpaard
 • Jarno W, 1991, v. Notaris, ruin, springpaard 1,60m
 • Lottie W, 1993, v. Nimmerdor, merrie, predikaten: Keur, sport (spr) en springpaard 1,60m
 • Milottie, 1994, v. Corleone, merrie
 • Oklahoma II W, 1996, v. Libero H, merrie
 • Poklahoma W, 1997, v. Burggraaf, merrie
 • Roklahoma W, 1998, v. Calvados, merrie
 • Soklahoma W, 1999, v. Calvados, merrie, predikaten: Ster
 • Tennessee W, 2000, v. Concorde, ruin, springpaard 1,60m
 • Unicum W, 2001, v. Guidam, hengst, springpaard 1,40m
 • Vespucci W, 2002, v. Corland, hengst, springpaard 1,40m
 • Woklahoma W, 2003, v. Guidam, merrie, predikaten: Ster, PROK
 • Zadkine W, 2004, v. Calvados, hengst


Moederrapport 2008 van Elotti W.
Elottie-W is een correct gebouwde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en zich zeer goed bewaard heeft en over veel kwaliteit beschikt. De merrie is ruim voldoende ontwikkeld.
Het hoofd is iets lang, goed gevormd en voldoende sprekend. De nek is goed van lengte. De hals is lang, komt iets diep uit de borst, is goed bespierd en de hals staat er voldoende op. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is lang en voldoende van ligging. De rug is goed van vorm. De lendenen zijn goed gevormd en goed aangesloten. De croupe is goed gevormd en goed van lengte. Het voorbeen is iets hol. Het achterbeen is correct gesteld. De kootstand is normaal. Het fundament is goed ontwikkeld en van goede kwaliteit. De hoeven zijn smal en hebben hoge verzenen.
De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is voldoende van ruimte met voldoende afdruk en houding. De galop is actief met voldoende ruimte, een goed gebruik van het achterbeen en een goede balans.
Stokmaat: 165.0 cm. Kleur: donkerbruin.

Sportieve carrière

Amadeus heeft in 2009/2010 mee gedaan aan de hengstencompetitie van het KWPN in de klasse L springen.

Resultaten in de sport

2009/2010: 8e plaats KWPN hengstencompetitie springen L

Carrière in de fokkerij

Zet hier een korte inleiding over de invloed van dit paard op de fokkerij. Vermeld hierbij bij welk(e) stamboek(en) het paard is goedgekeurd.

Verrichtingsonderzoek

Amadeus nam in 2008 deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Stap: 6
Draf: 6
Houding & balans: 7,5
Galop: 8,5
Reflexen: 8,5
Techniek: 8,5
Vermogen: 8,5
Rijdbaarheid & instelling: 8,5
Aanleg als springpaard: 8,5
Totaal: 85,0
Plaatsing: 5e van 6

Verrichtingsverslag

Verrichting Ermelo 2008 (12-03 t/m 21-05)

Amadeus is een eerlijke, betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en ruim voldoende krachtig. De galop is gedragen en goed van ruimte. Amadeus heeft een goede houding en een ruim voldoende tot goede balans. De hengst springt met goede reflexen, een goede techniek en maakt achter de sprong zeer goed af. Amadeus lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Amadeus veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. Veterinaire opmerkingen: Geen bijzonderheden. Spermaonderzoek: Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fokwaarden

 • 2010: KWPN fokwaarde springen 149 (60%)
 • 2009: KWPN fokwaarde springen 153 (57%)

Nakomelingenkeuringen

Uniforme collectie ruim voldoende ontwikkelde rijtypische veulens die in hun totaliteit langgelijnder zouden moeten zijn. De draf is voldoende van ruimte waarbij met name bij het aandraven het achterbeen resoluter moet ondertreden. De galop is voldoende van ruimte. In beweging blijft de hals er iets teveel op staan wat ten koste gaat van het lichaamsgebruik en souplesse.

Uniforme collectie ruim voldoende ontwikkelde veulens die in hun totaliteit langgelijnder zouden moeten zijn. Het hoofd is sprekend. De nek is matig van lengte, de hoofd-hals aanzet is doorgaans zwaar. De hals is goed van vorm, heeft veel bespiering en is doorgaans ruim voldoende van lengte. De schoft is ruim voldoende van lengte en ontwikkeling. De schouder is goed van lengte en steil. De rug is voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd, soms strak. De croupe is voldoende van lengte en rond, de broekspier moet meermalen langer doorlopen. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is steil. Het fundament is hard, goed ontwikkeld en correct afgewerkt. De stap is voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte waarbij met name bij het aandraven het achterbeen resoluter moet ondertreden. De galop is voldoende van ruimte. In beweging blijft de hals er iets teveel opstaan wat ten koste gaat van het lichaamsgebruik en souplesse.

Bronnen, referenties en/of voetnoten



Bij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: foto van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.