Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Amaretto I

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Amaretto I is een op 7 mei 1982 geboren schimmelhengst van de hannoveraanse hengst Alexis-Z. Deze schimmelhengst heeft in 1994 een verkort verrichtingsonderzoek volbracht, en hierna goedgekeurd voor de KWPN dekdienst. Amaretto I is in juli 1996 overleden aan de gevolgen van een koliek aanval.

Amaretto I
Geenfotosport.jpg
Dekhengst en springpaard
Geboren: 7 mei 1982
Overleden: Juli 1996
Sexe: Hengst
Kleur: Schimmel(vos geboren)
Stokmaat: 1,66 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Hugo Simon
Website:Afstamming en signalement

Afstamming van Amaretto I
Amaretto I Alexis-Z Onbekend Onbekend
Onbekend
Wonne-Z Weingau
Dornlupe
Gandria-Z Gotthard Goldfisch II
Ampa
Wega Wolfsburg
Fairness-X

Sportieve carrière

/

Resultaten in de sport

/

Carrière in de fokkerij

/

Verrichtingsonderzoek

Amaretto I nam in 1994 in Ermelo deel aan het verkorte verrichtingsonderzoek.

Er zijn geen verrichingscijfers bekend. Wel is er een rontgen rapport:

Straalbeen rechts - 2
Straalbeen links - 2
Sesambeentjes lateraal rechts - 3
Sesambeentjes lateraal links - 2
Sesambeentjes mediaal rechts - 2
Sesambeentjes mediaal links - 2
Kogel/arthrose rechts - 1
Kogel/arthrose links - 1
Sprong/spat rechts - 1
Sprong/spat rechts - 1

Verrichtingsverslag

Amaretto I is een eerlijke, betrouwbare en blije hengst. Tijdens de lichte werkzaamheden die gedurende het onderzoek van de hengst zijn gevraagd toont hij veel bereidheid om te werken. Eerlijke, betrouwbare, blije hengst. Stap tactmatig, ruim, krachtig en regelmatig. Draf voldoende ruim maar kon krachtiger. Galop krachtig, ruim en goed gedragen. Laat zich in dressuurwerk zeer goed bewerken, blijkt zeer goed te zijn aangereden en toont aanleg te hebben Bij springen veel afdruk, goede bascule, goede beentechniek, veel vermogen, gebruikt zijn lichaam goed. Normaal stalgedrag. Geen veterinaire bijzonderheden. In de periode waarin Amaretto I deelnam aan het verkort verrichtingsonderzoek werden geen verrichtingscijfers toegekend.


Fokwaarden

  • 2010: KWPN fokwaarde springen: 149 - (60%)
  • 2009: KWPN fokwaarde springen: 153 - (57%)

Nakomelingenkeuringen

Deze op oudere leeftijd vanwege zijn uitstekende springprestaties geaccepteerde hengst liet royaal ontwikkelde veulens zien, die matig rijtypisch gebouwd bleken te zijn en bloeduitdrukking misten. De uitgezochte veulens vertoonden wat meer ras en kwaliteit en bleken ook iets typischer gebouwd te zijn.

Het hoofd heeft voldoende uitdrukking maar is iets lang. De hals is goed van vorm en lengte. De schoft moet zich nog meer ontwikkelen maar loopt goed lang door. De schouder heeft voldoende lengte, maar ligt er vaak recht in. De rug is vrijwel steeds gezonken, de lendenen zijn doorgaans goed. De croupe is goed van vorm en bespiering, maar is soms rond en kort. Het voorbeen is voldoende gesteld, het achterbeen is meermalen wat recht. Bij de geprikte veulens was het beenwerk grof, het zou meer kwaliteit moeten hebben. Bij de uitgezochte veulens was sprake van meer kwaliteit en hardheid. De stap is stug, maar voldoende ruim. In draf lieten de veulens voldoende ruimte zien, maar het achterbeen komt na. De twee thuis geïnspecteerde veulens passen exterieurmatig in grote lijnen in het beeld van bovenstaande rapportage. Eén veulen heeft een ruime draf met een goede onderbrenging van de achterhand. De geprikte veulens gingen vergezeld van beste moeders. De veterinair heeft in vier gevallen een navelbreuk geconstateerd.

Kort samengevat: royaal ontwikkelde, matig rijtypische veulens met fors beenwerk dat meer kwaliteit kan hebben. In draf komt het achterbeen na en zouden ze meer schoudervrijheid moeten tonen. Getoond: 27 veulens uit 134 dekkingen.


Goedgekeurde nakomelingen

Vermeld hier de voor de dekdienst goedgekeurde nakomelingen van dit paard, op de volgende manier:

  • (naam paard), (geboortejaar), mv. (moedersvader), goedgekeurd bij (stamboek)

Nakomelingen in de sport

Nakomelingen die op (inter)nationaal niveau in de sport presteren: Vermeld hier de nakomelingen van dit paard die minimaal op (inter)nationaal niveau presteren, op de volgende manier:

  • (naam paard), (geboortejaar), mv. (moedersvader), (nationaal/internationaal) (spring/dressuur/eventing)paard onder (naam ruiter)

Nakomelingen in de fokkerij

Nakomelingen die het predikaat keur, elite, prestatie en/of preferent behaald hebben, keuringskampioenen en stammoeders: Vermeld hier de nakomelingen die bij het KWPN het predikaat keur, elite, prestatie en/of preferent behaalden op de centrale keuring (of bij een ander stamboek: hiermee vergelijkbare predikaten) (als een paard óók andere predikaten behaald heeft die erbij vermelden), keuringskampioenen en stammoeders, op de volgende manier:

  • (naam paard), (geboortejaar), mv. (moedersvader), predika(a)t(en): ..., ... kampioen ..., stammoeder van ... stam, merrielijn .., behorend tot fokfamilie..

Foto's

Plaats hier beschikbare foto´s, bij voorkeur in een gallery.

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto of afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.


Dit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: info over de nakomelingen

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.