Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Amazing Star

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Amazing Star
Amazingstar.jpg
Dressuurpaard en dekhengst
Geboren: 27 juni 2005
Overleden -
Sexe: Hengst
Kleur: Donkerbruin
Stokmaat: 1,68 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Edward Gal en Theo Hanzon
Website: Amazing StarDe donkerbruine KWPN goedgekeurde dekhengst Amazing Star werd in 2008 benoemd tot kampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek. De zoon van de preferente Holsteiner hengst Flemmingh wordt gereden door ruiter Theo Hanzon.

Afstamming en signalement

Amazing Star is een donkerbruine KWPN hengst met een stokmaat van 1,68 meter. Amazing Star heeft als aftekeningen een kleine kol op zijn hoofd, aan beide achterbenen heeft hij een wit voetje.


Afstamming van Amazing Star
Amazing Star Flemmingh (preferent) Lacapo Landgraf I
Larsa
Texas Carneval
Ledusa
Thalia Vrouwe (ster) Ferro (preferent) Ulft (keur)
Brenda (ster, preferent, prestatie)
Mimosavrouwe (keur, preferent, sport(drs) Donnerhall
Weidevrouwe (keur, preferent, prestatie)

Landsvrouwe-Stam | Fokfamilie: 1951 | Merrielijn: 228

De vader van Amazing Star is de Holsteiner hengst Flemmingh. De in 2007 overleden preferente hengst bracht 17 goedgekeurde zonen voort, waaronder de internationale Grand Prix dressuurpaarden Krack C en Lingh. De moeder van Amazing Star is de stermerrie Thalia Vrouwe. Deze merrie bracht naast Amazing Star nog vijf nakomelingen voort. Hiertoe behoort onder andere zijn één jaar oudere volle broer Zhivago, die door ruiter Bert den Uijl wordt uitgebracht in de Z2 dressuur. Amazing Star is gefokt bij de Fam. Hendriksen in Lunteren.

Sportieve carrière

Amazing Star nam op driejarige leeftijd deel aan het KWPN verrichtingsonderzoek. Na het succesvol voltooien van deze test verdiende Amazing Star zijn goedkeuring bij het KWPN. De hengst werd hierna enige tijd doorgereden door Edward Gal. In februari 2010 wisselde de talentvolle hengst van ruiter en kwam bij Theo Hanzon onder het zadel. In juni 2012 is de hengst verkocht naar Japan aan Mevr. Tamiko Muramatsu. De ruiter die hem daar gaat rijden is Mr. Makino, die hem verder gaat opleiden met als doel de Olympiade 2016 in Rio de Janeiro. Op het moment van verkoop liep de hengst succesvol in het ZZ-licht.

Carrière in de fokkerij

Amazing Star is als dekhengst goedgekeurd bij het KWPN en België.

Zijn eerste nakomelingen zijn geboren in 2009 en lijken veelbelovend.

Verrichtingsonderzoek

Amazing Star nam in 2008 deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Stap: 8.0
Draf: 7.5
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding &n balans: 8.5
Rijbaarheid & instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Verrichtingsverslag

Amazing Star is een eerlijke betrouwbare hengst met een ruim voldoende instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken.De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. Het achterbeen zou in draf resoluter en krachtiger ondergebracht moeten worden. De galop is bergop, zeer goed van ruimte en gedragen. De hengst heeft in beweging een zeer goede houding en een goede balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Amazing Star veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiters een ruim voldoende tot goed gevoel.

Fokwaarden

  • 2010: KWPN fokwaarde dressuur 159 (48%)
  • 2009: KWPN fokwaarde dressuur 159 (44%)


Bronnen, referenties en/of voetnoten