Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

American walking pony

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
American Walking Pony
GeenfotohoofdT.jpg
GeenfotolichaamT.jpg
Stokmaat: tot 1,45 meter
Kleur: Alle, behalve bont.
Land van herkomst: Argentinië
Link naar stamboek: -

De American Walking Pony, ook wel de 'wandelende droom' genoemd, is een relatief nieuw ras. Het stamboek werd in 1968 opgericht door Joan Hudson Brown. De American Walking Pony is origineel gefokt voor de gangenwedstrijden; het belangrijkste doel was een een grote, arabisch ogende pony met aparte gangen. De American Walking Pony heeft unieke gangen waaronder de "Pleasure Walk", de "Merry Walk", en de "Canter". In totaal kan de American Walking Pony zeven gangen beheersen.

Geschiedenis

Al 14 jaar werd er gekruist met verschillende rassen, om uiteindelijk de perfecte pony voor de gangenwedstrijden te krijgen. De grondlegger van de American Walking Pony was BT Golden Splendor. Deze hengst had als vader een Tennessee walking horse en als moeder de Welsh merrie Browntree's Flicka. Browntree's Flicka werd als eerste American Walking Pony geregistreerd. BT Golden Splendor als eerste hengst stond vijfde. Nadat de American Walking Pony in vele bladen gepromoot was, raakten de eerste fokkers geïnteresseerd en kochten pony's aan. De American Walking Pony van nu, vele generaties later, heeft de natuurlijke gangen van een Tennessee walking horse én de kwaliteiten van de Welsh Pony.

Exterieur

De American Walking Pony heeft een zeer fraai en fijn hoofd, zonder de typische pony-kenmerken. De hals is goed aangezet, gespierd en mooi gedragen. De schouders zijn schuin, de rug is compact en ze hebben een brede en diepe borst. De achterhand behoort goed gespierd te zijn. Elke effen kleur is toegestaan, dus geen bont.

Karakter

American Walking Pony's zijn echte 'werkpaardjes', ze zijn sociaal en meegaand, doen graag hun best.

Gebruik

American Walking Pony's worden in Amerika veel gebruikt voor shows, maar doen het zeker niet onverdienstelijk in de dressuur. Verder kunnen ze vrij goed springen, worden er een heleboel western gereden,en kunnen ze zelfs worden aangespannen.

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://www.ansi.okstate.edu/breeds/horses/americanwalkingpony/index.htm
  2. http://www.gaitedhorses.net/AmWalkPony.htmBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: hoofdfoto en standfoto

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.