Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Annemarie van der Toorn

Uit Bokt

(Doorverwezen vanaf Annemarie Silvius)
Ga naar: navigatie, zoeken
Annemarie van der Toorn
Annemarievandertoorn.jpg
Trainer
Geboren: d-m-1962
Nationaliteit: Nederlandse
Website: http://www.annemarievandertoorn.nl/


Annemarie van der Toorn is een trainer die met haar school en demonstraties een geweldloze manier om met paarden om te gaan laat zien. Haar slogan is 'kijken door de ogen van het paard' waarmee ze bewustwording wil kweken voor hoe een paard denkt en voelt om zo een betere band aan te gaan. Zij is instructeur geweest voor Monty Roberts in Nederland.

Biografie

Annemarie van der Toorn komt al vroeg in aanraking met paarden: haar vader is een fanatieke springruiter en Annemarie zelf wordt een enthousiaste ponyruiter. Na verloop van tijd komen de paarden minder centraal te staan: Annemarie gaat werken en richt uiteindelijk haar eigen bedrijf op. Na de geboorte van haar kinderen komt er een eigen paard en volgt ze in Engeland aan de Monty Roberts school de introductiecursus. Annemarie raakt gefascineerd door natural horsemanship en de methode van Monty Roberts en wordt in Californie door hemzelf opgemerkt als talent. Wat volgt is een periode waarin Annemarie veel samenwerkt met Monty Roberts, zij organiseert evenementen in Nederland en reist met hem mee als tourmanager waarbij ze veel van hem leert. Na een geslaagd examen in september 2006 wordt Annemarie de eerste instructeur van Monty Roberts in Nederland.

Annemarie haar slogan is 'Kijken door de ogen van het paard'. Zij wil laten zien dat dwang en geweld niet de oplossing zijn en mensen bewuster te maken voor wat een paard denkt en voelt. [1]

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://www.annemarievandertoorn.nlDit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: info over trainingen + website

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.