Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Antoine de Bodt

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Antoine de Bodt
Fotovandedebodt.jpg
Trainer
Geboren: 1949
Nationaliteit: Belgische
Website: http://www.hoefkatrol.beAntoine de Bodt is een Belgische instructeur, die net als zijn familie al zijn hele leven beroepsmatig met paarden bezig is. Hij traint volgens de klassieke rijkunst met veel nadruk op het rechtrichten van het paard, volgens hem kan dit veel lichamelijke problemen bij paarden oplossen.

Biografie

Antoine de Bodt is een Belgische instructeur, die zijn hele leven al met paarden bezig is en richt zich op de klassieke rijkunst. Zelf reed hij op Prix St. George niveau en heeft zijn vak geleerd door te lessen bij Buurmans en Bemelmans, Von Neindorff, Le Roland en Oliviera. Op dit moment geeft hij les aan ruiters met zogenaamde 'probleempaarden' om deze volgens de methode van de klassieke rijkunst weer goed te krijgen.


In Aspelare (België) heeft Antoine de Bodt zijn trainingscentrum waar hij werkt aan het oplossen van rijkunstige problemen en problemen in de omgang met paarden. Ruiters kunnen daar onder zijn begeleiding meerdaagse trainingsstages lopen, of brengen hun paard om daar getraind te worden. In zijn lessen en trainingen leert de Bodt de ruiter problemen met buiging, aanleuning en sommige lichamelijke problemen als hoefkatrolontsteking en kissing spines rijtechnisch op te lossen.

Bronnen, referenties en/of voetnoten


Dit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: aanvulling biografie + trainingen

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.