Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Arnd Bronkhorst

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Arnd Bronkhorst
Fotovandepersoon.jpg
Paardenfotograaf
Geboren: 1963
Nationaliteit: Nederlandse
Website: http://www.arnd.nl


Arnd Bronkhorst is één van Nederlands beste en bekendste paardenfotografen.

Biografie

Arnd Bronkhorst werd in 1963 in Den Haag geboren. Arnd is tussen de paarden opgegroeid, want zijn ouders hadden een manege in Ermelo: Manege De Bronkhorst.

De jonge Arnd had geen idee wat hij later wilde gaan doen en besloot uiteindelijk om dan maar biologie te gaan studeren. Eerst moest hij echter nog in dienst. In december verliet hij de dienst en, omdat de opleiding pas in september zou starten, ging hij een soort stage doen bij een fotograaf. Hij had fotograferen namelijk altijd wel leuk gevonden. Deze fotograaf was Henk Merjenburgh uit Harderwijk. Dit beviel Arnd zo goed dat hij nooit aan die studie biologie is begonnen en anderhalf jaar bij Merjenburgh is gebleven. In september 1986 ging hij een vierjarige dagopleiding volgen aan de School voor Fotografie (later: Academie voor Beelden Kunsten) in Den Haag. Tegenwoordig werkt Arnd zelfstandig. Op zijn website is zijn werk te bewonderen.

Arnd reed zelf SGW. Maar omdat dat op een gegeven moment niet meer met het fotograferen was te combineren, is hij daarmee gestopt.

Arnd woont in Garderen, waar zijn vriendin Irene een stal runt, genaamd Areion. Irene is in het verleden groom geweest bij Coby van Baalen.

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: foto van de persoon

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.