Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Artax

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Artax is een fictief paard uit het boek 'The Neverending Story(Die unendliche Geschichte)' geschreven door Michael Ende. In 1984 wordt het boek verfilmd. The Neverending Story wordt geregisseerd door Wolfgang Petersen.

Artax

Artax is de schimmel van de jonge krijger Atreyu, een jongen die erg veel van zijn paard houdt. Wanneer Atreyu naar het moeras der droefenis moet om advies te vragen aan oude Morla, raakt Artax vast. In het begin denkt Atreyu dat zijn paard weigert verder te lopen, hij spreekt hem toe met lieve woorden, totdat hij ontdekt dat Artax wegzakt in het moeras. Atreyu raakt in paniek en ziet zijn beste vriend verdrinken in het moeras. Hij probeert het paard er nog uit te trekken maar tevergeefs, het lukt hem niet.

Verhaallijn

Bastian Bux een jongen met veel fantasieën wordt gepest en belandt hierdoor per ongeluk bij Meneer Koreander. Hij ziet een boek liggen dat hem interessant lijkt, maar wanneer hij dit niet mag lenen van Meneer Koreander besluit hij het gewoon stiekem mee te nemen. Wanneer Bastian begint te lezen komt het fantasie verhaal tot leven.

Atreyu, een jonge krijger, wordt erop uitgezonden om een middel te vinden die de keizerin van Fantasia beter maakt. Wanneer de keizerin steeds zieker wordt verandert Fantasia, het wordt opgeslokt door 'het niets'. Als Atreyu niet snel iets vindt zal Fantasia niet lang meer bestaan. Atreyu vertrekt met Artax en al snel verliest hij zijn beste vriend. Atreyu komt vlak daarna Falkor de Geluksdraak tegen. Falkor helpt Atreyu met het vinden van een geneesmiddel om 'het niets' te stoppen.

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.