Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Asterix

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Asterix
Asterix.jpeg
Dressuurpaard, dekhengst
Geboren: dag maand jaar
Overleden -
Sexe: hengst
Kleur: zwart
Stokmaat: 1,68 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Emmelie Scholtens
Website: {{{website}}}Asterix werd op 5- en 6-jarige leeftijd wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden met zijn amazone Emmelie Scholtens. Ook in de hengstencompetitie boekte het duo de nodige successen en de hengst is goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN, Oldenburger Verband en het Hannoveraner Verband.

Afstamming en signalement

Hoe ziet het paard eruit, wat is zijn afstamming?


Afstamming van Asterix
Asterix Obelisk Matador Donauwind
Martiza
Kida Clavecimbel
Cida
Upshot Olivi Jazz
Halla Utopia
Minou Fruhling
Grene
[1]

Sportieve carrière

Asterix werd gefokt door Eef ten Bosch uit Driel die hem aanhield tot hij 2,5 jaar was. Omdat de hengst te klein bleef werd toen besloten om hem van de hand te doen en kwam hij terecht bij stal Perlee. Om gezondheidsredenen in combinatie met zijn langzame groei werd Astrix in 2008, 2009 en 2010 niet voorgebracht op de KWPN Hengstenkeuring. Onder het zadel van Marie-Jose Hulsman werd wel begonnen aan de opleiding van de hengst en de combinatie wist in 2009 zelfs een 14e plaats te behalen in de PAVO Cup. Dankzij dat mooie resultaat kwalificeerde Asterix zich voor het selectietraject voor de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden van 2010. Op dat moment nam Emmelie Scholtens de teugels van de hengst over en zij wist uiteindelijk in Verden de gouden medaille op het Wereldkampioenschap voor 5-jarigen in de wacht te slepen. Ook in 2011 wist de combinatie de gouden medaille op de Wereldkampioenschappen voor 6-jarige dressuurpaarden voor zich op te eisen. Daarna leidde Emmelie de toen 7-jarige Asterix verder op en bracht hem succesvol uit in de Lichte Tour. Eigenaren Peter en Marijke Perlee wilden de hengst graag weer thuis op stal hebben en daarom werd de samenwerking met Emmelie Scholtens beëindigd.

Carrière in de fokkerij

Asterix is goedgekeurd bij het KWPN, het Oldenburger Verband en het Hannoveraner Verband.

Verrichtingsonderzoek

Asterix nam in 2011 deel aan het verkorte verrichtingsonderzoek van het KWPN. Met een totaal van 83,5 punten mocht hij het dekbrevet in ontvangst nemen.

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/578713/astrixBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto's van de hengst

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.