Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Chablis

Uit Bokt

(Doorverwezen vanaf Bark Innovations Chablis)
Ga naar: navigatie, zoeken
Chablis
Chablis.jpg
Dekhengst
Geboren: 25-06-2007
Overleden -
Sexe: hengst
Kleur: bruin
Stokmaat: 1.68
Ras: KWPN
Ruiter: Mark van de Donk
Website: http://www.hengst-chablis.nlChablis is een goed ontwikkelde hengst die voldoende in het gelderse type staat. De hengst toont veel bereidheid om te werken en het is prettig werken met hem. Onder de man laat hij zich niet snel afleiden door eventueel aanwezigheid van merries. Op stal en op de trailer is het een rustig paard en erg sociaal. Hij is makkelijk in de omgang.

Afstamming en signalement

Chablis is een zoon van Upperville en een kleinzoon van Cabochon.


Afstamming van Paard
Paard Upperville Cabochon Vincent
Gonnie kroon pref pres
Gecari Elite Creool
recari keur pref prest
Minetty Zep Goudsmid
Nolanda ster pref
Gozinetty Ster Amor pref
Bazinetty ster pref

Sportieve carrière

Chablis loopt vanwege zijn leeftijd nog in de basissport. Hij werd voorheen uitgebracht in de dressuursport door Henri Kruitbosch in de klasse L2. Op dit moment wordt de hengst gereden door Mark van de Donk.

Carrière in de fokkerij

Chablis is goedgekeurd bij het KWPN richting gelders paard. In 2014 zal hij op aanvraag beschikbaar zijn voor dekkingen, meer informatie via 06-24 32 10 60.

Verrichtingsonderzoek

Standfoto

Chablis nam in 2010 deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Dressuur

stap: 8
draf: 7,5
galop: 8
aanleg: 7,5

Springen

afdruk: 8,5
techniek: 7,5
vermogen: 8
aanleg: 8

Exterieur Goed ontwikkelde hengst die voldoende in het Gelderse type staat. Het hoofd is sprekend en de nek is ruim voldoende van lengte. De hals is goed van vorm en lengte en is goed bespierd. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering, de lendenen zijn goed aangesloten. De croupe is voldoende van lengte en bespiering en is licht hellend. De broekspier is lang en goed van bespiering. Het voorbeen is goed van lengte en is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is voldoende van ontwikkeling en goed van kwaliteit. De voeten zijn voldoende ontwikkeld. De verzenen zijn laag.

Chablis is een eerlijke, snel afgeleide, betrouwbare en voldoende werklustige hengst. De hengst heeft een goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

Dressuur De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte.

De draf is voldoende krachtig en goed van ruimte met een goed gebruik van het voorbeen en een ruim voldoende lichaamshouding.

De galop is actief, voldoende gedragen en heeft voldoende ruimte en een goede balans. De hengst is gedurende het onderzoek verbeterd wat betreft de kracht vanuit het achterbeen. Chablis heeft als Gelders paard ruim voldoende tot veel aanleg voor dressuur en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Springen Chablis springt met zeer goede reflexen en een ruim voldoende tot goede techniek. Chablis lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Chablis heeft als Gelders paard veel aanleg voor springen en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Aangespannen In het aangespannen werk beschikt Chablis over een ruim voldoende bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter met voldoende looplust.

De stap is zuiver, ruim voldoende actief en ruim voldoende van ruimte en souplesse.

De draf is ruim voldoende van ruimte en voldoende krachtig.

De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte en ruim voldoende krachtig.

De hengst is ruim voldoende tot goed wendbaar met een ruim voldoende tot goede houding. Het algehele beeld als aangespannen paard is ruim voldoende tot goed.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport: Geen bemerkingen.

Spermaonderzoek: Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok-/aanparingsadvies: Chablis kan naast het model, de beweging en springkwaliteit verbeteren in de Gelderse fokkerij. Hij lijkt het beste te passen op merries die goed in het Gelders type staan en een voldoende krachtig achterbeen hebben. De merries dienen goed ontwikkelde voeten te hebben.

Fokwaarden 2010

  • Dressuur: 133 32%
  • Springen: 83 43 %
  • Exterieur: 108 40%

Bron: 2010 verrichtingsonderzoek

Predikaten

Nog geen predikaten behaald.

Nakomelingenkeuringen

Nog geen nakomelingen gekeurd. De eerste veulens worden in 2012 verwacht.

Resultaten in de fokkerij

Nog geen nakomelingen bekend, in 2012 worden de eerste veulens verwacht.

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten