Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Belmont park

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
De baan waarop de Belmont Stakes tegenwoordig worden gehouden.
Belmont Park in 2006.

Belmont park is een renbaan gelegen in New York. Het is één van de belangrijkste renbanen in Amerika. Met zijn 2,4 kilometer lengte is het de langste "dirt baan" in Amerika.


Geschiedenis

4 Maart 1905 werd het Belmont park officieel geopend. Na ruim een eeuw van bestaan heeft de renbaan de bijnaam "The Championship Track" gekregen, dit omdat bijna alle succesvolle Amerikaanse renpaarden gerend hebben op deze renbaan. Op het Belmont park wordt één van de drie Triple Crown races verreden, twee van de drie de races van de Filly Triple Crown worden er ook verreden.


De renbaan is vernoemd naar August Belmont, Sr., hij zorgde voor de financiering van de renbaan en de beroemde Belmont Stakes (die ook naar hem vernoemd is). Andere bronnen zeggen echter dat de renbaan naar zijn zoon August Belmont II vernoemd is die lid was van de Westchester Racing Association. De Belmont Stakes wordt verreden sinds 1867 maar sinds de bouw van het Belmont Park word de Belmont Stakes daar verreden.


Het wereld record werd in 1973 op het Belmont Park door Secretariat gezet. Zijn record staat op 2 minuten en 24 seconden. Secretariat schreef met die overwinning geschiedenis, hij was één van de 11 Triple Crown winnaars die de Belmont Stakes wist te winnen. Geschiedenis op het Belmont park werd nog meer geschreven door Ruffian en Foolish Pleasure. Deze twee renpaarden zouden "the battle of the sexes" uitvechten op het Belmont park, echter ging Ruffian onderuit en brak haar been.


Belangrijke races

Nuvola actions next.png Zie Belmont Stakes voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Belmont Stakes is een ware klassieker onder de Amerikaanse races en de belangrijkste race verreden op het Belmont park. Behalve de Belmont Stakes worden er nog meer belangrijke races verreden. Voor hengsten en ruinen zijn dit de Jockey Club Gold Cup, Woodward Stakes, Suburban Handicap en de Metropolitan Handicap. Belangrijke merrie races zijn: Mother Goose Stakes en de Coaching Club American Oaks, beide onderdeel van de Filly Triple Crown. Alle hiervoor genoemde races worden verreden op dirt. De Bowling Green Handicap, Man o' War Stakes, Flower Bowl Invitational Stakes en de Joe Hirsch Turf Classic Invitational zijn belangrijke "grass races".


Belmont Breeze

Belmont Breeze is een drankje die speciaal op het Belmont park word gedronken bij belangrijke races. Het is ontwikkeld door Dale DeGroff in 1997 maar wordt al gedronken sinds de Triple Crown wordt verreden. 7 Juni 2003 kreeg het drankje zijn eigen recept.

Het recept van de Belmont Breeze bestaat uit:

  • 1½ oz. Jack Daniel’s of Seagram's 7
  • ¾ oz. Harvey’s Bristol Cream Sherry
  • ½ oz citroen sap
  • 1 oz siroop
  • ½ oz Sinnasappelsap
  • 1 ½ oz cranberry sap.

Schut al deze ingrediënten door elkaar en stop ijsklontjes er in die voor de helft uit 7-up en voor de helft uit water gemaakt zijn. Werk het geheel af met een aardbei, mintblaadje en een citroen stukje.


Foto's

bronnen