Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Camarillo White Horse

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Camarillo White Horse
GeenfotohoofdT.jpg
Camarillo white horse.jpg
Stokmaat:
Kleur: traditioneel wit, maar ook: vos, bruin, zwart en schimmel
Land van herkomst: Californië, Amerika
Link naar stamboek: http://www.camarillowhitehorses.org/

De Camarillo White Horse is een register voor witte paarden, die wit geboren worden en dit de rest van hun leven blijven. Deze kleur ontstaat door een mutatie in het DNA. Voordat een paard geregistreerd kan worden moet het eerst getest worden op het Overo Lethal White Syndrome(OLWS). Wanneer deze test negatief is kan het paard worden ingeschreven. De Camarillo White Horses Association houdt twee verschillende registers bij. De eerste voor paarden die bewezen gerelateerd aan een Camarillo white horse zijn. Het tweede register is voor niet witte paarden gerelateerd aan een Camarillo white horse en witte paarden gerelateerd aan een Camarillo white horse, die niet in het bezit zijn van het unieke gen dat de Camarillo white horse heeft.

Geschiedenis

De Camarillo White Horse is een paardenregister dat nog geen 100 jaar oud is. Het register is opgericht door Adolfo Camarillo in California in 1921. Hij kruiste zijn witte hengst Sultan met de inheemse Morgan merries. Sultan kreeg na zijn overlijden een eerbetoon in de krant. Er stond op 2 december 1937 een lovend artikel in de Oxnard daily courier. [1] De Camarillo White Horse werd bekend, door hun deelname aan allerlei parades en de shows die ze gaven op feesten. De Camarillo-familie verkocht nooit paarden of land, maar af en toe gaven zij een van hun paarden weg. Toen Adolfo Camarillo overleed in 1985 erfde zijn dochter Carmen alle paarden. Zij bleef meedoen aan de parades en de shows, totdat ze overleed in 1987. Toen werden alle paarden op een openbare veiling verkocht. Beroemdheden die op Camarillo White Horses gereden hebben zijn onder andere president Harding, gouverneur Ronald Reagan, John Mott, filmster Leo Carrillo en de zoon van president Gerald Ford.

In 1991 waren er nog maar 11 Camarillo White Horses. In 1992 werd de Camarillo White Horses Association opgericht om het ras voor uitsterven te behoeden. In 2012 is dat aantal met 20 paarden uitgebreid en zijn er 31 Camarillo White Horses in leven. [2] Tegenwoordig worden de Camarillo white horses gekruist met andere rassen zoals: Andalusiërs, Paints, Peruaanse paso's, Standardbreds, American Albino Horses en Quarter horses.

Exterieur

De traditionele kleur voor de paarden is wit. Met deze kleur worden ze geboren en het zal niet veranderen naarmate ze ouder worden. De kleur wordt veroorzaakt door het dominante gen (W). Fokken van dit witte gen kan lastig zijn wanneer beide ouders het gen (WW) dragen. Het kan namelijk lijden tot een veulen met OLWS, wat altijd een dodelijk gevolg heeft. Vanwege dit feit is het motto van de Camarillo White Association "Breed for conformation and pray for a white foal." Niet alle paarden zijn wit of worden wit geboren. De kans op het fokken van een wit veulen zijn één op de drie pogingen. Dit geldt niet per merrie, aangezien sommige merries in het verleden alleen maar witte veulens geproduceerd hebben, terwijl andere merries nog nooit een wit veulen gekregen hebben. Andere voorkomende kleuren zijn: vos, bruin, schimmel, zwart, palomino. De paarden hebben doorgaans grote ogen en een compact lichaam. Echter door de verschillende kruisingen die voor het register gebruikt worden kan de bouw licht variëren.


Karakter

Gebruik

Van oorsprong werden de paarden ingezet voor shows en parades. Tegenwoordig worden ze nog steeds gebruikt voor shows, maar ook als rijdieren. De merries worden voornamelijk gebruikt voor het fokprogramma.

Social Media

Facebook:

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://news.google.com/newspapers?id=aFJLAAAAIBAJ&sjid=giMNAAAAIBAJ&pg=6277%2C1505370
  2. http://www.camarillowhitehorses.org/history_camarillo_white_horses.html


Dit artikel is incompleet en moet nog verder inhoudelijk worden ingevuld.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.