Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Florida Cracker Horse

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Florida Cracker Horse
GeenfotohoofdT.jpg
GeenfotolichaamT.jpg
Stokmaat: 1,42 tot 1,52 meter
Kleur: alle kleuren
Land van herkomst: Verenigde Staten
Link naar stamboek: http://www.floridacrackerhorses.com/index.htm

Het Florida Cracker Horse is een klein en zeldzaam paardenras. Dit ras dankt zijn naam aan een groep cowboys die crackers werden genoemd. Deze bijnaam kregen ze doordat ze hun zwepen luid lieten knallen tijdens het opdrijven van vee. Dit ras word ook wel Seminole pony, Chickasaw pony, Florida Horse of Florida Cow-pony genoemd. Sommige paarden van dit ras een extra gang, namelijk de ‘running walk’ een soort snelle renstap.


Geschiedenis

Het Florida Cracker Horse is een zeer oud ras. Wat vreemd is, is dat dit ras pas sinds 1989 een eigen stamboek heeft. Het Florida Cracker Horse stamt af van Spaanse paarden die rond de 16e eeuw naar de Verenigde Staten werden meegenomen door conquistadores. Het Florida Cracker Horse is een kruising van de Sorraia, Andalusiër, Berber en de Spaanse Jennet. Dit ras heeft dus ongeveer de zelfde voor ouders als de Paso Fino en de Criollo. Toch hebben ze allemaal hun eigen kenmerken. Ze werden gebruikt door indianen en cowboys om te werken op de eerste ranches. Helaas is dit ras langzaam aan behoorlijk zeldzaam geworden


Exterieur

Dit ras heeft een wat Spaans hoofd met vaak een ramsneus. Ze hebben een goede schouder en een goed gespierde hals. De borst is diep en breed. Het kruis is vaak hellend met een laag aangezette staart. Je ziet ze het meest in effen kleuren en roan maar elke kleur mag.

Karakter

Florida Cracker Horses hebben meestal een goed temperament. Ze hebben ook vaak een bijzonder goed uithoudingsvermogen en ze zijn erg snel. Deze paarden hebben meestal ook een goed gevoel om met koeien te werken. Ze zijn zeer taai en erg sterk.

Gebruik

Dit paard werd vroeger vooral op de ranches gebruikt. Ze zijn ook uitermate geschikt als ‘gewoon’ rijpaard. Ze werden ook weleens gebruikt op het land en om een licht rijtuig te trekken. Tegenwoordig zijn het nog steeds prima paarden voor de recreatie en voor de sport.

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  • PAARDEN & PONY’S door Tamsin Pickeral
Bij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Hoofdfoto, standfoto en actiefoto's van het ras

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.


Dit artikel is een beginnetje.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.