Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Franse Draver

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Franse Draver
GeenfotohoofdT.jpg
Franse Draver Stand.jpg
Stokmaat: Gemiddeld 1.65cm
Kleur: vooral vos en bruin
Land van herkomst: Normandië
Link naar stamboek: link naar het stamboek

De Franse Draver is een iets groter paard dan de Standardbred Draver. Hij is iets slanker, heeft een wat grover hoofd en wat steilere schouders. De Franse Draver wordt vooral gebruikt in de drafsport, waar het paard uitblinkt op de langere afstanden. Ook in de endurance doet hij het goed.

Geschiedenis

De Franse Draver ontstond doordat Normandische fokkers Volbloeden, halfbloedhengsten en Norfolk Roadsters importeerden, om te kruisen met hun inheemse merries en zo een lichtgebouwd en actief paard te fokken. Hierdoor ontstonden vijf bloedlijnen waar de huidige Franse dravers op terug te voeren zijn. Later werd ook de Amerikaanse Standardbred ingebracht om het paard sneller te maken.

Exterieur

Een levendig en intelligent hoofd. Enigszins steile schouders maar veel minder dan vroeger. Zeer krachtige achterhand. De voorhand is relatief smal.

Karakter

Intelligent, levendig en sensibel.

Gebruik

De Franse Draver wordt vooral gebruikt in wedrennen en draverijen, onder de man en voor de Sulky. De belangrijkste draverij is de Prix d'Amerique die wordt verreden op de baan van Vincennes over 2650m. Onder de man staat de Prix de Cornulier over dezelfde afstand hoog aangeschreven. De Franse Draver wordt ook gebruikt bij het fokken van de Selle Français.

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnotenDit artikel is een beginnetje.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.Bij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Hoofdfoto en actiefoto's van het ras

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.