Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Nederlands kampioenschap (voltige)

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Van 28 tot en met 30 juni 2018 werd voor het eerst gestreden om het officiële Nederlands kampioenschap in de voltige. Al jaren wordt er op de Hippiade gestreden om vele KNHS titels in de Voltige, maar een echt NK voor de allerbeste voltigeurs van ons land was er nog niet. Daar is nu dus verandering in gekomen. Plaats van handeling was het KNHS centrum in Ermelo. Het goud ging naar Carola Sneekes bij de senioren en naar Lotte Geelhoed bij de Junioren. Roy Rogers won bij de senioren teams, bij de Junioren kwam alleen het team van Pothoven aan de start.

Carola Sneekes

Al jaren staat ze bovenaan bij in Nederland bij de dames senioren en tijdens dit eerste NK voltige wist ze ook het goud te pakken. Carola Sneekes: “Ik ben er super blij mee, soms heb je zo een wedstrijd dat alles in een flow gaat. Dan ga je de ring in om er een feestje van te maken. Dat was dit weekend het geval.” Kampioene Sneekes kwam niet op haar eigen paard Safari H aan de start, maar op de ervaren Game Boy van Cynthia Danvers. “Mijn eigen paard heeft een lichte blessure, en met het oog op de wereldruiterspelen later dit jaar, wilde we geen enkel risico nemen. Om dezelfde reden zie ik ook van deelname af in Aken. We geven haar liever iets meer tijd.” “Ik heb maar een paar keer getraind op Game Boy, maar dat is een heel fijn ervaren paard en wij liggen elkaar gewoon goed. Zijn galop lijkt ook wel op de galop van mijn eigen paard. Natuurlijk is het niet zo vertrouwd als op mijn eigen paard, maar het ging echt heel goed. Als Anky op een paard van Adelinde start komt ze zeker de proef goed door, maar als je echt een spetterend optreden wil, moeten ze langer een team vormen, zo is het bij de voltige eigenlijk ook. Het ging echt heel fijn, maar zo hier en daar zaten ook nog wel wat kleine dingetjes.”

Lotte Geelhoed mag zich Nederlands kampioen noemen in de klasse junioren. Op het paard Kjeld realiseerde zij een eindtotaal van 7,633. Bij de senioren teams ging de strijd tussen drie teams. Roy Rogers met hun Rubin Royal, onder leiding van Cynthia Danvers, maakte daarbij zijn favorieten rol helemaal waar. Het team van Groenendaal heeft zijn laatste wedstrijd gestart op het NK. Met hun paard Troubadour en Manon Swanenburg als longeur namen zij met de reserve titel waardig afscheid.

Bronnen, referenties en/of voetnoten