Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Sir Sinclair

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Sir Sinclair
Geenfotosport.jpg
Dressuurpaard en dekhengst
Geboren: 29 maart 1999
Overleden -
Sexe: Hengst
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1,70 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Belinda Nairn Wertman
Website: http://www.ironspringfarm.com/stallions/sir-sinclair/810De bruine KWPN goedgekeurde dekhengst Sir Sinclair werd in 2002 de KWPN Select Sale topper en ging onder de hamer voor een recordbedrag van 360.000 euro. In September 2003 werd hij geëxporteerd naar de USA. Daar verblijft hij tot op heden op de Iron Spring Farm.

Afstamming en signalement

Sir Sinclair is een bruine KWPN hengst met een stokmaat van 1,70 meter. Sir Sinclair heeft geen aftekeningen.


Afstamming van Sir Sinclair
Sir Sinclair Lord Sinclair I Lanciano Landino
Pretty Darling
Cleopatra Raueck I
S-Caprice
Krishna (ster, sport (drs), preferent Flemmingh (preferent) Lacapo
Texas
Christa (ster, preferent, prestatie Le Mexico
Vitha

| Fokfamilie: 1312 |

Sir Sinclair's vader, Lord Sinclair, heeft zich 4 keer gekwalificeerd voor de Duitse kampioenschappen die hij twee keer heeft gewonnen. Hij was onder andere een van de belangrijkste premie winnaars van de Hengstenkeuring en winnaar van de Stallion Performance Test in 1997. Hij wordt beschouwd als een top niveau dressuur hengst die zijn vermogen doorgeeft aan zijn nakomelingen.

Hij heeft meer dan 20 goedgekeurde zonen, Sir Sinclair is een van de bekendste. Een ander, Lord Loxley was de zilveren medaille winnaar op de Jonge Dressuur Paarden Kampioenschappen in 2004.

Sir Sinclair's moeder, Krishna, wordt door Flemmingh, die ook vader is van Lingh en Krack C. Flemmingh is de vader van een groot aantal succesvolle sportpaarden en vele goedgekeurde zonen.

Sportieve carrière

Sir Sinclair begon zijn dressuurcarrière goed door bijna alle rubrieken te winnen waaraan hij meedeed in het eerste seizoen. Sir Sinclair werd door Dorie Addy-Crow in diverse jonge paarden competities uitgebracht waar de hengst niet onverdienstelijk presteerde. Op 6-jarige leeftijd kwam hij onder het zadel van Belinda Nairn Wertman. Zij reed de hengst verdienstelijk naar het Lichte tour niveau. Sir Sinclair werd uitgeroepen tot de National FEI 6-jarige kampioen in 2005 en USDF FEI 6-jarige paard van het jaar. In 2006 won Sir Sinclair de Prix St. George Challenge dressuur in Lexington, met een score van 72,5%. Na het winnen van deze Challenge dressuur in Lexington bleek helaas al snel dat er iets niet goed was met de hengst. Vele onderzoeken later werd de diagnose gesteld en bleek de hengst de ziekte van Lyme onder de leden te hebben. Na een langdurig genezingsproces keerde Sir Sinclair 2 jaar later weer terug in de ring. Dit keer wederom niet onverdienstelijk want tijdens de regionale show in Leesburg, Virginia, wonnen Belinda en Sir Sinclair de kwalificatiewedstrijd voor het Developing Horse Championship, met een score van 69,1%.

Carrière in de fokkerij

Sir Sinclair is als dekhengst goedgekeurd bij het KWPN. Zijn nakomelingen zijn zeer aansprekend en hij bracht de goedgekeurde zonen Wesley en Welcome Sir. Welcome Sir is goedkeurd bij het Westfaalse stamboek.

Verrichtingsonderzoek

Sir Sinclair nam in 2002 deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Stap: 8.0
Draf: 9.0
Galop: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5
Subtotaal dressuur: 33.5
Plaatsing dressuur: 1e
Afdruk: 5
Techniek: 6
Vermogen: 5.5
Aanleg springen: 5
Subtotaal springen: 21.5
Plaatsing springen: 15e
Puntentotaal: 55.00
Plaatsing: 9e van 16 (13)


Verrichtingsverslag

Sir Sinclair is een eerlijke, betrouwbare hengst. Hij heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim. Aanvankelijk was de stap lang-kort. De stap is tijdens het onderzoek sterk verbeterd. In draf heeft Sir Sinclair veel ruimte. Hij draaft met veel souplesse en veel beentechniek. Sir Sinclair draaft met veel balans en laat zich in de draf goed sluiten. In galop heeft hij een goede ruimte. Hij galoppeert met een aansprekend voorbeengebruik en heeft daarbij veel souplesse en veel balans. Als dressuurpaard heeft Sir Sinclair veel tot zeer veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Als springpaard heeft Sir Sinclair een matige afdruk. Hij springt met voldoende beentechniek, maar zou het lichaam beter moeten gebruiken. Sir Sinclair lijkt voldoende voorzichtig en toont over matig tot voldoende vermogen te beschikken. Als springpaard heeft Sir Sinclair een matige aanleg en hij geeft zijn ruiter een matig gevoel. Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.

Fokwaarden

  • 2010: KWPN fokwaarde dressuur 119 (81%)
  • 2009: KWPN fokwaarde dressuur 130 (76%)
  • 2008: KWPN fokwaarde dressuur 134 (65%)

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.