Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Startpas

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
De startpas

Per 1 januari 2012 heeft de startpas de startkaart en startcoupons vervangen. Alle huidige startkaarten die niet voor 1 december 2011 zijn afgemeld, worden automatisch omgezet in een startpas en uiterlijk eind december toegezonden [1]

Wat is een startpas?

Met een startpas kan men deelnemen aan officiële wedstrijden. De startpas vervangt de KNHS startkaart en starcoupons. Het voordeel van de startpas is dat er onbeperkt mee kan worden deelgenomen aan wedstrijden. Je hoeft nooit meer startcoupons te bestellen. Een ander voordeel van de startpas is dat je aan meerdere disciplines kan deelnemen, namelijk: dressuur, springen, eventing en endurance. Voor 1 januari 2012 had je per discipline een startkaart en aparte startcoupons nodig. Voor de disciplines mennen en aangespannen sport is er een discipline gebonden startpas. De startpas is, net als de startkaart, combinatie gebonden. Dit houdt in dat je per ruiter/paard combinatie 1 startpas nodig hebt.

Op de startpas staan alle gegevens van je paard of pony op staan (levensnummer, transpondernummer(beter bekend als chipnummer), naam, kleur, schofthoogte, aftekening, afstamming, en voor pony's de categorie en waar jouw eigen naw-gevens op staan. Tevens staat er op de startkaart een persoons- en een combinatienummer. Het registreren van je paard of pony, en van jou als persoon voor het verkrijgen van een persoonsnummer en combinatienummer gebeurd tijdens het aanvragen van de startpas automatisch. Hier moet wel voor betaald worden. Zie voor tarieven de tarievenlijst van de KNHS.


Hoe vraag ik een startpas aan?

Het aanvragen van een kan vanaf 1 december door een account aan te maken op www.mijnknhs.nl Je kan kiezen tussen een ongelimiteerde startpas en een startpas waarmee je maximaal 4x per jaar mee kan starten.

Hoe lang is een startpas geldig?

Een startpas is geldig zolang je lid bent van de vereniging waarop de startpas is uitgegeven, en je de contributie aan de KNHS hebt voldaan.

Wat zijn de kosten van een startpas?

Hieronder de tarieven voor een verschillende type startpassen. Voor een compleet overzicht, zie de tarievenlijst van de KNHS.

Tarievenlijst KNHS 2013

Startpas paarden: Springen, Dressuur, Eventing, Endurance, FNRS Manege EUR 78,25
Startpas paarden gelimiteerd (4 starts): Springen, Dressuur, Eventing, Endurance, FNRS Manege EUR 57,50
Startpas pony's: Springen, Dressuur, Eventing, Endurance, FNRS Manege EUR 57,50
Startpas pony's gelimiteerd (4 starts): Springen, Dressuur, Eventing, Endurance, FNRS Manege EUR 36,75
Opwaarderen startpas naar ongelimiteerd (paarden en pony’s) EUR 26,00
Startpas tuigpaarden, hackneys en fries ras nationaal/regionaal EUR 52,25
Startpas mennen samengesteld enkelspan + mennen dressuur vaardigheid EUR 47,00
Startpas mennen samengesteld tweespan (per paard) EUR 24,25
Startpas mennen samengesteld vierspan (per paard) EUR 13,00
Startpas Veteranen, Endurance, Reining EUR 30,75
Dagstartkaart aangespannen EUR 16,25
Dagstartkaart jachtpaarden EUR 29,25
Universele startpas EUR 1525,00
Wijzigen gegevens startpas/kopie startpas EUR 5,25
Heffing behandelingskosten per factuur inzake startpas EUR 3,35

Registratiekosten

Paarden EUR 25,25
Pony's EUR 18,00
Personen EUR 3,75
Naamswijziging paard/pony (bestaande combinatie) EUR 35,00

Hoe moet ik inschrijven voor een wedstrijd?

Inschrijven verloopt met de startpas alleen nog maar digitaal via Mijn KNHS. Wedstrijdorganisaties kunnen straks met één druk op de knop alle benodigde protocollen op volgorde van deelnemers én ring uitprinten. Maar ook uitslagen kunnen na afloop van een wedstrijd via een eenvoudige handeling naar de KNHS worden gemaild.

Let op! Tijdens de introductie van de startpas moet men zich inschrijven via een inschrijfformulier. Zie hiervoor de website van de KNHS.

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=19011&CatID=19011&ID=22856&style=&zoomstyle=&men=&ppCatID=